|
| Đorđe Balašević | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Đorđe Balašević 04.07.11 7:24 | |
| First topic message reminder :
1987
Juce sam slusao vesti na radiju, poseban osvrt na pucnjavu u Persiji. Sve redje spominju drug' Hamdiju, suvise njih je na veresiji. Nesreca jedna, jadna i bedna osamdeset sedma!
Na svetskoj berzi laju kerovi, nek dolar propadne, tu su nase menice. Ne plase mene krupni zverovi nego krvopije i stenice. Nesreca jedna, jadna i bedna osamdeset sedma!
Decu ubijaju na spavanju, plasi me da se ne podigne vampir cetnicki, sta vampir zna o iseljavanju, i on sve vidi cisto etnicki. Nesreca jedna, jadna i bedna osamdeset sedma!
I negde sasvim u dnu novina mala i beznacajna vest, da jedan peva deset godina, otpev'o je i on svoje, gotovo, gotovo je!
Juce sam gled\'o televiziju, neshvacen genij, drug Fadilj na teskoj muci je: ne shvata niko mocnu viziju, ne dizu javne institucije. Nesreca jedna, jadna i bedna osamdeset sedma!
'ajmo deco...
U Novom Sadu demonstracije, poznata prica, i ovde je kriva menza. Na ulicama mladost nacije, e sad nam jedino fali jos Lech Valensa. Tuga jedna, jadna i bedna osamdeset sedma!
I neki drug je opet digao glas, drug nam je ponovo zbog svega drz'o govor. Da, on je opet malo vik'o na nas, do kraja govor je postao cisti horor! Tuga jedna, jadna i bedna osamdeset sedma!
Slucaj tih gradjana je zamrsen, niko im jos ne sme reci da stede snagu, i da je rat nedavno zavrsen i da su Rusi vec na Reichstag-u. Nesreca jedna, jadna i bedna osamdeset sedma!
La, la, la, la, la... Oleo! La, la, la, la, la, la, la... jadna i bedna osamdeset sedma! Jadna i bedna osamdeset sedma! Blesava! Jadna i bedna osamdeset sedma! Stop, stop, stop, stop, stop! Jadna i bedna osamdeset sedma! Jadna i bedna osamdeset sedma! Najgora godina! Jadna i bedna osamdeset sedma! Jadna i bedna osamdeset sedma! Jadna i bedna osamdeset sedma! Pu, je...
| |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
mobile VIP član
| Naslov: Re: Đorđe Balašević 05.07.11 7:57 | |
| Miholjsko leto
Do pola jedan je bila na casu klavira onda korakom merila grad i usput gledala izloge pardon, svoj odraz u njima u kosi jos, poput venca, ona molska kadenca mala vracka da upravo tad uz caffe Kibic polagano nadodje on, kao plima
Ref. Tajne su tu zato da ih neko nasluti postoji rec koja vredi tek kad se odcuti Bogu je kanuo caj svud je prsnuo sjaj
Jedan platan ce ostati zlatan ona kroz smeh cvrsto svoju kajdanku stisce ne drhti on, to je samo to uvelo lisce blazeno Miholjsko leto jedno i sveto za njih
A on je nosio naglas svojih skoro osamnaest sve cesce mu govore vi beges u grudima udara bije u bronzane zice u dzepu sretni staklenac ko ono novcic i zdenac mala vracka da nestanu svi a ona bane ko lupez i prospe mu kosu u lice
Ref.
Kao osrednji klo¹ar malo prosed i prostar na uglu sam zastao sam ne tako dobar oktobar i misli sve u ruskom ¹timu a, onda shvatih, na prepad da te volim, ko nekad vreme samo raspiruje plam u meni miholjsko leto to prkosno Sunce pred zimu
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Đorđe Balašević 05.07.11 7:57 | |
| Mirka
Culi ste za Zlatni Bokal to je jedan sumnjiv lokal al' je kuvar pravi as sedeo sam sam za stolom pio viski s koka kolom kada zacuh neki glas
Znam vas, pardon, s televizije vi ste ponos nase nizije moja kci od devet godina sve vase pesme zna, bas svaki stih
Na te reci izvanredne ponudih da sa mnom sedne cekao je samo to rece, hm, ja sam iz orkestra ta sto peva mi je sestra tu smo vec mesec i po
Mi vas ne bi maltretirali al' bi nesto sad odsvirali to je jedan slager licno nas zelimo cuti vas cenjeni sud
Pa rece
Ref. Mirka, ljubavi jedina moja ti ko te sada dirka i ko ti pod prozore dolazi da ti svirka Mirka, mozda bi i sretno ziveli samo da si ti nasla pravi put do mog tuznog srca
Rekoh da cu im pomoci kol'ko je u mojoj moci ali, ja sam pevac tek rece, svi su producenti promaseni dirigenti niko od njih nema smek
Mi vec godinama sviramo al' strasno slabo prosperiramo poslusajte jos jedanput bar ovo je prava stvar, veliki hit
Ref.
