|
Autor/ica | Poruka |
---|
mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 07.06.11 22:13 | |
| Prazna dusa
Lagao sam dobre ljude varao sam divne zene sudbinu sam varat' htio a varala ona mene
Ref. Zivot sam k'o casu ispio sve sam srece suzom platio ljubio sam, gubio sam srcem tugu dotak'o sam prazna mi je dusa ostala
Ljubo moja, ruzo moja sad me pece suza tvoja samo mene imala si a zbog mene uvela si | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 07.06.11 22:13 | |
| Prijatelju moj
Evo prodje duga godina da tambura tvoja ne svira ne cuju se zvonki zvuci kao praporci kada selom prodju svatovi
Ja na berdi a ti na basprimu zore smo docekali mnoge grlili smo cijele noci nase tambure kao da su lipe divojke
Ref. Dani prolaze, ja tebe cesto sjetim se, prijatelju moj znam da nose te nebom bijeli andjeli, prijatelju moj i ako postoje oni drugi svijetovi opet cemo skupa ja i ti tambure zasvirati
Kad si os'o nisam svir'o dugo prsti me nisu slusali i tambure nase stare dusu imaju kad je zalost, ne sviraju
Svi su htjeli, ucinismo tako nek' i ona legne pokraj tebe umjesto zlatne harfe, malih andjela nek' ti svira tvoja tambura
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 07.06.11 22:14 | |
| Prodaj, gazda, sve
Sedam, osam govore prodaj, gazda, volove prodaj, gazda, volove, da se momci provode prodaj, gazda, sve, prodaj volove toci rakije da se napijem
Sedam, osam divane prodaj, gazda, ridjane prodaj, gazda, ridjane da platimo cigane prodaj, gazda, sve, prodaj ridjane toci rakije da se napijem
Sedam, osam galame prodaj, gazda, ambare prodaj, gazda, ambare da zazvece tambure prodaj, gazda, sve, prodaj ambare toci rakije da se napijem | |
| | | mobile VIP član
| Puna srca, pune case
Puna srca, pune case neka zivi sto je nase
Domovine zove glas braco neka vodi nas
Boze zivi nase krasne naseg roda zvijezde jasne
Boze zivi prijatelje, i sve domorodne zelje | |
| | | mobile VIP član
| Puna srca, pune case
Puna srca, pune case neka zivi sto je nase
Domovine zove glas braco neka vodi nas
Boze zivi nase krasne naseg roda zvijezde jasne
Boze zivi prijatelje, i sve domorodne zelje | |
| | | mobile VIP član
| Puna varos bircuza
Ajmo kume u te Vinkovce ja sam tu ne brini za novce
Ref. Puna varos bircuza ako nisi pio to ti dodje na isto k'o da nisi bio
Vozi gazda sve do Osijeka nas je bazdar iznad prosjeka
Stici cemo i do Zupanje nisu jos sve case slupane | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 07.06.11 22:15 | |
| Puni, vjetre
Puni, vjetre, malo sa Neretve malo sa Neretve, puni, vjetre pa rastjeraj maglu po Mostaru maglu po Mostaru, pa rastjeraj
Da ja vidim moju milu Daru moju milu Daru, da ja vidim bi l' se Dara poljubiti dala poljubiti dala, bi l' se Dara
Kakva bi se hercegovka zvala hercegovka zvala, kakva bi se kad se ne bi poljubiti dala poljubiti dala, kad se ne bi | |
| | | mobile VIP član
| Raduj se, svijete
Badnja je noc, cujes li zvona zvon nocas ljubav nek grije svaki dom neka se upale vatre Betlehemske neka svijetlo obasja duse sve
Ref. Raduj se, cijeli svijete Bozji Sin nam dolazi nocas ce jedno dijete mir s neba zemlji donijeti
Neka te dotakne Bozje milosti plam Bozic je, nocas nemoj biti sam neka se upale vatre Betlehemske neka svijetlo obasja duse sve
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Radujte se narodi
Radujte se narodi kad cujete glas da se Isus porodi u blazeni cas
Svaki narod cuj, cuj i Betlemu pristupljuj, pristupljuj to otajstvo cuj, cuj k jaslicama pristupljuj, pristupljuj
Raduje se Marija s Josipom gledeci andjeo pjeva �Glorija� po zraku leteci
Podji i ti narode Betlemskome dvoru pridruzi se klanjajuc andjeoskom koru | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 07.06.11 22:16 | |
| Rajno
U tvojim ocima vidim davnih zvijezda zal i vatre ljubavi na tvojim usnama
