|
| Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? | |
|
+25Rubin vladex anthony sandra30 Aor marijo19 bodomiere Christine von Cahill maca faca Procyon dannylikes2 Wall-e DjBjelovarcanin goc haim Niky new name Blizanka Kikica Fickey Lux D_DoLL blubery feniks48 Goran 29 posters | |
Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? | Uskrsnuce | | 40% | [ 14 ] | Reinkarnaciju | | 37% | [ 13 ] | Nemam stav o ovom pitanju | | 23% | [ 8 ] |
| Ukupno glasova : 35 | | |
| Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 27.09.08 18:27 | |
| Ja vjerujem u uskrsnuce, teorija o reinkarnaciji mi se cini prebanalna i nelogicna. Kakvo je vaše mišljenje o ovoj temi? | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 04.10.08 15:32 | |
| - Goran je napisao/la:
- Ja vjerujem u uskrsnuce, teorija o reinkarnaciji mi se cini prebanalna i nelogicna. Kakvo je vaše mišljenje o ovoj temi?
a uskrsnuće ti se čini logičnim???? |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 06.10.08 2:30 | |
| Vjerujem da naše duše poslije fizicke smrti nastavljaju vjecni život, ali ne vjerujem da se reinkarniraju u nešto natrag, jer bi to onda bio beskrajan i nesvrhovit krug. Vjerujem da je naše fizicko postojanje na Zemlji jedinstveno i neponovljivo. Koje su to cinjenice na temelju kojih bi trebao povjerovati u reinkarnaciju? | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 06.10.08 9:24 | |
| - Goran je napisao/la:
- Vjerujem da naše duše poslije fizicke smrti nastavljaju vjecni život, ali ne vjerujem da se reinkarniraju u nešto natrag, jer bi to onda bio beskrajan i nesvrhovit krug. Vjerujem da je naše fizicko postojanje na Zemlji jedinstveno i neponovljivo. Koje su to cinjenice na temelju kojih bi trebao povjerovati u reinkarnaciju?
moguće činjenice: - dežavu (il kak se već piše) - predosjećaj - imaš filing da od nekud več neku osobu poznaješ, iako je vidiš prvi put - ima tih nekih sitnica a ne znam, gle, kad umrem, javim ti... |
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 06.10.08 18:42 | |
| Molim te Desty, nemoj mi ništa javljati još barem sto godina! | |
| | | feniks48 Početnik
Broj postova : 14 Datum registracije : 10.10.2008
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 11.10.08 8:54 | |
| niti u jednoi niti u drugo, postoji samo jedan život drugog nema, kažem postoji, ostalo su samo vjerovanja | |
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 11.10.08 9:09 | |
| - feniks48 je napisao/la:
- niti u jednoi niti u drugo, postoji samo jedan život drugog nema, kažem postoji, ostalo su samo vjerovanja
Misliš da duša umire fizickom smrcu? | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 11.10.08 14:59 | |
| - Goran je napisao/la:
- feniks48 je napisao/la:
- niti u jednoi niti u drugo, postoji samo jedan život drugog nema, kažem postoji, ostalo su samo vjerovanja
Misliš da duša umire fizickom smrcu? definitivno ne umiru! |
| | | blubery Početnik
Broj postova : 16 Godine : 60 Lokacija : Pula Datum registracije : 12.10.2008
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 31.10.08 21:03 | |
| - desty je napisao/la:
- Goran je napisao/la:
Misliš da duša umire fizickom smrcu? definitivno ne umiru! A što bi to trebala biti duša? :ahhh: | |
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 01.11.08 2:13 | |
| - blubery je napisao/la:
- desty je napisao/la:
- Goran je napisao/la:
