Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?

Go down 
+25
Rubin
vladex
anthony
sandra30
Aor
marijo19
bodomiere
Christine von Cahill
maca faca
Procyon
dannylikes2
Wall-e
DjBjelovarcanin
goc
haim
Niky
new name
Blizanka
Kikica
Fickey
Lux
D_DoLL
blubery
feniks48
Goran
29 posters
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Uskrsnuce
Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 T7mw5w_th40%Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 I_vote_rcap
 40% [ 14 ]
Reinkarnaciju
Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 T7mw5w_th37%Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 I_vote_rcap
 37% [ 13 ]
Nemam stav o ovom pitanju
Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 T7mw5w_th23%Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 I_vote_rcap
 23% [ 8 ]
Ukupno glasova : 35

Autor/icaPoruka
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 80666
Godine : 43
Datum registracije : 24.09.2008

Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 Empty
PostajNaslov: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 I_icon_minitime27.09.08 18:27

First topic message reminder :

Ja vjerujem u uskrsnuce, teorija o reinkarnaciji mi se cini prebanalna i nelogicna. Kakvo je vaše mišljenje o ovoj temi?
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija

Autor/icaPoruka
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 I_icon_minitime28.01.09 22:10

Nisi u pravu Gorane,

Svako je pismo od Boga nadahnuto i korisno za pouku, za karanje za popravljanje i odgajanje u pravednosti da čovijek Božji bude savršen - opremljen za svako dijelo ljubavi. II Timoteju 3, 16.17
[Vrh] Go down
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 I_icon_minitime28.01.09 22:14

Ne vrijedi se prepirati oko toga, moraš spoznati neke stvari na duhovnoj razini da bi
protumačio neke moje riječi u pravom smislu. Najkvalitetnija tehnika da spoznaš svoju dušu je meditacija, kad je spoznaš onda češ dobiti odgovor na svako pitanje baš putem Duha Svetog Teo.

Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 I_icon_minitime28.01.09 22:19

Goran je napisao/la:
Ne vrijedi se prepirati oko toga, moraš spoznati neke stvari na duhovnoj razini da bi
protumačio neke moje riječi u pravom smislu. Najkvalitetnija tehnika da spoznaš svoju dušu je meditacija, kad je spoznaš onda češ dobiti odgovor na svako pitanje baš putem Duha Svetog Teo.

Ne prepirem se ja samo iznosim svoje shvačanje i kako sam naučio. Ti imaš svoje shvaćanje ja to poštujem.
Ipak ti si prvi pitao kako ja to shvaćam i rekao sam ti. Meditacija me ne privlači imam ja svoju vjeru i Boga i s tim sam zdovoljan. :;):
[Vrh] Go down
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 I_icon_minitime28.01.09 22:31

Teo je napisao/la:
Goran je napisao/la:

Ne prepirem se ja samo iznosim svoje shvačanje i kako sam naučio. Ti imaš svoje shvaćanje ja to poštujem.
Ipak ti si prvi pitao kako ja to shvaćam i rekao sam ti. Meditacija me ne privlači imam ja svoju vjeru i Boga i s tim sam zdovoljan. :;):
Jedan je Bog i jedna je vjera, prije nego što sam spoznao neke više razine svog bića sam i ja razmišljao slično ovom tvom razmišljanju. Iskreno mi je žao kad netko tako ostane začahuren unutar jednog kruga, nesvjestan da izvan njega postoji nešto znatno više, nešto što daje pravi smisao tvom životu. Možeš čitav život "učiti" na teoretskoj razini, ali na taj način spoznati pravo lice Boga i svog bića nečeš. Iz svake religije valja preuzeti ono istinski dobro i pravo i tome dodati ono što spoznaš u stvarnom kontaktu s Bogom. Katolička Crkva je u današnje doba trebala biti na daleko višoj razini i učiti ljude još puno toga, nažalost današnja Crkva je ostala na razini za koju je Isus vjerojatno vjerovao da ćemo je nadići mnogo prije. Ili je bio svjestan, što je vjerojatnije da će neke stvari spoznati samo pojedinci i da će povijesne okolnosti razvoja čovječanstva učiniti svoje, što nažalost i jesu.

Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 I_icon_minitime28.01.09 22:34

Goran je napisao/la:
Teo je napisao/la:
Goran je napisao/la:

Jedan je Bog i jedna je vjera, prije nego što sam spoznao neke više razine svog bića sam i ja razmišljao slično ovom tvom razmišljanju. Iskreno mi je žao kad netko tako ostane začahuren unutar jednog kruga, nesvjestan da izvan njega postoji nešto znatno više, nešto što daje pravi smisao tvom životu. Možeš čitav život "učiti" na teoretskoj razini, ali na taj način spoznati pravo lice Boga i svog bića nečeš. Iz svake religije valja preuzeti ono istinski dobro i pravo i tome dodati ono što spoznaš u stvarnom kontaktu s Bogom. Katolička Crkva je u današnje doba trebala biti na daleko višoj razini i učiti ljude još puno toga, nažalost današnja Crkva je ostala na razini za koju je Isus vjerojatno vjerovao da ćemo je nadići mnogo prije. Ili je bio svjestan, što je vjerojatnije da će neke stvari spoznati samo pojedinci i da će povijesne okolnosti razvoja čovječanstva učiniti svoje, što nažalost i jesu.
Ja nisam rimokatolik nego protestant (jedna od protestantskih crkava) pa normalno da se se naša mišljenja razlikuju Smile
[Vrh] Go down
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 I_icon_minitime28.01.09 23:00

Moja je jedina vjera Bog Teo i ne držim se slijepo ničijih tumačenja, svi trebamo stremiti spoznavanju suštine svog bića i svrhe postojanja, trebamo spoznati Boga u pravom svjetlu.
A Bog nije nikakav sijedi starac na nebu, nego je savršeno pozitivno duhovno biće, močnije
od svega što trenutno možemo spoznati, ali nam je udahnuo djelić sebe kroz dušu.

[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 I_icon_minitime29.01.09 10:32

Gorane ja nemam mišljenje o Bogu kao sijedom starcu (ne znam od kud ti ta pomisao) niti slijepo tumačim vjeru, niti se držim neke doktrine, vjruem samo u ono što u Bibliji piše. study
Jesi li se zapitao dal možda ti neke stvari krivo tumačiš pa meni govoriš da slijepo tumačim.
[Vrh] Go down
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 I_icon_minitime29.01.09 12:07

Teo pisao sam općenito, nisu sve riječi bile upučene direktno tebi.

[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 I_icon_minitime29.01.09 15:12

Goran je napisao/la:
Teo pisao sam općenito, nisu sve riječi bile upučene direktno tebi.
OK bar sad znaš da nisam među tim čudacima lol!
[Vrh] Go down
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 I_icon_minitime29.01.09 16:52

Živio ti meni prika! :;): frends

[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 I_icon_minitime29.01.09 17:56

Nek ste se vi nakraju dogovorili Laughing
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 I_icon_minitime29.01.09 17:59

Kate je napisao/la:
a što ti misliš o svemu tome hmmm
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 I_icon_minitime29.01.09 18:04

Teo je napisao/la:
Kate je napisao/la:
a što ti misliš o svemu tome hmmm

Nebi se sada ja upuštala u te duge rasprave,ajmo reči da se u velikom dijelu slažem s tobom... Smile
[Vrh] Go down
Lux
Totalno relaxiran
Lux

Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 1417
Godine : 59
Datum registracije : 03.02.2009

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 I_icon_minitime05.02.09 8:24

Mali kopipejst mojih postova s jednog drugog foruma:

Malo ljudi sumnja u besmrtnost duše. Logična posljedica besmrtnosti duše je mogućnost višestrukog utjelovljenja na zemlji ili drugdje.

Hinduisti smatraju da duša koja prolazi od najniže do najviše stepenice razvoja u materijalnom svemiru mora proći kroz velik broj života utjelovljena u materijalnom tijelu da bi u posljednjim fazama počela sagledavati više svjetove i nakon posljednje inkarnacije se onamo uputila da nastavi s razvojem u nekim sferama gje nema boli, prljavštine, gladi, smrti i straha od svega ovoga. Dakle, svaki život bio bi jedan dan u školi razvoja duše. Slična su i budistička vjerovanja, razlikuju se samo u detaljima.