Pricali smo posle dugo o muzici, sta bi drugo popili smo oho-ho ja od tada slabo radim stvarno, nije da se vadim al' je razlog tacno to
Ta mi se interpretacija javlja k'o halucinacija proganja me, muci, vraca se uvek, k'o bumerang taj smesni, divni refren
Ref. 2x
O mila moja
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Đorđe Balašević 05.07.11 7:58 | |
| Mnogo mi znaci to
Imam jednog malog psa cesto njegov lavez budi me iz sna ali zato oko jedan, pola dva mase repom kad se kasno vratim ja mnogo mi znaci to
Imam jednu zensku ja hoce sve da cuje, hoce sve da zna i zbog nje pozelim nekad da sam sam ali da me voli ipak dobro znam mnogo mi znaci to
Imam ludu mastu ja nosi me do divnih, belih oblaka i do zvezda i sve dalje, dalje jos i zbog nje mi zivot nikad nije los mnogo mi znaci to | |
| | | mobile VIP član
| Moj friend ima rock and roll band
Ja pevam balade i pesme lagane i cuvam svoju snagu za dobre stare dane ali ponekad zelim da pevam na sav glas ponekad stvarno zelim da pevam na sav glas
Ref. Moj stari friend ima rock and roll band a to je bio moj san, da sviram rock svaki dan moj stari friend ima Gibson les Paul a ta gitara meni nanosi bol
On peva sa-na-na on peva one-two-three on peva je-je-je ja cesto navratim i onda sviram s' njim i pevam je-je-je
Priznajem sam, to bas nije moj stil ja nemam rokerski glas, ja nemam rokerski stas al' mislim, hej, gde bi bio nam kraj da svako radi samo ono sto zna
I zato sa-na-na i zato one-two-three i zato je-je-je svojim baladama ja cu se vratiti al' dotle je-je-je
Ref.
Dok oni lupaju i kose cupaju i vicu je-je-je ja ludim za njima samo me zanima da pevam je-je-je
Moj stari friend ima rock and roll band i s' njim zaboravljam sve, da li sam rocker il' ne moj stari friend ima rock and roll band i s' njim se vracam ja u decacke sne (3x) | |
| | | mobile VIP član
| Moja draga sad je u Japanu
Pamtim jos taj sastanak suze njene, rdjav znak rece, tata ima pos'o nov, ja se selim nije strasno, rekoh ja osim parnog vikenda vidjacu te stalno, dobro znas kol'ko pozelim
Ref. Moja draga sad je u Japanu pisma dugo putuju do nje uci dzudo, pravi ikebanu plasim se, zaboravice sve
Ja sam jos uglavnom na Balkanu i bez nade da cu proci svet da l' me ona ima jos u planu ili drugom bere tresnjin cvet
To je bila ljubav bas love story na nacin nas sumnjam da cu sresti ikad jos neku slicnu srusio se citav svet odneo je dzambo dzet od sudbine dobio sam tad petu licnu
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Đorđe Balašević 05.07.11 7:59 | |
| Morao sam da se odselim
Prolaze gradom umorne bivse lepojke iz moje slatke mladosti skrivaju bore, s linijom se bore vreme im smislja pakosti
Najbolji momci sa korzoa mladi lavovi, mangupi, ugursuzi sad su soferi, magacioneri kriju ih mracni bircuzi
Ref. Kad o tome razmislim ja sam kriv sto zivim s tim morao sam da se odselim da se davno izgubim
I da se nikad ne vratim da ih onakve zapamtim morao sam da se odselim kad mi je bilo dva'es tri
I ja sam bio decko s gitarom, mali car sasavi boem za sve njih decko s gitarom, danas decko s honorarom koji ga odvaja od svih
Ref.
