|
| Poezija i proza - najljepše pjesme | |
|
+41Otelo Sinistra Besna_glista Carolija dea_ Talia mila01 Luca Milan01 Luna2 Šefik pfirsichblute januska Zagy Ines Mala Mario-x LuckyM5 kala Lunaneaktivna bonaca Zlatokosa clara Oleg520 cassia black-devil len facaabc4 scorpio57 Rokerka jaran legija Kikica Ary Markop Staša Meh Blizanka Niky ajmeivana silvinka Goran 45 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| | | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 05.03.10 18:27 | |
| MORE
More šuti a ja slutim nevera ce Na pucini u osami smisao života tražim kad more tišinom šuti u djecji san kad me mami
Iznad mora ptice lete i ne haju, i ne znaju (kao ja što znam) za jedno uplašeno dijete Ponekad kada sam na moru kažem pogledajte (kao ja što gledam ) tu naljepšu kornatsku zoru |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 05.03.10 18:28 | |
| NE PITAJTE PRIJATELJI
Ne pitajte prijatelji ne pitajte kamo idem kad more moj je dom za more sudba me veže a pucina put je križa ne pitajte prijatelji kad gorcina srce steže Ne pitajte prijatelji ne pitajte kamo idem kad srce mi plavi plima daleko ste i sve dalje kad nevera sve je bliže ne pitajte prijatelji ako još vas negdje ima |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 16.04.10 10:48 | |
| LJUBAV JE SRCU OZNAČILA PUT
-Kada me život prepusti smrti
Kad osjetim njezin ledeni dah
Da l’ ću,draga,zaboravit na te
Kada me okruže tama i strah?
-Sklopljenih ruku upitah Boga;
Kada se nađem sa druge strane
Tko će mi tužnu tješiti dragu?
Tko će joj bolne vidati rane?
-Svjetlo me istog trena obasja
Sunce što nikad ne može zaći
Pokaže Mir u središtu srca
Kojega nisam mogao naći
-Nikada do sad slutio nisam
Da ono sija na ovoj strani
Tu,u mome vlastitome srcu
Kako unutra – tako i vani
Shvatih da Život prestati neće
Kao ni Ljubav,iskrena,prava
Nevažno da li o tome pitaš
Il’ tvoja duša duboko spava
-Ljubav je drugo ime Života
Jednako nježno se brine za sve
Kao i Sunce,jednako sija
Kako za dobre – tako i za zle
-Sjećanja,kažu,venu i bl’jede
Kao voćke nakon jake suše
Nestaju ona u tom trenutku
Kad dođe Smrt i uzme nam duše
-Brinulo me – kad se opet rodim
Kad otvorim novog t’jela oči
Da li ću vas,meni drage ljude
Isponova prepoznati moći?
-Sad znam da ću u novom Životu
Pronaći svakog tko bješe mi drag
Ljubav je srcu označila put
I treba joj samo pratiti trag
Autor Damir Maras _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 16.04.10 21:59 | |
| Sada si moja. Pocivaj svojim snom u mom snu. Ljubav, bol i nevolja sada moraju usnuti. Noc se okrece na svojim nevidljivim kotacima, a ti si uza me cista ko jantar uspavani.
Nijedna nece, ljubavi, spavati s mojim snovima. Ici ces, ici ce mo zajedno vodama ovoga vremena. Ni jedna nece sjenom zajedno sa mnom, samo ti, uvijek ziva, uvijek sunce i mijesec.
Sada su ruke tvoje otvorile njezne sake, ispustile njezne znakove, a ne zna se kamo, tvoje se oci sklopise kao dva siva krila,
dok slijedim vodu koju nosis, koja me nosi: noc, svijet i vjetar rasplicu svoju sudbinu i ja sam bez tebe samo jos tvoj vlastiti san.
Pablo Neruda |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 16.04.10 22:00 | |
| Ne volim te zato što te volim i od voljeti te do ne voljeti te stižem i do čekanja kada te ne čekam srcem mi struji studen i plam.
Ne volim te zato što te volim i beskrajno te mrzim, a mrzeći te molim, i mjera moje putujuće ljubavi jest da te ne vidim i poput slijepca volim.
Možda ću potrošiti siječanjsku svjetlost, okrutnu zraku, svoje beskrajno srce, ukravši sebi ključ spokoja.
U ovoj historiji samo ja umirem i umrijet ću od ljubavi jer te volim, jer te volim, ljubavi, krvlji i ognjem.