Misliš da duša umire fizickom smrcu? definitivno ne umiru! A što bi to trebala biti duša? :ahhh: Duša je koncentracija dobra ili zla u nama, ne kao pukih rijeci ili osobina vec stvarne duhovne pozitive ili negative. Dušu moraš osjetiti. Ona je kao vjetar, ako ga ne osjetiš ja ti mogu tri dana bezuspješno objašnjavati što je to. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 03.11.08 0:46 | |
| život je jedan jedno je vjerovanje. i to je ono sigurno a u šta ko vjeruje to je privatno, da li postoji uskrsnuće ili kako neki zovu ŽIVOT POSLIJE ŽIVOTA- ne zna se, ali i ako postoji možda se i zaista vidimo ovdje za nekih 100 godina.. |
| | | D_DoLL Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 356 Godine : 35 Datum registracije : 18.11.2008
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 18.11.08 17:19 | |
| Nemam ništa protiv vjernika, ali ja sam ateist i ne mogu zaista reći da vjerujem u nešto tipa Boga, reinkarnaciju, itd. Ne znam postoji li neka viša sila, iskreno, nisam se nikad baš puno opterećivala time, jer smatram da ako postoji, jednog dana ćemo svi saznati. A ako ne, isto ok. Ono u što ja vjerujem je samo ljubav i dobrota u ljudima, jer mislim da danas toga ima jako malo jer su svi zaokupljeni nekim materijalnim stvarima.. čast iznimkama, naravno.. tako da.. mislim da bi svi prvo sebe trebali staviti na prvo mjesto po tom pitanju i truditi se biti pošteniji u ovom svijetu. | |
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 18.11.08 17:38 | |
| Danira taj dan je onda kad ti to poželiš, u sebi moraš spoznati postojanje Boga. Ako cekaš da ti se nešto otkrije samo od sebe, to ce se teško dogoditi. Bog nije nikakav sijedi starac na nebu, vec je pozitivno stanje duha. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | D_DoLL Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 356 Godine : 35 Datum registracije : 18.11.2008
| | | | Goran Administrator
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 18.11.08 17:50 | |
| - danira_d_doll je napisao/la:
- Ma gle.. sve ja to poštujem, i tko vjeruje, i tko ne vjeruje.. al ja sam tak i odgojena.. makar, upisali su mene moji na vjeronauk i dali su mi na izbor sve, al jednostavno ne nalazim smisao u tome. No kažem, poštujem svakog i može vjerovati tko u šta želi.. al ja nekako živim po svojoj filozofiji.
Slijepo slijedeci samo nauk Katolicke Crkve, teško da ceš spoznati Boga u pravom smislu. Bitno je postici višu dimenziju duhovne svijesti, koja se recimo može doseci meditacijom, a ne samo pukim mehanickim recitiranjem molitvi kako to uci KC. Možemo teoretizirati danima, ali duhovnost se ne dokazuje nekim formulama i pokusima, dokazuješ je u sebi. Teško je dokazati nekom da postoji vjetar ako ga nije osjetio na sebi. Uostalom, to je stvar osobnog izbora svakog pojedinca, ali ne spoznavši duhovne dimenzije vlastitog bica gubimo mnogo. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 21.11.08 21:11 | |
| - blubery je napisao/la:
- desty je napisao/la:
- Goran je napisao/la:
Misliš da duša umire fizickom smrcu? definitivno ne umiru! A što bi to trebala biti duša? :ahhh: Bog, napravi čovjeka od praha zemaljskog i u nosnice mu udahne dah života. Tako postane živa duša. /Postanak 2,7) Dakle: čovjek+dah života=duša |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 21.11.08 21:14 | |
| - Goran je napisao/la:
- danira_d_doll je napisao/la:
- Ma gle.. sve ja to poštujem, i tko vjeruje, i tko ne vjeruje.. al ja sam tak i odgojena.. makar, upisali su mene moji na vjeronauk i dali su mi na izbor sve, al jednostavno ne nalazim smisao u tome. No kažem, poštujem svakog i može vjerovati tko u šta želi.. al ja nekako živim po svojoj filozofiji.
