|
| Poezija i proza - najljepše pjesme | |
|
+41Otelo Sinistra Besna_glista Carolija dea_ Talia mila01 Luca Milan01 Luna2 Šefik pfirsichblute januska Zagy Ines Mala Mario-x LuckyM5 kala Lunaneaktivna bonaca Zlatokosa clara Oleg520 cassia black-devil len facaabc4 scorpio57 Rokerka jaran legija Kikica Ary Markop Staša Meh Blizanka Niky ajmeivana silvinka Goran 45 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 04.11.08 23:12 | |
| ja ću svoju napisati.. sam da znate vi ste prvi koji ovo čitate .. :oops: USAMLJENIK u jednoj sobi na kraju grada dok zora rađa novi dan, jedna se suza u oku krije, jedan je čovjekl još uvijek sam.
sudbina mu nije naklonjena bila, za njegov bol ona je kriva i ove noći budan je bio, zbog jedne žene opet je pio.
dok luta gradom zastane često , na licu mu se vidi tuga sva on svima ženama u oči gleda, još uvijek traži ta oka dva.... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 20.11.08 16:56 | |
| IDENTITET: MB2302977151132
Pitate šta sam? Rođen kao želja, dijete, pričalo, sanjar, crven, plav, partizan, žut, budala, ljubav, ne mržnja
rastao sam i bio tragač, plivač, samoubica, izgovor, zločin, sedam riječi, sto riječi, koliko god trebaš riječi, pokret, nikad brz, laž, laž zbog istine, obećanje, drug koji sluša, muzika
sad sam more i nebo, oblak i kiša, dva oblaka, vjetar koji ih tjera, prašina zaboravljenog jutra, kupina kraj puta
nisam mržnja ne umijem spavati tražim što ne mogu biti bježim od čekanja čekam znam
trenucima postajem ime, broj, sjena, marihuana, gorka voda, dobitnik, planina, gubitnik, tišina, uspomena, krug, riječ, kraj da bih ostao početak, ne mrzim
To sam i još nekoliko sitnica.
Mehmed Begić |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 27.12.08 23:20 | |
| Cekam te.... Cekam te.... Dodji i donesi mi samo svoj osmeh, taj osmeh je jedino sto trazim, sve ostalo imam. Imam oci koje ce videti tvoje tuzno lice. Imam ruke koje ti nikada nece dozvoliti da padnes. Imam srce u kome ces pronaci svoj dom.....
objavljeno na pticica.net (nepoznat autor) |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 30.12.08 14:19 | |
| Naša nova članica Silvinka piše divne pjesme, evo jedne:
Ogrlica od snova
Snovi moji su poput bisera što sam ih tuđim pogledima sakrila. Kutijicu staklenu njima sam punila, ali se ona nedavno razbila. Rasuti se snovi u stihove pretvorili i u pjesme kao ogrlica počeli nizati. Pružam ti ogrlicu od snova mojih pa i ti dodaj bisere svoje, zajedno kročimo dalje i odsada sanjajmo u dvoje. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | silvinka Početnik
Broj postova : 3 Datum registracije : 29.12.2008
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 30.12.08 15:37 | |
| haloooo, veselo društvo !!! kako ste mi... Božić je prošao, ali evo jedne predbožićne (ako nemate ništa protiv):Predblagdanska razmišljanja Sjedim sinoć za stolom i listam novine, petardi se začu prasak negdje iz daljine. Opet djeca gruvaju! Ta kud će ranije? Daleko su blagdani, vrijeme im još nije. Na kalendar pogled svrnem, vjerujte mi – sva protrnem. Kalendaru - zadnja strana, stiže Božić za par dana. Kad se bliži Božić i Godina nova sjetimo se dobrih djela, ali i grijehova. Jesam li koga uvrijedila, nažao mu učinila? Je li koja ružna psovka iz usta mi izletila? Nisam bila zavidna, nikom štetu učinila, žalosne sam prijatelje često utješila, pomogla sam kad sam mogla kome, a nisam ni tražila zahvalnost na tome. Sve u svemu, kad se zbroji,nisam tako loša bila, za Božić sam, zato mislim, i ja poklon zaslužila. Ne trebaju mi moderne niti skupe stvari, već jedino očekujem da budemo zdravi. Želim, da uz kćerku našu, unuke i zeta, dočekamo zdravi mnoga Nova ljeta. Zato Boga molim, nek' nas uvijek štiti, a ja ću se truditi i još bolja biti. SRETAN VAM BOŽIĆ I FRIŠKO DOLAZEĆA NOVA GODINICA !!! :djedica: :poklon: | |
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 30.12.08 16:20 | |
| Ova mi je isto lijepa:
Tvoje ruke
Dlanove tvoje ćutim kao meko krilo ptice dok lagano klize niz moje vlažno lice; jednom će ga, možda, po sjećanju vajati. Kao nježni lahor u proljeće tvoj dah na vratu osjećam i znam rukama moj lik upijaš da budem uz tebe kada ostaneš sam.
