|
| Najljepše ljubavne pjesme | |
|
+14Otelo LuckyM5 kala Marko77 Petra P mexx Rokerka jaran Bonnie Blizanka Kikica legija mala_djevojka Goran 18 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Najljepše ljubavne pjesme 06.12.08 3:20 | |
| Pablo Neruda AKO ME ZABORAVIS Hoću da znam jednu stvar. Znaš kako je to ako gledam kristalni mjesec, crvenu granu spore jeseni u mom prozoru, ako dotaknem uz vatru neopipljiv pepeo ili izborano tijelo klade, sve me odvodi tebi kao da je sve sto postoji, mirisi,svjetlost, metali poput barčica što plove ka ostrvima tvojim koja me čekaju. E, pa dobro, ako malo - pomalo prestaneš da me voliš i ja ću prestati tebe da volim malo - pomalo. Ako me odjednom zaboraviš ne traži me jer bih te ja već zaboravio. Ako smatraš dugim i ludim vjetar zastava što prolazi kroz moj život i odlučiš da me ostaviš na obali srca u kome imam korijena zapamti da ću toga dana, toga časa dići ruke isčupati svoje korijene u potrazi za drugim tlom. Ali ako svaki dan, svaki sat, prestaneš da mi budeš sudbina s neumoljivom slašću, ako se svakoga dana popne jedan cvijet do tvojih usana tražeći me o ljubavi moja, o moja u meni se sva ta vatra ponavlja, u meni ništa nije ugašeno ni zaboravljeno, Moja ljubav se hrani tvojom ljubavlju, ljubljena, i sve dok živis biće u tvojim rukama ne napuštajući moje. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
Zadnja promjena: Goran; 25.07.11 21:07; ukupno mijenjano 1 put. | |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Najljepše ljubavne pjesme 06.12.08 3:23 | |
| Pablo Neruda
Ove noći
Ove noći mogu napisati najtužnije stihove.
Napisati, na primjer: “Noć je puna zvijezda, Trepere modre zvijezde u daljini”.
Noćni vjetar kruži nebom I pjeva.
Ove noći mogu napisati najtužnije stihove. Volio sam je a katkad je I ona mene voljela.
U noćima kao ova, držao bih je u svom naručju. Ljubio sam je, koliko puta, pod beskrajnim nebom.
Voljela me, a katkad sam I ja nju volio. Kako da ne ljubim te njene velike nepomicne oci.
Ove noći mogu napisati najtuznije stihove. Pomisao da je nema. Osjecaj da sam je izgubio.
Slusati beskrajnu noc, bez nje jos beskrajniju. I stih pada na dusu kao rosa na livadu.
Nije vazno sto moja ljubav nije mogla zadrzati. Noc je zvjezdovita I ona nije uz mene.
Ista noc odijeva bjelinom ista stabla. Mi sami, oni od nekada, nismo vise isti.
Vise je ne volim, zaista, ali koliko sam je volio. Moj glas je iskao vjetar da joj dodirnem uho.
Drugome. Pripast ce drugome. Kao prije mojih poljubaca. Njen glas, Njeno sjajno tijelo. Njene beskrajne oci.
Vise je ne volim, zaista, a mozda je ipak volim. Tako je kratka ljubav, a tako dug je zaborav.
Jer sam je u nocima, kao ova, drzao u svom narucju, Moja je dusa nespokojna sto ju je izgubila.
Iako je ovo posljednja bol koju mi ona zadaje, I ovi stihovi posljednji koje za nju pisem. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Najljepše ljubavne pjesme 06.12.08 3:29 | |
| A.G.Matoš Samotna ljubav
Ponoć već je prošla, svjetlo mi se gasi, na baršunu crnom leži teška noć; Čelom mi se truni spomen tvoje vlasi- Ljubavi daleka, kad ćeš, kad ćeš doć?
Otišla si. Gdje si? Ko da umrla si, Udaljenost ima smrti tužnu moć, Srcem srsi, strasti, dušom sumnje, strasi- Poginut ću noćas i za dragom poć.