I da se nikad ne vratim da me onakvog pamte svi morao sam da se odselim kad mi je bilo dva'es tri | |
| | | mobile VIP član
| Mrtvi
Od losih vesti i reklama prognan utekoh na treci program gde je, nekim cudom, tekla poznata burleska svi oni gegovi i lica ista slikovnica sto se lista
Setno, k'o na dnu skrinje nadjena sveska osmeh se zaledi na cas gde su sad Laurel i Hardy i ovaj ljuti zrika i njegov beli psic
O, svi su mrtvi, odneseni brsljan je davno prekrio stih od zla i briga su reseni al' divna ludost, k'o oreol jos rominja oko njih
Bila je berba, osta' fotka od nje leto neznano gospodnje no, uglavnom, ta su burad otkad popijena cale s' kacketom, cuvenim, od tvida putunju sa ledja skida
Deda pred vranca spusta otkose sena u smedjoj senci bresaka samo po bluzi poznam majku i k'o da cujem mobu i kikote niz drum
Al' svi su mrtvi i blazeni brsljan je davno prekrio stih od zlih vremena su spaseni a trag postenja i dobrote k'o oreol jos rominja oko njih
U godisnjaku skole vazna lica smekera i bubalica ali samo jedan moto, drzi se, planeto sanjari, genijalci, sampioni zrtvovani k'o pioni
Pale su zastave u cetrdes' petoj kad god ih sretnem, zale se sapucu k'o zaverenici al' pijan dah je vetar sto zmaja ne dize
Ma, vec su mrtvi, a hodaju ja nisam rodjen da cekam smak, ne moj zivot nije na prodaju a kada pletes svoj oreol za to i nema boljeg mesta nego mrak | |
| | | mobile VIP član
| Na bogojavljensku noc
Na bogojavljensku noc olba se dotace, lome se pogace a venci smokava i mali zlatni praporci se pokace po prednjoj sobi mog bace to je vec navike moc
Kao pod zastavom drustvo se sastalo pod istom ikonom za dugim svapskim astalom sto pamti svadbe i dace
Uglavnom gostujem kod kuce al' moju narav pamte tu brbljaju svasta pred svanuce al' cak ni pripiti ni da pomenu nju
Na bogojavljensku noc pobozne pesmice, svece i krestice i uvek metu odvec onih glupih grozdjica u cesnice al' to je tako i amin strasna je proslosti moc
Prate me duhovi k'o gladni vukovi a moje vreme tinja kao stari trupac bukovi jos jutros gurnut u kamin
Ruza je pupila na mrazu i sto bi rekao moj kum vuce te djavo na tu stazu a ispred sebe imas dobri stari izlizani drum
Ref. 2x Nikad ne pricaju o njoj a ja se ne raspitkivam ukrstim politru i noc i na taj krst se tu i tamo prikivam
Vec me i Dunav pretice moja me senka spotice al' nista me se ne tice i malo sta me pomera i dotice sem katkad nje
Na bogojavljensku noc vasar starudija, banda sa studija profesor ruskog, sveros, doktor, paor i opstinski sudija ma svi smo na pomoz' Boze silna je ljubavi moc
U jutra besana jos dodje nezvana i kao provlanik mi pretura po mislima i pesmama al' to je sve sto mi moze
Vec me Dunav pretice vec me senka spotice nista me se ne tice nista me ne dotice (2x)
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Đorđe Balašević 05.07.11 8:00 | |
| Na pola puta
Hej, mnoge sam vatre lozio i mnoge vode zamutio nosen srecom i zlom i da znas, tri sam banke potrosio a da nisam ni slutio da sve to tek prohuji s vihorom jednom zauvek
Hej, gde su sad oni klikeri tresnje sa periferije sveske iz sestog be gde su sad svi gimnazijski sminkeri prve studentske ferije i ceznjiva pisma iz armije
Ref. I vidis, vec sam tu na pola puta, sve je dim i fotografije, od vremena izbledele i vidis vec sam tu na pola puta, sad mi trebas ti budi vodic moj kroz mutne predele
Hej, cudne staze do uspeha cvrsta vera u drugove sve je to varljiva stvar i sad ako postoji uteha ja nisam prastao dugove i svakom sam vratio isto bar
Ref.
Hej, sada znam gde sam gresio i gde sam, na zalost, bio gad a gde, na zalost, ne i da znas, sve sam rebuse resio ali ipak se ponekad jos zaletim na vetrenjace
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Đorđe Balašević 05.07.11 8:01 | |
| Namcor (ne volem)
Ne volem, nikog, lutko takva mi je narav kao odzak, star i garav puno dima je kroz mene proslo
Ne volem ujne, strine, sogore, komsiluk nataknem ih na civiluk od njih nista dobro nije doslo
Ne volem semenkare, cigane trubace burek, ulicne pisace nek' mi moju lepu varos vrate
Ne volem Dzipadzije, Dizel butikase restoteke, tamburase svaku pesmu, bar za strofu skrate Mater im
Al' tebe volem, to je fakat ti si mi ljubav jedina prodacu onu nasu kucerdu "na lakat" pa nek' je stoput dedina da kupim cetir' konja besna da ih u oblak upregnem pa s' tobom, di nas niko ne zna uteknem
Ne volem kad mi gace udu, di vec udu te sto brinu brigu tudu kosticu u strudli od visanja
Ne volem zatucane, gratis, kravatase hipohondre sto se plase da dobiju rak od razmisljanja
Ne volem krvolocne pse i gospodare nadjubrene trotoare maskirne, kad navale na pendzer
Ne volem lopuze sto voze tudja kola znaju azbuku, do pola micu usnama, dok sricu pejdzer (nji` se malko gadim, pravo da ti kazem)
Al' tebe volem, to je fakat ti si mi ljubav jedina prodacu onu nasu kucerdu "na lakat" pa nek' je stoput dedina da kupim camac na dva vesla i onaj sesir rogozan pa tebe di nas niko ne zna odvozam
E, ne volem sizove i nervne bolesnike pre ih pustali za vikend sad ih puste pravo pred kamere
E, ne volem.. Sve te lezibejke, da prostite... Prorocice...Travestite... Nek' mi gospon-dame ne zamere...
