|
Autor/ica | Poruka |
---|
mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 23:06 | |
|
Ref. Listaj lipo stara napravi mi lada tamburo zasviraj rastjeraj mi jada
Bol, beskrajna bol u srcu mom a tko, ljubavi tko u srcu tvom
Ref.
Jad, vjeciti jad u dusi mi a sad, koga li sad milujes ti
Ref.
Teci, rijeko teci daj mi malo snage lipo stara reci sto mi nema drage
Ref.
| |
| | | mobile VIP član
| Ljubavi jedina
Okrecem stranice ljeta na svakoj od njih si ti u srcu samo je sjeta zbog nase ljubavi
Volim te isto ko nekad kad budni smo sanjali al' sudbina drugo je htjela da smo se rastali
Ref. Ljubavi jedina moja, meni nesudjena zbogom i neka te prati pjesma sa Jadrana ljubavi jedina moja, meni zabranjena zbogom i neka te cuva Gospa od andjela
Ljeto je opet u nama naizgled isto je sve al' suti stara gitara jer nema, nema te
Valovi velikog mora pjesmu mi pjevajte neka je cuje i ona kad je probudite
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Malo je ljubavi
Jednom kad otvoris tvoj album sjecanja i tiho otplovis rijekom vremena kroz godine do nas, budi iskrena
I priznaj da je grijeh, bio i moj i tvoj jer ruku na srce, bili smo premladi i nismo znali tad da to sto gubimo necemo pronaci, vise nikada
Ref. Malo je ljubavi k'o sto smo bili mi rijetko se dotaknu isti svjetovi i drugi vole se, al' kao ja i ti tako se niko nikad nece voljeti
Slika pozutjela na zadnjoj stranici jednom ce pitati gdje smo pogrijesili sta ces joj reci tad, budi iskrena
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 23:07 | |
| Marica i jez
Cim sam na plazu dosa s njom zaspa sam ka da me puka grom i mozda bi prispava i cili vik da ni probudija me njen krik
Dok sam blazen sav ja u ladu leza ona bidna se nabola na jeza ja viknija san Marice oces na ranu travarice a ona meni samo ti spavaj mogu ja s bestijom na kraj | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 23:07 | |
| Marija
Ponekad slusam pjesme onih dana i listam zivot ko novine vrate se slike starih romana i rane sto su skrile godine
Bili smo mladi i ja, i ona ko mladi mjesec kad je pocelo kucala srca ko stara zvona ciganin stari dusu opio
Ref. Marija, Marija samo nam je pjesma ostala Marija, Marija ona davna pjesma ciganska
Mnoge sam poslije ljubio redom vise onako, po navici i sve bi proslo sa prvim snijegom zivot se vrac'o staroj stranici
Nije mi zao sto zivi sama i sto se nikad nije udala zao mi pjesme, vina, kavana ljubavi prve uz pjesmu cigana
Ref. 3x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 23:16 | |
| Marijano, veceraj, pa lezi
Marijano, veceraj, pa lezi a ja idem duso moja kud mi srce tezi
Marijano, ne proklinji mene sto ja idem duso moja pod prozore njene
Marijano, oboje nas zali drugi su te duso moja meni obecali Marijano, Marijano nije nam od Boga dano | |
| | | mobile VIP član
| Mariska
Mariska je rekla dati tamburasu punu flasu
Mariska je zlato nase ona voli tamburase
Mariska je vruceg srca zato zeli da se seli
Kad Marisku srce zebe vino pije, pa se grije | |
| | | mobile VIP član
| Marjane, Marjane
Marjane, Marjane, Marjane, Marjane Marjane, Marjane, ca barjak ne vijes ca barjak ne vijes, ca barjak ne vijes ca barjak ne vijes, milu trobojnicu
Milu trobojnicu, milu trobojnicu milu trobojnicu, crven, bijeli, plavi crven, bijeli, plavi, crven, bijeli, plavi crven, bijeli, plavi, nas barjak hrvatski
Tko se pod njim vije tko se pod njim vije tko se pod njim vije kukavica nije a tko se ne vije, a tko se ne vije a tko se ne vije bolje da ga nije | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 23:17 | |
| Mene nada tjesi
Nocu kada mjesec prebrojava zvijezde kad, u zagrljaje ljubavnici jezde
Mene nada tjesi laze srcu mom tebe drugi ljubi na jastuku tvom
Nocu kada zvijezde nasim sorom sjaje kad se ljubav prima kad se ljubav daje
Kada dravske vode proticu u tami kad se negdje nadju ljubavnici sami | |
| | | mobile VIP član
|
Mi smo momci Stitarski ej Stitarski mi zivimo becarski ej becarski
Kad smo isli iz Djakova popili smo tri akova misnog vina
Krenuli smo put Stitara al' smo stigli majko stara do Cepina
Mi svatove spremamo ej spremamo a jos cura nemamo ej nemamo
