|
Autor/ica | Poruka |
---|
mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 07.06.11 22:21 | |
| Slika s Dunava
Prolaze dani, idu godine a sve su dalje, drage obale
Ja cuvam jos sliku s Dunava cuvam je od zaborava
Tamo su staze moje mladosti tamo su sve moje radosti
Koliki je Dunav zeleni toliko je tuge u meni | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 07.06.11 22:22 | |
| Slike iz kalendara
Sijecanj dodje jednog jutra nije bio jos od lane a veljaca sva u bijelom djevojacke broji dane
Ozujak nam opet nosi prvi cvijet na mladoj grani travanj nice livadama jure konji razuzdani, jure konji razuzdani
Svibanj lista, sviba cvate a u mraku dvoje stoji lipanj ispod lipe stare zagrljaje duge broji
Srpanj poslije zetve trazi malo 'lada u vrbaku kolovoz se drumom vozi pa klepece po sokaku pa klepece po sokaku
Rujan ruji, dunje zriju to mirise jesen rana listopad je, lisce pada idu momci sa divana
Studeni kroz maglu luta od salasa do salasa prosinac se injem kiti ode s pjesmom tamburasa ode s pjesmom tamburasa | |
| | | mobile VIP član
| Snivaj, cedo
Snivaj, dijete, na srcu mom dok tihi pociva raj zvijezda je pala po celu tvom i svoj je prosula sjaj
Svu noc se za te, cedo, molim nad tobom cijelu noc bdijem o, cedo drago, ja te volim i ljubavlju te grijem
Za te su samo najljepsi sni u srcu spremljeni mom i ja cu, Boze, noci ove na srcu usnuti tvom | |
| | | mobile VIP član
| Sokacka elegija
Tuzne su moje noci i zore danima vrelim sjeta se vuce nedilja prodje koraka nema na pragu drage rodne mi kuce
Otac je umro vec ljeta ima proljetos mati ode bez rijeci nekoc nas bilo stari i mladi sjedismo brojni kraj stare peci
Ref. Preko sljivika ceznja se spusta blistaju zvijezde sjajem davnina vrime je stalo u mojoj dusi u crnoj brazdi i kaplji vina
Dida odavno ne djela kolce za vinograde plotove sive baka vec dugo ne sprema rucak za kosce sto se vracaju s njive
Mati sad vise ne kopa bascu odavno otac ne preze vrance sestre u zivot otisle same a ja jos vezem te stare lance
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 07.06.11 22:23 | |
| Sokirana Sokadija
Bolje da me grom pogodio il' u celo zekan kuma Pave kad sam nakon Mise na Ivanje ugledao Anku kose plave
Upoznali sva smo polja zlatna napustene ambare, salase zaboravih sve sto becar voli vino, pjesme, tamburase
Ref. Sokirana Sokadija na kicosu poderana rekla danima se obrijao nije a i pije vise nego prije
I jos pijan u bradu pjeva onu pjesmu staru slomila si srce u becaru
Dade ruku caca, gazda, mati svjetovala Anku stara mati becar ti je ptica lutalica bolje ti je biti gazdarica | |
| | | mobile VIP član
| Srce moje kucaj malo tise
Jednog jutra listao sam strane u albumu gdje se ljubav skrila a na svakoj okrenutoj strani moja Ana nasmijana bila
Svaka slika mladenacki snovi ljubav iskrica njezina lica ostao mi samo dragi osmijeh sirok osmijeh k'o njena ravnica
Ref. 2x Srce moje kucaj malo tise uzalud je, Ane nema vise kockali smo kad je nasa bila drugome se u zagrljaj skrila
U albumu samo uspomene vrijeme cini ve� pomalo svoje zato pjesma nek ostane vjecna ispjevana samo za nas dvoje
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Srce podravsko
Otac rece ne idi, sine iz te ravne Podravine svojemu se kraju divi gdje si rodjen, tu i zivi
Ref. 2x Dok u srcu Drava drijema i dok mene tamo nema smiriti se nikad necu dok mi ne zapale svijecu sve dok kuca srce podravsko
Podravino, grudo moja dusa mi je ko i tvoja nemirna i ponosita prkosna i plemenita
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 07.06.11 22:24 | |
| Sta se koga tice
Posla cura na salas otud ide tamburas
Ref. Sapucu si price sta se koga tice
Cura vodu mutila svoga dragog ljutila
Pricaju si price sta se koga tice
Dosla cura na sokak srela diku pa u mrak
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Stari moj