Ne volem.. Teget girtlu na teget mantilu.. Sestu licku..Sedmu silu.. Opa-cupa preko Okucana..
Ne volem izbore, televizor, plakate dosta, ako Boga znate Ludnica je, kanda, otkljucana sirom ostala (provert'e, molim vas)
Al' tebe volem, to je fakat ti si mi ljubav jedina prodacu onu nasu kucerdu "na lakat" pa nek' je stoput dedina da kupim adicu od peska na njoj sumarak nakrivljen da tebe di nas niko ne zna sakrijem
Ne volem.. Uzdrzane..Trezvene..Pa dzoging.. Takve najpre trefi sloging.. Al' ni krkanje mi nije blisko..
Ne volem Sto odasvud samo cujes, daj mi il' se prosi, il' se zajmi jebo te, ja nikad nisam isk'o
Ne volem strebercine, vecne odlikase crne rolke i sektase ne padam na Tibet ili Burmu
Ne volem skrtariju, intelektualce koji vazno vrte palce kupis ih za spricer i kavurmu (koju ja licno ne volem)
Al' tebe volem, to je fakat ti si mi ljubav jedina prodacu onu nasu kucerdu "na lakat" pa nek' je stoput dedina napuklo srce, na dve pole ljubav je teret, pregolem bas ni to, sto tol'ko volem ne volem | |
| | | mobile VIP član
| Naopaka bajka
U suterenu tunel ka nebesima na tankoj gazi jutro mracan goblen tka sumorna lica, nasamo sa gresima u hodniku bez povratka
U crni grm se moja ptica zaplela zaneta titrajima zvezde Danice i kasni dah dok hladni celik skalpela klizi niz nit brojanice
Ref. Postoji plan da je andjeli ukradu il' bar na cas da je vrate medju njih jer nekad nebo pravi veliku baladu i trazi rimu za taj stih
Na grad jurisa nezna bela legija januar prostire svoj prefinjeni sag u tajnom dosluhu smo prvi sneg i ja da zima priceka njen trag
Ne vrede price koje znam lazi za oci pospane izmisljam bajku cudnu naopaku uspavanku da od nje budna ostane
Ref. Postoji put koji namernike bira tajnovit drum uvek najboljima sklon jer nekad nebo samo crne dirke svira i trazi notu za taj ton
Negde sad decak jedan zbunjeno na mostu stoji jer tek sluti da postojis
Negde u tebi ceka okovana neka pesma koju niko ziv jos ne zna u tebi lanac zvecka tajnim alkama bices ti majka majkama
Ref. Postoji plan da je andjeli ukradu il' bar na cas da je vrate medju njih jer nekad nebo pravi veliku baladu i trazi rimu za taj stih | |
| | | mobile VIP član
| Naposletku
Naposletku, ti si dobro znala, ko sam ja otkud sad te suze, moja mila rekla si, da se za tocak brsljan, ne hvata zalud izguzvana svila
To je tako ne pravi od tuge nauku mami svetlo na sledecem bregu okopnice moj otisak na tvom jastuku, jos kako kao jezuska u snegu
Razbicu gitaru crn je mrak ispunjava odavno se svoje pesme bojim pomera u meni neke gene Dunava pa ja tecem i kad stojim
Ali opet, da l' bi ikad bila moja ti da sam vojnik, u armiji ljudi rekla si da bas ne umem novce brojati i da je nista, sve sto nudim
Ref. Naposletku, ti si navek znala da sam svirac brosic sto se tesko pribada da me moze oduvati, najblazi nemirac da cu u po' reci stati da se necu osvrtati, nikada
Redjas po vitrini fini, porculanski svet al' ja sam figurica, bez ziga pazi, to je bajka sto ti pada na pamet fali ti bas, ovaj cigan ne, duso
Tek u jesen, otkriju se boje krosanja sve su slicne, u leto zeleno naposletku, ti si dobro znala ko sam ja cemu suze, lepa zeno
Draga moja, ti si navek znala da sam pajac moj je sesir satra,pomicna usne, tice-rugalice a u oku, tajac da sam kaput, sa dva lica da sam Gospo'n propalica obicna
Naposletku, ti si navek znala da sam svirac da je nebo, moja livada da me moze oduvati najblazi, nemirac da cu u po' reci, stati da se necu osvrtati, nikada
Da cu u po reci stati da se necu, osvrtati | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Đorđe Balašević 05.07.11 8:02 | |
| Narodnjaci
Narodnjaci su preuzeli stvar, znaju sistem i stvaraju dar-mar. Rasturaju po pitanju tiraza, sve veca je blamaza biti neko od nas.
