|
| Pjesme za djecu | |
|
+4californiamen mihaela jaran Ary 8 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
Ary VIP član
Broj postova : 16291 Godine : 43 Lokacija : Sisak Datum registracije : 16.04.2009
| Naslov: Pjesmice i brojalice za djecu 19.10.09 22:20 | |
| Svi se sječamo dječjih dana ...pa tako vjerovatno i pkoje pjesmice koju su nas naučili....slobodno ju napišete ovdje Ide ide patak, na daleki put. Repić mu je kratak. a kljun mu je žut. Kao vojnik stupa, tra ta ra ta ta ide da se kupa, kva kva kva kva kva... | |
| | | Ary VIP član
Broj postova : 16291 Godine : 43 Lokacija : Sisak Datum registracije : 16.04.2009
| Naslov: Re: Pjesme za djecu 19.10.09 22:24 | |
| (palac) ja bih papao čokolade...
(kažiprst) ja znam gdje ima...
(srednjak) u maminom ormaru...
(prstenjak) ja ću je donijeti
(mali prst) a ja ću vas reći mami, ja ću vas reći mami....
(svi prsti) ne, ne mali, nemoj nas reći mami | |
| | | Ary VIP član
| Naslov: Re: Pjesme za djecu 19.10.09 22:26 | |
| Prste ima ruka svaka. Kad je stisneš to je šaka. Bum, bum, bum, bum,bum. To je pjesma laka.
Igraju se ruke dvije. Tko će brže tko će prije Bum, bum, bum, bum, bum. To je pjesma laka. | |
| | | Ary VIP član
| Naslov: Re: Pjesme za djecu 19.10.09 22:30 | |
| Bila mama Kukunka, Kukunka Bio tata Taranta, Taranta Imali su maloga Juju Jednom su se šetali, šetali Kraj duboke rijeke Nil, rijeke Nil Gdje je bio velik krokodil Iz duboke rijeke Nil, rijeke Nil Skocio je krokodil, krokodil Zgrabio je maloga Juju Place mama Kukunka, Kukunka Place tata Taranta, Taranta Vrati nama našega Juju Iz duboke rijeke Nil, rijeke Nil Progovara krokodil, krokodil Dones’te mi vola pecenog Trci mama Kukunka, Kukunka Trci tata Taranta, Taranta Donesoše vola pecenog Iz duboke rijeke Nil, rijeke Nil Progovara krokodil, krokodil Evo vama vašega Juju | |
| | | jaran Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 264 Godine : 29 Datum registracije : 07.12.2009
| Naslov: Pjesme za djecu 12.12.09 15:45 | |
|
Zadnja promjena: jaran; 13.12.09 0:27; ukupno mijenjano 1 put. | |
| | | mihaela Ljubitelj foruma
Broj postova : 3434 Godine : 38 Lokacija : Uvek dovoljno blizu da vidim sve Datum registracije : 25.11.2009
| Naslov: Re: Pjesme za djecu 13.12.09 0:14 | |
| Bora corba - 3 praseta...
Bajaga - crvenkapa
Partibrejkersi- uspavana lepsotica... | |
| | | californiamen Totalno relaxiran
Broj postova : 2464 Godine : 124 Datum registracije : 17.11.2009
| Naslov: Re: Pjesme za djecu 13.12.09 12:27 | |
| ..evo jedna moja dječja pjesmica..nadam se da će vam se svidjeti.. VRUČI BRLOG VELIKOG MEDENikad ne bacaj plišanog medu, Nikad njega ne drži na „ledu“, Njegova bunda fino te grije, S njim nikada hladno ti nije. Kad u svoj te on brlog pozove, Dobit ćeš lijepe spoznaje nove, Kako lijepo medo zna grijati, Sladiti, smijati, uživati, zavijati. Sve hladne zime tad su daleke, Kraj njega ne trebaju debele deke, Medo je ko' baršun, mek i sladak Svaku noć vruč, mazan i gladak. Vruči brlog je ko' najveća plaža. Noćne boje sa šarenog kolaža Ne trebaš nit' spavat dugi zimski san Kraj mede se zaboravi jel' noć ili dan - medo uvijek ima – svoj tajni plan. | |
| | | zeljko Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 159 Godine : 54 Datum registracije : 19.12.2009
| Naslov: Re: Pjesme za djecu 21.12.09 11:24 | |
| Djurdjevak mi mirise Sava Jovu pretice trotinet se slomi. Svila koncu zavidi plela ga je Jelena dzemper od sundjera. Moja mama ne voli suhu cokoladu tata maze palacinke o sijedu bradu. Macak suza prilazi frizideru bjelom nosi kolac od jabuke i to drustvu cjelom. | |
| | | mala_djevojka Ljubitelj foruma
Broj postova : 3017 Datum registracije : 05.12.2008
| Naslov: Re: Pjesme za djecu 15.01.10 16:55 | |
| Dobro jutro bakice, poslala me mama da te pitam kako si, da ne budeš sama. Da te pitam kako si, da ne budeš sama.
