|
| Najljepše ljubavne pjesme | |
|
+14Otelo LuckyM5 kala Marko77 Petra P mexx Rokerka jaran Bonnie Blizanka Kikica legija mala_djevojka Goran 18 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Najljepše ljubavne pjesme 06.12.08 3:20 | |
| First topic message reminder :Pablo Neruda AKO ME ZABORAVIS Hoću da znam jednu stvar. Znaš kako je to ako gledam kristalni mjesec, crvenu granu spore jeseni u mom prozoru, ako dotaknem uz vatru neopipljiv pepeo ili izborano tijelo klade, sve me odvodi tebi kao da je sve sto postoji, mirisi,svjetlost, metali poput barčica što plove ka ostrvima tvojim koja me čekaju. E, pa dobro, ako malo - pomalo prestaneš da me voliš i ja ću prestati tebe da volim malo - pomalo. Ako me odjednom zaboraviš ne traži me jer bih te ja već zaboravio. Ako smatraš dugim i ludim vjetar zastava što prolazi kroz moj život i odlučiš da me ostaviš na obali srca u kome imam korijena zapamti da ću toga dana, toga časa dići ruke isčupati svoje korijene u potrazi za drugim tlom. Ali ako svaki dan, svaki sat, prestaneš da mi budeš sudbina s neumoljivom slašću, ako se svakoga dana popne jedan cvijet do tvojih usana tražeći me o ljubavi moja, o moja u meni se sva ta vatra ponavlja, u meni ništa nije ugašeno ni zaboravljeno, Moja ljubav se hrani tvojom ljubavlju, ljubljena, i sve dok živis biće u tvojim rukama ne napuštajući moje. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
Zadnja promjena: Goran; 25.07.11 21:07; ukupno mijenjano 1 put. | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Otelo Ljubitelj foruma
Broj postova : 5039 Godine : 63 Lokacija : Skoplje.. MKD.. Datum registracije : 10.05.2012
| Naslov: Re: Najljepše ljubavne pjesme 07.01.13 13:53 | |
|
moja si ukazom oblasnog komiteta kao i odlukom partije moja si uredbom mjesne zajednice kao i uredbom uličnog odbora zavolio sam te kad su nam se za petama vrmzale ozna i udba moja si zbog tvojih velikih ledenih usta kao i tvojih velikih sisa koje su nas grijale mučnih godina nacionalnih previranja moja si uz podršku međunarodnih snaga srce moje malo sa zelenim očima koje su dvije neubrane masline konačno moja si rješenjem zastupničkog doma moja si ukazom oblasnog komiteta kao i odlukom partije moja si uredbom mjesne zajednice kao i uredbom uličnog odbora zavolio sam tekad su nam se za petama vrmzale ozna i udba moja si zbog tvojih velikih ledenih usta kao i tvojih velikih sisa koje su nas grijale mučnih godina nacionalnih previranja moja si uz podršku međunarodnih snaga srce moje malo sa zelenim očima koje su dvije neubrane masline konačno moja si rješenjem zastupničkog doma
Arsen Dedic | |
| | | Carolija Totalno relaxiran
Broj postova : 2243 Godine : 47 Datum registracije : 24.02.2013
| Naslov: Re: Najljepše ljubavne pjesme 27.02.13 18:07 | |
| Uspavanka za gospodjicu N
Rekla je samo nemoj ... i dan se povukao u svoju crnu sjenku ispod koje su nesretni zemljani patuljici igrali ruski rulet sa drvenim pistoljima, ... I bio je Vrbas, al ne onaj koji dunavom odlazi u Crno more, vec onaj ispod Kastela, koji se vraca po pricu za uplakane vrbe sa ade ... i bila je mjesecina cije su zvjezdane oci olovni oblaci prekrili svojom vlaznom pelerinom... ... i bili smo mi i nismo bili... dvije sjenke, jedna sjenka, pola sjenke i sutnja... i sutnja... i sutnja...
.. i znao sam... tek kad se iz kastela pojavi prvi svitac moci cu nekako da joj kazem...
Oprosti sto nemam rijeci tisih od pcelinjeg zuja, dok mjesec sledjenim srebrom zasipa jesenje vrbake. Srce se najlakse opije ranjenim korakom, leluja prtinjajuci nebesku stazu kroz sunce i kroz oblake.
Oprosti sto su mi oci prepune zlatnih svitanja, pa su mi breze, princeze, umotane u marame od lana. Na koplju ti nosim dusu umornu od samoce i skitanja, da kisne pot tvojim balkonom bez kaputa i kisobrana.
Umiven suzama neba sto prijeti da se u slapu prospe sapucem ti uspavanku rimama iscezlih trubadura, a u srcu nosim medaljon sa ikonom presvijetle Gospe.
Moje su pjesme nocas umolitvene u labirint od nada, pracene muzikom kise, svirane iz neznanog dur-a, pa nek ti budu jastuk na koji... mjesecina pada...