Narodnjaci su ukrali moj bend, narodnjaci su federalni trend a mi smo gurnuti u ilegalu, na kom tajnom kanalu naci bazu i spas?
O narodnjaci, sve vam je u saci al' zasto da se baci? Ma ostavite nesto i za nas. Narodnjaci, braco i zemljaci, budite ortaci pa smanjite taj gas!
Narodnjaci na kljucnim mestima. Narodnjaci u glavnim vestima. Na dzinovskim plakatima u boji, kud koji mili moji, da vam ne cujem glas.
Narodnjaci sa nasim curama. Narodnjaci u svim strukturama. Od udruzenog rada pa do sporta, narodnjak ante portas, njihov dolazi cas!
O narodnjaci...
Nemaju njive te perspektive, armiran beton zove nas sad. A snovi lebde izmedju negde na relaciji selo-grad. Nastupa era amatera, iz svoje koze moze se sad. Rapidno stasa hibridna klasa na pola puta selo - grad.
Narodnjaci...
Narodnjaci, narodnjaci, narodnjaci, narodnjaci... | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Đorđe Balašević 05.07.11 8:02 | |
| Ne lomite mi bagrenje
Verujem, cenjeni sude da dobro poznajes ljude vi barem imate posla jer cud je cud, a sud je sud
Verujem, cenjena glavo da si i ucio pravo da svakom sudis posteno jer cast je cast, a vlast je vlast
I sve po zakonu za to sam prvi ne bi bilo ove krvi da je bilo sve po zakonu
Vlast je vlast, sve ja to postujem tu su paragrafi pa zagrabi nek isto je i djavolu i djakonu pa nek se zna
Nek su mi gazili njivom mojom se sladili sljivom uvek je lopova bilo jer cuk je cuk, i vuk je vuk
Nikada zlotvora dosta susa mi unisti bostan i led se prospe pred zetvu al' led je led, a red je red
I prekardasilo im'o sam bagremovu sumu tamo dole prema drumu pa sam cekao
Red je red, polako komsije ne moze samo da se udje da se rusi tudje lepo sam im rekao
Ne lomite mi bagrenje bez njih ce me vetrovi oduvati pustite ih, moraju mi cuvati jednu tajnu zlatnu kao dukati
Ne lomite mi bagrenje pod njima sam je ljubio bosonogu i odbeglu od sna
Ljudi smo, cenjeni sude pa neka bude sta bude zao mi marama crnih al' plac je plac, a mac je mac
Ne pitaj sta bi sad bilo kad bi se ponovo zbilo ne pitaj da li se kajem jer jed je jed, a red je red
I sve po zakonu tu su paragrafi pa zagrabi posteno i za veru i za neveru
Red je red sve ja to postujem jer vise bilo bi ubica nego ptica koje polecu ka severu
Ne lomite mi bagrenje bez njih ce me vetrovi oduvati pustite ih, moraju mi cuvati jednu tajnu zlatnu kao dukati
Ne lomite mi bagrenje pod njima sam je ljubio
O, zar moram da vam ponovim okanite se njih jer sve cu da vas polomim | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Đorđe Balašević 05.07.11 8:03 | |
| Ne volim januar
Ne volim januar ni bele zimske vragove
U svakom snegu vidim iste tragove tragove malih stopa broj trideset i ko zna kako polako odlaze
Vise ne prolazim ulicom Dositejevom i nemam pojma kad neko pita, gde je to
Tih dvesta sest koraka duzinom tog sokaka nikad ja nisam brojao
Nisam te nikad cuvao nisam te nikada mazio, pazio tvoju sam ljubav gazio svemu smisljao broj
Nisam te nikad stedeo i nisam umeo stati i ostati sta ce od mene postati mali andjele moj
Ne gledam filmove iz ranih sedamdesetih dosta je suza i rastanaka nesretnih
