Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?

Go down 
+25
Rubin
vladex
anthony
sandra30
Aor
marijo19
bodomiere
Christine von Cahill
maca faca
Procyon
dannylikes2
Wall-e
DjBjelovarcanin
goc
haim
Niky
new name
Blizanka
Kikica
Fickey
Lux
D_DoLL
blubery
feniks48
Goran
29 posters
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Uskrsnuce
Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 T7mw5w_th40%Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 I_vote_rcap
 40% [ 14 ]
Reinkarnaciju
Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 T7mw5w_th37%Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 I_vote_rcap
 37% [ 13 ]
Nemam stav o ovom pitanju
Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 T7mw5w_th23%Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 I_vote_rcap
 23% [ 8 ]
Ukupno glasova : 35

Autor/icaPoruka
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 80666
Godine : 43
Datum registracije : 24.09.2008

Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 Empty
PostajNaslov: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 I_icon_minitime27.09.08 18:27

First topic message reminder :

Ja vjerujem u uskrsnuce, teorija o reinkarnaciji mi se cini prebanalna i nelogicna. Kakvo je vaše mišljenje o ovoj temi?
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija

Autor/icaPoruka
Procyon
Totalno relaxiran
Procyon

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 1261
Godine : 34
Datum registracije : 26.07.2010

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 I_icon_minitime27.07.10 11:17

Fickey je napisao/la:
Goran je napisao/la:
Boga moraš osjetiti u sebi!

eeeh..ocito ga ja nisam osjetila niti ga osjecam u sebi...

Osjećaji se razlikuju od ljudi do ljudi, ne osjećaju svi isto niti iste osjećaje nazivaju istim imenima. Netko će određene osjećaje nazvati Bogom, drugi će ih nazvati samo osjećajima. Ovisi i o vlastitom pogledu kojeg imamo na Boga, već su tu prisutne razlike, a kamoli dalje u daljnjim osjećajima i percepciji te objašnjenjima njih. ;)
[Vrh] Go down
Procyon
Totalno relaxiran
Procyon

Male
Sagittarius Snake

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 I_icon_minitime27.07.10 11:33

Trenutno nemam određeni stav koji naginje ka uskrsnuću ili reinkarnaciji. U obje stvari vidim određeni smisao, ovisno o tome kako si postavim smisao života. Uskrsnuće je svima poznato, zna se iz Biblije što je to. Reinkarnacija je isto tako poznata, najpoznatiji primjer reinkarnacije je Dalai Lama. Ona se istražuje putem regresije kada se pojedinci prisjećaju stvari iz prošlosti, navodno svog bivšeg života. NDE (Near Death Experiences) istražuje što i zašto slijedi nakon kliničke smrti. Tehnikama poput astralne projekcije navodno se može dobiti dublji uvid u sve to skupa, iako sam dosad čitao samo o primjerima uvida u proces reinkarnacije. Uostalom, tko kaže da nisu prisutne i reinkarnacija i uskrsnuće? Možda neki uskrsnu, a drugi se reinkarniraju. Ne znam, sve to skupa mi je još dosta otvoreno, iako sam dosad naletio na više pokaza za postojanje reinkarnacije, a konkretno o uskrsnuću nisam mnogo niti čitao.
[Vrh] Go down
Procyon
Totalno relaxiran
Procyon

Male
Sagittarius Snake

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 I_icon_minitime30.12.10 13:59

Dijete zna sve o svom prošlom životu

Što kažete?
[Vrh] Go down
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 43764
Godine : 45
Datum registracije : 04.03.2009

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 I_icon_minitime30.12.10 14:09

Ne znam. Ja sam Toma , ne vjerujem dok se ne osvjedoćim. Ovako mislim da je još jedna varka u nizu.
[Vrh] Go down
Procyon
Totalno relaxiran
Procyon

Male
Sagittarius Snake

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 I_icon_minitime30.12.10 20:49

Na koji način to misliš. Već si čula za takav slučaj koji je pokazano prijevara, ili misliš na mogućnost da su sva slična svjedočanstva prijevare?
[Vrh] Go down
maca faca
Totalno relaxiran
maca faca

Female
Pisces Broj postova : 1902
Godine : 124
Datum registracije : 25.11.2010

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 I_icon_minitime30.12.10 21:12

kolko se sjećam nekih tamo zakona termodinamike energija kao izvor ne može nestati,samo promijeniti oblik,a i mi ljudi smo izvor energije...stoga...
al nekak mi je teško povjerovat da ću se u idućem životu pojavit ko Sharon Stone Laughing

ili možda ipak da looool
[Vrh] Go down
Christine von Cahill
Totalno relaxiran

Female
Virgo Rooster
Broj postova : 2272
Godine : 79
Datum registracije : 30.10.2010

