|
| Zlatni trubaci | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Zlatni trubaci 06.06.11 9:43 | |
| Ajde de
Cura mala, cura mala mi se pojadala kaze jadna sve bi dala kad bi ljubit' znala
Ref. Ajde, ajde, ajde de ajde curo ne placi evo mene barabe da te ljubit' nauci
Sve me gleda, sve me gleda pa mi se nasmije kaze jadna ljubila bi al' jos nikad nije
Ma ne boj se milovati ne boj se ljubiti nitko od tog umro nije neces curo ni ti | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 9:43 | |
| Ako odes ti
Ako odes ti ako srusis sve ako odes necu 'mrijeti necu molit', necu kleti tebe bit ce mi zao
Ako jednom ti drugog zavolis srcu mome ne vracaj se ne varaj se ne nadaj se meni vise nikada
Za me ne pitaj i ne pisi mi neka vrijeme cini svoje mozda jednom srce ludo moje nadje zaborav
Za me, ne pitaj vise nikada | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 9:44 | |
| Andrija Cordas
Andrija Cordas siroce iz drugog rata omalen covjek, vedrih ociju copori svinja, vatrica tinja
Savske bare i dubina velikog neba slavonskog im'o dva psa, dva druga to nije bilo gazda i sluga to je bilo prijateljstvo iskreno
Pricaju ljudi mlad je bio lijepu je Slavu zavolio a nju je bolest, rano uzela k'o vuk samotnjak tugu je krio nije po birtija plak'o i pio
Samo on zna kako nasao je mir kad bi ga pitali sto zivi tako zasto ne stekne imanja a on bi rek'o pa nek se bogati k'o o tom sanja
Ref. Jer nije sretan k'o puno ima sretan je onaj tko malo treba ne da se sreca zlatom kupiti sva blaga svijeta nista ne vrijede
Jadan je onaj kog' vrag zavede pa cijeli zivot samo dukate na hrpu sprema dzaba mu svega kad u dusi mira nema
Sanjivom plavom seoskom zorom svirala frula sirokim sorom njegova pjesma je sokak budila i sve su gazde bas njega htjele
Kod njeg' su svinje bolje jele tko zna zasto, mozda i njima dobrote fali
A znao je reci, marva je marva u trnju jede, u blatu spava ali se nikada ne uprlja k'o covjek
Bio je Andra na svoju ruku po selu pricali mimo svijeta ljudi k'o ljudi, ljudima uvijek nesto smeta
A samo je zivio kako je htio i s ono malo sretan bio na racun tuge, na racun srece sale zbij'o
Zivot je cesta pa biraj gdje ces al' zalud grabis i zalud stjeces kad tamo gore nista od toga ponijet' neces
Bjezale godine, uvijek je tako pa i on stario polako i sve se rjedje cula frula u jutro rano
I prodje dobro, prodje i lose stari sokaci nestadose i dodje, neko vrijeme njemu strano nestalo marve, nestalo gazda nestalo suma i salasa nestalo s njima i posljednjeg Cordasa
Umro je Andra onako tiho kako i umru takvi ljudi bez puno suza i tuznih stihova svecenik rece tek dvije, tri rijeci
Pokoj mu dusi, a bio je veci nego bi covjek rekao na izgled samo je Sava na tren stala samo je vrbak spustio grane ljudi se kunu da su psi plakal | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 9:44 | |
| Banja Luko i ta tvoja sela
Banja Luko i ta tvoja sela u tebi me cura zanijela (2x)
Zanijela garavim ocima bijelim licem i mednim ustima (2x)
Garavuso kad bi moja bila moja bi se zelja ispunila (2x)