Ljubav nije sreća! - znaš li kad mi reče? Ljubav to je rana, i ta rana peče, Ljubav boli, boli, kao život boli.
Teško, teško onom koji voli- Nisi pravo rekla. Ljubav bol je, plamen, Ali muči samo kad sam sam - ko kamen _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | mala_djevojka Ljubitelj foruma
Broj postova : 3017 Datum registracije : 05.12.2008
| Naslov: Re: Najljepše ljubavne pjesme 06.12.08 19:21 | |
| JA SAD IDEM VAN
Ja sad idem van i vratit ću se tek ujutro.
Bit ću vani, ne čekaj me, idi spavati, ondje ću sjediti i čučati i doći ću pijan.
Ja sad idem van i vratit ću se možda tek za tristo godina, pa zar je to neko vrijeme?
Past ću ti na prozor u spodobi jednog bezprizornog razrokog fotona.Posadit ću se u obliku prašine, spale nelome s cipela, na prag tvojih vrata.
A ti onda ne budi zla i pusti me k sebi.Ne pravi mi scene. Ljubavnike ćemo pokupiti u pokrivač i izbaciti kroz prozor.
I ostavit ćemo sebi svjetlo.Ma pusti me k sebi.
Ma pusti me već k sebi, pa pusti me već,zašto ti to toliko traje, to je nekoliko trenutaka, ma to je grozno dugo,pa ja ću tu usahnuti umrijeti umrijet od žalosti,ma molim te ipak otvori il' ću ti ta vrata razvaliti, kožu ću ti izgrebsti, oči ću ti iskopati
ljubavi moja
Sotola Jiri | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Najljepše ljubavne pjesme 06.12.08 21:47 | |
| Molitva ljubavi
Kad me ispuniš postajem svijetao iznutra i, svijetleći, obasjavam prostor u koji te unosim
Kad te nestane odjednom potamnim
Tvoje useljavanje i iseljavanje preobražava me kao što mijene preobražavaju godine
Ako sam godina koja po tebi ima svoja doba daj u trenutku moga djela ostani prisutna u meni
Tek tako bih nestvaran za život sjao iz krute skamenjene prošlosti u nedodirnute zrakama tvoje nježnosti tamne ponore duša
Josip Pupačić |
| Naslov: Re: Najljepše ljubavne pjesme 01.03.09 19:17 | |
| _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Najljepše ljubavne pjesme 03.03.09 11:30 | |
| Dobro jutro tugo di si bila ti do sad Okrenut će na jugo ovi dan Da me sitiš s kin si snila Pa da puknem na dva dila Od ljubomore
Još sam na te bisan al se nisam pomaka Ni trepnija nisam kad si s njime utekla Priznat ja ti neću da sam rukom pokrija Jednu kaplju ča san za te pustija
autor: srebra _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Najljepše ljubavne pjesme 03.04.09 10:29 | |
| http://rapidshare.com/files/216842381/Adry-Love_1.mp3.html jesi li ikad volio, a bio samo sjena jesi li ikada trebao, ali pomoci od nikoga nema ako jesi, zasto me pustas da patim? jednom, kada budes sam, pozeljet ces da ti se vratim ali tada ce biti kasno, ruku ti pruziti necu i tada ce ti biti jasno da ubio si nasu srecu, ne znas mi ni ime, mozda je i bolje tako ne zelim da ti bude zao jer VOLJETI NIJE LAKO!
Kad procitas pjesmu moju ne dvoumi se, samo je spali neka zauvijek ostane tajna, tajna velike nesretne ljubavi, ubio si dio mene a onaj drugi dio, za tobom jos uvijek vene....http://rapidshare.com/files/216844407/Adry-Love_2.mp3.html Uvijek sam pitala sebe Zasto su ljubomorni drugi? Zasto su se morali... Takvi roditi ljudi?
