Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Prestanite pušiti na zdrav način

Go down 
+2
Kikica
Blizanka
6 posters
Go to page : Previous  1, 2
Autor/icaPoruka
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 74186
Godine : 174
Datum registracije : 21.01.2009

Prestanite pušiti na zdrav način - Page 2 Empty
PostajNaslov: Prestanite pušiti na zdrav način   Prestanite pušiti na zdrav način - Page 2 I_icon_minitime29.11.09 10:17

First topic message reminder :

Postoji veoma mnogo razloga zbog kojih biste trebali prestati pušiti, a isto toliko je i savjeta kako da to učinite. Mnogi pušači su godinama pokušavali na raznorazne načine odvići se te ružne navike, no nakon izvjesnog vremena cigareta bi se 'sasvim slučajno' ponovo pronašla u njihovim rukama.
Ipak, ukoliko ste čvrsto odlučili da 'bacite' cigarete, stručnjaci daju nekoliko jednostavnih, ali učinkovitih savjeta.

Pronađite jak razlog za prestanak pušenja

To što cigarete štete vašem zdravlju jeste itekako dobar razlog da prestanete pušiti, no strastvenim pušačima potreban je puno jači. Razlog pronađite u osobama koje volite, u potrebi i želji da se osjećate mlađe i zdravije, ali i u strahu od brojnih zloćudnih bolesti, poput raka.

Odvikavajte se postepeno

Nagli prestanak pušenja može dovesti do frustracije, depresije i ljutnje, što opet vodi ka tome da počnete pušiti. Kada odlučite da 'ostavite' cigarete, učinite to polako. Zamjenu potražite u nikotinskim žvakaćim gumama, no nikako ih ne konzumirajte zajedno sa cigaretama. Također, možete uzeti i antidepresive koji će vam pomoći da kontrolirate depresiju izazvanu prestankom pušenja.

Potražite pomoć bližnjih

Kada se odlučite da prestanete pušiti, saopštite to vašoj porodici i tražite da vas podrže u namjeri da se odviknete. Što više podrške dobijete lakše će vam biti da se odviknete.

Stres liječite opuštanjem

Kada su pod stresom većina ljudi posegne za cigaretama, jer nikotin pomaže pri relaksaciji mozga u stresnim uvjetima. No, ako ste se već odlučili da prestanete puštiti, svaki put kada ste pod stresom vježbajte, šetajte, idite na časove yoge ili se jednostavno opuštajte slušajući vama omiljenu muziku.

Izbjegavajte druge 'poroke'

Kafa i alkohol mogu predstavljati povod da ponovo posegnete za cigaretom. Izbjegavajte ih!

Čišćenje

Nakon odluke da se riješite ružne navike temeljito očistite stan, ali i provjetrite svu odjeću u ormarima kako biste uklonili mirise nikotinskog dima, a time spriječili da dođete u ponovno iskušenje.

Vježbanje

Duge šetnje, plivanje, trčanje ili fitness pomoći će vam da skrenete misli, a uz to i da sagorite brojne kalorije čiji će se unos uz vaš apetit nakon prestanka pušenja vjerovatno povećati.

Jedite svježe namirnice

Voće i povrće će vam pomoći da iz organizma uklonite toksine, te stručnjaci savjetuju da konzumirate što više svježeg voća, odnosno povrća.

Prestanite pušiti na zdrav način - Page 2 091002011

Prestanite pušiti na zdrav način - Page 2 Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po

Autor/icaPoruka
teaa
Totalno relaxiran
teaa

Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 2415
Godine : 54
Datum registracije : 05.02.2010

PostajNaslov: Re: Prestanite pušiti na zdrav način   Prestanite pušiti na zdrav način - Page 2 I_icon_minitime08.05.10 22:49

Sad mi se to događa...otišla mi je kutija danas.Ali...napravila sam jednu dobru stvar.Nemam rezervne i nisam kupila nijednu...a dućani su zatvoreni Smile Barem nešto...nikad ne kupujem cijelu šteku duvana....samo jednu svaki dan Smile
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Prestanite pušiti na zdrav način   Prestanite pušiti na zdrav način - Page 2 I_icon_minitime08.05.10 22:50

pa posle pizdiš kad nemaš.. Laughing
[Vrh] Go down
teaa
Totalno relaxiran
teaa

Female
Capricorn Rooster

PostajNaslov: Re: Prestanite pušiti na zdrav način   Prestanite pušiti na zdrav način - Page 2 I_icon_minitime08.05.10 22:51

