|
| Poezija i proza - najljepše pjesme | |
|
+41Otelo Sinistra Besna_glista Carolija dea_ Talia mila01 Luca Milan01 Luna2 Šefik pfirsichblute januska Zagy Ines Mala Mario-x LuckyM5 kala Lunaneaktivna bonaca Zlatokosa clara Oleg520 cassia black-devil len facaabc4 scorpio57 Rokerka jaran legija Kikica Ary Markop Staša Meh Blizanka Niky ajmeivana silvinka Goran 45 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| | | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 07.11.11 16:17 | |
| Beleive that anything is possibleTvojih se reči uvek setim Kad god me okruži teška tama, I tada mogu da poletim I znam da sve mogu i sama!
Rekla si meni, onako blago, Tešeći me kako samo ti znaš: "Toliko toga na svetu je drago, Ti svetu imaš još puno da daš!"
Reči mi tvoje snagu daju, Krila narastu, za tili čas! I ja bih rekla onima što ne znaju: Ovaj svet je stvoren zbog vas!
I kada tuga bezumno slama I kada misliš da zalud je sve Kada oko tebe zavlada tama I ponor pred tobom otvori se...
Seti se i Ti reči ovih Možda će i tebi dati snage. I ti ćeš poći put zvezda novih, Gde čekaju nečije oči drage! Oči deteta, oči druga... Sve one toliko nama znače. Sa pogledom njihovim nestaje tuga, I sme samo od sreće da se plače!
Seti se reči: Ti vrediš mnogo, Bez tebe ne bi bio isti svet! Raširi krila, poleti ka nebu, Srećan ti bio svaki let! http://roksana.blog.rs _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Goran Administrator
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 07.11.11 16:19 | |
| OlujaMoćnija ja sam od oblaka i oluja, snažnija od vetra što ruši do ništavila. U meni su sva mora i njegove bure, svi gromovi i munje nebeske. Ne možeš mi ništa svojim otrovnim pogledom, tvog dodira se ne bojim, jer sam bolja...
Sa prirodom stopiću se, jedno da budemo, i buću svugde i neće me biti. Nećeš moći da me pronadješ, jer ognjem biću opasana sedmostrukim, od svakog zla da me štiti. Biću munja i oluja postaću, moćnija i od tebe. I ti mi ne možeš baš ništa! _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Goran Administrator
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 14.11.11 16:28 | |
| Imam jedan san.... Imam jedan san... Otvorenih očiju maštam... O djeci svih vjera i nacionaliteta Kako livadom trče bosa... Zajedno... Bezbrižna , sretna Bez straha od rata..... Imam jedan san..... O kojem sanjam još od djetinjstva.... Cvjetak ubrani darujem svijetu... Golubicu bijelu puštam da leti U ime mira....i ljubavi Prema svima.... I neću zatvoriti oči.... Budna ću sanjati dalje Maštati o slobodi... Bez mržnje među nama.... Jer ako samo jedan čovjek sanja Postoji nada... Da san se ostvari... I vlada mir i ljubav među nama... I zato sanjam...... Ako želiš , ti se pridruži Već dvoje puno toga učiniti može... Korak po korak Ka cilju smo bliži... Zar je to tako teško? Reci mi... Ja ne odustajem, sanjam..... Možda me proglase ludom... Ne marim... Ideale svoje želim da živim... Do kraja..... Ruku pomirenja pružam u ime ljubavi ..i mira... I ako se jednog dana probudim i shvatim da sve je još ostalo isto onda ću znati jedno..... da sam prerano odustala.... da nisam sanjala dovoljno dugo.... Napisala Ljubičica - magicus info _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | LuckyM5 Ljubitelj foruma
Broj postova : 3859 Godine : 45 Datum registracije : 25.10.2011
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 18.11.11 12:27 | |
| Dođe mi ponekad Da legnem kraj reke, Da se istečem sa njom ili Da ostanem na dnu, da mi isperu vode Srce i dušu. Dođe mi ponekad Da brojim rastajuće zvezde I da gledam plavetnilo neba kuda Krstare namrgođeni oblaci. Dođe mi ponekad Da legnem kraj reke, Jer obuhvata me neka luckasta tuga Onda kad stojim i pratim zelene talase Od obale do obale. Dođe mi ponekad Da se valjam po travi Zajedno sa senkama pasa koji laju Na duvarskom satu, (Sat koji ne otkucava ponoć). Dođe mi ponekad Da pijuckam reku od izvora do ušća, Jer hoću da sretnem zlatnu ribicu I da je zamolim da mi nacrta Svoj lik, da je ne bih izgubio U bezdanu svojih sećanja.