Ljubomora je najgore nesto Sto covijeku boli stvara Zato zaboravi ljubmoru Ljubomora nije prava.
Svi su danas ljubomorni Zasto mora biti tako? Zasto nemozes da zivis.... Zivot koji ti je Bog dao?
Zasto ljubomoran mora narod biti? Zasto ljubomora probleme stvara? Zasto najsretniji par na svijetu... Ljubomora razocara?http://rapidshare.com/files/216845406/Adry-Love_3.mp3.html Mozes baciti sve u proslost slike moje... pisma moja... Sve jer ja nepostojim nas nema nigdje.
sve je to proslost tzo dobro znaj medju nama sto je bilo tome je sada kraj.
sve je sada proslost nas nema nigdje drugima ce biti cudno ali mora se zivjet.
sve je proslo brzo ali najljepsi trenutci su ostali mozda zaboravim sve ali tebe ne.
necu tebe moci zaboraviti jer si bio prvi... zato cujem i nije laz prva se ljubav ne zaboravlja... |
| | | legija Ljubitelj foruma
Broj postova : 5576 Godine : 54 Lokacija : Varaždin Datum registracije : 19.10.2009
| Naslov: Re: Najljepše ljubavne pjesme 23.10.09 13:03 | |
| Ljubav Zbog tebe, u vrtovima rascvjetanog cvijeća me bole mirisi proljeća. Zaboravio sam tvoje lice, ne sjećam se više tvojih ruku; kako su se tvoje usne osjećale na mojima? Zbog tebe, volim bijele uspavane kipove po parkovima; bijele kipove bez glasa i bez vida. Zaboravio sam tvoj glas, tvoj sretan smijeh; zaboravio sam tvoje oči. Poput cvijeta sa svojim mirisom, vezan sam za maglovito sječanje na tebe. Živim sa boli koja je poput rane; dotakneš li me samo, nepovratno ćeš me povrijediti. Tvoja milovanja me obavijaju, poput bršljana na sjetnim zidovima. Zaboravio sam tvoju ljubav, mada još uvijek vidim odraz tvog lika u svakom oknu. Zbog tebe, opijajući mirisi ljeta mi nanose bol; zbog tebe, opet oko sebe tražim znake koji požuruju želju; padajuće zvijezde, padajuće objekte. Pablo Neruda
| |
Broj postova : 5576 Godine : 54 Lokacija : Varaždin Datum registracije : 19.10.2009
| Naslov: Re: Najljepše ljubavne pjesme 23.10.09 13:05 | |
| NE BUDIM TE TEK TAKO
Nocas je ulicama naseg grada prolazila kocija bijela i bijela mecava vije mutan dan.
Do utajene sobe nase stare ljubavi trpim i svoje i tudje sto me bije i mrzlo mi je u srcu.
Ne trebam rakije,ne grije za tebe ljubavi govorim ove rijeci za tebe koju nosim u mozgu kao uzarenu kuglu djetinjstva kao ranu koju sam bolovao toliko puta za tebe koja si dio mene duboko ukopana skoljka u kamenu miris borovine zauvijek zaboden u krv moju prokletu.
Za tebe,zbog tebe,zbog sebe.
Predlazem da saberemo nase siromastvo u dodir koji lijeci nasa srca u koja je rdja pala s bijelom igrom u samoci.
Moj kriz placa racun ove noci.
Ne kuni me imenom na koje je moja krv postala imuna,oguli narandzu operi lice,otvori se utjeho,zagrli me jako i probudi se dragana.
Ne budim te tek tako.
Za tebe ljubavi govorim ovu pjesmu za tebe koja si dio mene,duboko ukopana skoljka u kamenu za tebe sto u toplim rukama nosis ruze njeme i prosipas ih u suhu fontanu za tebe,zbog tebe,zbog Prevera, zbog svih pjesnika ljubavnih stihova i uprkos njima ne budim te tek tako.