Slijepo slijedeci samo nauk Katolicke Crkve, teško da ceš spoznati Boga u pravom smislu. Bitno je postici višu dimenziju duhovne svijesti, koja se recimo može doseci meditacijom, a ne samo pukim mehanickim recitiranjem molitvi kako to uci KC. Možemo teoretizirati danima, ali duhovnost se ne dokazuje nekim formulama i pokusima, dokazuješ je u sebi. Teško je dokazati nekom da postoji vjetar ako ga nije osjetio na sebi. Uostalom, to je stvar osobnog izbora svakog pojedinca, ali ne spoznavši duhovne dimenzije vlastitog bica gubimo mnogo. Ima i drugi crkava osim RK Crkve. Protestanti ne recitiraju u crkvi. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 21.11.08 21:17 | |
| - Goran je napisao/la:
- blubery je napisao/la:
- desty je napisao/la:
- Goran je napisao/la:
Misliš da duša umire fizickom smrcu? definitivno ne umiru! A što bi to trebala biti duša? :ahhh: Duša je koncentracija dobra ili zla u nama, ne kao pukih rijeci ili osobina vec stvarne duhovne pozitive ili negative. Dušu moraš osjetiti. Ona je kao vjetar, ako ga ne osjetiš ja ti mogu tri dana bezuspješno objašnjavati što je to. Ne slažem se s tobom Gorane. Koncentracija (koju ti spominješ) dobra dolazi od Duha Svetog, a zlo dolazi od Sotone. Duša je ljudski život. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 22.11.08 0:00 | |
| U uskrsnuće vjerujem kao kršćanin. Riječ reinkarnacija dolazi iz vedske filozofije znači u Europu i Ameriku je prenesena iz Indije kao i njeno vjerovanje. Ne vjerujem u reinkarnaciju. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 22.11.08 15:35 | |
| |
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 28.01.09 21:26 | |
| - Teo je napisao/la:
- Goran je napisao/la:
Duša je koncentracija dobra ili zla u nama, ne kao pukih rijeci ili osobina vec stvarne duhovne pozitive ili negative. Dušu moraš osjetiti. Ona je kao vjetar, ako ga ne osjetiš ja ti mogu tri dana bezuspješno objašnjavati što je to. Ne slažem se s tobom Gorane. Koncentracija (koju ti spominješ) dobra dolazi od Duha Svetog, a zlo dolazi od Sotone. Duša je ljudski život. Kako to misliš da je duša ljudski život? Baš dušom smo povezani sa Duhom Svetim ako mu se potpuno prepustimo, ali možemo biti i sa sotonom, sve je stvar našeg izbora i raj i pakao si možemo stvoriti već na Zemlji. Naša izvorna duša je dio božanskog pozitivnog duha, nakon fizičke smrti nastavljamo duhovno postojati, a ovozemaljski život služi samo kao test i ključ za vječni život u Raju (trajnom pozitivnom stanju duha) ili njegovoj suprotnosti. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 28.01.09 21:35 | |
| - Goran je napisao/la:
- Teo je napisao/la:
- Goran je napisao/la:
Duša je koncentracija dobra ili zla u nama, ne kao pukih rijeci ili osobina vec stvarne duhovne pozitive ili negative. Dušu moraš osjetiti. Ona je kao vjetar, ako ga ne osjetiš ja ti mogu tri dana bezuspješno objašnjavati što je to. Ne slažem se s tobom Gorane. Koncentracija (koju ti spominješ) dobra dolazi od Duha Svetog, a zlo dolazi od Sotone. Duša je ljudski život. Kako to misliš da je duša ljudski život? Baš dušom smo povezani sa Duhom Svetim ako mu se potpuno prepustimo, ali možemo biti i sa sotonom, sve je stvar našeg izbora i raj i pakao si možemo stvoriti već na Zemlji. Naša izvorna duša je dio božanskog pozitivnog duha, nakon fizičke smrti nastavljamo duhovno postojati, a ovozemaljski život služi samo kao test i ključ za vječni život u Raju (trajnom pozitivnom stanju duha) ili njegovoj suprotnosti. ...ta iz zemlje si uzet bio - prah si, u prah ćeš se i vratiti..... Zatim reče Bog: Evo čovjek postade kao jedan od nas - znajući dobro i zlo..... Postanak 3,19.22 Bog nije rekao da će se ljudsko tijelo u prah vratiti, a ljudska duša da će napustiti tijelo i nastaviti živjeti. Kazna za grijeh je smrt. Čovjek spoznajom dobra i zla sam odlučuje kojo strani će se opredjeliti mislim Bogu ili Sotoni. |
