|
Autor/ica | Poruka |
---|
mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 22:58 | |
| I Dunav laze
Otkad te nema k'o beskucnik lutam po ulici skupljam opalo granje da ugrijem dusu koja je prazna a nade ja imam, sve manje i manje
Ref. I Dunav laze, ako ti kaze da ima ga vise od suza mojih jer nik'o ne zna, pa ni sam Dunav koliko sam zeljan usana tvojih
Pitaju noci, zasto te nema zidovi bijeli, placu za tobom jer tvoje rijeci ne cuju vise a najvise placu jer rekla si zbogom | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 22:58 | |
| Iznad polja makova
Kazi gdje su ratnici gdje su davni snovi kazi gdje su grobovi da li znade tko
Iznad polja makova blagi lahor piri zauvijek ce zivjeti hrvatski ratnici
Dal' ih cvijece pokriva il' divlja trava dal' ce bit' jos grobova kad ce prestat' to
Kazi gdje su ratnici tko im lezaj sprema kazi gdje su grobovi da li znade tko | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 22:59 | |
| Ja polako pijem
Moj djed nikad nije pio nikad pio sirotinja bio
A (Jer) ja polako pijem pio sam i pit' cu i siroma' bio sam i bit cu
Ni moj otac nikad nije pio nikad pio i siroma' bio
Meni moji nista nisu dali nemam puno al' mi i ne fali | |
| | | mobile VIP član
| Ja sam gazda Joza
U svom selu gazda bio sam i bit cu u birtiji uvijek pio sam i pit cu
Ja sam gazda Joza meni rodi loza meni rodi grozdje kad u krcmu dodjem
U zivotu covjek bio sam i bit cu predajem se samo zenama i picu | |
| | | mobile VIP član
| Ja sam taj iz Cadjavice
Marica u Osijek otisla u mom srcu tuga ostala
Ej, Maro, ej, Marice dusa mi iz Cadjavice za tobom u Osijek putuje
Ej, Maro, ej, Marice ja sam taj iz Cadjavice sto za tobom tako tuguje
Marica me majko izdade a dao bi' joj jutro livade
Dao bi' joj osam jutara samo da me nije varala | |
| | | mobile VIP član
| Ja sam uvik, osim svita
Kazu da sam najgori neka ih, neka ih bas me glava zaboli za sve njih, za sve njih
Ja sam uvik, osim svita skitnica sto samo skita briga me sto selo laje radim uvik sve po svome da ugodim tilu mome da mi zivot dulje traje
Neka sam becarina najveca, najveca neka mi je birtija najpreca, najpreca pustite si kcerkama na volju, na volju ukrast' cu vam svejedno najbolju, najbolju | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 23:00 | |
| Jabuka stara
Usanila je jabuka stara ni dide moga sad nema vise uzalud pcele trazit ce cvice sinovi moji, didine price
Otkad ja pamtim, kaz'o je dida jabuka raste na kraj sljivika pod njom svinjari slaninu pekli pricali sto vec stoput su rekli
Ref. 2x Aj, moja najmilija starovirska Sokadija
Jabuka zrila kad zito sara i polje prima boju od zlata pod njom mi dida pricao o drugu kojeg izgubi za vrime rata
Jabuka stoji, ne lista vise jos stari korijen vjetru prkosi didina dusa pod njim odmara i moje misli u proslost nosi
Ref. 3x | |
| | | mobile VIP član
| Jedan stari kontrabas
Jedan stari kontrabas izgubio dobar glas obis'o je sve kavane sve bircuze i mejane lutao je svud po svijetu i po kisi, i po snijegu veselio mnoge snase kartarose i birtase
Svirali ga begesari nekad mladi, nekad stari sipali su u njeg' vina spricer piva i rakije a beges k'o svaki beges samo svira i tuguje
Ali jedan lipi sokac crni Mata iz Stitara uz'o beges pod svoj ajer naglanc'o ga k'o fijaker skinuo mu staru zicu promijenio kobilicu naglanc'o mu sve civije pa se beges samo smije
I sad Mata cuva beges miluje ga k'o djevojku jos kad netko sale radi mlatne banku ili stotku pa da vidis moj djerdane svira beges dok ne svane | |
| | | mobile VIP član
| Jednom
Jednom kad bez rijeci krenes dalje jer ti zivot novu stranu pise vjeruj makar umro ja od tuge tebe necu trazit' nikad vise
Pustit' tad cu tugu neka brise sve sto ikad bilo nam je vazno tragove kad isperu nam kise znat' cu da si ljubila me lazno
Ref. Jucer jos sam volio te ludo danas mi smo jedno drugom stranci ako ljubav veze cvrsto, dugo nas jos vezu samo tuge lanci
Kako li smo voljeli se njezno danas mi smo jedno drugom stranci ako ljubav veze cvrsto, dugo nas jos vezu samo tuge lanci
Tvoje oci novim sjajem sjaje tvoje srce ne sjeca se vise zivot sad ti novu snagu daje meni samo ostale su kise
Kreni sada, odlazi od mene kreni ako ne volis me vise znaj na mome licu sjene sjajne nisu suze, to su kapi kise
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 23:01 | |
| Jesam li u Vukovaru
Moj dom na pragu srca a srce na kraju grada tamo je ona kuca sto povratku mom se nada
Ref. Jesam li u Vukovaru il' Dunav kroz Zagreb tece i gdje svoju casu tuge ispijam svaku vece
Moj dom na pragu duse a dusa tone od tuge ja samo povratak sanjam i nemam snove druge
Ref.