Otvori oci ljubavi i pogledaj kroz prozor vani su zasijane gorcine,tumaraju pomrcine i studen i bijela mecava u gradu vije,mutan dan.
A i srce je pocelo sumiti divljak,ovdje je kvar ne treba rakije,ne grije dok bije u grudima,dobro nam je gledaj,nemoj da ti trazim oci, primakni se blize,zagrli me ljubavi, zagrli me jako i probudi se vec jednom
Ne budim te tek tako.
Uzalud,uzalud,uzalud je budim!
Rade Serbedzija | |
| Naslov: Re: Najljepše ljubavne pjesme 23.10.09 13:06 | |
| SAMOTNA LJUBAV
Ponoć već je prošla, svjetlo mi se gasi, Na baršunu crnom leži teška noć; Čelom mi se truni spomen tvojih vlasi—
Ljubavi daleka, kad ćeš, kad ćeš doć? Otišla si. Gdje si? Ko da umrla si, Udaljenost ima smrti tužnu moć, Srcem srsi, strasti, dušom sumnje, strasi Poginut ću noćas i za dragom poć.
Ljubav nije sreća znaš li kad mi reče?
Ljubav, to je rana, i ta rana peče, Ljubav boli, boli, kao život boli, Teško, teško onom koji jako voli.
Nisi pravo rekla. Ljubav bol je, plamen, Ali muči samo kad sam sam—ko kamen.
A.G.Matoš | |
| Naslov: Re: Najljepše ljubavne pjesme 23.10.09 13:07 | |
| Pero Zubac - Ne bira se ljubav
Ne bira se ljubav kao ni smrt. Sve je u knjigama duboko pod morem zapisano. Jezikom neznanim nama, nebesnim pismenima. Niti se odupreti mozeš niti preskočiti dan. Kao što ne možeš tuđi san usniti niti okom drugim videti. Voleo bih da nisi ti ona koju u ovom času volim | |
| Naslov: Re: Najljepše ljubavne pjesme 23.10.09 13:12 | |
| Arsen Dedić -Poslije ljubavi
Poslije ljubavi ostaju telefonski brojevi koji blijede Poslije ljubavi ostaju čase sa ugraviranim monogramima ukradene po boljim hotelima Poslije ljubavi ostaje običaj da se bijelo vino nalijeva u dvije čaše i da crte budu na istoj visini Poslije ljubavi ostaje sto u kavani i začuđen pogled konobara što nas vidi sa drugima Poslije ljubavi ostaje na usnama metalni okus promašenosti i adrese pozajmljenih soba od 4 do 6 Poslije ljubavi ostaje rečenica – dobro izgledaš ništa se nisi promijenila, javi se ponekad imaš još moj broj Poslije ljubavi ostaju tamne ulice kojima smo se vraćali poslije ljubavi, ostaju melodije sa radija koje lagano izlaze iz mode, ostaju tajni znaci, ljubavne šifre, ostaje tvoja strana postelje i strah da će neko iznenada doći, spuštena slušalica kada se javi nečiji tuđi glas, hiljadu i jedna laž. Poslije ljubavi ostaje rečenica: „Ja ću prva u kupatilo" i odgovor: „Zar nećemo zajedno?" „Ovaj put ne" Poslije ljubavi ostaju saučesnici, čuvari tajne koja nije više tajna, ostaje laka uznemirenost kada u prolazu udahnemo poznati parfem na nepoznatoj ženi. Poslije ljubavi ostaju nepotpisane razglednice Venecije i Amsterdama, prepune pepeljare, prazno srce, navika da se pale dvije cigarete istovremeno, fotografije snimljene u prolazu, zagubljene ukosnice, taksisti koji nas nisu voljeli i cvjećarke koje jesu. Poslije ljubavi ostaje povrijeđena sujeta. Poslije ljubavi ostaju drugi ljudi i druge žene. Poslije ljubavi ne ostaje ništa | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Najljepše ljubavne pjesme 23.10.09 21:52 | |
| - legija je napisao/la:
- SAMOTNA LJUBAV
Ponoć već je prošla, svjetlo mi se gasi, Na baršunu crnom leži teška noć; Čelom mi se truni spomen tvojih vlasi—
Ljubavi daleka, kad ćeš, kad ćeš doć? Otišla si. Gdje si? Ko da umrla si, Udaljenost ima smrti tužnu moć, Srcem srsi, strasti, dušom sumnje, strasi Poginut ću noćas i za dragom poć.