Rekla je samo nemoj... i stado crnih leptira je sakrilo stotinjak svijeca u staklu... i ne znajuci da igraju posljednju noc... ... i ponovo je bio mjesec oskrvavljen kao djecji balon nakon strasnog poljubca nokta ... i bio je splav od poljskog cvijeca za Robinzona i za Petka, koga su vjetrovi slucajno poveli na malo nocno kupanje ... i bili smo mi... i nismo bili... dvije sjenke... jedna sjenka... pola sjenke... i sutnja... i sutnja... i sutnja...
i znao sam... tek kad iz Kastela zapjeva prvi slavuj moci cu nekako da prosapucem... Ovdje u zatvoru sobe, u kraljevstvu koje te sluti u svakom zovu trube napravljene od vrbovih kora... Ovdje gdje jednako traju i vijekovi i minuti i gdje bijeli jedrenjaci deru pucinu mrtvog mora...
dani disu na skrge i u ponoc bi da se udave u rijeci sto ispod zemlje svoje korito guta, u ciju sjenku je bacen kljuc od trostruke brave sudbonosnih vrata, na papirusu pisanog puta.
Noc se po zemlji kotrlja strepeci od svakog kruga, opijena mirisom dunja sto ih nitko ubrati ne zeli... neke se ptice nikad ne zele vratiti s juga...
Niz nisku usnulih rijeci crvenkasta cure slova... Suti i ne gledaj mjesec sto se nedoklan dijeli, nad ikonom gdje kleci gresnik bez bozjeg blagoslova.
Rekla je samo nemoj... i nicu jos vjerovale ribe sto ponekad u sumrak izlaze iz Vrbasa da slusaju saputanje juga u narucju breza i topola... .. i bio je camac u zicama od puzavica , bez uzeta i sidra, svjeze ukraden iz doline naseg djetinjstva ... i bila je mjesecina... nocno sunce... kasika meda i gitara na kojoj su svirci svirali Uspavanku za gospodjicu N...
i bili smo mi... i nismo bili... dvije sjenke, jedna sjenka.. pola sjenke... i sutnja... i sutnja.... i sutnja...
... i znao sam... tek kad se na Kastel sruse prve zvijezde ona ce znati...
Lagan sam kao perce iz krila divljeg gusana kome su lovacke puske otkinule pola kljuna. I doci cu ti kao sjenka da pokupim secer sa usana koji ce pospanim okom da osvijetli jesenja luna.
Ne trazi me na trepavici nocne lampe gdje se sijenka ukrsti sa kazaljkom nocnog sata. Ja imam dvorac od macuhica i ako podignes ruku dodirnut ce nam se prsti za malu nocnu muziku... kidanih srebrnih zica...
I da znas... kad noc napukne i kroz pukotinu proviri, stidljivo kao puz pred obrisom nezvanog gosta... ... ja lelujam kroz vrbake sa smjeskom sto se siri.
I ne znam gdje pobjeci osim sna, koji boji u lila ...mjesecevu dugu sto se zlati povrh mosta gdje ces biti zauvjek i gdje si oduvjek bila.
Miladin Beric | |
| | | na7alia Totalno relaxiran
Broj postova : 1486 Godine : 45 Datum registracije : 21.11.2012
| Naslov: Re: Najljepše ljubavne pjesme 27.02.13 20:40 | |
| | |
| | | Carolija Totalno relaxiran
Broj postova : 2243 Godine : 47 Datum registracije : 24.02.2013
| Naslov: Re: Najljepše ljubavne pjesme 06.03.13 20:18 | |
| Kad mi nedostajes
Mislim tudje misli Kradem svoje vreme Provlacim ga Izmedju oblaka, snova, Daljine i snega...
Kada pozelim Da ti nedostajem Odsanjam pesmu Zatvorim oci I na kaldrmi zamislim Cvet beli.
Kada te nema Jer tako hocu Zaledim osmeh U sebi kazem ime Udahnem duboko I pomislim
Tako mi nedostajes...
M.Antic | |
| | | Besna_glista Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 496 Godine : 60 Datum registracije : 17.02.2013
| Naslov: Re: Najljepše ljubavne pjesme 12.03.13 17:11 | |
| Kad god pozelis u nas zamisljeni svijet bez bola i tuge, gdje vladaju sreća i ljubav gdje se voli za sebe a ne za druge.... dodji... Tamo ćes mi na dlanu pruziti sreću i svijet i onu ruzu nedosanjanu... tamo ću ti darovati ljubav... povedi me sa sobom na krilima snova u nebeska prostranstva prepuna ljubavi i strasti... Tamo gdje zajedno ćemo čekati zore i zajedno na kraj svijeta ići.. Bez odjecaja strepnje, tuge i straha... Tamo gdje ćemo na krilima ljubavi do zvijezda stići... Tamo gdje će moj dlan u tvome biti... Moje srce u tvojemu postojati... Moja opijenost tvojom biti uzvraćna... i sva strast velikom strasću nagradjena... povedi me.. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Najljepše ljubavne pjesme | |
| |
| | | | Najljepše ljubavne pjesme | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 529 korisnika/ca online; 1 registriran/a, 0 skrivenih i 528 gostiju. :: 2 Bots GerillaNajviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59. |
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|