Mila majko povest' cu je k sebi bit' ce draga i meni i tebi (2x)
Banja Luko grom u tebe puk'o jedva sam se iz tebe izvuk'o (2x) | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 9:45 | |
| Bijeli Bozic
Bijeli Bozic zasjao kao zlatni brijeg i u sobi ostao jer je vani snijeg
Ref. Bozic bijel i zacaran radostan i svet mozda takav jedan dan zblizi cijeli svijet
Nocas ce nas grijati okiceni bor i nas dom ce sijati kao carski dvor
Svijet ce s jutrom zaspati zadovoljan, tih nasa jelka zasjati sjajnija od svih | |
| | | mobile VIP član
| Bosa Mara Bosnu pregazila Bosnu pregazila aj Bosa Mara Bosnu pregazila na vitu se jelu naslonila jelu naslonila aj na vitu se jelu naslonila
Vita jelo, ti visoko rastes ti visoko rastes aj vita jelo, ti visoko rastes sto te pitam pravo da mi kazes pravo da mi kazes aj sto te pitam pravo da mi kazes
Je li mi se ozenio dragi ozenio dragi aj je li mi se ozenio dragi jeste, Maro, vec godina dana vec godina dana aj jeste, Maro, vec godina dana
Ozenio i kcerku dobio i kcerku dobio aj ozenio i kcerku dobio i tvoje joj ime nadjenuo ime nadjenuo aj i tvoje joj ime nadjenuo
| |
| | | mobile VIP član
| Boze, Boze, sta cu sad
Prodao sam ridjana za nekol'ko hiljada
Ref. 2x Sve smo pare popili jos se nismo opili Boze, Boze, sta cu sad
Prodao sam dorata ej za saku dukata
Zasviraj mi cigane da prezalim ridjane
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 9:46 | |
| Bukaru nam dajte 'vamo
Spustili se sokci do Jadrana bevanda ih ceka i srdela slana masline i prsut, bokun dobrog sira poslije toga sama tamburica svira
Ref. Bukaru nam dajte 'vamo da jos jednu zapivamo srce igra kao zica jer i more je ravnica
Bacili su mrizu, al' je bila stara u'vatili samo jadnog spara i dok ih u moru riba ceka vadi se iz torbe kulenova seka
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 9:46 | |
| Bunjevacka budnica
Kolo igra, tamburica svira pisma jeci, neda srcu mira nije majka rodila junaka k'o bunjevca, takog veseljaka
Ref. Veseli se, svako mu se divi nek se znade, da bunjevac zivi kolo igra, svako mu se divi nek se znade, da bunjevac zivi
Ni divojke ne bise u nane k'o sto j' kcerka bunjevacke grane svilu nosi, a zlatom se krasi crne oci, crne su joj vlasi | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 9:48 | |
| Ciganko Nino
Otkad nisi pored mene ne gledam u druge zene samo ti si zivot moj
Pa me mucis danima pa ne spavam nocima k'o u paklu sada gorim ja
Ref. Ciganko Nino, mala vjestice kao crno vino opila si me
Otkad nisi pored mene ja tugujem i sve venem a stalno si ljuta na mene
Pa me mucis danima pa ne spavam nocima k'o u paklu sada gorim ja
Otkad nisi pored mene zivot su mi crne sjene a znam da me ludo volis ti
Pa mucis me danima pa ne spavam nocima k'o u paklu sada gorim ja | |
| | | mobile VIP član
| Cura i tambura
Daj curi, daj sto joj srce zeli tamburasu da te razveseli
Ref. Sto das curi i tamburi to zaboravi curu i tamburu ljubi il' ostavi, ljubi il' ostavi
Daj curi, daj sto se curi snilo tamburasu koliko ti milo
Ref.