Zalud ceznje sve zalud srce luduje divlji cvijet k'o ti nije za mene
A za te umirem ginem, tugujem
Ref. Rajno, Rajno Rajno, Rajno Rajno, Rajno Rajno, Rajno | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 07.06.11 22:16 | |
| Rastanak
Jos se sjecam, nedjelja je bila jedno srce kucalo je tise vidio sam majku kako place i sa lica svoje suze brise
Tog sam jutra izvadio vodu odnio je ridjanu da pije bistru, hladnu, vodu sa bunara al' je ridjan okusio nije
Ref. Shvatio sam, umire mi dado zato place moja majka stara zato ridjan okusio nije bistru vodu s nasega bunara
Tihim glasom sapnuo mi dado da ga dignem, da jos vidi sora da jos vidi nebo sokadije pa da ode gdje se ici mora
Zalio sam zasto ridjan nece da ga hranim, da ga vodom pojim plakao sam zajedno sa jutrom kao da se novog dana bojim | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 07.06.11 22:17 | |
| Rastavise i nas dvoje (feat Opca opasnost)
Evo idu svatovi, moju dragu vode njiste konji kiceni blatnim sorom hode vesela ih pjesma prati, zvone tambure ko ruza bez vode ja cu uvenut' bez nje
Ref. Ej, rastavise i nas dvoje ej, raspuklo se srce moje
Bijeli konji odmicu, ode moja mila jesen maglu rasula, njeno lice skrila i neka je, nek je skrila da me ne vidi ne bi njene oci mogle suzu sakriti
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Rat je odnio nase jeseni
Uska staza kraj Bosuta zutim liscem posuta sjeca me na tebe sjeca me na tebe
Rat je odnio nase jeseni ti ziviz i smijes se samo u meni
Ej, kad smo se ljubili hrastovi su sumili cujes li, ljubavi cujes li, ljubavi
Lutam kroz nase Vinkovce mislim na tvoje poljupce andjele, nema te andjele, nema te | |
| | | mobile VIP član
| Rosna moja jabuko
Sad kad ti odlazim nemam sto da ti ostavim ako hoces moju dusu malo ti je od nje ostalo a i to bi znam te dobro za te bilo premalo
Ref. Rosna moja jabuko za mene si bila otrovna ko li ce te poslije mene ljubiti kraj tebe se jutrom buditi ko li ce se medom tvojim sladiti vragu ce se sam obecati
Sad sve ti oprastam i nemam za cime zaliti s tobom sam se smijao i plak'o kad je trebalo a i to je duso moja za te bilo premalo
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 07.06.11 22:18 | |
| Ruzmarine moj zeleni
Ruzmarine moj zeleni moj pendzeru okiceni skoro cu te ostaviti na daleko putovati
Evo staze i pogaze kraj izvora vode hladne tu sam nekad prolazio divne case provodio | |
| | | mobile VIP član
| Samo ti
Godine kao sjenke prolaze istine s godinama dolaze i dobro znam, ti si bila sretan broj na vratima jednog dvorca pjescanog
Ref. 2x Ti, samo ti na tom moru nemirnom ti me mozes voditi s tobom zelim ploviti i sidro baciti
Sjecam se nasih prvih koraka mastanja skrivenih od oblaka k'o putnici prolazili stanice k'o ratnici pomicali granice
Ref. 2x
Ti me mozes voditi s tobom zelim ploviti i sidro baciti i sidro baciti | |
| | | mobile VIP član
| Sedam dana
Sedam dana vec bolujem ja eeej, sedam dana vec bolujem ja
Sedam dana, sedam rana sedam noci nikad proci eeej, eeej zar je mila na mene zaboravila
Selo suska da me mila vara selo suska da me mila vara ej, ako si takva mila nikad sretna ti ne bila eeej, eeej dabogda te munja udarila
Mene neces a s drugim se seces mene neces a s drugim se seces
Mila moja od volje ti idi, idi, al' se sjeti eeej, eeej saraj, varaj mene zaboravljaj
Necu vise za njom tugovati ma necu vise za njom tugovati nac' cu sebi drugu dragu a ova nek' ide k vragu eeej, eeej nac cu bolju ne trebam nevolju | |
| | | mobile VIP član
| Siri grane Sokadijo sveta
Vesela je moja Sokadija tugu skriva, o ljubavi piva kad joj dodjem dusu mi otvara i sokacko srce iz njedara
Ref. Siri grane Sokadijo sveta vec ih siris stotinama ljeta cuvaj Boze Sokca i Sokicu cuvaj Boze sokacku ravnicu
Zlatno sunce moje Sokadije sve me jace miluje i grije kada krene draga ric sokacka i vesela pisma divojacka
Ref.
