|
Autor/ica | Poruka |
---|
mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 22:50 | |
| Djevojka je zelen bor sadila
Djevojka je zelen bor sadila bor sadila, boru govorila
Rasti, rasti, moj zeleni bore da se penjem tebi u vrhove
Da ja vidim Ravne i Konavle da ja vidim dubrovcane mlade
Da ja vidim sto moj dragi radi da li pije ili drugu ljubi
Ako pije nek se ne napije ako ljubi nek se ne zaljubi | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 22:50 | |
|
Kad otvorim prasnjav dnevnik mog djetinjstva zamirisu zore i tresnja prolista
Ref. 2x Dobro jutro moje siroke ravnice dobro jutro moji Sokci i Sokice
Pa rasiri oraj po dvoristu grane pod njim jos je trazim kada sunce grane
Ref. 2x
Stari dido preze konje u dva reda dug je put do stana al' se dido ne da
Ref. 2x
| |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 22:51 | |
| Do dva konja, a obadva vrana
Do dva konja, a obadva vrana eno stoje cvrsto zauzdana ej a u koli sve mirise sijeno ajde zeljo da se povezemo
Poljem ravnim pustit' cemo vrance neka lete bijesno neprestance ej neka lete, ma nikad ne stali od umora makar popadali
Za svijet ljude ni briga nas nije komu volja nek nam se i smije ej sreca nasa, to su konji vrani 'ajmo zeljo, dok su razigrani | |
| | | mobile VIP član
| Doci cu
Jedne zore doci cu starim putem kroz vocnjak proci cu kao lopov sto po svijetu luta sakrit cu lice umorno od puta sve je u redu, reci cu, a lagat cu
Jednog jutra doci cu ulicom nasom praznom proci cu vidjet ce me moje drustvo staro i pitat' ce me sto mi nije pravo sve je u redu, reci cu, a lagat cu
Ref. I necu moci oci sklopiti te noci kada krenu tvoji svatovi samo cu jednu tihu suzu pustiti sjajnu ko biser da te za me pozdravi
Jednom kada prodje sve kad tuga stane, a bol posustane poslije mnogo, mnogo godina pratit' ce me moja sjecanja sve je u redu, reci cu, a lagat cu | |
| | | mobile VIP član
| Dodji, dodji, draga
Dodji, dodji, draga, dodji cim se smraci nek se mjesec, draga, tvome licu divi ljepse ti je u narucju mome jedanput se na tom svijetu zivi
Dodji, dodji, draga, neka tu je trava sav moj nemir, draga poljupcima smiri
Dodji, dodji, draga dodji, pusti price nitko tebe, draga nizasto ne krivi | |
| | | mobile VIP član
| Dome moj
Zivot ide kao rijeka koja tece moru svome covjek zudi iz daleka dome dragi, dragi dome
Ref. Dome moj, ceznjo srca moga dome moj, evo sina tvoga
Zivot juri kao ptica, koja leti prema jugu covjek tek uz draga lica zaboravlja svoju tugu
Ref.
I kad zivot jednom stane kao kazaljka na satu covjek zeli zadnje dane provesti u svome jatu
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 22:52 | |
| Domovini
Gori nebo visoko, doli more duboko a ja u sredini, u nocnoj tisini mislim na te ma jedina premilena domovina
Slabe barke, slabi let u daleki strani svijet u njem' strani ljudi, jezik stranih cudi a u tebi sve poznano dos'o kasno ili rano
Tko te ne bi ljubio u te doci zudio bio bi skamena, srca nesmiljena zalud sunce drugdje sja srce moje neogrija | |
| | | mobile VIP član
| Dozreli su kesteni
Idem putem, puta nema vise idem stazom, i ona se brise gdje je mjesec, i on se je skrio pijan nocas, i sinoc sam bio
Ref. Dozreli su kesteni ko i prosle jeseni idu kise ledene a meni svejedno je
Cizme moje ne slusaju mene uvijek jedna u birtiju skrene druga voli rakiju i zene prvu prati, odmah za njom krene
Ref.