Da te pitam kako si, da ti srce dira, došla sam ti sada ja s muzikom što svira. Došla sam ti sada ja s muzikom što svira.
Kako ti je reuma, boli li te sada? Ja ću da je otjeram da mi budeš mlada. Ja ću da je otjeram da mi budeš mlada. | |
| Naslov: Re: Pjesme za djecu 15.01.10 16:55 | |
| Što je smješak?
Smješak je jedna čarobna stvar. Smiješak je čisti Božji dar!
Smješak je poput hipnoze, smješkom tjeramo strašne viroze, smješkom tjeramo crne slutnje i smirujemo ljudske pomutnje.
Smješkom tjeramo strahove slijepe što nam se za srca lijepe.
Smješkom opraštamo, sa smješkom maštamo, uz smiješak zamolimo, sa smješkom volimo.
A gunđalice - neka gunđaju i sebi u bradu zvrndaju, nek vječno prigovaraju i u pol glasa brundaju. Mrgudi neka se mrgode, smješak je samo za vedre ljude.
Kažem vam: smješak je jedna čarobna stvar. Smješak je čisti Božji dar! | |
| Naslov: Re: Pjesme za djecu 15.01.10 16:57 | |
| Prva ljubav?
Završila je škola i ljeto me zove, lijepi dečki ulicama osmijehe mi love. Navukla sam danas traperice nove i budna sam krenula ostvariti snove.
Prištić taj me muči al' nije to smak svijeta, nestat će on s čela i prije kraja ljeta. Ovaj što se smiješi, taj prištić i ne gleda, nehajno me pozdravlja i na klupu sjeda.
Zaljubljen mu pogled i osjećam se fino. Iz neba u rebra – zove me u kino! Mama mi je rekla: "Pazi s kim se družiš, nemoj se zaljubiti da se ne rastužiš!"
Al' kako da odbijem ove plave oči?! Neću moći zaspati barem još tri noći! Stariji je od mene, završio šesti! Kad bih bila mačkica, počela bih presti.
"Razmislit ću", rekla sam, "vidimo se sutra!" Znam da neću spavati ovu noć, do jutra. Ustala sam sa te klupe i pobjegla žurno, ovo ljeto, čini se, bit će zbilja burno! | |
| Naslov: Re: Pjesme za djecu 15.01.10 16:58 | |
| Proljeće
Teče kroz šumu rijeka mala, donosi vijesti iz daljine. Dva siva zeca kraj vode stala zagledana u njene dubine.
Bućkaju vali novosti nove o svemu novom što je u svijetu. Neće se, kažu, smrzavat više, jure u susret novome ljetu.
Zečiću, skači, radost ti nosim, prošli su dani zime i leda, na rubu šume šafrani cvatu, sunce nas toplo odozgo gleda!
Sutra će listat' grmlje i trave, opet će zelen biti tvoj dom, vidjet ćeš opet marljive mrave, ustat' će medo, snen, blag i trom.
Gle, cvatu li to već cica-mace?! Već pupa vrba pod kojom čučiš! Prošla je zima, bit će i hrane, znam, zeko, da se po zimi mučiš.
Poljubi svoju zečicu ženu, vidim, od sreće drhti ti rep, a kada mali zečići dođu šapni im, djeco, život je lijep! | |
| Naslov: Re: Pjesme za djecu 15.01.10 20:56 | |
| Mala djevojko cestitam ti, svidja mi se kako pises | |
| Naslov: Re: Pjesme za djecu 16.01.10 13:40 | |
| heh još da su moje pjesme bilo bih super Fala Jaran | |
| Naslov: Re: Pjesme za djecu 16.01.10 13:45 | |
| Jedne noći bubamara jako tužna bila netko joj je sakrio točkice sa krila
Plakala je u samoći na mirisnom cvijetu nitko od nje nije bio, tužniji na svijetu
U zoru je došlo sunce, presretna je ona bila vratilo joj ono opet, točkice na krila. | |
| Naslov: Re: Pjesme za djecu 16.01.10 13:46 | |
| NOSIM SVE TORBE A NISAM MAGARAC, Dragutin Tadijanović
Ja se ne volim ni s kim tući i nikad neću da dotaknem kad me nagovaraju i kažu: ne smiješ dodirnuti njegovo uho.