Dušan Bajski
| |
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 18.11.11 13:28 | |
| U svakom slučaju te volim
Volim te uvijek I kad se budiš I kad na licu šminke nemš I kad si ljuta i kad se čudiš I kad bez mene na ples se spremaš Uvijek te volim Hoću da znaš
Volim te ne znam kako da odolim U svakom slučaju te volim U svakom slučaju te volim Volim te kada si blijeda i sjetna I kada bore imaš na licu Volim te kad si divlja i sretna I kad u ruci držiš pticu Kada ništa nećeš da mi daš
Volim te ne znam kako da odolim U svakom slučaju te volim U svakom slučaju te volim
Volim te uvijek I kada sanjaš Kada ne pišeš mi kad te nema Kada od mene stalno se sklanjaš Volim te kad si posve njema Kada šutiš poput ribe baš
Volim te ne znam kako da odolim U svakom slučaju te volim U svakom slučaju te volim
Volim te uvijek Čak i tada Kad ne volim te Kad si sama Kad večer pada iznad grada Volim te kada se praviš dama Kad ne voliš me kao sada U tome i jest život naš U svakom slučaju te volim U svakom slučaju te volim https://youtu.be/9mcTp5iYavI | |
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 18.11.11 22:43 | |
| Ako mozes da sacuvas prisebnu glavu kada svi oko Tebe gube svoju i okrivljuju te zato; Ako mozes da verujes sebi kada svi u Tebe sumnjaju i sam pridodajes njihovim sumnjama; Ako mozes da cekas a da Ti ne dosadi cekanje; Ili ako si prevaren da sam ne varas, ili ako si omrznut da sam ne mrzis, a da pri tom ne izgledas predobar ni premudar; Ako mozes da sanjaris a da snovi ne ovladaju Tobom, ako mozes da mastas a da Ti mastanje ne bude cilj; Ako mozes da se suocis sa uspehom i neuspehom i smatras te dve varke da su potpuno iste, ako mozes da podneses da istinu koju si rekao izvrnu nitkovi kako bi od nje napravili zamku za budale; Ili da posmatras propast onoga cemu si posvetio zivot i da pogrbljen s` dotrajalim alatom opet mnogo stvaras; Ako mozes da prislis svoje srce, nerve i tetive da Te sluze dugo iako si ih nemilice trosio i da izdrzis kada nema niceg vise u Tebi sem volje koja Ti dovikuje: ISTRAJ! Ako mozes da razgovaras sa nizima od sebe i ne istaknes svoju superiornost; Ili da u drustvu sa visima od sebe sacuvas svoje dostojanstvo; Ako ni prijatelji, ni neprijatelji ne mogu da Te povrede, ako Te svi cene – ali ne previse ; Ako mozes da ispunis jedan nezaboravni minut sadrzajem koji traje sezdeset sekundi, Tvoja je zemlja i sve sto je na njoj, i iznad svega bices covek, PRIJATELJU MOJ!
Rudyerd Kipling | |
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 22.11.11 20:54 | |
| Dream Maker Ispod njezinog plašta od baršuna i snova uvijek su prebivali sanjari; po ulicama osvijetljenim svjetlima obećanja koračali ispunjeni nadom, sanjali otvorenih očiju. Hraneći svoj duh čežnjama pokrivali dlanovima oči, igrali se skrivača sa njezinom sjenkom, družbenicom joj Tugom. | |
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 23.11.11 1:26 | |
| Tako sama
Tako sama, pokrivena česticama nedostajanja ležala sam na stijeni pored zapjenjenog mora pogleda uperenog tamo negdje iza, u raskršće puteva gdje si odlučio pratiti nečije tuđe korake.
Tako sama, učila sam ponovo biti JA, egzistirati kao jedinka, i živjeti bez lijeve polovice srca koju si odnio sa sobom, a ne želeći joj biti vlasnikom.
Tako sama, disala sam ne osjećajući mirise, lutala, ne ćuteći hladnoću ni toplinu, gledala, bez da vidim boje buđenja novog dana, hodala, ne ostavljajući tragove svojih stopa, dodirivala, tražeći te pod svojim prstima, a nalazeći samo prazninu u stvarnosti iz koje si izrezao i odnio svoj lik.