Moj dom na pragu nade a nada na kraju svijeta onaj tko tu ne spada samome sebi smeta
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Jesen stize, dunjo moja
Jesen stize, dunjo moja ne mirise vise cvijece zumbul, lale, jorgovani
Pa i ti me iznevjeri, dunjo moja otisla si, slavuj suti, lisce zuti
S cvijetnih grana lisce pade s njime ode moja ljubav moja mladost, moje nade
Ti mi ode, ljeto prodje, nesta cvijeca otisla si, slavuj suti, lisce zuti
Da li znas bar kako patim kad se sjetim jorgovana ljubicica i jasmina | |
| | | mobile VIP član
| Joj Anice
Kisa pada, kisa pada mutna voda tece eno Ane, eno Ane po selu se sece
Ref. Joj Ano, joj Anice ne na kisu, ne na kisu bez kabanice
Kisa pada, kisa pada skoro tjedan cijel eno Ane, eno Ane, novo platno bijeli
Ref.
Kisa pada, kisa pada kisnu kola nova eno Ane, eno Ane ide iz svatova
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 23:02 | |
| Jos Hrvatska ni propala
Jos Hrvatska ni propala dok mi zivimo ona nam je zivot dala, mi ju volimo
Ref. Hura, nek se ori za svoj rod se Hrvat bori hura, sad se cuje Hrvatskom odjekuje
Jos Hrvatska ni propala dok mi zivimo ona nam je zivot dala, mi ju branimo
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Jure ova kola nasa
Sad nas nece, sad nas hoce guraju nas, pa nas koce pa nas hvale, pa nas kude prastaju nam, pa nam sude
Oni okom, a mi skokom pa im dobro, pa im nije u glibu smo mi dubokom ko tu placa, ko tu pije
Ref. 2x Jure ova kola nasa preko Uvratina i Vagasa jadna ova lijepa nasa di ce stic' bez kocijasa
U Evropi med i mlijeko ne znam ljudi sta bi' rek'o ko tu vaze, ko tu mjeri ima tamo puno zvijeri
Puno riba u kanalu a velika jede malu kaze narod u pravu je sit gladnome ne vjeruje
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Kad me jednom krene karta
Od kako me majka rodila cesta me zivotom vodila umjesto skole, slavonske lole zanat me ucile
Nisam puno toga citao nisam stig'o jer sam skitao trikove stare, za sitne pare sam prodavao
Ref. Kad me jednom krene karta kupit' cu konjica dva bijeloga djevojcici a sebi garava al' me karta nesto nece zadnji mi oteli gros dat' ce dva djevojcica da probam jednom jos
Stagljevi me nocu skrivali jutrom potoci umivali svuda sam pros'o, nikuda dos'o to ti je nemirna krv
Ref. 2x
Dat' ce dva djevojcica da probam jednom jos | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 23:03 | |
| Kada zora ravnicu obasja
Zarasle su staze kud smo nekad prolazili sto smo puta njima kuci kradom dolazili
Ref. Tambure nas prate gledamo u klasja i ti dodjes kada zora ravnicu obasja
Zajedno smo uvijek bili i lutali svijetom kitili nas bijeli svati i cure sa cvijetom
Ref. 2x
Sve godine sto su prosle bas zbog tebe vrijede ostale su nase pjesme slike neka blijede
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Katruze
Ja jedva cekam proljece da dodjem u Medjimurje da dodjem u Medjimurje gdje rastu katruze (ruzice)
Lijepe su lijepe ruzice a jos su ljepse djevojke a jos su ljepse djevojke sto beru jagode
Jagode slatke biraju one sto dragog imaju one sto dragog nemaju zalosno pjevaju | |
| | | mobile VIP član
| Kirie Eleison
Kirie Eleison, Eleison Isus se rodi u stalici
Pojte pastiri tamo se njemu poklonite
Krist Eleison, Eleison on za nas trpi cim se rodi
Kirie Eleison, Eleison mora se skriti u jaslice | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 23:04 | |
| Koja gora, Ivo
