Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
Naslov: Rokni čašu u pod i šibni neki tekst ovdje! 13.12.08 13:49
First topic message reminder :
Dotak'o sam dno zivota Dotak'o sam dno zivota i pakao i ponore ali ti mi dusu uze prokleti zenski stvore pa zbog tebe nemam mira u snovima ni na javi
Ref. 2x Kako da te muko moja kako da te tugo moja kako da te srce moje za trenutak zaboravi
Duboko je, daleko je ja osetih svu gorcinu dotak'o sam dno zivota sad verujem u sudbinu ali tebe vise nema u snovima ni na javi
Ref. 2x
Sibali su moju dusu i orkani i tornada ali ti mi dusu uze prokleta zeno mlada pa zbog tebe nemam mira u snovima ni na javi
Ref. 2x
_________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
Autor/ica
Poruka
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
Naslov: Re: Rokni čašu u pod i šibni neki tekst ovdje! 30.09.11 21:20
Halid Beslic
Sarajka djevojka
Sto li to mirise dok se budi carsija ko li to na vrelu bijelo lice umiva
Sto rano ustaje kad joj nije potreba posla je po vodu da bi majci pomogla
Ref. To je moja Sarajka djevojka biseri joj u ocima a zumbuli na usnama ljepota od Boga
Svi su je gledali ona jedno znala je kome je sudjena kome ruku dala je
_________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
Gracija... Ljubitelj foruma
Broj postova : 5009 Godine : 37 Datum registracije : 10.08.2011
Naslov: Re: Rokni čašu u pod i šibni neki tekst ovdje! 03.11.11 22:58
Razbolje se sultan Sulejmane aman, aman padišah U bijelom gradu Carigradu aman, aman Carigradu sedmog dana šehri Ramazana aman, aman Ramazana...
Pitao ga sine Ibrahime aman, aman Ibrahim jel' ti žao babo umrijeti aman, aman umrijeti jel' ti žao babo umrijeti aman, aman umrijeti
Nije sine mladi Ibrahime, aman sine Ibrahime ja ne žalim što ću umrijeti aman, sine umrijeti Ja ne žalim carstva ni Stambola sine, aman Ibrahime
samo žalim Saraj Bosnu ostaviti, Bosnu ostaviti samo žalim našu Bosnu ostaviti, Bosnu ostaviti
Naslov: Re: Rokni čašu u pod i šibni neki tekst ovdje! 03.11.11 23:01
Ne silazi sa čardaka, i ne pitaj gdje sam bio. Zašto su mi oči plačne, zbog čega sam suze lio?
Stajao sam kraj mezara, i umrlu majku zvao. Nosio joj dar od srca, ali joj ga nisam dao.
Ne klepeći nanulama, kad silaziš sa čardaka. Sve to mislim, moja draga, da silazi stara majka...
Naslov: Re: Rokni čašu u pod i šibni neki tekst ovdje! 03.11.11 23:10
Ko li ovo noćas pjeva šta se ovo Bosnom čuje ulicama moga grada čudna pjesma odjekuje, neka tuđa pjesma ulicama odjekuje..
A po čemu da se prepoznamo Bosno moje mladosti i sna. Zar mi više pjevati ne znamo drage pjesme što ih srce zna...
Što je bila tvoja dika još od onih davnih dana to je pjesma sevdalinka srcem tvojim ispjevana..
A po čemu da se prepoznamo Bosno moje mladosti i sna. Zar mi više pjevati ne znamo drage pjesme što ih srce zna...
Pjevaju se pjesme razne i u njima svega ima al ostaju duše prazne a srce ih i ne prima...