Tako sama, drhatvim sam rukama lijepila šarene komadiće sebe kakva sam bila prije nego si poslao uragan kroz moj život, i sakupljala sitne krhotine osobe u koju si me pretvorio svojim odlaskom.
I dalje sama, dala sam se moru da te spere sa moje kože dok sam upijala mirise tog trenutka spoznaje kada su mi se boje sumraka ponovo zaiskrile u očima cijelom lepezom svojih tonova. Usidrila sam svijest i prestala lutati našavši onu drugu polovicu u samoj sebi.Yvonne D. | |
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 27.11.11 1:36 | |
| Tko zna... Vizija
Jednoga jutra godine neke Otvorit ću oči začuđeno, smjelo, A sunce će nježno milovati mi lice. Pogledat ću sretno u svoj komad neba I osmjehom pozdraviti sunce na prozoru.
Jednoga dana godine neke Nasmiješena i mirna šetat ću poljem, Brati rosno cvijeće kraj neke šume. Slušat ću ptice što život slave I bit ću sretna što sam tu.
Jedne večeri godine neke Sklupčat ću se tiho u nečijem naručju I slušati muziku srca samo za mene. Bit ću sretna zbog poljupca, Zbog ruku koje miluju i vole.
Jednog jutra godine neke, Jednog dana godine neke, Jedne večeri godine neke Nadam se…….. Freya
| |
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 06.12.11 0:38 | |
| PJESMA
Svako vece kad se vracam iz ruznih mjesta mislim u vjecnost ode dio mene
Pri svakom koraku, ja se nesto silno bojim strah me Cujem kako u svom sumu iza sebe ja ostavljam sebe A. B. Šimić | |
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 06.12.11 0:46 | |
| plavo jutro u mirisu margareta vaza na stolu margarete i dva suncokreta bilo žuta kombinacija gledam..mislim pitam se zašto zašto sam mislila da samo volim plavo možda zato što mi je ljubav dalo plave snove uvijek neke nove kažu plava boja nije sritna boja a ja znam da je iz nje nastala srića moja plava boja..boja neba..boja mora modra dubina strast u meni budi modri plašt ljubav nudi modra jutra strašću dišu plavi snovi novu ljubavnu pišu a margarete mirišu li mirišu
u.m.d | |
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 06.12.11 0:47 | |
| Reci mi Bože +
Reci mi, Bože jesam li kamen ili sam plamen. Jesam li suza ili sam rijeka, ili sam možda oaza neka? Jesam li blato, trn ili ruža što miris pruža? Jesam li, Bože, stablo suho, Jesam li biće ili samo drvo? Reci, mi Bože, kuda ću poći? Ovdje su tamne i duge noći. Jesam li suza, ponor ili rijeka? Ne, ja sam biće koje Te čeka.
stara indijanska autor nepoznat | |
| | | Mario-x Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 312 Godine : 54 Lokacija : Zagreb Datum registracije : 02.12.2011
| | | | LuckyM5 Ljubitelj foruma
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 07.12.11 0:32 | |
| Ja nisam ja
Juan Ramon Jimenez
Ja nisam ja. Ja sam taj što hoda pored mene, a ne vidim ga; kojega, katkada vidim, i kojega, katkada zaboravim. Taj što šuti spokojan, kad govorim, taj što oprašta, blag, kada mrzim, taj što šeće tamo gdje mene nema, taj što će ostati uspravan kad ja umrem. | |
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 07.12.11 12:18 | |
| Mi se cudno razumemo - Stanislav Vinaver
Mi se čudno razumemo k’o dva bola, k’o dva vala k’o dva mosta u otkrića: ja te volim čudno, nemo, ti si ona čudna mala, mašta drevna moga bića.
O tebi su pitalice, od vekova moje bile, odgovor o kom se sanja. Odgovor je tvoje lice ti si slika one vile; iz dečačkih nagađanja.