Ljubav nije sreća znaš li kad mi reče?
Ljubav, to je rana, i ta rana peče, Ljubav boli, boli, kao život boli, Teško, teško onom koji jako voli.
Nisi pravo rekla. Ljubav bol je, plamen, Ali muči samo kad sam sam—ko kamen.
A.G.Matoš Nisam pročitala dvije predivne pjesme u jednom danu..nikada..ne jer nisam čitala..jesam....ali danas ....obje su nemam rijeći..sve su rijeći premale..jer su pisci rekli sve osjećaju...a tko ih nije osjetio...nije ništa shvatio.. PREDIVNO... | |
| Naslov: Re: Najljepše ljubavne pjesme 24.10.09 1:23 | |
| Divno je, ljubavi, znati da si ovdje u noci, nevidljiva u svom snu i ozbiljno osamljena, dok rasplicem svoje brige ko mreze zapletene.
Odsutno, tvoje srce plovi snovima, ali tijelo ti dise tako napusteno, trazeci me uzalud, dopunjujuci moj san kao biljka sto se udvostrucuje u sjeni.
Uspravna, bit ces druga sto ce zivjeti sutra, al od onih granica izgubljenih u noci, oi ovog biti i ne biti u kojem se nalazimo.
nesto ostaje i vodi nas svjetlu zivota kao da je pecat sjene obiljezio vatrom svoja tajnovita stvorenja.
(Pablo Neruda) | |
| Naslov: Re: Najljepše ljubavne pjesme 24.10.09 11:03 | |
| Sreo sam te mnogo puta
Drhtim... Drhtim kad ugledam žar u očima tvojih što k'o iskra sja, što k'o oganj gori...
Drhtim kada prođeš pokraj mene i mirišeš k'o ruža i smiješ se k'o sunce, što nam život pruža...
Drhtim kad sretnem pogled tvoj, što nježno razdire dušu i nikad nije moj...
Sreo sam te mnogo puta... Znaš... i nikad ti nisam rek'o... (mislio sam da si ljuta) da te volim... da te grlim i ljubim... Oh, oprosti molim.
Ljubav... tajna koju vječno krijem. Oprosti što kažem sada kad odlazim zauvjek... I sa tajnom mrijem...
Kad ideš - idi. Idi... i svima kaži da prava ljubav ne leži u lažima...
Drhtim kad ugledam žar u očima tvojih što k'o iskra sja, što k'o oganj gori...
Drhtim... Drhtim kada prođeš pokraj mene i mirišeš k'o ruža i smiješ se k'o sunce, što nam život pruža...
Drhtim kad sretnem pogled tvoj, što nježno razdire dušu i nikad nije moj...