Tornado je napisao/la:
pa posle pizdiš kad nemaš.. Laughing

Jel' vidiš kako vrijedno forumašim Laughing
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Prestanite pušiti na zdrav način   Prestanite pušiti na zdrav način - Page 2 I_icon_minitime08.05.10 22:52

Prestanite pušiti na zdrav način - Page 2 12363 zaposlila si prste
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Prestanite pušiti na zdrav način   Prestanite pušiti na zdrav način - Page 2 I_icon_minitime08.05.10 22:53

još malo pa ćeš početi da zagledaš u pepeljaru da li ima kojeg opuška za pripaliti.. Laughing
[Vrh] Go down
teaa
Totalno relaxiran
teaa

Female
Capricorn Rooster

PostajNaslov: Re: Prestanite pušiti na zdrav način   Prestanite pušiti na zdrav način - Page 2 I_icon_minitime08.05.10 22:56

Tornado je napisao/la:
još malo pa ćeš početi da zagledaš u pepeljaru da li ima kojeg opuška za pripaliti.. Laughing

Baš si me pročitao...bilo je i takvih situvacija Laughing
I još...pregledavanje torbi...da nije koja slučajno ispala.Jednom se to desilo...cila sam se raznježila Laughing
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Prestanite pušiti na zdrav način   Prestanite pušiti na zdrav način - Page 2 I_icon_minitime08.05.10 22:58

i ja se raznežim uvek kad nemam cigareta...uvek zaplačem od muke.. beba
[Vrh] Go down
teaa
Totalno relaxiran
teaa

Female
Capricorn Rooster

PostajNaslov: Re: Prestanite pušiti na zdrav način   Prestanite pušiti na zdrav način - Page 2 I_icon_minitime08.05.10 23:01

...ova me tema dirnula pravo...bilo je i pomoćnih riješenja...susjeda na primjer...ma malo je kasno ipak Smile
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Prestanite pušiti na zdrav način   Prestanite pušiti na zdrav način - Page 2 I_icon_minitime08.05.10 23:02

ma kakvi kasno...razlupaj se na vrata i viči 'Upoooomoooćććććć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[Vrh] Go down
teaa
Totalno relaxiran
teaa

Female
Capricorn Rooster

PostajNaslov: Re: Prestanite pušiti na zdrav način   Prestanite pušiti na zdrav način - Page 2 I_icon_minitime08.05.10 23:03

pravo me mučiš Laughing
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Prestanite pušiti na zdrav način   Prestanite pušiti na zdrav način - Page 2 I_icon_minitime08.05.10 23:04

ja sad baš pripalio i uživam u svakom atomu dima...hhuuhhhh kako prija.. nargila Laughing veseli
[Vrh] Go down
teaa
Totalno relaxiran
teaa

Female
Capricorn Rooster

PostajNaslov: Re: Prestanite pušiti na zdrav način   Prestanite pušiti na zdrav način - Page 2 I_icon_minitime08.05.10 23:06

Mislim da mi je vrijeme za spavanje...šmrrrrcccc tužni
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Prestanite pušiti na zdrav način   Prestanite pušiti na zdrav način - Page 2 I_icon_minitime08.05.10 23:08

onda...sve što prespavaš uštedećeš na cigaretama.. :;):
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Prestanite pušiti na zdrav način   Prestanite pušiti na zdrav način - Page 2 I_icon_minitime09.05.10 13:43

nikakav način meni ne pomaže, ne mogu prestati pušiti
valjda zato jer ne želim
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Prestanite pušiti na zdrav način   Prestanite pušiti na zdrav način - Page 2 I_icon_minitime09.05.10 16:42

Prestanite pušiti na zdrav način - Page 2 31382 danas sam od 5 sati ispusila samo 3 cigare
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Prestanite pušiti na zdrav način   Prestanite pušiti na zdrav način - Page 2 I_icon_minitime

[Vrh] Go down

Prestanite pušiti na zdrav način
[Vrh] 
Stranica 2 / 2.Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Zdrav način započinjanja dana
» Prestanite se uspoređivati
» Kada točno žena može uspješno prestati pušiti?
» Zdrav kao dren
» Zdrav doručak