Bio je becar, ratar i sanjar sokacka dusa, gospodin fin volio pjesmu, tambure, vino mnoge sam zore docek'o s njim
Spominj'o cesto dva konja vrana i njivu kojoj ne vidis kraj u mladoj sumi, na kraju stana podneva ljetnog trazio hlad
Ref. S tamburom nocu, kroz brazde danju pjesme i tuge cudnovat spoj nikad ko drugi, bio je svoj bio je svoj, stari moj
Jos jedan pogled sanjarskog oka bio je srpanj, vecernji zvon ostade za njim brazda duboka i kapi rose u oku mom
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Sto te sokol nije volio
Ni sve isto otkako te nema tuznija je ravan slavonska tisa je skripa starog djerma kraj kojeg si ganjo sokola
Mi bi i sad s tobom k'o i prije saptom tkali nasu molitvu i dok u njoj Bog nam prasta grije znam da i ti prastas sokolu
Ref. Viruj prika jos place ravnica sto se zadnji cokanj razbio Slavonija jos se pita cila sto te sokol nije volio
Viruj prika plakalo se tada Djukinih se suza prolilo pitalo se, pita se i sada sto te sokol nije volio
Rek'o si da ne taknu ravnicu koju si k'o i nas volio Bog je htio, uzeli je nisu eh sto bi te zore sokolu
Znas da tvrd sam, tvrdji nego stijena al' sam i ja suzu pustio ni sve isto otkako te nema sto te sokol nije volio
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 07.06.11 22:25 | |
| Suza
Otkada sam, zeljo moja tvoju suzu popio nisam vise, pile moje crnog oka sklopio
Kad sam ono, tugo moja cijelu noc te ljubio pamet sam i dusu, duso srecu sam izgubio
Otkada sam, diko moja tvoju suzu popio u hajduke htjedoh poci pa sam ti se propio | |
| | | mobile VIP član
| Sve bih dao da je moja (feat Paganini band)
A da je drukcije bilo ne bi sada lutao sam nocima budan pio bez nje docek'o dan
I mene boli isto jer sam volio jako bez sna mozda ces moci bez nje nikako
Ref. Ja sve bih dao samo da je moja al' joj danas nemam nista dati za sve drugo vremena jos imam samo nju ne mogu cekati
Davno je ljubio nisam da mogu je vidjeti bar znaj, ljubav isto boli bio ti mlad ili star | |
| | | mobile VIP član
| Sve bih dao da me ona voli
Ej, da je mome da je mome srcu becarskome ej, jedna mala jedna mala curica garava
Ref. Ej, sve bi dao sve bih dao da me ona voli ej, da me voli da me voli, al' da me ne boli
Ej, u zivotu u zivotu sreca kratko traje ej, ljubit' cu je ljubit' cu je pa nek selo laje
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 07.06.11 22:26 | |
| Sve birtije obiso sam
Jos mi samo nebo snage moze dati ja se smirit' ne znam i ne mogu stati
Kuda me to nocas ulice jos vuku da l' cu ikog sresti i pruzit' mu ruku
Ref. Sve birtije obis'o sam, smirio se nisam dno zivota dotak'o sam predao se nisam
Ko skitnica zivio sam i nije mi zao jos bi jedan zivot ja za ovaj dao
Konobari moji, moje vjerne sjene cuvajte mi pjesmu, moje uspomene sad negdje daleko, znam da ona place prijatelju, stani pa zasviraj jace | |
| | | mobile VIP član
| Svi pjevaju, a ja tugujem
Svatovi se njeni spremaju ode moje najmilije u mom selu svi sad pjevaju a meni do pjesme nije
Svi pjevaju, a ja tugujem davno mi se obecala ona s njim, ja s bolom drugujem sto mi nije ruku dala
Prijatelji, dajte rakije neka ide sve dovraga nek se cijelo selo napije udaje se moja draga | |
| | | mobile VIP član
| Svirajte mi pjesmu rastanka
Prosla su nasa proljeca rastanak dusa osjeca u srcu hladno postaje sto mi od svega ostaje
Ref. Svirajte mi pjesmu rastanka ne mogu od tuge pobjeci svirajte bez prestanka suze ce same poteci
Nikada vise jeseni nikada tebe u meni u srcu hladno postaje sto mi od svega ostaje
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Svirci moji
Svirci moji, jos je rano tek je ponoc tu svirajte mi polagano ne budite nju
Ref. Ne ljubim je zbog imanja ne proklinjem zbog cekanja pustit cu je neka sanja lijepa je u snu
Svirci moji, jos je rano tek je proslo tri jos je noc pod jorgovanom zbogom ljubavi
Ref.