Ladislav Prežigalo | |
| Naslov: Re: Najljepše ljubavne pjesme 24.10.09 11:12 | |
| NIKAD VIŠE
nikad više ne otvaraj vrata u predvečerja ranih ljubavi kad nas odjednom prevare sve riječi i svi nas pogledi dotaknu da se više ne vrate
nikad više svoje srce ne iznosi na dlanu tek uđi u neke tople sobe gdje je vrijeme mladosti pogodno gdje bi se mogli na tren pronaći u zaboravljenom refrenu pjesme gdje bi mogli pričati satima i ne znati da li su nam godine prošle
nemoj više ljubavi otvarati oči u predzorje kad utihnu posljednji glasovi kad se od osame nasloniš uspomenom na prozore pod kišom koja zna i hoće a mi tek ljubavni i dobro raspoloženi nismo ni znali da nam je srce u oku raslo i preraslo sve okvire
ne izgovaraj više riječi koje si u sumraku sobe učila na pamet da ih dugo nosiš nanizane oko vrata ne otvaraj više vrata u rana predvečerja ljubavi
podivljat će rijeke zbog usana neljubljenih nećemo se snaći što nam je bilo davno jedno vrijeme nećemo više znati ni ljubiti kako smo znali neće više biti ni takvih poraza ni takvih pjesama pa čak ni smrti ako otvoriš vrata istom kretnjom nekome tko će doć
Željko Krznarić | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Najljepše ljubavne pjesme 24.10.09 11:18 | |
| Pablo Neruda - Svidjas mi se kad sutis
Sviđaš mi se kad šutiš jer si kao odsutna, i čujes me izdaleka, i glas moj ne dodiruje te. Čini mi se kao da su ti letjele oči i čini se da ti je poljubac jedan zatvorio usta. Kako su stvari sve ispunjene dušom mojom izranjaš iz stvari, ispunjena dušom mojom. Leptirice sna, duši mojoj si slična, i slična si reči melanholija. Sviđas mi se kada šutiš i kad si kao udaljena. I kada kao da se žališ, leptiricu u gukanju. I čujes me izdaleka, i glas moj ne dostiže te: Pusti me da šutim s mučanjem tvojim. Pusti me da ti govorim takođe s tvojom šutnjom jasnom kao sveća jedna, prostom kao jedan prsten. kao noć si, šutljiva, zvezdana. Šutnja tvoja je zvezdana, tako daleka i jednostavna. Sviđas mi se kad šutis jer si kao odsutna. Udaljena i bolna kao da si umrla. Jedna reč tada, osmeh dovoljan je jedan. I veseo sam, veseo što nije tačno. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Najljepše ljubavne pjesme 24.10.09 11:23 | |
| Dragana Konstantinovic - Tebi ljubavi Volela bih da mogu da te prelijem osmehom... Da ti u oko pretočim ovaj moj iskričav sjaj koji kroz osmeh zaživi kad ti se spomene ime... Da ti stočim jos smelije pogled sa jasnim podstrekom koji vidi početke i ne priznaje kraj... Kako da ti ga predam? Ne postoje te rime... Kako sve da prenesem kad putevi ne postoje...? Nazirem samo drhtaj, kao dah, treperav, sneni u ono nemušto vreme kad noć smenjuje dan... I već mi sve nade streme put tog tananog zračka koji se niotkud razli u niti žute boje... I osmeh puče u meni poput zrelog maslačka i ode nošen nečim da ti oblije san... Volela bih da mogu svu ljubav da ti prenesem, taj oblak beskrajne čežnje i nežnosti i topline... Da se duž zlatnih niti sva moja ljubav raznese i raspline po tebi i nastavi da teče... Da obavijem ti sve bi' najčulnije dubine... Prizivam bledo veče protkano žutim sjajem. Da li je ovo već bilo ili će sve tek da bude? Svejedno. Ljubav mi teče i ja bih samo da dajem dok se juče kroz danas u isto trajanje slilo. Da li ce stići do tebe? Ne sumnjam više ni trena. U meni čežnje ima da poruši sve planine. U meni nežnost snena jača od svih morskih plima uz nebo ljubavi greje i gazi sve daljine. Samo se pitam tiho dok niti šaraju sne: hoće li