Daj curi, daj sto je curi drago tamburasu i srebro i zlato
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Cvati, ruzo moja
Cvati, ruzo moja, o moj cvijete mio aj sto put sam te suzama zalio ljubec' oko garavo, garavo i plavo al' ne znadoh sto me je cekalo
Znas li ruzo moja, kad sam te savio aj garavo sam oko zavolio okusio cemera, cemera i meda pa se srce umiriti ne da
Plavo me je oko, pogledalo slatko aj dok se nisam zaljubio jako a kada sam ljubio u najvecoj mjeri i plavo me oko iznevjeri
Sad mi zbogom ostaj, ruzice rumena aj ljubav nam je, svu radost uzela na mom srcu ruzice, ostadose rane a na tvom se osusile grane | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 9:49 | |
| Cvijet od kamena
Tek sto krenem, stanu koraci ne mogu te natrag vratiti radi tebe vrijedi stati, padati i ustajati al' ti put u stopu pratiti
Tece jedna rijeka duboka ona sve o mom zivotu zna brzo tece, nema srece kad me moja draga nece kao da je sva od kamena
Ref. Dva zivota nemam za sebe dva zivota trebam za tebe jedan zivot malo mi je samo jedan dosta nije da se zedno srce napije
Gori vatra, nema plamena jesen dosla, ti si otisla kad bi barem malo stala malo ljubavi mi dala ne bi bila cvijet od kamena | |
| | | mobile VIP član
| Da me nije
Otkad otisla si s drugim imam zelju da me nema mrzim svako novo jutro sto bez nas se poradja
Nigdje druga, nigdje brata radost ne kuca na vrata vec odavno mi se nista lijepo i ne dogadja
Da me nema mozda ni'ko ne bi zaplakao za mnom u toj prici koja traje ja sam zaboravljen lik
Ali zivot ide dalje cudne razloge mi salje da na malo srece ima pravo cak i gubitnik
Ref. Da me nije redom bi sve kavane propale kom' bi pjesme pjevali kom' bi zore svitale
Da me nije k'o bi te kao oci volio s taksistima kruzio tudje zene ljubio | |
| | | mobile VIP član
| Da si mi zdravo
Da si mi zdravo, ti oko garavo ti sto kroz za me gledas sto ljubit' se ne das
Da si mi zdravo, ti oko varavo ti sakrivenom kosom, umiveno rosom
Da si mi zdravo, ti luckasta glavo ti sto kroz za me gledas sto ljubit' se ne das
Da si mi zdravo, ti oko garavo da si mi zdravo, ti oko varavo da si mi zdravo, ti luckasta glavo da si mi zdravo | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 9:50 | |
| Da su meni krila laka
Kada glazba tiho svira kad se cuju zlatne zice moje srce nema mira sve zbog tebe, golubice
Ref. Da su meni krila laka kao pjesme sa ravnice pa da mogu poletjeti za tobom, golubice
Ta me sudba zeljom vine i podari laka krila mogao bih pogledati gdje si svoje gnijezdo svila
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Dabogda me svake noci sanjala
Kad bi htio da smo zajedno ti ne mozes jer ti stari ne da da se sa mnom nalazis iako ti mati sluti tko ti nocas guzva skuti ne dozvoli da nas rastave
Ref. Dabogda me svake noci sanjala kad ne budes sama spavala dabogda te moja pjesma budila ako si me, zlato, varala
Kad bi htio da me ljubis ti mi pobjegnes jer se bojis vatre ako zakasnis ne daju te tamburasu koj' te ceka na salasu da ti bijelo lice miluje za tebe bi drugog htjeli koji novcem milost dijeli ljubav tvoju od njih kupuje
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Daleko je Amerika
Amerika, Amerika zemlja preko mora nek ne ide, nek ne ide k'o ici ne mora
Ja sam bio, ja sam bio pa sam se opek'o nikad vise, nikad vise to sam se zarek'o
Ref. Sta ce meni Eminem i Kalabrezi i mafija sta mi treba u zivotu da me svuda prati CIA
Kad je Lijepa nasa puna i pjesme i srece i mafije kakvu oni nikad imat' nece
Daleko je Amerika iza sedam gora tamo grizu, tamo grizu kruh sa sedam kora
Teroristi i rasisti cudna zemlja neka ma nije ti Amerika za naseg covjeka | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 9:51 | |
| Dalmatinski sajkas
Od prve svoje mladosti ocuti srce moje da cu za morem sirokim ginuti zeljom svom da cu za morem sirokim ginuti zeljom svom (2x)
Nu ostaviti dom svoj ne mogu ni posto (3x)
Ref. Stog' ovim samo krajem koji davno vec poznajem tjeram svoj camac maleni nek' drugi svijetom plovi nek' zlato, biser lovi ja nis' ne marim za to
Oj divne mi Dalmacije necu zaboravit' oj divne mi Dalmacije zaboravit' necu (2x)
Mnogi mi strahota mi prijeti nam more nikada ne znas hoces li dozivit' rujne zore strasno nam prijete valovi prijeti nam more
Ref.