Ko takve stvari sniva bas cudnog sveta ima tako se lako rasplacu | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Đorđe Balašević 05.07.11 8:04 | |
| Nedostaje mi nasa ljubav
Na jastuku bdim na ponocnoj strazi kao stari posustali ratnik kom' svaki put od riznice neba jedva zapadne mesecev zlatnik pod oklopom drhti kosuta plaha vecno gonjena tamnim obrisima straha koja strepi i od mirnih obronaka sna
Nedostaje mi nasa ljubav, mila bez nje se zivot kruni uzalud nedostajes mi ti, kakva si bila nedostajem i ja, onako lud ja znam da vreme ne voli heroje i da je svaki hram ukaljalo al' meni, eto, nista sem nas dvoje nije valjalo
Kad potrazim put u srediste sebe staze bivaju tesnje i tesnje i skrijem se u zaklon tvog uha kao mindjusa od duple tresnje al' uspevam da jos jednom odolim da prosapucem da te nocas ruski volim sta su reci, kremen sto se izlize kad tad
Nedostaje mi nasa ljubav, mila a bez nje ovaj kurjak menja cud nedostajes mi ti, kakva si bila nedostajem i ja, onako lud ja znam da vreme svemu menja boje i da je silan sjaj pomracilo al' meni, eto, nista sem nas dvoje nije znacilo
Ponekad jos u moj filcani sesir spustis osmeh k'o carobni cekin i tad sam svoj jer ma kako me zvali ja sam samo tvoj licni Harlekin ponekad jos suza razmaze tintu i k'o domina padne zid u lavirintu tako prosto, ponekad jos stignemo do nas
Nedostaje mi nasa ljubav, mila bez nje uz moje vene puze stud nedostajes mi ti, kakva si bila nedostajem i ja, onako lud ja znam da vreme uvek uzme svoje i ne znam sto bi nas postedelo al' meni, eto, nista sem nas dvoje nije vredelo | |
| | | mobile VIP član
| Neki novi klinci
Moj deda vec dugo ore nebeske njive ali baka jos cuva sve stvari i sliku naseg sveca na dan kad sam rodjen tu je posadjen orah i u avliji pod gustom krosnjom sad igraju se deca
Neki novi klinci, neki novi klinci neki novi klinci 2x
Kroz maglu treperi devet sveca na torti tad sam dobio par mandarina i malog, belog zeca u maju jos uvek zriju komsijske baste ali tresnje i zelene kajsije kradu druga deca
Moj drugar Milutin druga klupa do vrata ima klinca od cetiri i po i uci ga da peca ponekad ga sretnem mahne kroz prozor kola al' u porti za loptom sad jurcaju neka druga deca
A ja, ja se kockam s' prevarantom zivotom iz rukava on svakoga dana izvuce nekog keca i stariji mi kazu "Sad si u pravom dobu" a u ulici Jovana Cvijica rastu druga deca
Neki novi klinci, neki novi klinci neki novi klinci 2x | |
| | | mobile VIP član
| Neki se rode kraj vode
Neki se rode kraj vode plavetne i zivot im surov ritam nametne s neba sve i metalik BMW i one tanke talijanske cipele sto lako gaze i dobro prolaze
U leto nude nam geto, satore pet zvezda za ljute okupatore kinta, dve za noviji BMW u fond za tanke talijanske cipele sto lako gaze i dobro prolaze
Ref. Samo prebroje svapce ko deca klikere i samo nataknu tamne cvikere Miki, pa to je kao na sliki orlovi rano lete na plavim markama a galebovi nad belim barkama kruze pa to je nepravda, druze
Mene je geografski faktor omeo da ikad vozim Alfa Romeo nervi su na rezervi
Neki se rode kraj vode i to je kraj furesti furaju sve za zimmer frei nov TV, i felge za BMW i nove tanke talijanske cipele sto lako gaze i dobro prolaze
Ref.
