|
Autor/ica | Poruka |
---|
mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 07.06.11 22:29 | |
| Tisina moja
U mladosti cesto ja sam znao zapjevat' kad tesko bilo je od zivota radosti sam krao ljubio dok srce puklo je
A sad dusu steglo je do bola i suza je sama potekla zivot mi se prelomi na pola al' jos cu jednom zasvirati ja
Ref. Zadnjim dahom zapjevat' cu zadnjom strunom zasvirat' cu zadnjom casom nazdravljat' cu
Zadnjim dahom zapjevat' cu zadnjom strunom zasvirat' cu zadnjom suzom nazdravljat' cu
I tisina moja cuje zvuke sto su srce za te vezali dragi ljudi pruzam svoje ruke jos cemo mi skupa pjevati
Makar dusu steglo je do bola i suza je sama potekla i zivot te prelomi na pola al' jos cu jednom zasvirati ja
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 07.06.11 22:30 | |
| Toci bure na bure
Dosla jesen, dos'o sveti Matija po selu se posla peci rakija
Ref. Hej, hej, toci bure, bure na bure ej bice, bice, dobre rakije
Dosla jesen rana, doslo Mi'olje zaboravlja covjek svoje nevolje
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Trosni stari dome
Trosni stari dome kome li si ti zasmetao kome li si na put stao pa te srusio, pola mog zivota uzeo
Trosni stari dome suze se na licu osuse kad s istoka vjetar puse krusna pec mi zamirise i sve u trenutku nestane
Trosni stari dome kad te moja mati spomene u meni se nesto slomi al' ne zaplacem da joj bolno srce ne klone
Trosni stari dome sjecas li se davnih proljeca sjecas li se mojih prvih koraka uz klupu kraj starog oraha | |
| | | mobile VIP član
| Tu di selo pravi okuku
Neku vecer tu di selo pravi okuku donio sam u zivotu vaznu odluku rekoh tako samom sebi zar te nije sram nema snase ni birtije koju ja ne znam
Drugo jutro glava boli ali sjecam se zovem sestru, oca majku i sve susjede cujte amo, moji mili, moji najdrazi u birtiji nek me vise nitko ne trazi
Oko podne evo kuma s mojim momcima ajde s nama, bit ce pica ica, tambura ja im velim skup'te glave amo do mene i pocujte sto je jutros rano zbilo se
Istu vecer tako negdi oko pola dva susretne me opet ona ista okuka ja curiknem tamburase i poviknem hej hej ovako stvarno, momci, vise ne ide | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 07.06.11 22:31 | |
| Tugo moja nesreco
Nisam znao, vjeruj mi da ce tako boljeti da ce dusa zaplakat' kad se tebe sjetim ja
Kad bi mog'o vjeruj mi vratio bih godine da ti mogu reci tad' ja ne mogu bez tebe
Ref. Tugo moja nesreco nije nama sudjeno sto je bilo, bilo je sad se nazad ne moze
Vrijeme lijcii rane sve kazu, tako lakse je nije lako vjeruj mi kad se ne smije voljeti
Kad bi mog'o jedina vratio bih godine da ti mogu reci tad' ja ne mogu bez tebe | |
| | | mobile VIP član
| U birtiji zvece case
Ja sam momak salasa jasem konja na vasar u birtiji zvece case kad ja placam tamburase ej tamburase
Nosim sesir sokacki zivim zivot momacki hej za lolu slavonsku sviraj pjesmu becarsku ja sam lola slavonska | |
| | | mobile VIP član
| U meni Hrvatska
Noc bez mira strahuje sinove oplakuje
Noc bez mira, nemam sna u meni Hrvatska
Noc bez doma tuguje tuga s bolom druguje
Noc u zori nestaje moja bol ne prestaje | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 07.06.11 22:32 | |
| U mom selu sirok sor
U mom selu sirok sor ledina, ledina ne daj nikom u svoj dvor jedina, jedina sirok sor, ledina, cuvaj se jedina seoskih mangupa
U mom selu sirok sor psi laju, psi laju pod prozorom tambure sviraju, sviraju sirok sor, psi laju, tambure sviraju momci cure biraju
U mom selu sirok sor blato je, blato je vodim, draga, u tvoj dvor svatove, svatove sirok sor, blato je, izadji napolje docekaj svatove | |
| | | mobile VIP član
| U tim Somboru
U tim Somboru svega na volju svega ima do istina pa i zene piju vina u tim Somboru
Otkako je ta nasa varmedja od to doba nase snase zavoljese tamburase u tim Somboru
Zenit cu se ja zena mi treba koja znade svasta radit' a ja cu se gospodarit' po tim Somboru | |
| | | mobile VIP član
| U to vrijeme godista
U to vrijeme godista mir se svijetu navjesta porodjenjem Djetesca kom je Majka Djevica
Andjeli se javili rajsku pjesmu slagali Slava Bogu pjevali a mir ljud'ma prosili
Djeva Sina rodila djavlu silu slomila svijetu Spasa podala nama majka postala
A mi Krista hvalimo sa andjelima pjevamo radi zrtve njegove sto je za nas zapoce | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 07.06.11 22:33 | |
| Upregnite u fijaker vrance
Sad mi srce za ravnicom pati dusa sanja brazde i lenije salas mali sto sve moze dati mladost moju on u sebi krije
Ref. Upregnite u fijaker vrance da obidjem svoje stare znance da jos vidim te salase da jos cujem tamburase da jos cujem tamburase
Nek me prate od sora do sora da sve one prodjemo birtije od Osijeka pa sve do Sombora po ravnici pjesma nek se cuje
Ref.
