|
| Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? | |
|
+25Rubin vladex anthony sandra30 Aor marijo19 bodomiere Christine von Cahill maca faca Procyon dannylikes2 Wall-e DjBjelovarcanin goc haim Niky new name Blizanka Kikica Fickey Lux D_DoLL blubery feniks48 Goran 29 posters | |
Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? | Uskrsnuce | | 40% | [ 14 ] | Reinkarnaciju | | 37% | [ 13 ] | Nemam stav o ovom pitanju | | 23% | [ 8 ] |
| Ukupno glasova : 35 | | |
| Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 27.09.08 18:27 | |
| First topic message reminder :
Ja vjerujem u uskrsnuce, teorija o reinkarnaciji mi se cini prebanalna i nelogicna. Kakvo je vaše mišljenje o ovoj temi? | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
marijo19 Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 107 Godine : 34 Lokacija : Požega Datum registracije : 26.08.2010
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 12.01.11 17:23 | |
| | |
| | | Aor Početnik
Broj postova : 15 Godine : 33 Datum registracije : 16.01.2011
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 16.01.11 17:49 | |
| Reinkarnacija svakako postoji, i to zna svaki ezoterist i svaki duhovnjak... bodomiere, mora se nadovezat na ovo što si pričao o "duhovima". Heh, šta kao religije "ne vjeruju" u "duhove". (Stavljam pod znake navoda jer mi je izraz presmiješan, al eto radi lakšeg referiranja na tvoje postove moram tako). Kako molim te ne vjeruju, kad vrše razne egzorcizme, vjeruju u anđele i njima se mole itd itd, protjeruju "zle sile" i redom tako... vjeruju, ali se stavljaju u poziciju jedinog komunikatora s Bogom i anđelima i arkanđelima (yea, kao da su kad stupili u vezu i s jednim...možda s onim koji im kaže da lažu i petljaju, mehanički chantaju i seru, ukratko). Njih ne treba ni spominjat....
bodomiere, slažem se s tobom, svačije je mišljenje cijenjeno i nemoj da bi mu ga takao, za znanje ljude uopće nije briga, samo da ljudi kažu da su oni upravu. Iz dana u dan, stari um, davno u leru, suština da ne govorim...ostala na dnu čaše, da njih pitaš...
Nego, treba se maknut od logike, daleko smo od pravog Uma ako mislimo po ustaljenim pravcima i mrežama, treba svaki dan se ponovno rađati... | |
| | | Aor Početnik
Broj postova : 15 Godine : 33 Datum registracije : 16.01.2011
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 16.01.11 18:07 | |
| Btw, pitanja na anketi su toliko nevješto postavljena, onaj koji je postavio vjerovatno nije ni sam znao/la šta hoće pitati. Nije stvar "vjerovanja" ili "nevjerovanja" u nešto, jer je to produkt mišljenja stvorenog na osnovu dosadašnjeg iskustva, umnih šema bez prave spoznaje! Možda je bolje pitanje da li u vašem umu postoji neka lampica koja se pita, da li se ko bavi proučavanjem, makar i čisto kontemplativne prirode, pitanjem uskrsnuća, reinkarnacije, kako, zašto? Druga stvar, inkarnacija i uskrsnuće su dva pojma koja blage veze nemaju jedno s drugim, i to ne dijametralno suprotno, nego bukvalno dva pitanja drugačijeg karaktera,i ne znam šta tačno podrazumijevate pod izrazom "vjerujem u uskrsnuće"? Treća stvar, "nemam stava po tom pitanju" će reć svako ko proba da diskusiju svede na nulu i ne dopusti daljnji razvoj priče, a sigurna sam da svako ko je to kliknuo, jednom pogledao temu (makar bacio pogled) i makar 3 sekunde proveo zabavljajući se tom idejom u glavi dalje i dalje... dok mu se nije neki mentalni programčić uključio i stavio to u folder "gluposti" Procyon, stvar je u tome što se sve odvija sad, postojanja su simultana, svi životi su SAD i nema tu "prije", "poslije", "lijevo", "desno". Brige koje su te mučile "prije" i muče te i dalje su stvar neraščišćenih poslova s karmom. Neprisjećanje prošlih života ima veze s raznim stvarima, odgojem koji brani taj način razmišljanja, između ostalog, što je potpuni nonsens, ima li uopće smisla da ti neko brani šta ti u svojoj glavi vidiš? Dalje, zašto se ne sjećamo? Ne sjećamo se svjesno, takve stvari su strpane u našu podsvijest i supersvijest u koju zavirimo tek onda kad nas nešto opasno pritisne, tj. kad se nađemo u situaciji da nam reaktivni um/ego "pregori" iz nekog razloga, ili se aktivira unutarnji vid. Zapravo, mi smo sve sebi stvorili, informacije su zarobljene u našoj DNA, u našoj celularnoj strukturi, neke stvari su u našoj svijesti...ali nisu zapravo u pravom, spoznajnom smislu, tj. u našem vidokrugu. Još nešto, naš kapacitet pamćenja je mnogo, mnogo, MNOGO veći nego što mi mislimo, samim tim što je neograničen Zapravo, skrivenih snaga u ljudima je vrlo malo ljudi svjesno... Kad se svijest digne na određeni stupanj, ideja inkarnacije nije stvar hipotetiziranja, već prirodno, poput toga da imaš 5 prstiju na svakoj ruci... tako je po pitanju svega... | |
| | | Procyon Totalno relaxiran
Broj postova : 1261 Godine : 34 Datum registracije : 26.07.2010
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 17.01.11 2:56 | |
| @ Aor Bi li mogla malo pojasniti ovaj dio? - Citat :
- stvar je u tome što se sve odvija sad, postojanja su simultana, svi životi su SAD i nema tu "prije", "poslije", "lijevo", "desno".