zaista moći da ti prenesu sve...? Volela bih da mogu da ti dotaknem lice... Da te usnama svojim toplo osetim žudim... Da talasava vatra u dubinama mojim kroz dodir izroni negde gde skupa s tobom postojim... I da svojom toplinom i tvoju vatru budim... Negde u odbljesku zlata moj dah se meša s tvojim. Kroz neke žućkaste niti osećam tvoju kosu. Dok modro, kasno veče tvoje mi telo krije, počinjem da postojim kroz zlato koje se prosu. I nije sve ovo varka. Ja sam ti dala sebe, svu plam što iz mene lije, vrelinu svakog mog kutka... I nije mi više bitno da li sam ja još ja ili postojim kroz tebe dok je tog večnog trenutka... Moj požar obojen žutim... Znam da do tebe stiže... jer s tvojim plamenom sluti, zašto mi nisi bliže...? Odraz Sunca u meni, toplina koja me greje, i žudnja i dah sneni dok strujimo u jedno... I meki odbljesak snova što se treperi i smeje, i čini od zajedništva sve drugo manje vredno... I sve drugo što šaljem kroz ove zlatne niti, sve ono što imam do čega mi je stalo... Nisu dovoljni u biti... Ne dopiru istim sjajem... Jer: koliko god da ti dam, još toga u meni ima... koliko god da dajem, u meni je još scvalo... koliki god bio žuti sjaj, još veća postoji plima... I znam da ti nisam dala dovoljno, da je sve to malo... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Najljepše ljubavne pjesme 24.10.09 12:48 | |
| Što sam ? Tko sam? Sto sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar, ciji pogled gasne u magli i memli, zivio sam kao usput, ko da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji. I tebe sad ljubim po navici, dijete zato sto sam mnoge ljubio boleciv, zato usput, ko sto palim cigarete, govorim i sapcem zaljubljene rijeci. “Uvijek” i “ljubljena” i “upamtit cu”, a u dusi vazda ista pustos zraci; ako dirnes strast u covjekovu bicu, istine, bez sumnje, nikad neces naci. Zato moja dusa nezna sto je jeza odbijenih zelja, neshvacene tuge. Ti si, moja gipka lakonoga brezo, stvorena i za me i za mnoge druge. Ali, ako trazec neku srodnu dusu, vezan protiv zelje, utonem u sjeti, nikad necu da te ljubomorom gusim, nikad necu tebe grditi ni kleti. Sto sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar, ciji pogled gasne u magli i memli, i volim te usput, ko da sanjam, kao mnoge druge na toj zemlji. S.Jesenjin 1925 | |
| Naslov: Re: Najljepše ljubavne pjesme 25.10.09 20:11 | |
| Noćas te tugujem s nekim osjećajem daljine jer nema nikoga ovdje kraj mene i nitko da mi skine tu suzu sa obraza noćas te tugujem a u istom smo gradu i iste brojimo minute samo što usne ne ljube i šute samo što oči prosipaju sjaj u nekim drugim sobama nekim drugim ljudima noćas te tugujem i skitam ne ljubim i pitam sto je tamo iza jutra iza zagrebačke zime postoji li tamo jos tvoje ime kao sto ti u meni postojiš i ova noć sto miriše po narančama s juga govori mi što je tuga nisi daleko a čini mi se kao sto godina svijetlosti i tame kao da se ljubav tamo topi na plamenu svijeće i tugujem te noćas i tugujem i tugujem... Ž.Krznarić | |
| Naslov: Re: Najljepše ljubavne pjesme 25.10.09 20:24 | |
| Ne volim je Daleku i nepoznatu Skrivenu U ocima neuhvatljivih boja. Ne volim je Plahu i ustreptalu Skrivenu Skrivenu u svakom mom nemiru. Ne volim je Svijetlu i nedodirljivu Skrivenu U svakoj uzavreloj rijeci. Jedino vise Na svijetu mrzim sebe Sto nocas Lazem bezocnije nego ikad. Jovica Letic | |
| Naslov: Re: Najljepše ljubavne pjesme 30.10.09 1:44 | |
| F.Petrarca