Nije moja Sokadija mala k'o stoljetni hrast se rascvjetala Baranjom i Slavonijom ravnom rijekom Savom, Backom i Dunavom
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 07.06.11 22:19 | |
| Slagali mi pijanom pred zoru
Stihom kao rijekom nekom tecem nabujale vode sjecanja lete misli, na put opet krecem Boze, opet noc od uzdaha
Vani jesen u krosnjama sjedi oci su joj tuzne, duboke kaze, nemoj plakati, ne vrijedi suza tugu isprat' ne moze
Ref. Slagali mi pijanom pred zoru da je neke druge usne ljubila vidjeli ih zajedno na soru a stoput mi se Bogom zaklela
Nisam, vjeruj, ociju mi mojih to ti lazu samo da nas zavade jos se sjecam ludih rijeci svojih gresna duso, dalje od mene
Dogorjela svijeca, noc mi bjezi stara pjesma prvih pjetlova vani zora puca ko da snijezi ima l' kraja tuga bestija
Vjetar, stara skitnica, me tjesi i promuklim glasom sapuce nemoj psovat' mladost i ne grijesi sto je bilo bilo neka je
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Slatinski vasar
Jos se sjecam davnih vasara gdje je bilo sveg' i svacega licitara i spenglera mladih snasa i svercera nakupaca, konja ridjana
Svakog petka, svakog vasara birtija je puna naroda tu se iz cokanja pije svakoj snasi namiguje ne pita se cak ni cija je
Ref. 2x Cijeli dan je bilo veselo ringispil se stalno vrtio zivnule bi mlade snase kad bi cule tamburase da pod satrom kolo sviraju
Kad je djedo konje kupio joj sto se tad u Slat'ni napio do Bakica nastavio cim je vrance kapario al domas je svima platio
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Slavonci smo i Hrvati pravi
Slavonci smo i Hrvati pravi mi volimo crven, bijeli, plavi
Mi zivimo u svom rodnom kraju Slavoniji, milom zavicaju
Mene moja naucila mati pjevaj, sine, zivili Hrvati | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 07.06.11 22:20 | |
| Slavonijo jedna, jedina
Tu pokraj srca brazde stanuju na kraju duse, tuge samuju
Svijetom putujem tebi vracam se dome, dome jedini (2x)
Ref. 2x Sve odnose mutne vode cudni svati kolo vode Slavonijo sreco moja Slavonijo tugo moja Slavonijo jedna, jedina
U pjesmi mojoj zelja jedina u oku mome rosa jesenja
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Slavonijo, biseru Hrvatske
Slavonijo, ti si zlatno more sva mi blistas klasovima zita od Papuka pa do Fruske gore domovino moja ponosita
Ref. Dunav, Drava i na jugu Sava medju njima Slavonija spava od Ilove pa do male Bapske Slavonijo, biseru Hrvatske
Bogatstvo je tvoje u sumama i livade i trava zelena oj, hrastovi, dusa mi je s vama i s mirisom pokosenog sijena
Ref.
Ej, putnice, daj, malo zastani sve sto vidis ljepota je njena livadama jure konji vrani zauvijek ti osta uspomena
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Slavonijo, dobar dan
Sto te volim, Slavonijo moja okupana suncem polja tvoja doci cu ti u svanuca plava prije zore dok ravnica spava
Ref. Moj si put i molitva na dnu duse utjeha uvijek ti se vracam ja Slavonijo jedina nedosanjan moj si san Slavonijo moja, dobar dan
Pjesmom cu ti kao nekad doci pratit' ce me moji tamburasi pa nek vrijeme na trenutak stane i zalijeci srcu stare rane
Ref.
Sve je ljepse moje polje ravno divni dani nestali su davno vec me vrijeme u nepovrat zove sve mi vise dolazis u snove
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zlatni trubaci 07.06.11 22:21 | |
| Slavonijo, zao mi je
Od gromova, od snijegova srusio se orah stari srusio se, pa uvenu ne cuva mi uspomenu
Ref. Slavonijo, zao mi je sto zbog tebe suze lijem zao mi je pjesme snova divojaka i svatova
Starog praga vise nema i ognjiste nase drijema ugasi se stari plamen Boze daruj, smiraj, amen | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zlatni trubaci | |
| |
| | | | Zlatni trubaci | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 350 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 350 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|