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 I_icon_minitime30.12.10 22:35

Moje mišljenje o ovoj temi bi se dalo popisati jedino ovako: vrag i anđeo

Pročitala sam sve iz ove teme i do prije nekoliko minuta imala glavobolju od "stručnih" izraza...Dajte objasnite svoje stavove onak čisto po seljački! Smile

Vjerujem u uskrsnuće prvenstveno jer sam Katolkinja,ali mi je kristalno jasno da Crkva mnogo toga taji i zataškava...

U reinkarnaciju vjerujem kad razmišljam o životu u cjelini i onomu što ću,odnosno što neću,postići pa poželim nakon smrti još jednom biti čovjek kako bih mogla barem nešto popraviti...

Kod mene sve ovisi više-manje o raspoloženju i kutu gledanja...

Ali,kad dobro razmislim,jasno je samo jedno-Postoji li život poslije smrti ili ne-saznat ću kad se dogodi!
[Vrh] Go down
Procyon
Totalno relaxiran
Procyon

Male
Sagittarius Snake

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 I_icon_minitime31.12.10 0:23

Nasreću da je tako. Što bi bilo ako bismo od malena znali da poslije života nema ničega, kuda bi nas to dovelo tijekom života. Ovako, ako ništa drugo, barem gajimo neku nadu da nije tako i da postoji nešto tease
[Vrh] Go down
Christine von Cahill
Totalno relaxiran

Female
Virgo Rooster

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 I_icon_minitime31.12.10 11:02

Točno! cerekalo

Ima li ili ne?Neću znat dok to ne doživim!! Smile
[Vrh] Go down
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 80666
Godine : 43
Datum registracije : 24.09.2008

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 I_icon_minitime31.12.10 11:29

Ovu knjigu bi valjalo pročitati - Michael Newton PUTOVANJE DUŠA
Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 Res_t_9789532890044
Zašto ste ovdje na Zemlji? Kamo ćete poći nakon smrti? Što će vam se dogoditi kad dođete tamo? O prošlim su životima napisane brojne knjige, ali malo je toga rečeno o neprekidnoj egzistenciji naših duša u iščekivanju ponovnog rođenja - sve do ove zapanjujuće, provokativne knjige.Kad je dr. Michael Newton, ovlašteni majstor hipnoterapije, počeo vraćati svoje klijente unatrag kroz vrijeme kako bi došli do sjećanja na prošle živote, slučajno je naišao na otkriće neslućenih razmjera: da je, kroz mentalne oči klijenata u hipnotiziranom ili nadsvjesnom stanju, moguće «vidjeti» duhovni svijet, i da mu klijenti u tom izmijenjenom stanju mogu reći što su njihove duše radile između života na Zemlji.Knjiga koju ćete pročitati uzdrmat će vaše stavove o smrti. Tijekom mnogo godina autor je poveo stotine ljudi u duhovni svijet. Dvadeset i devet slučajeva opisanih u knjizi obuhvaća izvještaje vrlo religioznih osoba, duhovno neposvećenih osoba, kao i onih između toga - i svi su oni iskazali upečatljivu dosljednost u načinu na koji su odgovarali na pitanja o duhovnom svijetu.

Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
Christine von Cahill
Totalno relaxiran

Female
Virgo Rooster

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 I_icon_minitime31.12.10 11:31

Čula sam za tu knjigu...Mislim da sam ju i vidjela u knjižnici na polici s novim naslovima...Čini se zanimljivo... hmmm
[Vrh] Go down
bodomiere
Ljubitelj foruma
bodomiere

Male
Sagittarius Horse
Broj postova : 3910
Godine : 33
Datum registracije : 30.05.2010

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 I_icon_minitime03.01.11 17:14

Procyon je napisao/la:
Dijete zna sve o svom prošlom životu

Što kažete?