Znanje o reinkarnaciji snažno je potisnuto u zapadnom svijetu nakon drugog crkvenog sabora održanog u Konstantinopolu 553. n. e. gdje je proglašena herezom, dakle krivovjerstvom koje se često tijekom stoljeća kažnjavalo smrću. Ipak postoje tragovi tih vjerovanja i u samom tekstu Biblije - Novog Zavjeta, npr. na mjestu gdje učenici pitaju Isusa je li on Ilija za kojeg je rečeno da ima doći, a Isus im odgovori da nije, da je Ilija već bio došao, ali ga nisu prepoznali. Uto su učenici shvatili da im govori o Ivanu Krstitelju. Danas se taj odlomak tumači kao mogućnost da se pojedini proroci mogu "vraćati", ali da to nije dostupno običnim ljudima.

Iz prošlih života, ukoliko ih je bilo, sjećamo se onoga čega se možemo sjetiti, to nam iz nekog razloga dolazi, kažu, sve češće što se više približavamo kraju zemaljskog ciklusa koji ponekad traje i milijun života.

U istočnjačkoj tradiciji reinkarnacija postoji u sprezi sa zakonom uzroka i posljedice koji se naziva karmom i u nas se često pogrešno ili nepotpuno tumači i izjednačava s pojmom sudbine. Korijen -kr- označava djelovanje. Kad si ovdje, nikako ne možeš ne djelovati. Suzdržavanje od djelovanja također je djelovanje po vlastitom izboru - mi biramo ne djelovati.

Nisu bitna djela koja smo činili u prošlim životima. Bitno je ono što smo iz njih naučili ili nismo naučili. Lekcije koje nismo svladali prenose se dalje u iduće živote. Zato nema nikakve potrebe i bilo bi štetno kad bismo se mogli sjećati prošlih života. Tek kad se duša približi kraju zemaljskog ciklusa inkarnacija u materijalnom, kad je dakle svladala gotovo sve što je bilo potrebno, tek tda joj se prirodno vraćaju sjećanja na prošle živote, među ostalim, mislim, kako bi imala još veće razumijevanje za druge u istom položaju. Jer pouka, ako je znamo shvatiti, koju nude ta učenja, vrlo je duboka. Negdje sam pročitala da su svi sveci bivši grešnici, a svi grešnici budući sveci.

Mislim da nije dobro nasilno pokušati ući u znanje o prošlim životima. Kao prvo, dopuštam da je to možda obmana, jer informacije koje možemo dobiti uglavnom putem raznih oblika meditacije zapravo gotovo i ne možemo provjeriti, iako postoje istraživanja činjenica iz prošlih života koje su neki ljudi opisali. Osim toga, znam da bi se mnogi odmah bacili u proučavanje prošlih života iz znatiželje i možda neke vrste sujete - da vide tko su nekad bili, zaboravljajući da to nisu bili oni. Mi ovakvi kakvi smo sada smo jedinstven spoj duše i tijela, a tijelo nije nikad isto. Neki drugi pak bi bili tako zgroženi svojom navodnom prošlošću, da ne bui više mogli normalno funkcionirati u sadašnjosti. Razne duhovne tehnike mogu biti i opasne po duševno zdravlje nekih, imala sam prilike upoznati jednu osobu koja već godinama prakticira duhovne vježbe više vrsta, ali se u jednoj gotovo izgubila. Kad osjetiš da je regresoterapija (postupak vraćanja u rane faze života i u prošle živote) prava stvar u jednom trenutku svog života, normalno je da ćeš i s tim pokušati, uz određen oprez u izboru terapeuta. Činjenica je da stvar pomaže, bez obzira radilo se pritom stvarno u vraćanju u prošle živote ili naša psiha na taj način liječi neke svoje traume kroz svojevrsnu slikovnicu (našla sam negdje i to objašnjenje, psiholozi su zapravo razvili regresoterapiju kako bivratili i iscijelili traumatična iskustva iz djetinjstva ili ona potisnuta, tek se kasnije netko dosjetio otići dalje).
[Vrh] Go down
Lux
Totalno relaxiran
Lux

Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 1417
Godine : 59
Datum registracije : 03.02.2009

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 I_icon_minitime05.02.09 8:27