Svirci moji, valja poci i noc ima kraj mozda zorom grijesni ljudi odlaze u raj
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 07.06.11 22:27 | |
| Tamburasi
Nocas zvijezde padaju to se srca rastaju
Ref. Tamburasi, sto stojite tu svirajte za nju, svirajte za nju tamburasi zice kidajte kad mi nema nje, kad mi nema nje
Oci ne kriju svoj sjaj one znaju kad je kraj Kad se casa isprazni bol iz srca izlazi | |
| | | mobile VIP član
| Tambure su moji spomenari
Tambure su moji spomenari puni mjesec upisan u dlan il' me ljubi ili kupi stvari pa ce zice proklinjati dan
Tambure su moji spomenari za svu ljubav tijesan mi je stan od zivota pucaju ormari moram pjesme istjerati van
Ref. Cardak, u njem' tri kiljera mjesec pun u oblacima s tamburama tjeram kera zora tvoje lice ima
Cardak, u njem' dunje zute na ormaru s jabukama u grabriku ptice sute dolazim ti s tamburama
Jastuci se tuku s tamburama to sviraci bijelo platno tku stani zoro ne igraj se s nama pjesmu ne dam, ne diraj u nju
Ref.
Vezu prsti jos se ljute sto od sinoc spavas sama | |
| | | mobile VIP član
| Tambure su tiho svirale
Sanjao sam nocas ruzan san probudim se tuzan umoran nedjelja je svatovi su moju dragu odveli su srce moje tesko ranili
Boze, Boze, sto sam skrivio samo za nju ja sam zivio meni se je obecala zlatom svojim me je zvala al' je ipak s drugim otisla
Ref. 2x Tambure su tiho svirale moje oci suze skrivale na srce mi kamen pao ali nisam zaplakao kad je moja ljubav otisla
Uvijek cu te draga voljeti nikad necu te preboljeti voljet' cu te i umrijet' cu zaboravit' nikad necu moju dragu ljubav jedinu
Ref. 2x
Na srce mi kamen pao ali nisam zaplakao kad je moja ljubav otisla | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 07.06.11 22:28 | |
| Tamburica od javora suva
Tamburica od javora suva moj je dida, za ormarom cuva i ponekad od zelje zasvira
Prisjeti se dida momkovanja lipih cura i asikovanja sijela, prela od cajga odijela
Ref. Eeej, da mi je mlad ponov'o biti iz podruma rujno vino piti mlade cure ponov'o ljubiti
Eeej, bila plava, smedja il' garava kad se sjeti srce poigrava zatreperi, kao u mladosti o Boze grijehe becarske oprosti
Tamburica od javora samca bi li curo, poljubila starca makar mor'o opet se zeniti
Tamburica samica ljubi didu curica ljubi didu cura mlada jer joj se dopada | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 07.06.11 22:28 | |
| Tena
Kad se Tena udavala od case se nisam mak'o zalio sam sudbu svoju pijan, tuzan ja sam plak'o
Udase mi moju Tenu doveli i tamburase meni osta samo zelja i neispijene case
Majka vice, sto si bisan zasto konje tuces, sine ta i drugih cura ima sve su lipe, sve su milne | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 07.06.11 22:29 | |
| Ti nisi vise kao prije
Ti nisi vise kao prije promijenila te sudbina kad se voli sve se smije samo to je istina
Ti nisi vise kao prije nestalo je osmijeha nek te moje srce grije nek ti bude utjeha
Ref. Dan uz tebe vise vrijedi nego s drugom godina u bogatstvu i u bijedi ti si meni jedna jedina ti si srcu najdraza
Ti nisi vise kao prije promijenila te sudbina kad se voli sve se smije samo to je istina
Ti nisi vise kao prije pogled ti je tuzniji bez tebe ni mene nije cijeli svijet je prazniji
Ti nisi vise kao prije | |
| | | mobile VIP član
| Tiha noc
Tiha noc, sveta noc ponoc je, spava sve samo Marija s Josipom bdi divno Djetesce pred njima spi rajski resi ga mir
Tiha noc, sveta noc pjesmica andjelska miljem otajnim ispunja zrak sjajna svjetlost rasvjetljava mrak kraj pretvara u raj
Tiha noc, sveta noc pastiri, amo svi pjevat Isusu andjela poj s majkom poklon prikazat mu svoj srce dat mu na dar | |
| | | mobile VIP član
| Tiho tece Drava
Kad predvecer Drava mjesec saceka u srcu se javi ceznja daleka i kad s neba zvijezda padne ne znam kud moje nade Dravom plove uzalud
Ref. Tiho tece Drava, meni se ne spava snovi su mi svi Dravom otisli nadanja mi sva voda odnijela
Kada se u Dravi mjesec ogleda zazelim se draga tvojih pogleda i kad s neba zvijezda padne ne znam kud moje nade Dravom plove uzalud
Ref. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zlatni trubaci | |
| |
| | | | Zlatni trubaci | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 270 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 270 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|