|
| Đorđe Balašević | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Đorđe Balašević 04.07.11 7:24 | |
| First topic message reminder :
1987
Juce sam slusao vesti na radiju, poseban osvrt na pucnjavu u Persiji. Sve redje spominju drug' Hamdiju, suvise njih je na veresiji. Nesreca jedna, jadna i bedna osamdeset sedma!
Na svetskoj berzi laju kerovi, nek dolar propadne, tu su nase menice. Ne plase mene krupni zverovi nego krvopije i stenice. Nesreca jedna, jadna i bedna osamdeset sedma!
Decu ubijaju na spavanju, plasi me da se ne podigne vampir cetnicki, sta vampir zna o iseljavanju, i on sve vidi cisto etnicki. Nesreca jedna, jadna i bedna osamdeset sedma!
I negde sasvim u dnu novina mala i beznacajna vest, da jedan peva deset godina, otpev'o je i on svoje, gotovo, gotovo je!
Juce sam gled\'o televiziju, neshvacen genij, drug Fadilj na teskoj muci je: ne shvata niko mocnu viziju, ne dizu javne institucije. Nesreca jedna, jadna i bedna osamdeset sedma!
'ajmo deco...
U Novom Sadu demonstracije, poznata prica, i ovde je kriva menza. Na ulicama mladost nacije, e sad nam jedino fali jos Lech Valensa. Tuga jedna, jadna i bedna osamdeset sedma!
I neki drug je opet digao glas, drug nam je ponovo zbog svega drz'o govor. Da, on je opet malo vik'o na nas, do kraja govor je postao cisti horor! Tuga jedna, jadna i bedna osamdeset sedma!
Slucaj tih gradjana je zamrsen, niko im jos ne sme reci da stede snagu, i da je rat nedavno zavrsen i da su Rusi vec na Reichstag-u. Nesreca jedna, jadna i bedna osamdeset sedma!
La, la, la, la, la... Oleo! La, la, la, la, la, la, la... jadna i bedna osamdeset sedma! Jadna i bedna osamdeset sedma! Blesava! Jadna i bedna osamdeset sedma! Stop, stop, stop, stop, stop! Jadna i bedna osamdeset sedma! Jadna i bedna osamdeset sedma! Najgora godina! Jadna i bedna osamdeset sedma! Jadna i bedna osamdeset sedma! Jadna i bedna osamdeset sedma! Pu, je...
| |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
mobile VIP član
| Naslov: Re: Đorđe Balašević 05.07.11 8:41 | |
| Zivot je jednosmerna cesta
Pomislim nekad na bivsa jutra na bivse dane i bivsa mesta
al' put me vodi samo u sutra zivot je jednosmerna cesta. (2x)
Pamtim detinstvo dom, svaki kutak krov posle kise crven ko kresta
ne mogu tamo ni na trenutak zivot je jednosmerna cesta (2x)
Secam se svoje ljubavi rane prvog poljubca u krosnji bresta
ne mogu nazad u sretne dane zivot je jednosmerna cesta (2x)
U svoju proslost eto, ne mogu stici sve da prozivim godina dvesta
na drugu stranu uvek cu ici zivot je jednosmerna cesta (2x)
Hvala Jelena | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Đorđe Balašević 05.07.11 8:41 | |
| Zivot je more
Zivot je more, pucina crna, po kojoj tonu mnogi sto brode. Nije mi srce plasljiva srna, ja se ne bojim velike vode.
Lome me vali, nose me struje: oseka srece, a tuge plima. Siba me nebo bicem oluje, al' jos se ne dam i jos me ima.
U jutra rana plase me senke minulih dana. Secanja mutna kao u lazi, kao u snu. Ipak se borim, ipak se nadam, sve manje letim, sve vise padam i sve su jace ruke sto me vuku dnu.
Mozda ce zena svilenog bedra, koja me zove i pruza ruke, uliti vetar u moja jedra do nove zene, do nove luke.
Zivot je more... Zivot je more... Zivot je more... | |
| | | Gracija... Ljubitelj foruma
Broj postova : 5009 Godine : 37 Datum registracije : 10.08.2011
| Naslov: Re: Đorđe Balašević 10.08.11 14:56 | |
| NAOPAKA BAJKA
U suterenu tunel ka nebesima na tankoj gazi jutro mračan goblen tka sumorna lica, nasamo sa gresima u hodniku bez povratka.
U crni grm se moja ptica zaplela zaneta titrajima zvezde Danice i kasni dah dok hladni čelik skalpela klizi niz nit brojanice.
Postoji plan da je anđeli ukradu il' bar na čas da je vrate među njih jer nekad nebo pravi veliku baladu i traži rimu za taj stih
Na grad juriša nežna bela legija januar prostire svoj prefinjeni sag u tajnom dosluhu smo prvi sneg i ja da zima pričeka njen trag
Ne vrede priče koje znam laži za oči pospane izmisljam bajku čudnu naopaku uspavanku da od nje budna ostane.
Postoji put koji namernike bira tajnovit drum uvek najboljima sklon jer nekad nebo samo crne dirke svira i traži notu za taj ton
Negde sad dečak jedan zbunjeno na mostu stoji jer tek sluti da postojiš
Negde u tebi čeka okovana neka pesma koju niko živ još ne zna u tebi lanac zvecka tajnim alkama bit ćeš ti majka majkama
Postoji plan da je anđeli ukradu il' bar na čas da je vrate među njih jer nekad nebo pravi veliku baladu i traži rimu za taj stih...
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Đorđe Balašević | |
| |
| | | | Đorđe Balašević | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 485 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 485 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|