|
| Poezija i proza - najljepše pjesme | |
|
+41Otelo Sinistra Besna_glista Carolija dea_ Talia mila01 Luca Milan01 Luna2 Šefik pfirsichblute januska Zagy Ines Mala Mario-x LuckyM5 kala Lunaneaktivna bonaca Zlatokosa clara Oleg520 cassia black-devil len facaabc4 scorpio57 Rokerka jaran legija Kikica Ary Markop Staša Meh Blizanka Niky ajmeivana silvinka Goran 45 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| | | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 12.07.09 22:40 | |
| Tumaraj njegovom šumom. Prijazni gušteri neće ti učiniti zla. I žedne zmije koje ja ukrotih pred tobom biti će ponizne.
Neka ti pjevaju ptice koje ja ogrijah u noćima oštrih mrazova. Neka te miluje dječak kojega zaštitih od uhoda na pustom drumu. Neka ti miriše cvijeće koje ja zalivah svojim suzama.
Ja ne dočekah naljepše doba njegove muškosti. Njegovu plodnost ne primih u svoja njedra koja su pustošili pogledi goniča stoke na sajmovima i pohlepnih razbojnika.
Ja neću nikad voditi za ruku njegovu djecu. I priče koje za njih davno pripremih možda ću ispričati plačući malim ubogim medvjedima ostavljenoj crnoj šumi.
Ti koja imaš ruke nevinije od mojih, budi blaga njegovu snu koji je ostao bezazlen. Ali mi dopusti da vidim njegovo lice dok na njega budu silazile nepoznate godine. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 13.07.09 19:58 | |
| Da li će me nekad tvoje ruke prepoznati
da li će me nekad tvoje ruke prepoznati kad u nama bude već mnogo jeseni i zima kad mi sjaj u oku izblijedi od kiša i kad me možda više neće biti
da li ćes ponekad zaplakati nocu kad te sjeti davna zaboravljena pjesma na sve ulice i restorane sva ona mjesta koja ćeš pamtiti po našoj nježnosti i ljubavi u kristalnim prozorima plavim maglama
da li ćeš ponekad zaplakati u prvi sumrak novog proljeća u toj jedinoj preostaloj zraci razbijenog sunca kad osjetiš jos jednom dodir moga dlana kad me više možda neće biti
a sve će biti kao prije i ona rijeka plava i prozori tvoje sobe okrenuti daljinama u koje smo htjeli
da li ćeš me ipak zaboraviti u predahu dviju ljubavi a znaš da nam usne od istog poljupca boluju i da nas ista tuga progoni stoljećima
Ž.Krznarić _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Niky VIP član
Broj postova : 13469 Godine : 40 Datum registracije : 07.07.2009
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 13.07.09 20:01 | |
| prekrasno | |
| | | Niky VIP član
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 13.07.09 20:10 | |
| Nacrtaj mjesec ispod moga ramena da te čvrsto zagrlim da se sjetim prvog poljubca. Ostavi prste, svaki dodir ostavi ponovimo ono što nosimo u srcima.
Samo tebi, srce otvaram, vrata neba svu ljubav da ti dam da čuvam te, dok čuvaš me čvrso u zagrljaju svom dok svakodnevno budim se kraj tebe.
Ostavi prste, svaki dodir ostavi onako kako ti umiješ | |
| | | Niky VIP član
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 13.07.09 20:29 | |
| Danas čekat ću te kada sunce zađe jer kad budeš tu biće mi slađe da kažem svijetu da sam samo tvoja Kad zaustavim dah, oči mi se sklope ili učinim nešto tome slično.
Samo pusti neka nam se sati tope jer želim da te osjetim snažno da pod rukama mi bude tvoje tijelo prisloniću glavu na tvoje grudi
Osjetit ćeš kako nježno i toplo tijelo moje od strasti drhti ali ništa ne govori tih budi da čujem kako ti srce lupa ti si sve što mi je ovog trenutka potrebno.
Kao pahulja lebdim u tišini tražeći tvoj dlan " uhvati me ".... svojom toplinom rastopi , kao kockicu leda pusti dda se pretvorim u kapi i razlijem svuda po tebi..... | |
| | | Goran Administrator
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 13.07.09 20:41 | |
| NEKA
Neka urliču vali Neka suze tuguju Neka se tama poput vešala dižu Neka lutaju paunovi u vrtu
Samo mi ti nemoj plakati Ne želim ti videti suze trag Neću da čujem rastanka kiše
Neka nebesa u tvojoj duši svanu Neka se izvori patnje presuše Prstima čežnje zagrli me I stopi me u tvoj lik drag Zauvek....