Ja se vracam, moj jedini dome neka vranci ravnicom pojure pa nek umrem na salasu mome sahranite mene uz tambure
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Urekle me zene iz sto sela
Ljubio sam, varao sam, becarska krv vuce niti jedne noci nisam spavao kod kuce
Ali kad sam tebe sreo rekoh, to je prava tvoje srce za me osta zakljucana brava
Ref. Urekle me, urekle me zene iz sto sela zlato moje, ti me nisi pogledati htjela
Urekle me, urekle me zene iz sto sela da me tvoje srce nece dunjo moja zrela
Briga tebe sto ti meni sve na svijetu jesi stigli su me, stigli su me svi becarski grijesi | |
| | | mobile VIP član
| Uspavanka
Kad leptiri oproste se s cvijetom neka slete tu na obraz tvoj pa nek udju u tvoj sanak tiho poput njezne pjesme djeda tvog
Ref. Spavaj, spavaj, usnut ces leptire bijelih krila poput andjela nek te nose poljima od svile svaka boja nek ti cjelov da
Kad ti snovi procvjetaju plavo poput suze modrog leptira nek te grli, moje sunce malo njezna prica sto je baka zna
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Vec je proslo sedam godina
One davne jeseni kad je kisa prestala ne znam zasto ljubavi u magli si nestala
Ref. Vec je proslo sedam godina od kako si draga otisla a jos te ceka tvoja baraba pokraj onih stari taraba
One tople jeseni kad se grozdje obralo zasto nisi ostala da jos jednom probamo
One zute jeseni kad je lisce opalo od te nase ljubavi nista nije ostalo | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 07.06.11 22:34 | |
| Veselje ti navjescujem
Veselje ti navjescujem, puèe krscanski jer nam se kralj u Betlemu rodi nebeski
Jos mali, u stali kog stvorenje svako slavi stuje, dici, jer je pravi on nas Spasitelj i Otkupitelj
Pored njega stoji majka djeva Marija pa sveg svijeta Spasitelja lijepo povija
Njeg doji i goji uspavljuje njegujuci �Spavkaj, spavkaj� pjevajuci u toj stalici na toj slamici
A pastiri dosli skromno padnu nicice oj pastiru svih pastira k nam obrati se
Dodjosmo, donijesmo sebe tebi zrtvovati tebe Boze darivati slatki Isuse pomiluj nas sve | |
| | | mobile VIP član
| Vec odavno spremam svog mrkova
Vec odavno spremam svog mrkova da se prodjem kasom od miline da obidjem staze, staze mog djetinjstva za salasom zelja da me mine
Al' rekose mi pred nekol'ko dana da je srusen onaj salas mali nema vise starog cardaka ni djerma ni debelog 'lada od bagrema
Necu vise ici na tu stranu jer ne mogu suze oku skriti ili moram s tugom okrenuti glavu il' plakati, ili se napiti
Sve je manje dobrih tamburasa fijakera, snasa i salasa sve je manje konja, konja koji jure a ustvari nikuda ne zure
Nek vrag nosi moje snove puste divojacke duge kose guste nek vrag nosi s tugom dobre tamburase fijakere, pisme i salase | |
| | | mobile VIP član
| Vila Velebita
Oj ti vilo, vilo Velebita ti naseg roda diko tvoja slava jeste nama sveta tebi Hrvat kliko
Ti vilo Velebita, ti naseg roda diko zivila, premila, zivila, premila, zivila, oj, premila ti vilo svih Hrvata
Velebite, vilovito stijenje ja ljubim tvoje smilje volim tvoga u gorici vuka i onoga lickoga hajduka | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 07.06.11 22:35 | |
| Vinom dusu grijemo
Kad se nadje tambura pa uz vino zasvira i srce i dusu otvara
Ref. Vino, vino, vino, vino pijemo vinom dusu grijemo
Kad se drustvo sastane pa veselje nastane pjevamo dok zora ne svane
Ref.