Blonde Ljubitelj foruma
Broj postova : 8120 Godine : 38 Datum registracije : 30.08.2011
Naslov: Re: Rokni čašu u pod i šibni neki tekst ovdje! 14.11.11 21:56
Kad prave ljubavi ginu svaka mi prekine san dok odlaze u prazninu zovu da poljubac dam i traze mi bas svaki put poslednju suzu za put
I to sam zapravo ja ona sto ispraca za sve sam losa, al' znaj bar sam dobra za kraj samo jedno te molim kad znas da te volim pusti da prva odem ja
Kad prave ljubav ginu ja sam im najblizi rod rodjaka koju pozovu da cvece spusti na pod i traze mi bas svaki put poslednju suzu za put
Goran Administrator
Naslov: Re: Rokni čašu u pod i šibni neki tekst ovdje! 26.11.11 20:55
Ah, moj Aljo
Ovaj tekst je pregledan 3 078 puta Ah, moj Aljo crne oci ti ne hodaj sam po noci ti ne hodaj sam po noci Ja cu tebi sama doci
Ja cu tebi sama doci sama doci do ponoci na vrancicu kosmatome u odijelu gospodskome [bosanskome]
Moj se vranac uz br'jeg penje nogom staje na kamenje iz kamena vatra sijeva a moj Aljo pjesme pjeva
Lavanda Ljubitelj foruma
Broj postova : 6355 Lokacija : polje lavande Datum registracije : 27.12.2012
Naslov: Re: Rokni čašu u pod i šibni neki tekst ovdje! 20.01.13 15:36
Ostavljena
U tajnoj pregradi svog' srca k'o uspomenu jos te cuvam u albumu moje mladosti
Prolece me svako boli kad se stari zar razgori kad na tebe sve me podseti
Refren Lako si me lako preboleo jer mozda nisi me ni voleo u toj baladi patim samo ja
Ispred mene strah od godina i za tvoje noci sudbina a ja u sredini nicija od tvoga srca i od tvojih usana zaboravljena sam
Da ptice pevajuci umiru to znam i ja jatu ostavljenih pripadam i zivim samo jos od secanja
Mozda sam luda sto te i sad cekam ja ni jedna druga ljubav ne bi uspela jer posle tebe nisam volela
Ja znam da neko nov ce doci a ti me nikad neces proci uvek bices mi u podsvesti
Prolece me svako boli kad se stari zar razgori kad na tebe sve me podseti
Refren
na7alia Totalno relaxiran
Broj postova : 1486 Godine : 45 Datum registracije : 21.11.2012
Naslov: Re: Rokni čašu u pod i šibni neki tekst ovdje! 20.01.13 15:46
Nasloni glavu na moje rame oprosti, za rijeci sam nespreman jer uvijek kad su za ples birale dame nikad nisam bio izabran
Nasloni glavu na moje rame dopusti da sutnjom ti ispricam kako tuzno je, kad iza tame mislis da si svijetu suvisan
Osjecam da si i ti nemirna kao srna gonjena preko snijega duboka
Iza moga ramena skloni se od lovaca sa oba oka sklopnjena...
Riječanka Zlatni VIP član
Broj postova : 78494 Godine : 45 Lokacija : Relax Datum registracije : 17.07.2010
Naslov: Re: Rokni čašu u pod i šibni neki tekst ovdje! 09.03.13 23:46
https://www.youtube.com/watch?v=MAkvzLuX8wY
Daleko si
Los se losoj raduje pa tako se i ja tebi radujem do bola
Pravo u ledja jednom si srce pogodila al' jos zivi na pola
A takvih svuda ima na ovim dokovima s najboljim bokovima al' nijedna nije ti
Za tebe zivot dacu kroz prste progledacu da te jos jednom zagrlim
Ref. 2x Al' nocas daleko si, daleko si neko te drugi ima daleko si, daleko si prava sa pogresnima
Daleko si, daleko si i negde na dnu case mozda te srce nadje tek onda progledace
Duzan si mi zauvek a s' tobom ponovo izazivam sudbinu
Ucices u zagrljaj jer volim tvoju laz vise nego istinu
U senci tvoga srca jos uvek moje kuca k'o suva zemlja puca samo da mi dodjes ti
Ref.
