Broj postova : 386 Godine : 44 Datum registracije : 06.07.2012
Naslov: Avangardna poezija 04.12.12 19:53
Jednom
Jednog bučnog popodneva u toku klecanja koljena prljavog rada dok se ptice budu krile od pokvarenih pogleda leći ću nauznak i vjerovatno ću umrijeti to će donijeti glasine tu van vesele dosjetke među ljudima a ribe će pustiti suzu a ribe će pustiti glas sunce će obasjati neodređene kutove dok ćeš ti vjerovatno biti daleko i par dana kasnije ćeš čuti da su se jednog bučnog popodneva ptice sakrile od pogleda ribe komunicirale dok sam ja ležao jednog bučnog popodneva mrtav i sam
H. Rekanovic
januska Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 386 Godine : 44 Datum registracije : 06.07.2012
Naslov: Re: Avangardna poezija 04.12.12 20:01
Šta mi je rekao prijateljev metalni anđeo
Gledaj kako pada snijeg i nepravilne pahuljice kako unakrsno popunjavaju nastale pukotine i lijepo inje na granama jednog dana nećeš više gledati snježnu kraljicu kako pleše nebom jednog dana bićeš na drugom mjestu jednog dana nećeš imati kome pisati pisma i nećeš imati motiv za poeziju jednog dana jednog dana bićeš zadovoljan što si nekog volio i snađe te sjeta za snježnom kraljicom koja na trenutke isuviše liči na nju i želiš vidjeti bijeli ples na nebu i poželiš pisati pismo i poželiš pisati pjesmu jednog dana kad budeš imao sve jednog dana kad budeš imao ništa jednog dana kad ti sve bude svejedno gledajući kako pada snijeg na tv ekranu reći ćeš trebam te negdje u dubini svemira