Kad te draga ne voli da se lakse preboli opet vino lijek je najbolji
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Vjetar iz ravnice
Kad poletis iz ravnice donesi mi smiraj dana donesi mi miris lipa iz rodnoga kraja
Ispricaj mi kako su mi stara majka srce moje tko sad hrani moje bijelce i tko pjeva ranom zorom mjesto mene
Umjesto mene mjesto mene
Ref. 2x Neka ovaj vjetar kaze nek' me slomi ako lazem samo nju sam uvijek ljubio
Donesi mi miris kruha i zvonjavu sa zvonika i reci piju l' ljudi vina iz svatova sto su blizu
Sve mi reci, al' ne reci dal' je sretna moja draga ne pitaj je cija li je tko sad ljubi usne njene mjesto mene
Umjesto mene mjesto mene
Ref. 2x
Samo nju sam uvijek ljubio | |
| | | mobile VIP član
| Vranac
Kad je caca konja prod'o svi smo plakali ni on nije suze svoje mog'o sakriti mati je kod vecere dugo molila k'o da je sa nasim vrancem sreca prodana
Bio sam jos mali al' sve sam shvatio brat se je u skolu ugrad spremao baka je uz petrolejku dzemper isplela znao sam da onaj stari sad cu nosit ja
Al' tko ce sada naseg vranca sorom jahati koli ce ga sad na kirvaj cvijecem kititi ako ga na sajmu otac prisretne star je pa se bojim da mu srce ne pukne
Te se noci nikom od nas nije spavalo otac je sa bratom dugo razgovarao mati mu je stvari sve u kofer spremila jabuke i kruh sto je u crkvi svetila | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 07.06.11 22:36 | |
| Vukovar, Vukovar
Ima jedan grad, oduvijek mi drag ima jedan hrast slavonski ima jedan grad, svakom srcu drag ima jedan div hrvatski
Ref. Vukovar, Vukovar stoji dok proticu vode Dunavske Vukovar, Vukovar gori na braniku svoje Hrvatske
Ima jedan brod, svima nama rod koji nikud ne putuje ima jedan brod i u njemu rod sto zauvijek tu ostaje
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Zaboravio bih
Ne mogu te imati ne mogu preboljeti kako da se mirim s tim kako da zaboravim
Ref. 2x Zaboravio bih, sto mi znacis ti zaboravio bih, al srce ne da mi zaboravio bih, da sam te volio samo kad bih mogao
Mladost moja prolazi a ti nisi kraj mene kako sada zivjeti i umrijeti bez tebe
Ref. 3x | |
| | | mobile VIP član
| Zalim, zalim
Priznaj, priznaj, milo moje grijesili smo i ja i ti srce moje, srce tvoje nije znalo vjerno biti
Ref. Zalim, zalim, zao mi je zao ce mi uvijek biti sto ja necu milo moje pokraj tebe ostariti
Jos te volim, jos me volis i uvijek ce tako biti al' ne mogu duse nase jedna drugoj oprostiti | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 07.06.11 22:37 | |
| Zamirisi Slavonijo
Doci cu ti jednom k'o sin majci s dugog puta, umoran u dusi donijet' cu nedosanjane snove sto ih zivot s godinama srusi
A ti budi prkosna i lijepa od proljeca satkan plast odjeni docekaj me, obrisi mi suze kad se vratim po mir izgubljeni
Ref. Zamirisi Slavonijo bagremom i tresnjom okiti se dukatima i sokackom pjesmom zagrli me livadama i rosom na cvijetu i pokrij me nebom najljepsim na svijetu
Doci cu ti jednom kad sve prodje kad sve zelje budu iza mene donijet' cu ti u ocima tugu i srce sto bez ljubavi vene
A ti budi prkosna i lijepa od proljeca satkan plast odjeni docekaj me, obrisi mi suze kad se vratim po mir izgubljeni
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 07.06.11 22:37 | |
| Zavijan je put za Salas moj
Zavijan je put za Salas moj pade noc i nesta ptica poj
Mislio sam da cu moci ne mogu tom stazom proci zavijan je put za Salas moj (2x)
Osta tamo moj najlipsi san o zivotu lipo sve sto znam
Podsjetim se svake noci ali nazad necu moci zavijan je put za Salas moj (2x)
Nema vise ni tog divnog sna ja potrosi zivot sve do dna
Vratiti se necu moci ova zima nece proci zavijan je put za Salas moj (2x) | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zlatni trubaci | |
| |
| | | | Zlatni trubaci | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 246 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 246 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|