Pablo Neruda |
| | | Gost Gost
| Srcu mome tvoje su grudi dovoljne, a slobodi tvojoj pristaju krila moja. Iz usta će mojih nebu stići sve što bijaše uspavano na duši tvojoj.
U tebi je svakodnevna iluzija. Dolaziš kao rosa cvjetnim krunama. Tvoja odsutnost obzorje potkopava. Vječno poput vala bježiš.
Rekoh da si pjevala na vjetru kao borovi i kao jarboli. Poput njih si uzvišena i šutljiva. I namah se rastužiš, kao pred putovanje.
Prihvatljiva si poput puta znana. Nastanjuju te odjeci i glasovi sjetni. Probudih se, i ponekad se sele i bježe ptice što su ti u duši spavale.
Pablo Neruda |
| | | Gost Gost
| Imam misao o tebi i nosim je na dlanu . U svakoj njenoj kapi tvoja kosa sjaji . Imam poljupce mjesečine za tebe . Svaka njena zraka moj je dodir u tebi . Tvoje meko tijelo imam u sebi i nad nebom tvoje bistre oči imam , a za česte šetnje sto ih ispod duge nosim u vjecnom trajanju poljubaca te imam .
Znam da se jasan miris tobom prostire i postelju našu u mlade noći pretvara . Poredane uzdahe na usnama imam i zajedno s njima čekam obrise tvojih , jer me ljubavnim danima dozivaš , trčiš i grliš suncem svoga pogleda . Volim te , jer moj osmjeh u sebi čuvaš i ponosno u sebi snivam , gdje te imam .
Trebam te , jer moje strahove rastjeruješ i carstvom mog nemirnog bića ustrajavaš . Žudim za tobom i žudnjom prekrivam obraze , vrhom tvojih grudi dolazim i u njih uranjam , prstima te stižem u sjeni predivnog poprsja i pučinom tvoje puti razvlačim svoja milovanja . Imam te i pod gorjem i u utočištu valova , svugdje te imam i u svemu nalazim .
Predivna moja ljubavi imam te još i više , jer me tvoja ljubav obuzela , pa me ima , imam to blaženstvo u kojem tebi pripadam . Ljubavi moja jedina , ljubim te još jače i poljupcima u sebi zauvijek te želim imati , imati i čuvati i u nježnim uzdasima nositi , s tobom po nebeskom plavetnilu ljubav voditi i u tom zvjezdanom beskraju u tebi uživati .
Zal Kopp |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 16.04.10 22:01 | |
| nikad vise ne otvaraj vrata u predvecerja ranih ljubavi kad nas odjednom prevare sve rijeci i svi nas pogledi dotaknu da se vise ne vrate
nikad vise svoje srce ne iznosi na dlanu tek udji u neke tople sobe gdje je vrijeme mladosti pogodno gdje bi se mogli na tren pronaci u zaboravljenom refrenu pjesme gdje bi mogli pricati satima i ne znati da li su nam godine prosle
nemoj vise ljubavi otvarati oci u predzorje kad utihnu posljednji glasovi kad se od osame naslonis uspomenom na prozore pod kisom koja zna i hoce a mi tek ljubavni i dobro raspolozeni nismo ni znali da nam je srce u oku raslo i preraslo sve okvire
ne izgovaraj vise rijeci koje si u sumraku sobe ucila na pamet da ih dugo nosis nanizane oko vrata ne otvaraj vise vrata u rana predvecerja ljubavi
podivljat ce rijeke zbog usana neljubljenih necemo se snaci sto nam je bilo davno jedno vrijeme necemo vise znati ni ljubiti kako smo znali nece vise biti ni takvih poraza ni takvih pjesama pa cak ni smrti ako otvoris vrata istom kretnjom nekome tko ce doci
Zeljko Krznaric |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 16.04.10 22:02 | |
| Starinska ura na ormaru spava. Kazaljke njene vec se rdjom zute. Umorna lampa tiho ocrtava prostore uske, samotnicke pute.
Ja ne znam gdje sam? Nesto tamno slute umorne oci. Noc je. Topla. Plava. Tako je tesko, kada stvari sute i kad se mijenja proslost, san i java.
Pa gasim staru lampu, sklapam oci. Nitko mi nece u posjete doci, ni tat, ni gost, ni drug, ni draga zena.