Silvinka _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 30.12.08 16:23 | |
| Ljubav je
Ljubav je cvijet u travi, Buba Mara na listu, misao radosna u glavi i osmjeh na dragom licu.
Ljubav su dječji obrazi i ručice oko vrata, utješna riječ nade kad bol kucne na vrata.
Ljubav je zraka sunca kad iza oblaka grane, veče u tvom zagrljaju i jutro što zbog nas svane.
Autor: Silvinka _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 01.01.09 22:59 | |
| evo jedna moja.....
Stojim na mjestu...
odbacila si me tako lako, tako lako odustala si od nas. a volio sam te... vjerovao ti i bio ti oslonac. razlozi mi sada više bitni nisu ionako te više nemam..i nisam tvoj! sve one tvoje riječi i poljupce pokušati ću ostaviti iza sebe. i probati nastaviti živjeti. i buditi se bez tebe... ali drugima svoje srce dati neću.. osjetile su to i otišle. a ja nikako da se maknem od tebe..... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 01.01.09 23:01 | |
| i još jedna....
gdje si?
gdje si ljubljena moja? gdje mi se skrivaš? dođi..trebam pogled tvoj... proviri na tren... da osjetim toplinu tvoga oka.. okusim blizinu tvojih usana... sam sam...sasvim sam... bez tebe da me vodiš... da pomažeš...da se šališ... dođi...trebam te da opet budem jak... želim opet biti u milosti tvojoj... želim opet kao nekada biti tvoj... samo tvoj.... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 10.01.09 21:11 | |
| Konstantin Simonov - Čekaj me Čekaj me i ja ću sigurno doći Samo me čekaj dugo Čekaj me i kada žute kiše Noći ispune tugom Čekaj i kada vrućine zapeku I kada mećava briše Čekaj i kada druge nitko Ne bude čekao više Čekaj i kada pisma Prestanu stizati iz daleka Čekaj me i kada čekanje Dosadi svakome koji čeka Čekaj me i ja ću sigurno doći Ne slušaj kada ti kažu Da je vrijeme da zaboraviš I da te nade lažu Nek povjeruju i sin i mati Da više ne postojim Neka se tako umore čekati I svi drugovi moji I gorko vino za moju dušu Nek piju kod ognjišta Čekaj i nemoj sjesti s njima I nemoj piti ništa Čekaj me i ja ću sigurno doći Sve smrti me ubiti neće Nek' rekne tko me čekao nije Taj je imao sreće Ko čekati ne zna Taj neće shvatiti Niti će znati drugi Da si me spasila ti jedina Čekanjem svojim dugim Nas dvoje samo znat ćemo kako Preživjeh vatru kletu Naprosto ti si čekati znala Kao nitko na svijetu.
Zadnja promjena: tana; 10.01.09 21:26; ukupno mijenjano 1 put. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 10.01.09 21:19 | |
| Soneta 45
Ne budi daleko od mene ni jedan jedini dan, jer, ne znam kako bih rekao, daj je dug i cekat ću te kao na nekoj stanici kad negdje daleko usnu vlakovi. Nemoj otici ni samo na sat, jer tada, u tom satu, spoje se kapi nesanice i možda će sav dim što traži svoju kucu doći da ubije i moje izgubljeno srce. Jao, neka se ne razbije tvoj lik pijesku, jao, neka ne lete tvoje vjede u odsutnosti: ljubljena, ne idi od mene ni za trenutak, jer u tom casu otici ceš tako daleko da ću obici zemlju ispitujuci hoceš li se vratiti ili me ostaviti da umrem.
P. Neruda |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 10.01.09 23:44 | |
| Želja
Kad bih imao jednu malu, malenu kućicu. Kad bih u noj imao jedan mali tepih I kad bi sve to bilo moje.
Stol, mastilo, polica I na prozorima moje zavjese. I na polici kad bih imao svoje knjige.
Kad bih imao jednu malu, malenu kuću I u njoj ženu koja bi me bez para voljela… I kad bi ta žena bila moja.
Ma gdje i u ma kom mjestu bilo, Kad bih malu, malenu kuću našao, Dovoljan bi bio jedan mali tepih, Dovoljan, pa čak i suvišan.
Ma gdje, u ma kom gradu bilo, Bilo bi dovoljno da imam policu i svoje knjige, Ženu koja me ne voli zbog para, To bi bilo dosta, čak i suviše.