Mornaru haj, mornaru haj mornaru haj, mornaru haj al' ja ne mogu s tobom poc' ne mogu s tobom poc' (2x)
Oj Dalmacijo tebe ne mogu ostavit' oj tebe ja ne mogu nikad ostavit' Dalmacijo, Dalmacijo, Dalmacijo Dalmacijo, za te umirem ja | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 22:48 | |
| Danijela
Moj Dunave, lutalico, reci meni ti da li covjek moze birat' kog' ce voljeti il' to dodje kako dodje, pa te razvali ne moze tu nitko od nas nista mjenjati
Moj Dunave, prijatelju, priznat' cu ti sve vjeruj, lakse bi mi bilo kad ne bi bilo nje svaku noc mi u san dodje s njom se probudim pa neka i umrem samo da ju poljubim
Ref. Evo, dat' cu sve sto imam, konje, dukate dat' cu i svoj dio stare sume hrastove sablju sto je s ruskog fronta dida donio i maramu koju je u Pesti kupio dat' cu ako treba i svoju dusu cijelu samo da poljubim Danijelu
Moj Dunave, kad bi barem meni priznao koliko si svojom vodom tajni odnio da l' da i ja s tobom krenem da l' da pobjegnem jer ja volim samo onu koju ne smijem | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 22:48 | |
| Dao bih zlatne dukate
Varala si, varala, mene momka mlada lagala mi, lagala, ko niko do sada
Ref. Dao bih zlatne dukate da mi te samo povrate dao bih sume hrastove za tvoje oci garave
Bjezala si, bjezala, ko u sumi srna volio sam, volio, ta dva oka crna
Ref.
Otisla si, otisla, ostavila tugu srce moje ne moze zavoljeti drugu
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 22:49 | |
| Davno se Tena udala (Tena II)
Sto ostaje dusi becarskoj kad prebrzo mladost mine ne cuju se stare pjesme prijatelji moji, gdje ste da se opet s vama napijem
Kuci vise cesto ne idem tek ponekad majku obidjem i kad pita ja joj kazem ne mogu da srcu slazem i ne kanim da se ozenim
Drugu ljubit' nisam mogao ne kazem da nisam probao al' u srcu samo jedna koja ne zna da je vrijedna da se zbog nje zivot potrosi
Sad mi nekad dodje zao konja kojih nema vise prolazim kraj njene kuce kao da je bilo juce al' se davno Tena udala | |
| | | mobile VIP član
| Divne godine
Zagrli me sad na kraju naseg sna i nemoj plakati
Tko zna mozda je ljubav samo zaspala mozda nas opet negdje saceka
Kad vrijeme jednom lica nabora kad mladost prodje sve sto je morala
Tko zna, mozda se sretnemo opet
Ref. Zelim ti sve, sve najbolje bilo je lijepo biti tu kraj tebe i s tobom dijelit' snove dobri moj andjele ostaj mi zbogom ne daj se i hvala ti za sve divne godine | |
| | | mobile VIP član
| Djetesce nam se rodilo
Djetesce nam se rodilo u jaslice polozilo
Ref. Isuse mileni, Boze moj srce ti dajem da sam tvoj
Sin Boga Oca i Bog sam s neba na zemlju sidje nam
Ref.
Cista ga Djeva rodila i svojim mlijekom dojila
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 06.06.11 22:50 | |
| Djetesce nam se rodilo
Djetesce nam se rodilo u jaslice polozilo
Ref. Isuse mileni, Boze moj srce ti dajem da sam tvoj
Sin Boga Oca i Bog sam s neba na zemlju sidje nam
Ref.
Cista ga Djeva rodila i svojim mlijekom dojila
Ref. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zlatni trubaci | |
| |
| | | | Zlatni trubaci | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 356 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 356 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|