Ometen, dakle, pomenutim faktorom jurim kroz njive sportskim traktorom nervi su na rezervi
Moj zivot nije toj prici ni nalik ja imam srp i cekic metalik i cekova za jos par vekova na mom su putu mutne barustine hiljadu rupa odavde do skupstine
Rodjen sam kraj kanala za navodnjavanje meni je glavna stavka davanje Miki, a dotle na onoj sliki orlovi rano lete na plavim markama a galebovi nad belima barkama kruze pa to je nepravda, druze
Cipele tanke su za sminku i za dzez a bata nosi model stipl-cez nervi su na rezervi
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Đorđe Balašević 05.07.11 8:05 | |
| Neko to od gore vidi sve
Stevu Cenejca je ubio grom nezno k'o rukom Na sirokom soru tu negde pred zoru il' pre Niko se nije pitao gde se to nocu skitao nego su zalili i svece palili svi
Sa njegovim stricem sam proveo dan bio je ocajan, al' taj matori momak je imao stomak za sve
Pa rece: Eto, tudjeg se latio zato je glavom platio Zbog zene svog kuma je sisao s uma, sasvim
A, vidis neko to od gore vidi sve Povlaci te konce, igra se postavi na svoje mesto Svako dobro, a zlo jos pre Sve vide oci sudbine
Tako ponekad te reci mi dodju k'o jeka Kad bure se spuste pa pacovi napuste brod Ne brinem mnogo o njima vrate se s lepim danima Pa idemo dalje i plovidba traje ko pre Al znam da neko to od gore vidi sve
Povlaci te konce, igra se postavi na svoje mesto Svako dobro, zlo jos pre Sve vide oci sudbine
Lomis mi srce ko bagremov prut onako uz put kad ostanes sama ti nadjes par dana za nas Al' ja crtam svoje krugove i prastam stare dugove Da mozda se varam al' sto da se staram o tom
Kad uvek neko to od gore vidi sve Povlaci te konce, igra se postavi svaku stvar na svoje mesto Svako dobro, zlo jos pre Sve vide oci sudbine | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Đorđe Balašević 05.07.11 8:05 | |
| Nema vise benda kao Neoplanti
Nema vise benda kao Neoplanti to je bilo da se prica, da se pamti da smo tad ovo znali, svemu bi odoleli
Pratili me posle neki muzikanti tezgarosi, manje-vise kalkulanti al' brak iz racuna, nismo se mi voleli
Ref. O, dobri dani, best of all kad svirao se rock and roll i kad su cak i stari konobari plesali
I ljuljao se ceo svet sve pesme znali napamet danas me cene vazni krugovi a gde su sada moji drugovi
Gde su sada moji drugovi
Nema vise benda kao Neoplanti to je bilo da se prica, da se pamti slavna vremena davno iza nas
Nema vise fudbalice posle probe preferansa u tisini garderobe kako se fajront blizi, sve to prima drugi tok
Sve se manje cuju one prave psovke sve je manje one prave viljamovke i sve se cesce cuje "Meni jedan gusti sok"
Ref.
I ljuljao se ceo svet sve pesme znali napamet danas me cene vazni krugovi a gde su sada moji drugovi
Nek' ide zivot, nek' ide zivot i nek' se plese za sve to sto bese | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Đorđe Balašević 05.07.11 8:06 | |
| Nemam nista sa tim
Ona je volela blues njen kralj zvao se Peter Green a ja, sasvim slucajno tu za taj film neko levi, sasvim
Uvek je gledala sat i cim sklope kazaljke krug ko mala bi saputala tad da negde neko misli na nju
U njenoj sobi mala riznica greha kao duga, preko besmisla most puno knjiga nekog prebeglog ceha i sportska stampa ako naidje gost
Ref. Uglavnom prodje sve, ali ostane blues boje se razliju kad ga cujem na radiu ubija metronom, sta taj sat radi tu jedan i nula pet, neko misli na nju
Negde u meni je kvar i mrak sto me gricka ko mis i sav sam kao ona staklena stvar u kojoj veje kada je pomeris
U ovoj sobi ravnoteza je prosta sto i krevet i prekidac za luc ispod cene mole cenjenog gosta da pre puta ne zaboravi kljuc
Ref.
Ona je volela blues lucidni Peter Green a ja, ja sam voleo nju a blues, sta blues nemam nista sa tim | |
| | | mobile VIP član
| Nevena
Sale Nad je umro u snu dan se taman zasiveo i ne znam sta je sumnjivo tu jer u snu je i ziveo kazu da je slutio kraj toboz, nije navio sat pa sad, znao je da gubi taj rat neko ruzno sanja nekom su kosmar svitanja
Svestenik je gundjao psalm ko za kaznu naucen stih pred kapelom nobles i sljam iz istog puka Porazenih srecom, nije imao sta posto ne bi imao kom arcio je zivot po svom testament, tek skica na kutijici sibica
Strpljivi prsti neminovnosti razlazu uvod pesme koju dobro znam i ako jos ista ima da se oprosti eto i to ti nocas oprastam
Huci okean neizbeznosti pritislo nebo laki til tavanice al' to se leci s dve-tri kapi neznosti u vinu iz Ravanice
Sale Nad je umro u snu slutim da je snivao Srem onaj bunar studen pri dnu i sarom loze zasencen trem slutim da je snivao Nju cije ime sam gospod zna i da se u jecmu tog sna jednostavno zbilo to sto ga je i ubilo | |
| | | mobile VIP član
| Nevernik
K'o uklet jedrenjak, u gusti modri mrak uranja kolodvor
O, dobra noc, Banja Luko ne, ne dolazim, samo prolazim, nismo se videli dugo
Da l' to bese cast? sinjel maslinast...