ja vjerujem u reinkarnaciju,al ne takvu da se reinkarniraš u ono što si zaslužio u prošlom životu,npr ako si bio dobar čovjek kada umreš da se reinkarniraš u čovjeka,ako si bio između da se reinkarniraš u životinju,a ako si bio zao da se reinkarniraš u biljku,nego kao sa ovim dječakom da ako prerano umreš (kada te ubiju) da se ponovno rodiš na ovom svijetu kao čovjek.moja vjera je takva da mi u to vjerujemo jednostavno jer se tako pokazalo po znanstvenim istraživanjima za koja rijetko ko zna.osobno poznajem nekoliko ljudi koji se sjećaju nekih stvari iz prošlog života,doduše ne kao ovaj dječak al znaju nešto.ako neki ljudi imaju neobjašnjivu fobiju od nečega možda su tako umrli u prošlom životu (po mojoj vjeri).ja recimo imam fobiju od hodanja preko mostova,naročito onih ispod kojih teče rijeka il nešto.imam osjećaj kao da mi most nestaje pod nogama vidim da se ruši i vidim sebe kako padam u nabujalu brzu vodu čak i ako je voda koja teče ispod mirna.to mi se naročito događa u sarajevu na mostovima preko miljacke kao što je most gavrila principa...otprilike te dužine od mosta do vode meni je najgore prelazit...ja sam od sebe počnem trčat prema kraju mosta,ukočim se cjeli i želim čim prije preć...na malim mostićima nemam problema...na mostovima od 100-tinjak metara mi je to najteže...
[Vrh] Go down
http://dzungla-forum.forumcroatian.com/
bodomiere
Ljubitelj foruma
bodomiere

Male
Sagittarius Horse

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 I_icon_minitime03.01.11 20:43

sad sam čito Wall-e -ove postove u pdf duhovi,demoni,fantomi...po men svaka vjera religija može govorit ne ne postoje duhovi i reinkarnacija al ipak...kad čovjek ono pročita itekako se zamisli tamam da je teški okorjeli vjernik i ne priznaje duhove ni malo.čak i kršćanska crkva ima svoje egzorciste (koliko ja znam oni su protiv reinkarnacije a samim time i protiv duhova)...ima tu nešto...to nije nešto malo...to niko ne može poreć...

ako budete gledali ovaj link ispod moram vam reć da poslje 6 min stišate zvučnike il nešto al pazite nije ljepo ništa...2 momka i cura su se vozili i skupili su neku curu.kasnije su izletili sa ceste točno na tom mjestu gdje je ona prije 1-1,5 god poginula izletivši sa ceste.preživio je samo momak koji je snimo sve.bez zafrkancije govorim kod nekih ljudi bi u zadnjih par minuta mogo nastat šok

Ghost Car Accident - Youtube
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 I_icon_minitime03.01.11 20:47

Ne vjerujem ni u uskrsnuce ni u reinkarnaciju ali to je vec neki stav i anketa nije dobro napravljena Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 12363

ako postoji reinkarnacija, zasto bi bila tako rijetka? Zasto svi mi nebi bili neko iz prethodnog zivota...ja se ne sjecam Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 12363 mora da sam bio neki dobri duh u proslom zivotu Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 12363 Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 36244
[Vrh] Go down
bodomiere
Ljubitelj foruma
bodomiere

Male
Sagittarius Horse

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 I_icon_minitime03.01.11 20:53

vitez svako gleda po svojim pogledima,ti npr ne vjeruješ ni u jedno ni u drugo,je ne vjerujem u uskrsnuće,neko ne vjeruje u reinkarnaciju a vjeruje u uskrusnuće i samim time opet svi mi možemo dat svako svoj odgovor na tvoje pitanje zašto bi bila tkao rijetka Laughing ...po mojoj vjeri svako ima neki zadatak koji mora obavit dok je živ i ako ga ne obavi onda se reinkarnira a kolko ja znam da ga ne uspiju obavit ljudi koji su ubijeni.znam puno ljudi koji se isto tako boje nekih gluposti sitnijih stvarčica,recimo najbolji prijatelj mi se boji hodanja travom ko i ja mostom,a po toj istoj travi može puzat,trčat bez problema.po mojoj vjeri bi ti objašnjenje toga bilo da je u prošlom životu hodo livadom i nagazio na minu il tako nešto na tom principu i zato samo ne može hodat a trčat puzat skakat bez straha može.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 I_icon_minitime03.01.11 20:57

ma ne mozemo, koji odgovor od ponudjen tri ja mogu izabrati....ako imam svoj stav i ne vjerujem ni u uskrsnuce ni u reinkarnaciju ...treca opcija je nemama stav...(ko moze da nema stav?)
[Vrh] Go down
bodomiere
Ljubitelj foruma
bodomiere