Baš i ne razumijem taj dio sa simultanim postojanjima i da se sve odvija sad. | |
| | | sandra30 Početnik
Broj postova : 28 Godine : 45 Lokacija : Novi Beograd Datum registracije : 26.03.2011
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 27.03.11 15:04 | |
| Verujem u uskrsnuce. Kao tinejdjerka zanimala sam se malo za budizam, pa mi je neko vreme bila zanimljiva reinkarnacija... Sad kako se vise udubljujem u Pravoslavnu duhovnost, reinkarnacija mi je bas bezveze i nelogicna... | |
| | | anthony Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 277 Godine : 49 Lokacija : topusko Datum registracije : 12.10.2011
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 12.10.11 14:30 | |
| niti u jedno niti u drugo ,ja sam ateista pa stoga... | |
| | | vladex Početnik
Broj postova : 30 Godine : 48 Datum registracije : 03.11.2011
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 14.11.11 23:24 | |
| Mislim da svi dobijamo ono u sta poverujemo. Ko veruje u reinkarnaciju tako i prodje, ko veruje u uskrsnuce tako i prodje. | |
| | | Rubin Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 233 Godine : 27 Lokacija : Zagreb/Trnje Datum registracije : 10.11.2011
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 15.11.11 20:05 | |
| Vjerujem u reinkarnaciju.O tome već ima mnoga literatura koja je već djelomično i dokazana. Ako želite saznati nešto više od toga, pročitajte Putovanje duša i Sudbina duša od Michaela Newtona, odlična knjiga! | |
| | | LuckyM5 Ljubitelj foruma
Broj postova : 3859 Godine : 45 Datum registracije : 25.10.2011
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 15.11.11 20:22 | |
| To ti više odgovara Nije loše. Možda budeš neki princ iz nekog zapadnog kraljevstva a ja ču te doći strašiti sa neba . hihih šala mala Ja vjerujem u uskrsnuće duše. I ne bojim se smrti. Bojite li je se vi? | |
| | | Rubin Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 233 Godine : 27 Lokacija : Zagreb/Trnje Datum registracije : 10.11.2011
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 15.11.11 20:53 | |
| Ja se ne bojim smrti i nema razloga da se bojim.Prije bih se trebao bojati života nego smrti.Smrt je jedno stanje blagostanja gdje nema pakla! | |
| | | LuckyM5 Ljubitelj foruma
Broj postova : 3859 Godine : 45 Datum registracije : 25.10.2011
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 15.11.11 20:58 | |
| Ne trebaš se nikoga i ničega bojati jedino Boga ako radiš nešto loše. Smrt je samo privremeno stanje, ti nakon nje u kao neko drugo biće prelaziš. Pa čovjeće ima da ti dosadi život :P )) I daaaa ima pakla itekako, ali ima i raja daaa. I smrt je samo moment a kasnije putuješšš putuješš tunelima blaženstva i mira do našeg vječnog počivališta. Nadam se samo da nećemo dugo kucati na vrata gore | |
| | | diya Totalno relaxiran
Broj postova : 2371 Godine : 45 Datum registracije : 22.11.2011
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 01.12.11 10:39 | |
| nemam bas neki stav o tome, negdje sam procitala da se dusa reinkarnira i u daljnjem zivotu postajemo npr. ako smo billi dobri bit cemo i bolje osobe u buducem zivotu a ako je covjek sada los, pretvara se u zivotinju i tako mora biti dok ne postane dobar u daljnjem zivotu... no to je samo nesto sto sam citala, kao sto sam rekla neznam i ne zelim znati dok za to nebude vrijeme jer sami stvaramo svoju sudbinu, sami odredjujemo dal cemo biti dobri ili losi, odnosno i nasi roditelji dorbim dijelom na to utjecu pa stoga tko zna gdje nasa dusa putuje, mozda postenemo i andjeli ?! | |
| | | dzulija Početnik
Broj postova : 14 Godine : 44 Datum registracije : 29.11.2011
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 01.12.11 19:41 | |
| [quote="Goran"] - danira_d_doll je napisao/la:
- [font=Georgia]
Slijepo slijedeci samo nauk Katolicke Crkve, teško da ceš spoznati Boga u pravom smislu. Bitno je postici višu dimenziju duhovne svijesti, koja se recimo može doseci meditacijom, a ne samo pukim mehanickim recitiranjem molitvi kako to uci KC. Možemo teoretizirati danima, ali duhovnost se ne dokazuje nekim formulama i pokusima, dokazuješ je u sebi. Teško je dokazati nekom da postoji vjetar ako ga nije osjetio na sebi. Uostalom, to je stvar osobnog izbora svakog pojedinca, ali ne spoznavši duhovne dimenzije vlastitog bica gubimo mnogo. Potpolno se soglasuvam so vas. | |
| | | klara Početnik
Broj postova : 20 Godine : 42 Datum registracije : 02.12.2011
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 02.12.11 17:54 | |
| Ja osobno vjerujem u uskrsnuće.....bez njega mislim da ne bih imala svrhe, život bi bio isprazan i bez konkretnog cilja.... cilj mi je u budućem zivotu biti sto...krava | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? | |
| |
| | | | Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 515 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 515 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|