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 28.01.09 21:45 | |
| ...ta iz zemlje si uzet bio - prah si, u prah ćeš se i vratiti..... Tu je riječ o fizičkom postojanju. Zatim reče Bog: Evo čovjek postade kao jedan od nas - znajući dobro i zlo..... Postanak 3,19.22 A tu je riječ o udahnuću duše, koja nas povezuje s Bogom i razlikuje od ostalih živih bića. Bog nije rekao da će se ljudsko tijelo u prah vratiti, a ljudska duša da će napustiti tijelo i nastaviti živjeti. Kazna za grijeh je smrt. Čovjek spoznajom dobra i zla sam odlučuje kojo strani će se opredjeliti mislim Bogu ili Sotoni. Čovjek se fizički nakon smrti pretvara u prah, tijelo smo praktički dobili u najam i ono ne predstavlja suštinu nas kao bića. Smrt nije kazna za grijeh, grijehom kažnjavamo sami sebe u ovom životu jer se udaljavamo od svog izvornog duhovnog bića i automatski postajemo nesretni. Bog nikoga ne kažnjava, već to činimo sami. Slažem se da sami odlučujemo na koju ćemo stranu, zato nam je Bog i dao slobodnu volju. Bitno je da duša nastavlja vječno živjeti nakon naše fizičke smrti, tren kad fizički umremo i naša duša napusti tijelo bi nazvao uskrsnućem. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 28.01.09 21:57 | |
| - Goran je napisao/la:
- ...ta iz zemlje si uzet bio - prah si, u prah ćeš se i vratiti.....
Tu je riječ o fizičkom postojanju. Zatim reče Bog: Evo čovjek postade kao jedan od nas - znajući dobro i zlo..... Postanak 3,19.22 A tu je riječ o udahnuću duše, koja nas povezuje s Bogom i razlikuje od ostalih živih bića. Bog nije rekao da će se ljudsko tijelo u prah vratiti, a ljudska duša da će napustiti tijelo i nastaviti živjeti. Kazna za grijeh je smrt. Čovjek spoznajom dobra i zla sam odlučuje kojo strani će se opredjeliti mislim Bogu ili Sotoni. Čovjek se fizički nakon smrti pretvara u prah, tijelo smo praktički dobili u najam i ono ne predstavlja suštinu nas kao bića. Smrt nije kazna za grijeh, grijehom kažnjavamo sami sebe u ovom životu jer se udaljavamo od svog izvornog duhovnog bića i automatski postajemo nesretni. Bog nikoga ne kažnjava, već to činimo sami. Slažem se da sami odlučujemo na koju ćemo stranu, zato nam je Bog i dao slobodnu volju. Bitno je da duša nastavlja vječno živjeti nakon naše fizičke smrti, tren kad fizički umremo i naša duša napusti tijelo bi nazvao uskrsnućem. nerazumijem tvoje shvaćanje po ću pokušati drugačije ti objasniti iz biblije A kad čovjek umre ostaje ko pokošen, kad smrtnik izdahne gdje li je on tada? Može sva voda iz mora ispariti i presahnuti rijeke, isušiti posvema ali čovjek kad legne, ne ustaje više, dok nebesa bude, neće se podići, od san se svoga probuditi neće. Job 14, 10-12 Ovim riječima ti jasno govori da ljudski život prestaje smrću. Duša i zagrobni život došli su iz antičke filozofije zato je i Martin Luther rekao da tko se ne odrekne Aristotela ne može biti teolog. |
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? 28.01.09 22:02 | |
| Postojanje vlastite duše sam spoznao meditacijom. A poneke biblijske citate ne valja doslovno shvaćati, niti su to sve Božje riječi. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? | |
| |
| | | | Vjerujete li u reinkarnaciju ili uskrsnuce? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 446 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 446 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|