Kuca moja, rusevina stara nemam stola, nemam ni ormara imam samo krevet da prespavam kad od pica malo boli glava
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Drava se muti
Drava se muti dunje se zlate srce mi tuce jer mislim na te
Jesen je tu k'o svaki put Osijek je moj ponovno zut
Proljeca sva nek' nosi vrag ovako zut bas si mi drag | |
| | | mobile VIP član
| Dunav, Sava, Drava
Dunav, Sava, Drava pamte pjesmu davnu omedjile vodom Slavoniju ravnu
Slavonijo ravna, Slavonijo pusta pjevaj pjesme davne, siri grane slavne ej sumo gusta
Dunav, Sava, Drava, teku od davnina pricaju nam price slavonskih (hrvatskih) sirina | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 22:53 | |
| Ej mati
Ej mati, mati, mati zar ti moras svasta znati ides sorom, svasta cujes dodjes kuci pa me psujes ides sorom, svasta znas dodjes kuci pa candras
Ej kceri, je l' to taj hulja i becar jeste majko, to je taj al' nije becar
Met'la nogu na potegu pa sve veli necu a na kuma namiguje da se kola krecu | |
| | | mobile VIP član
| Ej salasi
Ej salasi na sjeveru Backe u vama su pisme bunjevacke a tambura tako lipo svira ko kad note par slavuja bira
Ni svatova nigdi takih nema ko kad baco kcer na udaj' sprema na snasi se bili slajer vije ko kad zimi snig salas pokrije
Ej bunjevci na sjeveru Backe sacuvajte pisme bunjevacke pivajte ih jos puno godina vasa j' grana mala, al' je fina
I lumpujte, al' lipo, polako nek se divi i nek vidi sva'ko pa nek vranci pokidaju strange kad se krenu momci na vašange | |
| | | mobile VIP član
| Ej tamburo
Godinama tjesio sam uvijek tudje duse tamburom sam oplakiv'o snove sto se ruse
Ej tamburo ne spavaj, pjesmu zasviraj pjesmom vrati mi dane mladosti
Starost me je zaskocila grlo osusila tamburice daj mi mira drugi (mladji) nek te svira | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 22:54 | |
| Ej, cigane
Kad se puni treca sasa kad uz vino pjesma krene neka banda tamburasa svira za sve zaljubljene
Ref. Ej, cigane, sviraj mi za sve sviraj mi za sve, duse ranjene
U toj igri nemam srece u toj igri samo gubim mene prava karta nece ostavljas me dok te ljubim
Smij se, makar suze teku pjevaj, makar dusa boli svako ima ljubav neku koja nekog drugog voli | |
| | | mobile VIP član
| Ej, da mi je
E da mi je jos jedared cijeli sor probuditi pred zoru sa ciganima od rakije poluditi
Da mi je da selo opet pita sta mi je, ej, da mi je
E da mi je na tren barem svoju mladost vratiti na povratku iz birtije tvojoj kuci svratiti
E da mi je duso moja kao ranije, ej, da mi je
Ref. Ej, da mi je, da mi dadu jos jednom te ljubit mladu kao da se nije ostarilo
Da mi je jos jednom moci ljubit tvoje crne oci i tvoje tilo janje moje milo samo jednom dosta bi mi bilo
Pa neka me vrag odnese ak' mi cega zao uzeo sam puno vise nego sto sam dao
Samo jedna pusta zelja ostala mi je, ej, da mi je | |
| | | mobile VIP član
| Ej, noci puste
Moji svirci, vi ste krivci sto je meni danas tako tesko Jer te zice vase, u srce mi zasle nedaju mi kuci do zore
Ej, noci puste, ej, kose guste i te zice, grom ih spalio te pjesme tuzne i oci suzne sa vama sam uvijek dijelio
Ne svirajte tamburasi meni sada isto kao jucer jer veceras vino posebno je gorko nocas cemo ici u bespuce | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 22:55 | |
| Evo banke
Evo banke, cigane moj cigane moj, sviraj mi ti ti ces meni svirati ja cu tebi pjevati
Evo banke, cigane moj cigane moj, sviraj mi ti sampanj cemo otvoriti otvoriti i popiti
A kad dodje onaj cas sampanj oborit' ce nas evo banke, cigane moj cigane moj, sviraj mi ti | |
| | | mobile VIP član
| Fijaker stari