Dževdet Kudret Solak |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 14.01.09 18:15 | |
| UMRO SAM A TI MI OPROSTI
Umro sam a ti mi oprosti što sam tako žureći zaboravio ruku da ti stisnem i poljubim te onako kako sam to uvijek činio odlazeći oprosti mi što sam proljeće jedno zauvijek u sebi odnio ali sjeti se ostale su pjesme u desnoj ladici neuredno složene snaći ćeš se iz njih ljubav prosto izbija te pjesme to sam ti sad ja oprosti mi nije bilo vremena za opraštanje suviše smo se voljeli da bi mogli nešto drugo tako žureći nisam ni pomislio da ćeš biti tužna zbog svega i sad mi je žao zbog te praznine koja nas dijeli zbog toga što će nas jednu vječnost zvijezde razdvajati..
Zheljko Krznaric |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 14.01.09 18:16 | |
| Ne vjeruj u moje stihove i rime Kad ti kažu, draga, da te silno volim, U trenutku svakom da se za te molim I da ti u stabla urezujem ime;-
Ne vjeruj! No kasno, kad se mjesec javi I prelije srmom vrh modrijeh krša, Tamo, gdje u grmu proljeće leprša I gdje slatko spava naš jorgovan plavi,
Dođi, čekaću te!- U časima tijem, Kad na grudi moje priljubiš se čvršće, Osjetiš li, draga, da mi t'jelo dršće, I da silno gorim ognjevima svijem,
Tada vjeruj meni, i ne pitaj više! Jer istinska ljubav za riječi ne zna, Ona samo plamti, silna, neoprezna, Niti mari, draga, da stihove piše.
Aleksa Šantić |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 14.01.09 18:30 | |
| Kad bi čovjek mogao reći ono što voli, kad bi čovjek mogao uzdići svoju ljubav do neba, kao što je oblak uzdignut u svjetlosti; kad bi poput zidova što se ruše da bi bila pozdravljena istina uzdignuta u središtu, kad bi čovjek mogao razoriti svoje tijelo, ostavljajući samo istinu svoje ljubavi, istinu samoga sebe, koje se ne zove slava, sreća ili ambicija, nego ljubav ili želja, ja bih konačno bio onaj, kako sam zamišljao, onaj, što svojim jezikom, svojim očima, svojim rukama objavljuje pred ljudima nepoznatu istinu, istinu, svoje istinske ljubavi.
Ne poznajem slobodu, osim slobode da budem zarobljen u nekome, čije ime ne mogu čuti bez uzbuđenja, zbog koga zaboravljam sebe u tom jadnom postojanju, za koga sam danju i noću ono što želi, a moj duh i tijelo plove u njegovu duhu i tijelu, kao izgubljeno drvlje što ga more diže ili topi, slobodno, sa slobodom ljubavi, jedinom slobodom koja me ushićuje, jedinom slobodom za koju umirem.
Ti opravdavaš moje postojanje, da te ne poznam ne bih živio, da umirem ne znajući te, ne bih umro, jer nisam živio.
Luis Cernuda
Ili još bolja, u originalu
SI EL HOMBRE PUDIERA DECIR LO QUE AMA
Si el hombre pudiera decir lo que ama, si el hombre pudiera levantar su amor por el cielo como una nube en la luz; si como muros que se derrumban, para saludar la verdad erguida en medio, pudiera derrumbar su cuerpo, dejando sólo la verdad de su amor, la verdad de sí mismo, que no se llama gloria, fortuna o ambición, sino amor o deseo, yo sería aquel que imaginaba; aquel que con su lengua, sus ojos y sus manos proclama ante los hombres la verdad ignorada, la verdad de su amor verdadero.
Libertad no conozco sino la libertad de estar preso en alguien cuyo nombre no puedo oír sin escalofrío; alguien por quien me olvido de esta existencia mezquina por quien el día y la noche son para mí lo que quiera, y mi cuerpo y espíritu flotan en su cuerpo y espíritu como leńos perdidos que el mar anega o levanta libremente, con la libertad del amor, la única libertad que me exalta, la única libertad por que muero.
Tú justificas mi existencia: si no te conozco, no he vivido; si muero sin conocerte, no muero, porque no he vivido. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 14.01.09 18:46 | |
| DIVNO JE LJUBAVI ZNATI Divno je, ljubavi, znati da si ovdje u noći, nevidljiva u svom snu i ozbiljno osamljena dok rasplićem svoje brige kao mreže zapletene. Odsutno, tvoje srce plovi snovima, ali tijelo ti diše tako napušteno, tražeći me uzalud, dopunjujući moja san kao biljka što se udvostručuje u sjeni. Uspravna, bit ćeš druga što će živjeti sutra, ali od onih granica izgubljenih noći, od ovog biti i ne biti u kojem se nalazimo nešto ostaje i vodi nad svjetlu života kao da je pečat sjene obilježio vatrom svoja tajnovite stvorenja P. Neruda |
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 14.01.09 19:16 | |
| Srećo moja srećo moja kad bi bili zajedno noćas noćas, ostadoh bez teksta jer ti si prišla mi prišla mi srcem tvojim srcem tvojim diraš me srcem mojim diram te jedina moja prilazim ti raširenih ruku dođi mi vesela i sretna budi u mom zagrljaju zauvijek laku noć Ana šaren buket pusa šalje ti tvoj Goran _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 26.02.09 13:25 | |
| Dvoje.D.Cesarić
Ljubeči se od postanja kroz maglu svijeta dvoje bludi, Sa čudnom čežnjom,da če se sresti U metežu stranih ljudi.