Piroska Budisin _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Niky VIP član
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 13.07.09 21:13 | |
| Ti si moj san i moj svijet Ti si moja tajna i moj let Ti si moja ćežnja i moja bol Ti si moj nemir i moj nespokoj Ti si tren u mojoj vječnosti Znam Ljubav moja si ti | |
| | | Niky VIP član
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 13.07.09 22:56 | |
| Nema te dugo sve večeri su puste bez tebe jer uzalud čekam te.... Gdje si ?
U tami i danju zamišljam tvoj lik jer volim te.
zašto nisam željela u tvojim očima gledati ljubav ? Tražim tvoj lik Hočeš li se vratiti ?
Za mnom se okreću muškarci ali ne pjevaju mi serenade ne pamte me po romatičnim večerima. Neču ti pjevati ljubavne pjesme niti ti pisati duga pisma možda ču ti samo pomoči u nevolji.
Kod mene nećeš ugledati suze nemam ih za tuđe oći i ne pokušavaj me očarati lažnim pjesničkim darom ili romatikom dočekat ču te krutom realnošću
Prihvatit ću poziv za večeru u nekom kafiču uz sendvić , kolu
i rock glazbu jer shvačam da kriza pogađa svaki džep
Ja sam djevojka bez tuge i romantike neshvaćena obično sam ljudsko biće ali imam san a taj me san vodi u vječnost u šumu zaborava
Ali sam ipak biće koje te iskreno voli.... | |
| | | Niky VIP član
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 14.07.09 7:54 | |
| Trebao bi ići Od jednog mjesta do drugog pronalazeći pjesme Napisane za tebe Kako bihih mogao potpisati Alli ne govori nikome O tim i takvim stvarima.
Samo ih pronađi. Pronađi ih I kad se košara napuni Netko će se već pojaviti Kome ćeš ih moći pokazati
Od tisuća poznatih pjesnika i onih koji to žele postati Možda su tek jedan ili dvojica oni pravi Dok su ostali opsjenari što se vrzmaju po svetim mjestima Hineći nepatvorenost izlišno je i napominjati Da sam ja jedan od potonjih I ovo je moja priča.
Leonard Cohen | |
| | | Niky VIP član
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 14.07.09 9:44 | |
| Ako si tražio nekoga... nekoga za šetanje Onda sam ja žena za tebe. Imam duge korake....namjenjene za šetanje Lake kao oblake Da baš prave za tebe.
Ako si tražio nekoga nekoga za plakanje Onda ja sam rame za tebe Imam rame za tebe... namjenjeno za plakanje Nježno, al izdržljivo Da baš pravo za tebe..... | |
| | | Niky VIP član
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 14.07.09 9:52 | |
| Potraži me u ulici kojom koračaju jaki da...da baš tamo me potraži jer sigurno češ me tamo naći u potrazi sam za snagom. Jer ovih dana baš to treba mi.
Potraži me negdje između jave i sna da ti pokažem kako lijepa su moja lutanja...
Potraži me negdje u trenutku tišine između dvije izgovorene riječi kako bi čuo koliko toga ti još imam reči.....
Potraži me u prvom jutarnjem osmijehu i gledaj me u prvoj zraci sunca koja te poziva da ne propustiš dan jer svaki je poseban, predivan.
Potraži me negdje u sebi jer i tamo ćeš me nači.
Potraži me pogledom u kojem zvijezde sjaje sigurno ćeš me nači.
Ali kada me nađeš nemoj me ljubavi vezati čvrsto za sebe... Pusti da uživam u putovanjima svojim jer ja sam i onako zauvijek tvoja. Jer ja nosim te u svom srcu. Kako bi bio siguran da ja ma gdje bila uvijek mislim na tebe. | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 18.07.09 18:35 | |
| Žena
Žena, mlada, stara, lijepa ili ne, žena je ... žena. Žena je k'o maslačak nježna i krhka, kad puhneš u njega, nestane, al' sjeme ostaje. Žena je k'o pupoljak, ako ga njeguješ ljepotu i ljubav ti daje. Žena je mak, mirisna i opojna u san te baca sladak. Žena je i kaktus; izvana gorda i nedodirljiva, iznutra meka i topla, snagu ti daje. Jednom u životu pruža ti cvijet ... zapamtiš li ga nikada drugu nećeš htjet'! _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Niky VIP član
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 19.07.09 15:32 | |
| Bić ljubavi me udara po licu bolan trag ostavlja u duši sudaram se sa zidovima sobe u kosi zapleteno srce prašina uobraženosti na tvom licu je našla mjesto ironičan smješak uništava purpurnu svjetlost mojh očiju...... | |
| | | Niky VIP član
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 19.07.09 15:41 | |