Kud god braca podjemo ej podjemo mi u Stitar dodjemo ej dodjemo
| |
| | | mobile VIP član
| Mi smo slozna braca
Mi smo slozna braca nijedan ne pije kad nestane vina i rakije kad nestane vina i rakije
Mi smo slozna braca oprosti nam, Boze nijedan ne pije kad vise ne moze nijedan ne pije kad ne moze
Mi smo slozna braca sto nista ne piju samo dobro vino i rakiju samo dobro vino i rakiju | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 23:18 | |
| Mladosti, kome da te dam
Doslo cvijece i proljece doso djurdjevdan svi se momci ozenili a ja osto sam
Ref. Oj mladosti, oj radosti kome da te dam oj mladosti, oj radosti tesko je biti sam
Pokraj puta pokraj staze cvate ruzmarin svi se momci pozenili a ja nemam s kim
Curu svaku na sokaku vec odavno znam i ja cu se ozeniti neæu biti sam | |
| | | mobile VIP član
| Moj dom je tamo gdje Slavonija spava
Ref. Moj dom je tamo gdje Slavonija spava cvjetovi lana uz put miris nude konji polako kasaju sa stana a jutrom najlipše divojke se bude
Tamo gdje se voli svaka crna brazda, i zuljave ruke znojem zemlju kvase, tamo je svatko siromah i gazda, a ponos i nada nikad se ne gase.
Tamo gdje zica na tamburi jeca, tamo gdje sorom stara kola skripe, prasnjavim sokakom igraju se djeca, u ljeta suha kad mirisu lipe.
Ref.
Tamo gdje nebo ljubi zlatna zita, nad rijekom plavom vrba grane svija, tu na zemaljskom raju ovog svita, tu sniva moja stara Sokadija.
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Moja jedina
Sve u zaborav vrijeme tiho nosi uspomene mislima mi plove kao onaj blagi miomiris cvijeta s raspletene duge kose tvoje
Rastanak je bol nemir mila moja kako teske postanu daljine lomi mi dusu zvukom violina kad u pjesmi cujem tvoje ime
Ref. Lutanjima dosao je kraj zalud krijem prohujale dane tebe ne mogu skrivati moja ljubavi
Nosili me siroki drumovi umorna koraka bez cilja tvoja me ljubav pratila moja jedina
Zaspala si ti, na krilima snova ukrast' cu ih prije nego svane toliko boli, u ocima tvojim na povratku ugledati plamen
Nocas suza sjaj u osmijeh pretvori i toplinom ispuni mi zore divno je znati, da te netko ceka u zagrljaj pruza ruke svoje | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 23:19 | |
| Moja mala nema mane
Moja mala nema mane ni'ko nema tako lijepe Dragane
Nema, nema, nema ona nikoga ona voli samo mene jednoga
Moja mala nema mane ni'ko nema tako lijepe Dragane
Usta mala, kosa vrana sitno gazi kao srna lagana
Kad zagrli, kad poljubi u ljubavi sva se ona izgubi | |
| | | mobile VIP član
| Na krilima ljubavi (duet Maja Zeko)
Dok sunce tone u snove lipe kraj puta mirise tvoje mi ljubavi treba svakoga trena sve vise
Ako si ljubavi zedna ja sam i zdenac i rijeka srce na tvojemu dlanu i topla postelja meka
Ref. Ljubav je pjesma i sreca i bol ljubav je slatka i slana k'o sol letimo, letimo ja i ti krilima ljubavi
Ljubav je plamen i vatreni znak ljubav je sunce i svjetlo i mrak letimo, letimo ja i ti krilima ljubavi
Nocas si lijepa k'o nikad jer moja ruka te mazi nocas si ljepsa od zvijezde na ovoj nebeskoj stazi
Ti si mi svjetlo u mraku duga u tisucu boja u kapi ljubavi tvoje skriva se sudbina moja
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Narodi nam se
Narodi nam se kralj nebeski od Marije, ciste Djevice
Na tom mladom ljetu veselimo se Mladoga Kralja mi molimo
Po njemu slijedi sveti Stjepan mucenik prvi, Boga Gospoda
Daj nam Bog zdravlje k tomu veselje i na mladom ljetu, svega obilja | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 23:20 | |
| Ne budi me, majko, rano
Ne budi me, majko, rano jos se nisam naspavao kad mi draga u san dodje za te snove sve bi dao
Ne budi me, majko, rano ne kidaj mi divne snove kada zoves moje ime mislim da me draga zove
Ne budi me, majko, rano najljepse je snivati u zoru u snovima, na rastanku ljubim dragu na prozoru | |
| | | mobile VIP član
| Ne dirajte mi ravnicu
Veceras me dobri ljudi nemojte nista pitati neka suze tiho teku pa ce manje boljeti
Ref. Ne dirajte mi veceras uspomenu u meni ne dirajte mi ravnicu jer ja cu se vratiti
Jos u sebi cujem majku kako tuzna govori kad se jednom vratis sine ja cu te cekati
Ref.