Znam, ona spava sad i mozda ponekad predgradjem njenog sna proseta ludi desetar
Da l' ikad pomisli uz prozor pokisli il' je sve pomeo vetar hej, oci carne, ispred kasarne
Njenima nisam bio po volji vazno im bilo odakle su moji zasto to smeta, sa ovog su sveta, hlebotvorci, cestit soj
Njen me je baba uz'o na nisan: da l' sam od njinih il' bas i nisam
Sloven sam, belac, slobodni strelac mani se, cica, ja sam svoj
Od stare Kanjize, pa malko nanize, gde Tisa uspori, dici cu salas na bregu
Mozda im pobegne kad zito polegne, kad se jarebice legu mozda kad sneva, meni dospeva
Otpravnik klima crvenom kapom vreme je bilo, haj'mo polako. prosipa vetar behara pehar spavaj mala masala
Ne volim kad me uzmu na nisan: da l' sam od njinih il' bas i nisam Sloven sam, belac, slobodni strelac za svaki slucaj, jos uvek samo svoj | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Đorđe Balašević 05.07.11 8:07 | |
| Nikad kao Bane
Jos u skoli je rucicu dizao vesto i vec se znalo da postace nesto o vec se znalo da postace neko, ko Bog mi smo rasli u sarenom kraljevstvu igre on je imao drugi pedigre, mali Bane je bio daleko od tog
I cesto se pitala moja mati o, cedo moje, samo da mi je znati, sta ce to sa tobom biti, da l' ces ikad biti i ti
Ref. Kao Bane, dobri sin, tih i miran, cist i fin, kao Bane, vaspitan i solidan i koristan Kao Bane, vredni mrav, poslusan i uctiv sav, kao Bane, odmeren i usmeren i proveren za sve
Pred maturu su pristigli momenti novi sport i ploce i nemirni snovi, neki izlozi prepuni svega za nas ali Bane, taj je imao izloge prazne, pa smo zato za funkcije razne svi mi vecito birali njega, u glas
I cesto se pitala moja mati gde se to skitas, o, da mi je znati, i sta ce sa tobom biti, da l' ces ikad biti i ti
Ref.
Tu i tamo, tek ponekad sretnem tog decka, crna tasna i sofer i Mecka TV dnevnik ga forsira nesto, o da bez krivice, u stampu je stigao skokom jer kad krenes tim poznatim tokom tad svi rucice podizu vesto, jen dva
I cesto se pitala moja mati ko ga to gura, o da mi je znati, i sta ce sa tobom biti, da l' ces ikad biti i ti
Ref.
Draga mama, zivot je jedna velika, da ne lajem, nema veze, ti znas to je sve lutrija, a ja ne odustajem od svog broja dok igra traje izgubim neku bitku, dobro, al' vremena bar jos ima u neogranicenim kolicinama i ja se drzim, jos kako se drzim i ne brini puno o tom sta cu biti, mogu se kockati, londrati, piti i mogu pasti na niske grane, al' ne boj se, nikad necu biti
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Đorđe Balašević 05.07.11 8:07 | |
| Nisam bio ja za nju
Volela je klasiku i jazz citala je, pretezno, Perl Cbak njen je praded bio ruski knez dosao je sa Urala cak
Nisam bio ja za nju nisam bio ja za nju ne, nikad nisam bio ja za nju nisam bio ja za nju
Prosla je, uglavnom, citav svet London, Pariz, Amsterdam i Rim vozila je plavi - Renault 5 ma, vozila je pristojno, sasvim
Al' ipak, nisam bio ja za nju nisam bio ja za nju nisam bio ja za nju nisam bio ja za nju
Zivela je kao sat strogi plan za svaki dan zelela je znati sve: sta se zbiva, ko se muva
Ja sam sasvim drugi tip o, tako divno slobodan bas ma briga za njen krem eto, to je to
Bas i ne bi bio neki brak kad je njezin idol - cika Freud a njen suprug povrsan i lak fudbal, coca-cola i Pink Floyd
O, mama, nisam bio ja za nju nisam bio ja za nju ne, stvarno, nisam bio ja za nju nisam bio ja za nju
Sretnemo se ponekad pita me sta radim sad isprica mi ukratko sta se zbiva, ko se muva
Kazem joj da tugujem kartam se i lumpujem s oblacima drugujem ona kaze: sam si tome kriv
Al' ipak, nisam bio ja za nju nisam bio ja za nju ne, stvarno, nisam bio ja za nju nisam bio ja za nju | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Đorđe Balašević | |
| |
| | | | Đorđe Balašević | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 429 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 429 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|