Fijaker stari ulicama luta i sobom nosi zaljubljeni par cijele noci snijeg polako pada a dvoje mladih grije srca zar
Prosla je noc ta kao oka treptaj i zora rana ostavlja svoj trag ja napustam najmiliju dragu, sve divne noci i taj Sombor grad
Samo da mi se lastom stvoriti i jos da mogu nebom letjeti letio bi cijeli dan i noc samo da mogu svojoj dragoj doc'
Fijaker stari sad vise ne luta i ne cuje se onog vranca bat zaboravit' moram svoju dragu sve divne noci i taj Sombor grad | |
| | | mobile VIP član
| Gdje su stare tambure
Nema vise starih becara niti pjesme sto je nekad bila prosla mladost, s njom i obicaji oko srca tuga mi se svila
Ref. 2x Gdje su stare tambure nek se svira do zore stara pjesma srce dira dok ne svane, nek se svira
Danas vise ne prezu se vranci da kroz selo jure kao prije gdje su prela, gdje su tamburasi staru pjesmu nigdje cuti nije
Ref. 3x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 22:56 | |
| Glavo luda
Glavo luda, sve se mijenja sto ce nama, izmirenja ako nije srce vruca sve je nemoguce
K'o ne zeli da se mijenja vole ga iz, sazaljenja pamti to za ubuduce jer sad je nemoguce
Ref. Promijenila riba more rob cuvara, zvijerka gore kozu zmija, duga boje a ti samo tjeras svoje zavede me u bespuce zivjeti je nemoguce nemoguce znaj | |
| | | mobile VIP član
| Godine su prosle
Ima tamo, pokraj rijeke srcu mome drago mjesto gdje smo sretni rasli ja i ona gdje mi misli bjeze cesto
Opiju me dva, tri stiha pa mi zelje samo krenu na tren mi se ucini od pjesme da milujem kosu njenu
Ref. Godine su prosle i uzele svoje odnesose mladost i sve snove moje ostale su dusi samo uspomene na prasnjavi sokak i poljupce njene
Dan za danom nekad prodje ne sjetim se, pa ne boli juri zivot valjda srcu dodje zaboravi i ono sto voli
A onda me neki miris u djetinjstvo opet vrati k'o da na tren vrijeme nazad krene pa povede za sobom i mene | |
| | | mobile VIP član
| Govori se da me varas
Govori se da me varas i da ces me ostaviti a znas dobro da sam bolan i da necu ozdraviti
Znam da vise prava nemam na te tvoje oci crne slazi makar da me volis ne daj da mi dusa trne
Ti ces opet ic' u kolo dolazit' ce polivaci pivat cete pisme stare pratit' ce vas tamburasi
A nediljom kad se setas suskat' ce na tebi svila sigurno ces zaboravit' da si kad god moja bila
Ne lomi mi srcu grane sacekaj da samo stane | |
| | | mobile VIP član
| Hej, mjesece
Kazu da mjesec sija najjace tamo gdje Dunav s Dravom suruje i gdje se cuju pjesme sa salasa koje i sad u srcu nosim ja
Ref. Hej, mjesece, sad mi reci da l' me ona nocas sanja da l' se jutrom meni nada kada oci otvori
Jos mi je davno dida rekao to ti je, sine, sunce becarsko sto nakon poljubaca, tambura i vina uvijek je tu da te kuci otprati
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 22:57 | |
| Hej, ridjane
Hej, ridjane, tugo moja gdje su stara kola tvoja i ornice i plugovi i praporci i snijegovi
Hej, ridjane, tugo moja izdala te sela tvoja i lenije i drumovi i svatovi i kumovi | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 22:57 | |
| Hrvati, Hrvatska vas zove
Slavonac sam, time se ponosim davno ime od predaka nosim Hrvatska je domovina moja ej Slavonko, i moja i tvoja
Domovino, u srcu te nosim domovino, s tobom se ponosim cuvam tvoje livade i staze nedam da te tudje noge gaze
Ej Hrvati tamo u tudjini vratite se svojoj domovini vratite se na ognjiste svoje ej Hrvati, Hrvatska vas zove | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zlatni trubaci | |
| |
| | | | Zlatni trubaci | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 243 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 243 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|