JA NEMAM MIRA Ja nemam mira a u rat ne hrlim; Leden a gorim, plašim se i nadam; Po nebu letim, a na zemlju padam; Ne hvatam ništa, a svijet čitav grlim. Amor me kazni da sred uza stojim, Nit omču driješi, nit okove steže, Nit da me smakne, nit da odveže, Neće me živa, ne smatra me svojim. Bez vida vidim, nijem glasane gubim: Umrijeti žudim, a pomoći tražim, Sebi sam mrzak, a drugoga ljubim. Nit mi se mrije nit mi se živi, Smijem se plačući, žalošću se snažim. Ovakvom stanju vi ste, gospo krivi | |
| Naslov: Re: Najljepše ljubavne pjesme 10.11.09 18:38 | |
| OVE NOCI
Ove noci mogu napisati najtuznije stihove. Napisati na primer: "Noc je puna zvezda, trepere modre zvezde u daljini". Nocni vetar kruzi nebom i peva. Ove noci mogu napisati najtuznije stihove. Volio sam je, a katkad je i ona mene volela. U nocima, kao ova, drzao sam je u svom narucju. Ljubio sam je, koliko puta, pod beskrajnim nebom. Volela me je, a katkada sam i ja nju voleo. Kako da ne ljubim njene velike nepomicne oci. Ove noci mogu napisati najtuznije stihove. Pomisao da je nema. Osjecaj da sam je izgubio. Slusati beskrajnu noc, bez nje jos beskrajniju. I stih pada na dusu kao rosa na livadu. Nije vazno sto je moja ljubav nije mogla zadrzati. Noc je zvezdovita i ona nije uz mene. I to je sve.U daljini netko peva. U daljini. Moja je dusa nespokojna sto ju je izgubila. Kao da je zeli pribliziti moj je pogled trazi. Moje srce je trazi, a ona nije uz mene. Ista noc odeva belinom ista stabla. Mi sami, oni od nekada, nismo vise isti. Vise je ne volim, zaista, a mozda je ipak volim. Tako je kratka ljubav, a tako dug zaborav. Jer sam je u nocima, kao ova, drzao u svom narucju, moja je dusa nespokojna sto ju je izgubila. Iako je ovo poslednja bol koju mi ona zadaje, i ovi stihovi poslednji koje za nju pisem. Pablo Neruda | |
| | | Bonnie Ljubitelj foruma
Broj postova : 3003 Godine : 38 Datum registracije : 25.11.2008
| Naslov: Re: Najljepše ljubavne pjesme 10.11.09 22:16 | |
| Annabel Lee
Prije mnogo i mnogo godina, U carstvu kraj mora to bi, Djeva je živjela koju su zvali Imenom Annabel Lee; S tek jednom je živjela mišlju: Da voli i da se volimo mi.
Bio sam dijete i bila je dijete - U carstvu kraj mora to bi - Al više neg ljubavlju mi smo se ljubili, Ja i Annabel Lee - I zbog toga nebeski krilati serafi Bili su zavidni.
I to je razlog što jednom davno - U carstvu kraj mora to bi - Vjetar se spusti iz oblaka, noću, Sledivši moju Annabel Lee. I došli su plameniti rođaci njeni, Meni je oteli, Da je zatvore u grobnicu tamnu U tom carstvu što kraj mora bi.
Zavidjeli su nam anđeli s neba, - Ni upola sretni ko mi - Da! To je razlog (kao što znaju U tom carstvu kraj mora svi), Što noću je vjetar iz oblaka došo I sledio, ubio Annabel Lee.
Al ljubav nam bila je jača od ljubavi mnogih Što stariji bili neg mi - I mudriji mnogo neg mi - I niti anđeli, gore na nebu, Ni podmorski demoni zli Ne mogu mi razdvojiti dušu od duše Lijepe Annabel Lee.
Jer mi ne bljesne mjesec, da sne ne donese O lijepoj Annabel Lee. Kada zvijezde se stvore, vidim kako gore Tek oči Annabel Lee. Tako ležim pored svoje drage do zore Svoje drage. - drage, - života i mlade, U njezinoj grobnici uz more U njenom grobu uz sumorno more.
Edgar Allan Poe | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Najljepše ljubavne pjesme | |
| |
| | | | Najljepše ljubavne pjesme | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 453 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 453 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|