Ref. 2x
Ksenija Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 222 Godine : 57 Datum registracije : 16.05.2013
Naslov: Re: Rokni čašu u pod i šibni neki tekst ovdje! 23.05.13 14:47
Sinan Sakic - Ej odkad sam se rodio
Ej odkad sam se rodio srece nisam imao (2x)
Samo ti si sreca bila zasto si me ostavila (2x)
Ej odkad sam se rodio nista nisam imao ej odkad sam se rodio nikad nista nisam imao
Samo ti si moja bila zasto si me ostavila (2x)
Ej odkad sam se rodio s mukom sam se druzio (2x)
Ej odkad sam se rodio s mukom sam se borio (2x)
Samo ti si radost bila zasto si me ostavila
Naslov: Re: Rokni čašu u pod i šibni neki tekst ovdje! 23.05.13 14:51
Zasto majko nisi vecna da ti zivot vecno traje da mi mladost bude srecna moja zelja velika je
Znam da nije tebi lako majko sina odhraniti podici ga od malena i nad njime stalno bditi
Nestanak bi tvoj sad majko mojoj dusi rana bio teske bole naneo bi jer bi stalno suze lio
Zato majke ziv'te vecno svojoj deci ljubav dajte bez bolesti i bez patnje starost svoju docekajte
Naslov: Re: Rokni čašu u pod i šibni neki tekst ovdje! 23.05.13 14:52
Najteze je kada shvatis da pogresnu zenu volis pa u prvu krcmu svratis da uz vino sve prebolis
Ref. 2x Sedam casa pune rujnog vina sedam noci jeca violina sedam rana sve na mojoj dusi zbog ljubavi moj se zivot rusi
Najteze je sto casama neznam vise ja ni broja zbog rastanka krcma stara postala je kuca moja
Ref. 2x
Najteze je druze stari utesiti nocas mene ja umirem u kafani zbog ljubavi jedne zene
Naslov: Re: Rokni čašu u pod i šibni neki tekst ovdje! 23.05.13 14:54
Ima jedna krcma u planini vide joj se svijetla nocu u dolini ko to pali svijece i po krcmi sece to je lijepa Mara, kci starog krcmara pa mi zelja dodje, to u srcu krijem bona Maro, ja zbog tebe pijem
Svaki taj plamicak stavlja me na muke harmonika salje sa planine zvuke meni sine lice lijepe krcmarice oci kao badem, ja se na put dadem ranjenog hajduka napojila Jana a mom srcu Mara melem rana
Kad umoran stignem gore u planinu novu snagu nadjem u rumenom vinu Mara cila vedra, igraju joj njedra kad mom stolu dodje mene umor prodje pa mi oci padnu na ta njedra bujna bona Maro, daj jos vina rujna
Naslov: Re: Rokni čašu u pod i šibni neki tekst ovdje! 23.05.13 14:55
Sumorno jutro nad gradom se budi jutarnji prodavci na posao krecu a ja kao prosjak niz ulicu hodam izpruzenom rukom trazim svoju srecu
Ref. 2x Voleo sam, patio sam ni za jednom, k'o za tobom sta cu kuci kad je prazna ne znam sta cu sam sa sobom
Nestaje mi snage i ne mogu dalje umoran sam, ne znam sta to znaci "kreni" zbog tebe sam nekad voleo da zivim bas me briga sta ce da misle o meni
Naslov: Re: Rokni čašu u pod i šibni neki tekst ovdje! 23.05.13 14:56
Volim, majko, jednu zenu niko ne zna tajnu tu ja ni jednu drugu necu srce zeli samo nju
Ref. Lepa je ko san ime joj ne znam ne mogu bez nje bez neznanke te
Zanele me oci njene opio me divan glas sa srca se uzdah javi kad joj vidim vitak stas
Ref.
Nisam znao sta je ljubav sve dok nisam sreo nju sve sto imam ja bih dao za neznanku lepu tu
Ref.
Ne mogu bez nje
Broj postova : 78494 Godine : 45 Lokacija : Relax Datum registracije : 17.07.2010
Naslov: Re: Rokni čašu u pod i šibni neki tekst ovdje! 05.08.13 22:11
Naslov: Re: Rokni čašu u pod i šibni neki tekst ovdje! 13.12.23 21:44
Za Ljiljanu tekst Ne kosite rosnu travu ne lomite mladu granu
Ostavite cvetna polja ostavite cvetna polja nek cvetaju za Ljiljanu (2x)
Ref. Ljubavi su mnoge bile kao vatra mladost planu sve sto osta od zivota ja bi dao za Ljiljanu
Ne pevajte pesme njene ne dirajte staru ranu pet godina ja negujem pet godina ja jos cuvam jednu ruzu za Ljiljanu
Pet godina ja jos cuvam pet godina ja negujem jednu ruzu za Ljiljanu
Ref.
Ostvaricu snove svoje kada hladne kise stanu
Kad s'prolecem ozelene cvetna polja za Ljiljanu cvetna polja za Ljiljanu (2x)
Ref.
Ja bi dao za Ljiljanu za Ljiljanu, za Ljiljanu
Naslov: Re: Rokni čašu u pod i šibni neki tekst ovdje! 17.10.24 22:18
Sponsored content
Naslov: Re: Rokni čašu u pod i šibni neki tekst ovdje!