Razmišljam o sebi često I prevarit će se kadkad, Da su jedno drugo našli, a neće se naći nikad.
Pa ipak će jednom doć U sobu onoga hotela, U kom je ona cijelu noć bdjela.
Pred zoru,kad u krevet legne, Na onu misleć koju traži, Ni slutit neće,da mu jorgan Pokrivaše već njene draži
I možda će u restoranu iz one čaše on da pije, Na kojoj bijahu njena usta nekoliko dana prije. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 27.02.09 23:04 | |
| D.Cesarić U suton U suton prve zvijezde I prve gradske lampe sinu, Kad ljubavnik o dragoj sanja, A pijanica o svom vinu-
Ja tako hodam pored kuća U kojima se svijetla pale, Sva zla,i nevolje,i sumlje Napokon postanu mit.
I smiješim se u meni suton, Od zapaljenih zvijezda svečan, I osjetim dubinu svega, I da je život vječan-vječan. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 25.05.09 21:31 | |
| Žena je priroda, u kontrastu s muškarcem konkretna je, prisna, uvijek intimna, uvijek ostaje u vremenu i na zemlji. Ženina besmrtnost je u prolaznosti. Događa se što izgleda nemoguće, što je nonsens i što je apsurd, biti besmrtan u cvatu koji iščezne već do večeri, u neopozivom nestanku trenutka, u jednom jedinom bljesku, u utonuću i nestajanju, a ne u monumentu. Zato je žensko sve što je pjesma, ples, plod, cvijet, hrana i odjeća, godišnje doba, raspoloženje, emocija i misao, društvo i tijelo. Sve što nestaje, i to bez traga. Vječno i neprolazno je u prolaznosti, u neuhvatljivosti, ali uvijek konkretno i blisko, jednom i nikad više, i tu je i nigdje ga nema i ne može ni biti i neponovljivo je, jednostavno poput snježne pahuljice koja se topi u zraku.
(Béla HAMVAS) |
| | | ajmeivana Ljubitelj foruma
Broj postova : 3690 Godine : 43 Datum registracije : 09.03.2009
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 26.05.09 10:33 | |
| predivna je | |
| | | Niky VIP član
Broj postova : 13469 Godine : 40 Datum registracije : 07.07.2009
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 08.07.09 22:21 | |
| Miljenko Mandžo
Uzmičeš pred riječima i mojim rukama ribarova kćeri
od riba riba od mora morska od svog oroka otok ribarova kćeri jača od mreža od udica ostiju i vrša poznaš prevare mamca pa slobodom mašeš s neukročenog pramca
čekao sam prvi na kamenu da izroniš iz noći svoga mora od alga obala nježna svijetla od koralja
s haljinom i noć je skliznula s tebe ribarova kćeri dlanom mi jedeš lice ko najljepša jela osvanut ču bez tijela
u očima ti vidim svjetionike samoćom se brane puna podvodnih stijena i tuđih brodoloma uvijek hitra kad stižeš a nikako ne dolaziš
htio sam te jesti da te množim i da budeš svugdje oko mene da se iz tebe gledam volim kraj tvoje zjene
noć sam cijelu pravio od tebe zvijezdu zora mi te uze pa nas više nema i cijelo more preraslo u suze ribarova kćeri tvome se odlasku udvaram nejasnom kao more | |
| | | Niky VIP član
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 08.07.09 22:34 | |
| Utjeha
Možda majko misliš da sam sretan Ah uvijek tako misli | |
| | | Niky VIP član
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 08.07.09 22:49 | |
| Leonard Cohen
Ti i ja koji čeznemo za prisnošću bez krivnje mi nečemo imati volje izustiti čak ni one prve riječi znatiželjna ushičenja zbog straha od odmazde svako očajanje obitavat če skriveno u šali... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme | |
| |
| | | | Poezija i proza - najljepše pjesme | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 528 korisnika/ca online; 1 registriran/a, 0 skrivenih i 527 gostiju. :: 1 Bot GerillaNajviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59. |
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|