| Zvijer u kavezu želi van ona traži životno prostrantsvo opstanak i divljinu srcu je premalena uloga u mom životu bježi kroz prozor želi uhvatiti prvu večernju zvijezdu moju sjenu odnosi svijetlost gubim ovu igru najjeftiniji način je čekanje za ljude čvrstih živaca pokušat ću nada ostaje | |
| | | Niky VIP član
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 22.07.09 6:53 | |
| Ti si Mjesec, ja sam Sunce Ti si riječ...Ja sam Vatra... | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 22.07.09 14:26 | |
| znam da je ova pjesma već negdje bila... ali, puca me neka tuga i postao bih ju još jednom... NOĆAS BIH MOGAO NAPISATI Noćas bih mogao napisati najtužnije stihove. Napisati, na primjer: "Noć je posuta zvijezdama, trepere modre zvijezde u daljini." Noćni vjetar kruži nebom i pjeva. Noćas bih mogao napisati najtužnije stihove. Volio sam je, a ponekad je i ona mene voljela. U noćima kao ova bila je u mom naručju. Ljubljah je, koliko puta, ispod beskrajna neba. Voljela me, a ponekad i ja sam je volio. Kako da ne volim njene velike nepomične oči. Noćas bih mogao napisati najtužnije stihove. Misliti da je nemam, osjećati da sam je izgubio. Slušati noć beskrajnu, još mnogo dužu bez nje. I stih pada na dušu kao rosa na pašnjak. Nije važno što je ljubav moja ne sačuva. Noć je posuta zvijezdama i ona nije uza me. To je sve. U daljini netko pjeva. U daljini. Duša je moja nesretna što ju je izgubila. Kao da je želi približiti, moj pogled je traži. Srce je moje traži, a ona nije uza me. Ista noć u bijelo odijeva ista stabla. Ni mi, od nekada, nismo više isti. Više je ne volim, sigurno, ali koliko sam volio! Moj glas je tražio vjetar da takne njeno uho. Drugome. Pripast će drugome. Ko prije mojih cjelova. Njen glas i jasno tijelo. Njene beskrajne oči. Više je ne volim, zaista, no možda je ipak volim? Ljubav je tako kratka, a zaborav tako dug. I jer sam je u noćima poput ove držao u naručju, duša je moja nesretna što ju je izgubila. Iako je to posljednja bol koju ni zadaje i posljednji stihovi koje za nju pišem. Pablo Neruda... |
| | | Niky VIP član
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 24.07.09 7:52 | |
| Tu pjesmu bi se moglo postati puno puta ....P.Neruda ima prekrasne pjesme.... | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 27.07.09 11:17 | |
| ALBATROS
Često za zabavu mornari na brodu Love albatrose, bijele morske ptice što prate brodove uz duboku vodu Kao ravnodušne, tihe suputnice.
Tek što ih uhvate i na daske stave, Vladarice neba nespretno i bijedno Spuste svoja krila i, pognute glave, drže ih kao vesla postiđeno, čedno.
O, kako je mlohav taj putnik krilati! Nedavno prekrasan, kako li je ružan! Netko mu kljun draži onim što dohvati, Drugi oponaša hod mu tako tužan.
Pjesnik je nalik tom gospodaru neba što živi u buri i carskog je roda, U zemaljskoj hajci nema što mu treba I silna mu krila ne daju da hoda. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 27.07.09 11:17 | |
| Ti ne voliš i ne žališ mene, nisam više mio srcu tvom? Gledajuć u stranu strast ti vene sa rukama na ramenu mom.
Smiješak ti je mio, ti si mlada, riječi moje ni nježne, ni grube. Kolike si voljela do sada? Koje ruke pamtiš? Koje zube?
Prošli su ko sjena kraj tvog tijela ne srevši se sa plamenom tvojim. Mnogima si na koljena sjela, sada sjediš na nogama mojim.
Oči su ti poluzatvorene i ti sanjaš o drugome nekom, ali ljubav prošla je i mene, pa tonem u dragom i dalekom.
Ovaj plamen sudbinom ne želi, plahovita bješe ljubav vruća-- i ko što smo slučajno se sreli, rastanak će biti bez ganuća.
Ti ćeš proći putem pored mene da prokockaš sve te tužne zore. Tek ne diraj one neljubljene i ne mami one što ne gore. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 27.07.09 11:19 | |
| Do viđenja, dragi, do viđenja; ti mi, prijatelju, jednom bješe sve. Urečen rastanak bez našeg htijenja obećava i sastanak, zar ne?
Do viđenja, dragi, bez ruke, bez slova, nemoj da ti bol obrve povije -- umrijeti nije ništa na ovom svijetu nova, al ni živjeti baš nije novije. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 27.07.09 11:22 | |
| Što sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli, živio sam usput, ko da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.
I tebe sad ljubim po navici, dijete, zato što sam mnoge ljubio, bolećiv, zato usput, ko što palim cigarete, govorim i šapćem zaljubljene riječi.