Naslonim glavu na krilo samoci i slusam zvizduk vlakova u noci. - O gdje si sada, gdje si, Bezimena?
Gustav Krklec |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 16.04.10 22:03 | |
| ... ljubav je tako cudna stvar. odjednom, bez ikakve najave nastani se u tebi i postane vladaricom tvog srca, ispunjava te nekom unutarnjom srecom koju samo zaljubljeni razumiju. ponekad ju podijelis sa nekom tebi dragom osobom a onda kada sve to zavrsi polako ti para srce, dusu, tijelo... poput papira na kojem su ispisane rijeci boli i patnje pomijesane sa suzama prolivenih zbog osobe koju volimo, i onda kada ne zelim da itko vidi i pokusa shvatiti sto nam je, papir poderemo u tisuce komadica ili ga zguzvamo i bacimo... a to i isto ljubav cini nama... pusta nas da patimo dok nas to ne slomi i onda kad smo na vrhuncu ludila napusti nas na isti nacin na koji se i pojavila... i kad smo prepusteni sami sebi, tek tada uistinu patimo... do tada smo krivili ljubav, a sada krivimo samocu... ona je najgori covjekov neprijatelj... uvijek je prisutna i kad tad nam opet pravi drustvo, a onda opet sve iznova... ljubav se bez ikakve najave nastani u tebi i ti opet volis.....
anoniman autor |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 27.04.10 18:39 | |
| BUKET
Šta tu radiš devojčice Sa tim cvećem tek ubranim Šta tu radiš devojko Sa tim cvećem ne više svežim Šta tu radiš lepa ženo Sa tim cvećem koje vene Šta tu radiš starice Sa tim cvećem davno već uvelim -Čekam pobednika
Žak Prever |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 28.04.10 9:47 | |
| Pablo Neruda
Noćas bih mogao napisati
Noćas bih mogao napisati najtužnije stihove.
Napisati, na primjer: "Noć je posuta zvijezdama, trepere modre zvijezde u planini."
Noćni vjetar kruži nebom i pjeva.
Noćas bih mogao napisati najtužnije stihove. Volio sam je, a ponekad je i ona mene voljela.
U noćima kao ova, bila je u mom naručju. Ljubljah je, koliko puta, ispod beskrajna neba.
Voljela me, a ponekad i ja sam je volio. Kako da ne volim njene velike nepomične oči.
Noćas bih mogao napisati najtužnije stihove. Misliti da je nemam, osjećati da sam je izgubio.
Slušati noćas beskrajnu, još mnogo dužu bez nje. I stih pada na dušu kao rosa na pašnjak.
Nije važno što je moja ljubav ne sačuva. Noć je posuta zvijezdama i ona nije uza me.
To je sve. U daljini netko pjeva. U daljini. Duša je moja nesretna što ju je izgubila.
Kao da je želi približiti, moj pogled je traži. Srce je moje traži, a ona nije uza me.
Ista noć u bijelo odijeva ista stabla. Ni mi, od nekada, nismo više isti.
Više je ne volim, sigurno, ali koliko sam volio! Moj glas je tražio vjetar da takne njeno uho.
Drugome, pripast će drugome. Kao prije mojih cjelova. Njen glas i jasno tijelo. Njene beskrajne oči.
Više je ne volim, zaista, no možda je ipak volim? Ljubav je tako kratka, a zaborav tako dug.
I jer sam je u noćima poput ove držao u naručju, duša je moja nesretna što ju je izgubila.
Iako je to posljednji bol koju mi zadaje i posljednji stihovi koje za nju pišem. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 30.04.10 9:56 | |
| Pjesma mrtvog pjesnika
Moj, prijatelju mene više nema, Al nisam samo zemlja, samo trava, Jer knjiga ta, što držiš je u ruci, Samo je dio mene koji spava. I ko je čita u život je budi. Probudi me, i bit ću tvoja java.
Ja nemam više proljeća i ljeta, Jeseni nemam, niti zima. Siroti mrtvac ja sam, koji u se Ništa od svijeta ne može da prima. I što od svijetlog osta mi života, U zagrljaju ostalo je rima.
Pred smrću ja se skrih (koliko mogoh) U stihove. U mraku sam ih kovo, Al zatvoriš li za njih svoje srce, Oni su samo sjen i mrtvo slovo. Otvori ga, i ja ću u te prijeći Ko bujna rijeka u korito novo.