Kad nas učitelj pusti iz škole najprije idemo svi u redu, a poslije, čim nas ne vidi više, tuku se s onima iz drugog sela.
Ja ne volim o tome niti govoriti. Meni je najdraže kad idemo kući a netko vikne: Tko će bit magarac? Ja onda kažem: Metnite na me torbe!
I svi na moja ramena povješaju. A meni nije teško, jer znam da nosim i Jelinu torbu. Mogao bih za nju da nosim, sigurno, trideset i tri torbe.
Al nikom ne bih priznao da sve nosim zbog Jele!...Koji možda o meni misle da sam magarac pravi, znam: vara se i ne zna... magarac, to svi već znaju, imade dugačke uši. | |
| Naslov: Re: Pjesme za djecu 16.01.10 13:46 | |
| Čemu služe roditelji
Snijeg služi za snjegovića, San je zato da se spava, Jaje služi za pilića, A šeširu služi glava. Suza služi da se plače, Da nazebu služe uši, Usta služe za kolače, A peć služi da se puši.
Ali čemu služi mama, Ali čemu služe tata? Rukama, kad padne tama, Da ih grle oko vrata. | |
| Naslov: Re: Pjesme za djecu 16.01.10 13:47 | |
| Dohvati mi, tata, Mjesec
Dohvati mi, tata, Mjesec Da kraj mene malo sja! Dohvati mi, tata, Mjesec Da ga rukom taknem ja.
Mjesec mora gore sjati Ne smije se on skidati. On mora kod zvijezda biti Put zvijezdama svijetliti Da zvjezdice kuci znaju Kad se nebom naigraju. I na zemlju mora sjati Da zec vidi vecerati Da jez vidi putovati Da mis vidi trckarati Da bi ptice mogle spati I da tebi, moje dijete, Mjesec lagan san isplete Od srebrnih niti Pa da snivas i ti. | |
| Naslov: Re: Pjesme za djecu 16.01.10 14:37 | |
| Kompjuter
Kompjuter je cudna sprava Koristan je nema mane Lijepo svijetli prava strava Ima velike i male ekrane
Eh da mi je nesto znati Gdje pokupi toliko znanje Kako samo dobro pamti Covjek moze mnogo manje
Bolji je od svake knjige Na njemu se cita i pise Kad ga imas nema brige Be njega se ne moze vise
Sve je sada mnogo blize Brzo mozemo na kraj svijeta S racunarom se svuda stize Ni tudjina nije kleta
Kod ljudi ima jedna greska Cesto rade i po noci Ostaviti racunar odluka je teska Na spavanje kad treba poci
Atlanta, Avgust 28. 2009. godine Razim Bijelic - Jaran
| |
| | | Rokerka Ljubitelj foruma
Broj postova : 4199 Godine : 28 Lokacija : Nedođija ^^ Datum registracije : 31.12.2009
| | | | januska Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 386 Godine : 44 Datum registracije : 06.07.2012
| Naslov: Re: Pjesme za djecu 10.11.12 17:18 | |
| Posljednji lješnjak
Na drvetu, čak na vrhu, tužna lica, sjedi jedna zabrinuta vjeverica.
Jesen pozna, većem žuti, list na grani, sad lješnjaka nema više, svi pobrani.
J. J. Zmaj | |
| | | januska Zagrijao tipkovnicu
| Naslov: Re: Pjesme za djecu 10.11.12 17:23 | |
| Jesen
Jesen je prosula zlato po lišću, cvijeću i travi. Jesen je ubrala zadnji u šumi zvončić plavi.
Jesen je poslala laste na topli, daleki jug. Jesen je pozvala vjetar u opustjeli lug.
Jesen je donijela djeci kruške i dunje žute, bogate grozdove sočne u berbi otrgnute.
Jesen je u našu školu dovela male prvake. U jesen čarape tople pletu nam naše bake.
B.L. Fabri | |
| | | januska Zagrijao tipkovnicu
| Naslov: Re: Pjesme za djecu 17.11.12 15:14 | |
| Jež i jabuka Jež našao jabuku. Sad se pita sam: ''Kome da je poklonim? Kome da je dam? Medvjed – on je danguba, njemu ne – ni gram! Vuk je stari razbojnik, ja ga dobro znam! Lisica je najgori životinjski šljam. Jazavac je kradljivac i nije ga sram. Ni tvor ne zaslužuje da mu ma šta dam...'' Jež odluči najposlije: ''Poješću je sam!''
G. Tartalja
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Pjesme za djecu | |
| |
| | | | Pjesme za djecu | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 109 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 109 gostiju. :: 3 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943559. in 18087 subjects
|
|