A odgovor na pitanje iz ankete - vjerujem da sam odnekud došla i da nakon prestanka funkcioniranja tijela koje je smrtno nekamo idem. Kamo, vidjet ću u svakom slućaju. Vjerovali mi u reinkarnaciju (koja je, kad se bolje prouči, prilično logična) ili uskrsnuće koje je jednokratan povratak u život za vječnost, jedino je važno da budemo ljudi u pravom smislu te riječi i u mjeri u kojoj smo to u stanju postići.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 I_icon_minitime05.02.09 9:32

Lux je napisao/la:
Mali kopipejst mojih postova s jednog drugog foruma:

Znanje o reinkarnaciji snažno je potisnuto u zapadnom svijetu nakon drugog crkvenog sabora održanog u Konstantinopolu 553. n. e. gdje je proglašena herezom, dakle krivovjerstvom koje se često tijekom stoljeća kažnjavalo smrću. Ipak postoje tragovi tih vjerovanja i u samom tekstu Biblije - Novog Zavjeta, npr. na mjestu gdje učenici pitaju Isusa je li on Ilija za kojeg je rečeno da ima doći, a Isus im odgovori da nije, da je Ilija već bio došao, ali ga nisu prepoznali. Uto su učenici shvatili da im govori o Ivanu Krstitelju. Danas se taj odlomak tumači kao mogućnost da se pojedini proroci mogu "vraćati", ali da to nije dostupno običnim ljudima.

Ovo o pitanju Ilije može se vidjeti na temi u podforumu život više o života, nema nikakve veze s reinkarnacijom Biblija reinkarnaciju ne uči.
A i ostale teme su zanimljive.
[Vrh] Go down
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 I_icon_minitime05.02.09 11:09

Istina je da treba biti jako oprezan s nekim duhovnim tehnikama, pa i meditacijom.
Trebaš ići korak po korak u upoznavanju svoje duše i njenih moći. Kao što sam već ranije konstatirao, raj i pakao su stanje duha, možeš ih doživjeti i u ovozemaljskom životu.
Treba stremiti samo pozitivnom i truditi se učiti svakog dana nešto novo.
Kad dosegneš određeni nivo svoje duhovnosti, trajno si unaprijedio vlastiti život, ali
moraš puno raditi da ostaneš na tom nivou ili da se dodatno unaprijediš - nove dimenzije
napretka i svijesti su bezgranične.

[Vrh] Go down
Fickey
Moderator
Fickey

Female
Cancer Pig
Broj postova : 0
Godine : 29
Datum registracije : 01.02.2009

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 I_icon_minitime06.02.09 15:34

hmh..mozda vise vjerujem u reinkarnaciju..ne znam.. :/
[Vrh] Go down
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 I_icon_minitime06.02.09 16:10

Što te navelo da više vjeruješ u reinkarnaciju Fickey? Smile

[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 I_icon_minitime06.02.09 16:12

dobro pitanje i mene zanima Fickey
[Vrh] Go down
Fickey
Moderator
Fickey

Female
Cancer Pig

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 I_icon_minitime06.02.09 16:46

hmh..
mozda zato sto ne vjerujem u boga.. heh..
[Vrh] Go down
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 I_icon_minitime06.02.09 16:53

Bog postoji, ali nikog se ne može prisiliti da povjeruje
niti mu se na teoretskoj razini može posve dokazati
Božje postojanje. Boga moraš osjetiti u sebi!

[Vrh] Go down
Fickey
Moderator
Fickey

Female
Cancer Pig

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 I_icon_minitime06.02.09 16:55

[quote="Goran" Boga moraš osjetiti u sebi! [/quote]

eeeh..ocito ga ja nisam osjetila niti ga osjecam u sebi...
[Vrh] Go down
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 I_icon_minitime06.02.09 17:06

Moraš se više potruditi, to ne dolazi samo od sebe. Smile

[Vrh] Go down
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 43764
Godine : 45
Datum registracije : 04.03.2009

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 I_icon_minitime14.05.09 11:12

Ne baš niti u jedno niti u drugo za sad, kad ostarim vidjeti ću. Možda mi bude lakše otići s ovog svijeta ako vjerujem u nešto od toga.
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce?   Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? - Page 2 I_icon_minitime

[Vrh] Go down

[Vrh] 
Stranica 2 / 5.Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» Vjerujete li u samoiscjeljenje?
»  Vjerujete li u horoskop?
» Vjerujete li u dolazak sudnjeg dana?
» Vjerujete li u bolje sutra?
» Vjerujete li u medijsku manipulaciju ?