"Uvijek" i "ljubljena" i "upamtit ću", a u duši vazda ista pustoš zrači; ako dirneš strast u čovjekovu biću, istine, bez sumnje, nikad nećeš naći.
Zato moja duša ne zna što je jeza odbijenih želja, neshvaćene tuge. Ti si, moja gipka, lakonoga brezo, stvorena i za me i za mnoge druge.
Ali, ako tražeć neku srodnu dušu. vezan protiv želje, utonem u sjeti, nikad neću da te ljubomorom gušim, nikad neću tebe grditi ni kleti.
Što sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli, i volim te usput, ko da sanjam, kao mnoge druge na toj zemlji.
1925. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 29.07.09 2:36 | |
| ovo mi je postala jedna od najdražih pjesama.....
Želja
Kad bih imao jednu malu, malenu kućicu. Kad bih u noj imao jedan mali tepih I kad bi sve to bilo moje.
Stol, mastilo, polica I na prozorima moje zavjese. I na polici kad bih imao svoje knjige.
Kad bih imao jednu malu, malenu kuću I u njoj ženu koja bi me bez para voljela… I kad bi ta žena bila moja.
Ma gdje i u ma kom mjestu bilo, Kad bih malu, malenu kuću našao, Dovoljan bi bio jedan mali tepih, Dovoljan, pa čak i suvišan.
Ma gdje, u ma kom gradu bilo, Bilo bi dovoljno da imam policu i svoje knjige, Ženu koja me ne voli zbog para, To bi bilo dosta, čak i suviše.
Dževdet Kudret Solak |
| | | Meh Početnik
Broj postova : 78 Datum registracije : 28.07.2009
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 29.07.09 10:23 | |
| I tebi baš,što goriš plamenom Od ideala silnih, vječitih, Ta sjajna vatra crna bit će smrt, Mrijeti ti ćeš, kad počneš sam U ideale svoje sumnjati! | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 29.07.09 15:11 | |
| Svidjaš mi se kada šutiš
Sviđaš mi se kad šutiš jer si kao odsutna, i čuješ me izdaleka, i glas moj ne dodiruje te. Čini mi se kao da su ti letjele oči i čini se da ti je poljubac jedan zatvorio usta.
Kako su stvari sve ispunjene dušom mojom izranjaš iz stvari, ispunjena dušom mojom. Leptirice sna, duši mojoj si slična, i slična si riječi melankolija.
Sviđaš mi se kada šutiš i kad si kao udaljena. I kada kao da se žališ, leptiriću u gukanju. I čuješ me izdaleka, i glas moj ne dostiže te: Pusti me da šutim s mučanjem tvojim.
Pusti me da ti govorim također s tvojom šutnjom jasnom kao svijeća jedna, prostom kao jedan prsten. kao noć si, šutljiva, zvjezdana. Šutnja tvoja je zvjezdana, tako daleka i jednostavna.
Sviđaš mi se kad šutiš jer si kao odsutna. Udaljena i bolna kao da si umrla. Jedna riječ tada, osmijeh dovoljan je jedan. I veseo sam, veseo što nije točno.
Tijelo žene
Tijelo žene, bijeli brežuljci, bedra bijela, ti si spodobna svijetu u svom činu nuđenja, Moje tijelo divljeg ratara u tebi kopaž i izbacuje sina iz dubine zemlje.
Bijah osamljen kao tunel. Od mene bježahu ptice i noć je u mene nadirala svojom moćnom najezdom. Da bih se nadživio, kovao sam te kao oružje, Kao strijelu u svom luku, kao kamen u praćki.
Ali dolazi trenutak osvete i ja te ljubim. Tijelo od kože, od mahovine, od mlijeka čvrsta i lakoma. Ah, pehari grudi! Ah oči odsutnosti! Ah, ruže prepona! Ah, glas tvoj spor i tužan
Tijelo žene moje, ostat će u tvojoj ljupkosti. Žeđi moja, pomamo moja beskrajna, moj pute neodlučni! Tamna korita u kojima žeđ vječita traje, i umor traje, i patnja beskonačna. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 29.07.09 15:14 | |
| : : MOJA PREOBRAZENJA Ja pjevam sebe kad iz crne bezdane i mucne noci iznesem blijedo meko lice u kristalno jutro i pogledima plivam preko polja livada i voda Ja pjevam sebe koji umrem na dan bezbroj puta i bezbroj puta uskrsnem O Boze daj me umorna od mijena preobrazi u tvoju svijetu nepromjenljivu i vjecnu zvijezdu sto s dalekog ce neba nocu sjati u crne muke nocnih ocajnika |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme | |
| |
| | | | Poezija i proza - najljepše pjesme | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 512 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 512 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|