Još koji časak htio bih da živim U grudima ti. Sve svoje ljepote Ja ću ti dati. Sve misli. Sve snove, Sve što mi vrijeme nemilosno ote, Sve zanose, sve ljubavi, sve nade, Sve uspomene -- o mrtvi živote!
Povrati me u moje stare dane! Ja hoću svjetla! Sunca koje zlati Sve čeg se takne. Ja topline hoću I obzorja, moj druže nepoznati. I zanosa! i zvijezda kojih nema U mojoj noći. Njih mi, dragi, vrati.
Ko oko svjetla leptirice noćne Oko života tužaljke mi kruže. Pomozi mi da dignem svoje vjeđe, Da ruke mi se u čeznuću pruže. Ja hoću biti mlad, ja hoću ljubit, I biti ljubljen, moj neznani druže!
Sav život moj u tvojoj sad je ruci. Probudi me! Proživjet ćemo oba Sve moje stihom zadržane sate, Sve sačuvane sne iz davnog doba. Pred vratima života ja sam prosjak. Čuj moje kucanje! Moj glas iz groba!
Dobriša Cesarić |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 19.05.10 10:22 | |
| A POSLIJE
Iščezavaju labirinti što ih vrijeme stvara.
(Samo pustoš ostaje.)
Iščezava srce, izvor želja.
(Samo pustoš ostaje.)
Iluzija zore i poljupci, sve iščezava.
Samo pustoš ostaje. Pustoš valovita.
Federico García Lorca |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 23.05.10 18:05 | |
| Došao sam tebi kao što rijeka ide moru Žrtvovao sam jednim potezom i svoj tok i svoje planine Napustio sam zbog tebe svoje prijatelje i svoje djetinjstvo Svaka kap vode moga života upila je so tvoje neizmjernosti Tvoje sunce uništilo je moju prošlost pretke Ti vladaš nad mojom krvlju nad mojim snovima nad mojim ludilom Dao sam ti sve svoje sjećanje kao jednu kovrdžu moje kose Spavam samo u tvojim snjegovima Razvalio sam svoju postelju rastjerao svoje dobre vile Odrekao sam se već davno svojih legendi U kojima su Rembo Kras i Dikas I Valmor koja plače u ponoći Konopac Nervalov prekinuo se I metak koji je ubio Ljermontova prošao je kroz moje srce Podijeljeno tvojim koracima Razvejano tvojim pokretima Ko zaljubljeni vjetar neke šume Ja idem za prašinom koja se jutrom goni iz kuće I koja se strpljivo vraća neprimjetno u toku čitavog dana Bršljan koji raste a da niko ne primjećuje Dok ga ne sakate u njegovoj vjernosti Ja sam izlizani kamen silom tvoga stalnog šetanja Stolica koja te čeka na tvome uobičajenom mjestu Okno sa koga tvoje cijelo gori gledajući u prazno Petparački roman koji govori samo o tebi Otvoreno pismo zaboravljeno prije no što je pročitano Prekinuta rečenica na koju vraćati se nema značaja Trepatanje soba kroz koje se prošlo Parfem koji ostavljaš za sobom A kad izađeš nesrećan sam kao i tvoje ogledalo
Luis Aragon |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 23.05.10 18:06 | |
| 1. Volela bih da mogu da te prelijem osmehom… Da ti u oko pretočim ovaj moj iskričav sjaj koji kroz osmeh zaživi kad ti se spomene ime… Da ti stočim jos smelije pogled sa jasnim podstrekom koji vidi početke i ne priznaje kraj… Kako da ti ga predam? Ne postoje te rime… Kako sve da prenesem kad putevi ne postoje…? Nazirem samo drhtaj, kao dah, treperav, sneni u ono nemušto vreme kad noć smenjuje dan… I već mi sve nade streme 2. Volela bih da mogu da ti dotaknem lice… Da te usnama svojim toplo osetim žudim… Da talasava vatra u dubinama mojim kroz dodir izroni negde gde skupa s tobom postojim… I da svojom toplinom i tvoju vatru budim… Negde u odbljesku zlata moj dah se meša s tvojim. Kroz neke žućkaste niti osećam tvoju kosu. Dok modro, kasno veče tvoje mi telo krije, počinjem da postojim kroz zlato koje se prosu. 3. I nije sve ovo varka. Ja sam ti dala sebe, svu plam što iz mene lije, vrelinu svakog mog kutka… I nije mi više bitno da li sam ja još ja ili postojim kroz tebe dok je tog večnog trenutka… Moj požar obojen žutim… Znam da do tebe stiže… jer s tvojim plamenom sluti, zašto mi nisi bliže…? 4. Odraz Sunca u meni, toplina koja me greje, i žudnja i dah sneni dok strujimo u jedno… I meki odbljesak snova što se treperi i smeje, i čini od zajedništva sve drugo manje vredno… I sve drugo što šaljem kroz ove zlatne niti, sve ono što imam do čega mi je stalo… Nisu dovoljni u biti… Ne dopiru istim sjajem… Jer: koliko god da ti dam, još toga u meni ima… koliko god da dajem, u meni je još scvalo… koliki god bio žuti sjaj, još veća postoji plima… I znam da ti nisam dala dovoljno, da je sve to malo… Dragana Konstantinović |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 24.05.10 17:36 | |
| Da bih rekao to što želim
Da bih rekao što želim dostaje jedna riječ, ali tu su i ostale da bi nastanile tišinu.