Koja gora, Ivo koja gora Ivane Koja gora brate Ivo razgovora nema
Vran planina, sejo Vran planina, sestrice Vran planina, sestro Maro razgovora nema
Prodje Pavle, Ivo prodje Pavle, Ivane Prodje Pavle brate Ivo pa je razgovara
I provede, Ivo i provede, Ivane i provede brate Ivo konja malenoga
I na konju brate Ivo druga ranjenoga | |
| | | mobile VIP član
| Koliba
Sa svih strana okruzena sumom nagnila se trosna kolibica drustvo su joj vjetrovi i srne tiha glazba, cvrkutanje ptica
Stari bagrem na cosak sljivika do kolibe moje miris pruza vrime proslo a jos uvik raste kraj duvara kalemita ruza
Ref. Sto starija sve te vise volim stara zgrado mojih uspomena dida, baka i svi predzi nasi lipa s'tobom zivili vrimena
Presvetoga srca jos na zidu uramljena stoji stara slika prid njom baka klecila je cesto i molila za didu vojnika
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Kraj jezera
Kraj jezera, jedna kuca mala tu je ona dragog cekala obec'o je da ce doci i da ce joj prsten donijeti
Zora svanu, suza vise nema a ni dragog kog je cekala kraj jezera uplakana maramica bijela (samo) ostala
Ako nekad ljubis momce mlado znaj da cete brzo ostavit' jer on ne zna sto je ljubav i ne moze dugo vjeran bit' | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 23:05 | |
| Kraj Vrbasa
Kraj Vrbasa sjedi momce ceka djevojce, ceka djevojce aj vjetric piri, dunja miri noc je kao dan aj mlado momce cekajuci tihi prevario san
Kraj momceta doro pase poigrava se, poigrava s aj nogom kopa, vodu pije i prisluskuje aj a djevojka nit' dolazi niti mu porucuje
Pijetli zoru najavljuju ptice pjevaju, glasno pjevaju aj zora svice, noc odmice, zvijezda nestaje aj mlado momce kraj Vrbasa nikako ne ustaje
Kroz grancice mjesec viri pa mu govori, pa mu govori aj ustaj, ustaj, mlado momce spremaj doru svog, aj svatovi ti odvedose tvoju dragu za drugog | |
| | | mobile VIP član
| Krasna zemljo, Istro mila
Krasna zemljo, Istro mila dome roda hrvatskog svud se ori pjesma vila s Ucke pa do mora tvog
Glas se cuje oko Rase cuje Mirna, Draga, Lim sve se dize sto je nase za rod gori srcem svim
Slava tebi, Pazin grade koj' nam cuvas rodni kraj krasna polja i livade, nek vas mine nek vas mine tudji sjaj
Sva se Istra sirom budi Pula, Buzet, Losinj, Cres svud pomazu dobri ljudi nauk zari, nauk zari, kano krijes | |
| | | mobile VIP član
| Lakse, lakse, moj konjicu
Lakse, lakse, moj konjicu, polako do birtije stici cemo svakako daleko mi moja draga stanuje pa ne moze moje boli da cuje
U birtiji sjedim, pijem to vince a suza mi suzu stize niz lice obec'o sam da cu joj se vratiti makar mor'o birtije se maniti | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 23:06 | |
| Lipe snase bunjevacke
Lipe snase bunjevacke, pozdravljam vas sve i salase gdje sam mladost provodio ja i sokake gdje me draga tajno ljubila da bi se za drugog udala
Kad svatovi sorom krenu poci cu i ja priko basce na kraj sela gdje je stanica tu cu popit' jednu s nogu ja u zdravlje svoje drage koja mi je srce slomila
I u zvono sa zvonika stigao je vlak da odnese snove moje zauvijek ali srce ostalo je na svom mjestu u sokaku gdje je ona mene ljubila | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zlatni trubaci | |
| |
| | | | Zlatni trubaci | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 409 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 409 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|