Mene zovu moja polja mene zovu tambure prije nego sklopim oci da jos jednom vidim sve
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Ne mogu se tocno sjetit ljeta
Ne mogu se tocno sjetit' ljeta al' je prosla dvadeset i peta u Somboru bjehu drugi dani volio se zivot u kavani voljele se svadbe i sviraci dobri konji i dobri igraci
Bjese onda vrijeme sasvim drugo u birtiji sjedilo se dugo pjevalo se sve do bijelog dana svirala je banda odabrana
Sanjiku su znali Grebenara i cuvenog Gezu Begesara i moj otac volio kavane dobro vino, pjesmu, tamburase kad ga tako zgrabi zora bijela dosao bi kuci bez cipela
Bjehu neke krasne noci lude pod prozorom tambure te bude kraj Dunava sva su sela mala sokica se bunjevcu dopala bit ce vina, satri i dvoprega a svirat ce Mika iz Bereka
Mika svira sve se zaboravi ne znas dal' je u snu il' na javi Subotice na sjeveru Backe ti si srce pisme bunjevacke mnoge tvoje zore bjehu plave slusajuci tamburase prave
Na daleko ne bjese im para spominju se kao pjesma stara igralo se sve do zore rane backo kolo, ono, na dvi strane Joza Petres igra od milina a na glavi boca puna vina kolo igra, sva'ko mu se divi nek' se znade da bunjevac zivi | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 23:21 | |
| Ne zeni se ovakav becar
Ljubio sam stotinu i dvije nisam bir'o smedje, garave vec po redu cure ljubim ja dok ne cujem vrijeme udaja
Curo fina, u tome je stvar ne zeni se ovakav becar zbogom curo u tome je stvar ne zeni se ovakav becar
Ljubio sam stotinu i dvije nisam bir'o ridje, plavuse sve su lijepe, to se dobro zna dok ne cujem vrijeme udaja
I umrijet' cu, zeniti se necu jer sa jednom necu imat' srecu moja sreca, to je iduca dok ne cujem vrijeme udaja | |
| | | mobile VIP član
| Nebo, daj oku
Nebo, daj oku zvijezdu visoku vidjeti jer triju kralja, stazicu valja slijediti svijetla nebesa cine cudesa rodjenom andjeli svoju pjesmicu poju malenom
Kraljima zvijezda u Betlem kaze stazicu po njoj su tako spoznali lako stalicu dosav u Betlem pred Kralja mladog padose darove svoje Isusu kralju dadose | |
| | | mobile VIP član
| Nece Dunav zbog nas stati
Kajat ce se srca nasa sutra za sve sto se nocas dogodi jedna ljubav umrijet ce do jutra a mozda smo bolje mogli mi
Zaboravom pokrit ce nas vrijeme svak' ce svoju naci sudbinu dijelit ce nas drukciji zivoti al' cemo se sretati u snu
Ref. Nece Dunav zbog nas stati nece sunce prestat' sjati nitko nece zaplakati zbog nas dvoje, samo ja i ti
Za sve rijeci koje nece htjeti nocas prijeci preko usana za sve ono sto si nismo rekli kajat ce se srca nasa dva
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 23:22 | |
| Nek me pamte gradovi
Pjesmom bi priznati mogao mojih je godina dovoljno od lutanja sam se umorio i srecu za se nisam nasao
Napamet znam sve vozne redove sto me vode do moje istine sto negdje je u mojim grudima i u sokaku mojeg djetinjstva
Ref. Nek me pamte gradovi kojima sam prosao pjesmom vas pozdravljao i mozda nekom dusu dirnuo
Na kraju svijeta sam vidio tuznih je pjesama premalo kojima dusu bi ubio jer srecu za se nisam nasao | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 23:22 | |
| Nek nas voze konji vranci
Napravit cu kola nova kola jasenova a tockove il' 'rastove ili bagremove
Napravit cu kola nova kola ofarbana upregnit cu i dva konja a obadva vrana
Ref. Nek nas voze konji vranci nek nas voze do jeseni nek nas voze u Vinkovce da trosimo novce
Skupit ce se drustvo staro cura i becara vozit ce nas konji vranci sve do Vukovara
Vozit ce nas kraj Bosuta tamo do Krnjasa tocit ce se rujno vino s pjesmom tamburasa
Ref. 2x | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zlatni trubaci | |
| |
| | | | Zlatni trubaci | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 394 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 394 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|