Da bih rekao što želim dostaje jedna ruža, jedan plamen za moje vlažne prste.
Nedostaju mi ruke, nedostaje mi žito i zubi da bih te primio i da bih te zaboravio.
Vjetar podiže iz pijeska moje ime i ono kaplje na mene poput žedne kiše.
postoje dani u kojima je sve zapisano, postoje godine i prazno lišće jeseni.
O tebi znam samo da si bila, samo da živiš, i pamtim samo ono čega se ti ne sjećaš.
Naga, ti se stidiš svoje sanjive nježnosti kao stablo koje vjetar pokriva lišćem.
Daleko je djetinjstvo koje zaboravljam ti ostavljaš svoj život kao da ti ne pripada.
I sada sniježi po njemu gusta kiša i ja koji stojim kraj prozora nekog vlaka koji bez mene odlazi.
Da bih rekao što mi nedostaje izmišljam riječi kao što su: nekad i zauvijek i nikada više. Zvonimir Galeb |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 24.05.10 17:37 | |
| Osam izgubljenih stihova
Prvi je o tebi, ali nedorecen. Ono cega nema ostaje i pece.
Drugi je o tebi. Jabuke i voda drhte u daljini dok uza me hodaš.
Treci je o tebi. Ne poznam ga više. Samo svjetlo munje, vedro crne kiše.
Cetvrti je o tebi. Ne vidim ti oci. Tragovi u blatu, koraci u noci.
Peti je o tebi, a ti si daleko do mrtvoga mora otišla si rijekom.
Šesti je o tebi, kao da te ima, kao da si ovdje. Vece je, i zima.
Sedmi je o tebi, jedva da ga cujem. Pod grlom u mesu skriva se. I ruje.
Osmi je o tebi. Govori i cuti. Ponavlja ga ptica. Ti ga neceš cuti. Zvonimir Galeb |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 24.05.10 17:37 | |
| Ljubavi moja
Ljubavi moja. Tražim te ponovo tamo gdje sve prestaje: u jednom trenu između snijega što pada i vatre umirućeg na tvome licu, ispod tvoje haljine, u zraku koji izgovaraš.
Amor mio. Nema imena koje ti ne pripada: tu je kišno ljeto, godina, grana trešnje, tu je tvoje tijelo od voska na kome je more ostavilo svoj sjenoviti križ. Gorčina,
prazno nebo, tjeskoba, lude riječi na koje ne pristajem dok silazim između tvojih ruku i tražim nagi plač što ispunjava moja usta.
Ljubavi moja, uzdrhtala na kiši, ona koja spava na mojoj postelji, prekrivena mojom rukom, ona koja ne razlikuje više to što sam stvorio i to što me napušta.
I moju žeđ sa tragovima bezumne soli. Zvonimir Galeb |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 24.05.10 17:40 | |
| Zamagljeno staklo
Nježnosti moja, koliko je godina bez tebe prošlo i jedva da te prepoznajem. Ptica koju još pamtim ponovo maše krilima silazeći s davnog neba, nekadašnje zvijezde opet će progristi tamnu ponjavu neba i zaslijepljen gledam njegovo staro lice. Ako sam kralj ja sam i prosjak koji okreće tebi svoje gladne oči. Naslanjam usne na zamagljeno staklo i slušam riječi koje jedna duša govori drugoj Zvonimir Galeb |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 24.05.10 17:42 | |
| Ponekad mi se čini da sam umoran, umoran od života, od tolikih stvari kojih nema, jer tebe nema.