Male
Sagittarius Horse

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 I_icon_minitime03.01.11 21:03

a šta ako nisu samo 3 odgovora?svatko može nać neki svoj odgovor i objašnjenje zašto je rijetka,pa ih tako može bit puno.možda ne da ih se ne može izbrojat to svakako al opet bi ih moglo da bude puno,svako ima neko svoje mišljenje.pitaš kršćane zbog čega je reinkarnacija tako rijetka oni će reć (bubam bezveze odgovore) jer krava daje mljeko,pitaš muslimane zato jer je pas mesožder,pitaš mene moj odgovor znaš,pitaš nekog drugog reć će da reinkarnacije nije uopće bilo,pitaš billa clintona on će reć zato jer ja imam sjedu kosu...razumiješ?svako će reć nešto svoje neko svoje mišljenje izreć,a ti što nemaju stav su oni kojih jednostavno nije briga,samo žive da žive,nije ih briga ni šta im se da ni kako im se da.sve uzmu takvo kakvo je
[Vrh] Go down
bodomiere
Ljubitelj foruma
bodomiere

Male
Sagittarius Horse

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 I_icon_minitime03.01.11 21:05

i ako pogledaš Wall-e -ove postove ne možeš da se ne zamisliš...čito sam ih neko vrjeme ni ja nisam mogo vjerovat...
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 I_icon_minitime03.01.11 21:06

ne, ne...slazem se ja sa tobom..u nekim stvarima Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 12363

ja sam komentarisao za anketu kako je ovdje napravljena sa samo tri ponudjena odgovora, da nije dobra i da ja ne mogu da se izjasnim Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 41576
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 I_icon_minitime03.01.11 21:07

bodomiere je napisao/la:
i ako pogledaš Wall-e -ove postove ne možeš da se ne zamisliš...čito sam ih neko vrjeme ni ja nisam mogo vjerovat...

a Walle vidi letece tanjire i u suncevim pjegama a i kad musica naleti Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 12363 Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 12363 Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 12363
[Vrh] Go down
bodomiere
Ljubitelj foruma
bodomiere

Male
Sagittarius Horse

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 I_icon_minitime03.01.11 21:11

a to Laughing
krivo sam shvatio Laughing
ovaj treći odgovor bi trebo bit imam neko treće mišljenje

Laughing Laughing Laughing da al nisam mislio na leteće tanjire nego na postove u pdf duhovi,fantomi,demoni,npr djeca iz San Antonia
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 I_icon_minitime03.01.11 21:13

a to jos nisam stigao procitati, al Walle je cudo, mora da je zanimljivo Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 765814
[Vrh] Go down
bodomiere
Ljubitelj foruma
bodomiere

Male
Sagittarius Horse

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 I_icon_minitime03.01.11 21:14

itekako preporučam svaku onu priču što ih je Wall-e nanizo
jednu pa drugu pa treću dok ih ne pročitaš Smile
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 I_icon_minitime03.01.11 21:21

od waletovih priča mi se diže kosa na glavi Laughing
vjerujem u Isusa Krista ,samim tim vjerujem i u uskrsnjuće
[Vrh] Go down
Procyon
Totalno relaxiran
Procyon

Male
Sagittarius Snake

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 I_icon_minitime06.01.11 1:40

vitez je napisao/la:
ako postoji reinkarnacija, zasto bi bila tako rijetka? Zasto svi mi nebi bili neko iz prethodnog zivota...ja se ne sjecam Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 12363 mora da sam bio neki dobri duh u proslom zivotu Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 12363 Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 36244

Pitao sam se isto pitanje, zašto se neki prisjećaju u magli, a neki uopće ne. Došao sam do jednog mogućeg, po meni smislenog odgovora. Jednostavno sam se zapitao što bi bilo da se sjećam prošlih života i da se recimo sjećam da sam u jednom od njih ubio vlastitu majku. Ili tko zna što učinio, a što me boljelo i brinulo tih prošlih života. Da se tako svi sjećamo briga iz prošlih života, mislim da bismo svi živjeli u prošlosti, ne u sadašnjosti (ili barem velika debela većina), razmišljajući o tome što je bilo zašto smo nešto dovraga napravili. I ovako puno ljudi živi u prošlosti zbog stvari iz ovog života, a kamoli da se još sjećaju stvari zbog kojih su brinuli u prošlim životima, previše bi nas to okupiralo u mislima. Ne znam, kako ti se čini ovakva mogućnost?
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 4 I_icon_minitime

[Vrh] Go down

[Vrh] 
Stranica 4 / 5.Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» Vjerujete li u samoiscjeljenje?
»  Vjerujete li u horoskop?
» Vjerujete li u dolazak sudnjeg dana?
» Vjerujete li u bolje sutra?
» Vjerujete li u medijsku manipulaciju ?