I svi stvari snovi, evo polagano nadolaze k’o da ide vreme tavno. Svaki gest tvoj ja sam snev’o, znam napamet tvoje fraze svaku reč sam čuo davno.
| |
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 16.12.11 1:07 | |
| ''KAD UMIRE ČOVJEK'' Kad umire čovjek zemlja postaje teža i dublja za jednu ranu crnja za jednu jamu i jedan zaključan kovčeg. Kad umire čovjek svijet bi morao stati i zadrhtati težinom tuge dubinom bola u šutnji koja bi rastvorila vrata mrtvačnica i podigla ploče grobova kao umorne kapke iza besane noći. Kad umire čovjek, umire dio svijeta i zemlja postaje teža iskusnija i ljudskija i veća za jednu ranu i dublja za jednu jamu. | |
| | | Ines Mala Početnik
Broj postova : 15 Godine : 39 Datum registracije : 18.12.2011
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 18.12.11 18:14 | |
| Ma,ko sam ja...Mogu biti sve,mogu biti i ništa...Nekom lijepa,nekom ružna...Nekad srećna,nekad tužna...Nekad tako razumna,a nekad tako osjećajna...Jaka i slaba, neustrašiva i bojažljiva...Radoznala i nezainteresovana...Oprezna i naivna,tako pametna a tako ponekad glupa...Nekada krhka,nekada prejaka...Prilagodljiva a nepokoriva...mogu biti šta hoću,uvijek ista a drugačija...Poznaju me oni koji me vole... | |
| | | Ines Mala Početnik
| Da, definitivno me je pomerao.. Istina je. Ne znam da li me je vratio u pubertet ili me je požurio u klimaks.. Čemu li sam to bila bliža, da mi je znati? No, to nije ni tako važno. Važno je da me je pomakao iz one fatalne tačke u kojoj sam clovila poslednjih hiljadu godina. | |
| | | Ines Mala Početnik
| ''Pusti ih neka govore, malena.Ionako su to samo riječi,pa prolaze mimo nas, oko nas, kroz nas...Tope se brže od snijega, eto, tren i već ih nema. Ne zamaraj se podrugljivim pogledima.Uvijek će postojati malena zakrpa mraka ispod koje ćeš se moći zavući i pjevuckati balade gradskih parkova. Mislim da si me razumjela.To mi je drago.Ne ostavljaj komadićke sebe po putu. Kad strahovi izađu sa sutonom,nećeš se znati vratiti.Šuljaj se tuđim snovima, crtaj po mjesečevu licu dok spava,smiješi se samo, samo dok te nitko ne vidi. Ima razloga zašto volimo noć.Ne otkrivaj ih nikom. '' | |
| | | Ines Mala Početnik
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 18.12.11 18:15 | |
| Niko od nas nikad ne može znati kako izgleda u očima drugog čoveka. Jer, ako je i najbolji psiholog, on to sam ne može proniknuti, a ovaj drugi neće mu to nikad u celosti, iskreno kazati. Neće hteti ili neće umeti. ~Ivo Andrić~ | |
| | | Ines Mala Početnik
| Treba mi još jedan život...još jedan...ne predugačak, ali, dovoljan... Da vratim što je izgubljeno, da ispravim pokvareno...da oprostim neoprošteno... Treba mi još jedna šansa, da pokušam drugačije...da sve kocke skupim i promešam... da imam pravo na još jedno bacanje... | |
| | | Ines Mala Početnik
| A ono što se u meni događa u retkim časovima radosti, što je za mene slast, doživljaj, ekstaza i uzvišenost, to svet voli i traži možda jedino u pesničkim delima, a u životu smatra ludošću.
Herman Hese | |
| | | Ines Mala Početnik
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 18.12.11 18:16 | |
| ...I onda me dodirne tuga, ona tuđa. Ja se stvarno trudim da mi se to ne događa, jer ne umijem da žalim površno, kao što ne umijem da volim površno, kao što rijetko šta u životu radim površno, i sve mi to kida dijelove mene, srca, čega god, a što sam stariji, sve teže se regenerišem..... Čuvam se, ali ne mogu baš uvijek...... I onda razmišljam o tugama, koliko ih samo ima među nama ljudima... | |
| | | Ines Mala Početnik
| Žao mi je što nisam rodjena ili malo gluplja,ili malo pametnija.Gluplja da ne primjećujem neke stvari oko sebe,ili pametnija da ih primjećene ne komentarišem... | |
| | | Ines Mala Početnik
| Dotad sam devojke,razmisljajuci o njima,uglavnom svlacio do gole koze.U mojim malim nocnim fantazijama bile su postrojene kao na sistematskom pregledu,i retko koja je uspela da sacuva na sebi par crnih carapa,ili neku slicnu perverznu krpicu....Ona je bila prva koju sam obukao u nesto.... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme | |
| |
| | | | Poezija i proza - najljepše pjesme | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 461 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 461 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|