Ponekad mi se čini da je tamno i hladno oko mene i da samo ti čuva nešto nalik toplini.
Toliko sam zbunjen i ne razlikujem više šećer od soli, smejem se kad ne treba. Čudnovato je kako čovek može biti bespomoćan, ako je ostavljen.
Neki dan hodao sam ulicom, ali nisam stigao kamo sam pošao. Pozdravljao sam nepoznate ljude i govorio gluposti kojih se stidim.
Ponekad mi se čini da te nalazim pošto sam izgubio gotovo sve što je bilo važno, mislim, za mene.
To su obične stvari, ali ne one, te obične stvari, ja živim s njima svakog dana i one me nalaze.
Mogu da budem neobrijan i bez kravate, i da ćutim satima, kao drvo. O čemu? Ne znam. Detinjaste misli o ljubavi. I o tome da me ti voliš.
To će proći, znam. Uvek prolazi; rekao je prijatelj, i zaplakao. I on ima svoju nevolju, jednako običnu, ni on ne razlikuje šećer od soli. Zvonimir Galeb |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 24.05.10 17:43 | |
| Pored mene U postelji još pored mene bdije, Pokriven mrakom, kao brod u luci, Tvoj život u kom uplašeno bije I moje srce, kao sat na ruci.
Sa prijestolja se na nas Sljeme ruši I stiže sve do groblja iznad grada, A kiša kupa bol u mojoj duši I skuplja se kraj posljednjih arkada.
Ti ne znaš kamo, gubeći se, ide Taj put na kome nema putokaza I tvoje oči, zamagljene, vide U kapi kiše krhotinu mraza.
Ja ništa ne znam o svome životu, Ni tko me vodi, ni što da se radi I pamtim samo neku anegdotu O ljubavi, i nevolji, i nadi.
Moj um od snova, slova i papira Još čuva tvoje slogove i rime. A ti, kad čuješ kako netko svira Hoćeš li znati kako mu je ime? Zvonimir Galeb |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 24.05.10 17:44 | |
| Dvoje
Stavi ruku na moja usta, na njima već je tvoja ruka.
Nasloni obraz na moj obraz. Naslonit ćeš ga na svoje lice.
Na mome ramenu, budeš li me ljubila, već su tvoje usne.
Ako si moja već si bila moja. Poljubi me. Već si me poljubila.
Zatvori oči, vidjet ćeš kako ih zatvaram, kako se zatvaraju.
Ispod sive krošnje usnula naći ćeš sebe kako spavaš... Zvonimir Galeb |
| | | scorpio57 Totalno relaxiran
Broj postova : 2012 Godine : 67 Lokacija : sb Datum registracije : 18.05.2010
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 24.05.10 17:46 | |
| Antun Branko Šimić
Opomena
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Pusti da cijelog tebe prođe blaga svjetlost zvijezda!
Da ni za čim ne žališ kad se budeš zadnjim pogledima rastajao od zvijezda!
Na svom koncu mjesto u prah prijeđi sav u zvijezde. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme 24.05.10 17:47 | |
| Podji sada. Uzduh vec podrhtava i zedna zemlja provlaci se izmedju udova. Ti ostajes, kao sto ostaje moj zivot, s otiskom moje sake iz koje rastu petunije.
Sve manja u ocajnom prostoru, veca u mojoj dusi, kao velika glad sto sve uzima i sve napusta, stvorena od sna i mesa, od nagih uspomena. Jato golubova silazi s moje postelje.
Podji sada. Ne zaustavlja se rijeka osinuta munjom, ne prestaje da tece more na jednoj mapi sto cuva nejasna imena od slogova i krvi, i jedan uzasan bol pod kozom neke planine.
Njezna. Ona koju pamtim. Izgubljena. Koje ime pristaje ovoj puti, tim ustima, toj samoci od koje gradim kao od silovite gline sve ono sto ne prestaje na tvome usnulom licu.
Podji sada, ne okreci se, pjevaju trske i vece drhti kao tek rodjena kosuta, u snijegu ostaje samo haljina, samo krpe vjetra sto nastanjuju moj zivot kao napusteno stado lanadi. Zvonimir Galeb |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Poezija i proza - najljepše pjesme | |
| |
| | | | Poezija i proza - najljepše pjesme | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 424 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 424 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|