|
| Kada točno žena može uspješno prestati pušiti? | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Kada točno žena može uspješno prestati pušiti? 28.02.11 9:38 | |
| Već duže vrijeme želite se odreći te nezdrave, omražene i loše navike pušenja. Iza vas su brojni pokušaji, no nekako se uvijek vratite cigareti. Možda prestajete pušiti u krivo vrijeme? Naime, čini se da je kod žena ključan trenutak prestanka pušenja. A njega trebate uskladiti sa svojim menstrualnim ciklusom. Hoće li žene prestati uspješno s pušenjem ovisi o njihovom menstrualnom ciklusu, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta u Minnesoti. U istraživanju je sudjelovalo 200 žena koje žele prestati s ovim porokom. Kako bi znanstvenici utvrdili ima li menstrualni ciklus utjecaja na našu odluku o nepušenju, žene su podijeljene u dvije skupine koje su se razlikovale po trenutku prestanka pušenja. Jedna skupina je bacila cigarete nakon menstruacije i u vremenu prije ovulacije, dok je druga skupina odustala od pušenja nakon ovulacije i prije iduće menstruacije. Rezultati su uistinu zanimljivi. Čak 86 posto žena iz prve skupine je nakon samo mjesec dana počelo ponovno pušiti, dok se u drugoj skupini 66 posto žena držalo svoje odluke. Znanstvenici objašnjavaju da je istraživanje pokazalo kako je ženin menstrualni ciklus povezan s pušenjem. Naime važnu ulogu igraju hormoni. Savjetuju da će odluka biti uspješnije provedena u djelo ako s pušenjem prestanete nakon ovulacije, tj. prije iduće menstruacije. Vjerovali ili ne u rezultate ovog istraživanja, škoditi ne može da cigarete bacite netom prije iduće menstruacije. Može vam biti samo lakše. izvor _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | slavena Totalno relaxiran
Broj postova : 1510 Godine : 124 Lokacija : sever Datum registracije : 26.02.2011
| Naslov: Re: Kada točno žena može uspješno prestati pušiti? 28.02.11 10:26 | |
| Interesantno. Zaista interesantno.
Bivsi sam pusac ( ponosni , to moram naglasiti ) . Pokusavala sam na razne nacine odviknuti se od te ( sad slobodno mogu reeci , lose navike ) ali nikad nisam imala dovoljno cvrst karakter i posle par dana , popustala sam opet da prevlada ta moja losa navika. Priznajem , volela sam cigarete , pogotovo u kombinaciji sa kafom.. Ali , pre par godina , bolest zbog koje sam zavrsila i u bolnici , ... tad , cigarete nisam mogla ni primirisati. I od tad , svima pricam , da sam znala kako mi je lepo i mirisljavo bez cigareta , bila bih cvrsci karakter. Ali , nikad kasno nije... treba samo hteti..a, kao malu pomoc u toj odluci , procitati upustva iz uvodnog posta. :hy: | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Kada točno žena može uspješno prestati pušiti? 28.02.11 10:36 | |
| I od tad , svima pricam , da sam znala kako mi je lepo i mirisljavo bez cigareta , bila bih cvrsci karakter. To isto i ja govorim. Baš mi je super bez njih. Ne smrdim ko peperljara, roba mi je uvijek mirišljava, za mnom se ne vuče srad. Kosa mi miriše, a kava mi je čak postala i bolja bez njih, zapravo više zahtijevam od nje, volim da mi bude savršena, a to nisam uvijek osječala kada su mi usta bila puna smrada cigareta. A ovo njihovo istraživanje kod mene to nebi prošlo, ja sam tek nakon ovulacije ljuta i najradije bi sjela negdje i samo zapalila da izbacim sve iz sebe, a nikako da ih se tada riješim. Uspjela sam ih odbaciti kada sam se uhvatila da prije nego ču ju zapaliti razmišljam kako su mi dovratne i kako će mi biti fuj več nakom dva dima, ali vrag me vuče da ju zapalim. Tu sam rekla neču više. I ne pušim več 5 godina | |
| | | slavena Totalno relaxiran
Broj postova : 1510 Godine : 124 Lokacija : sever Datum registracije : 26.02.2011
| Naslov: Re: Kada točno žena može uspješno prestati pušiti? 28.02.11 10:55 | |
| Kikice , svaka cast! Tvoja odluka je za bila si zaista cvrstog karaktera , rekla ne , i toga se pridrzavala, a dok mene , mene je bolest naterala da odustanem . Moram priznati i ovo .. da nije , sigurno bih jos uvek pila kafu sa cigaretom. I kod mene vazi ona narodna , svako zlo - za neko dobro. | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Kada točno žena može uspješno prestati pušiti? 28.02.11 11:02 | |
| To je istina i je uvijek svako zlo za neko dobro. Nadam se da ti se zdravlje poboljšalo, a što se tiče toga zbog bolesti. I sama sam tako , pa nakon tri dana došla kući i sjetim se da mi u tih 3 dana niti jednom nije pala na pamet samo kava. Moram reči i da kada sam saznala da sam trudna isti dan sam ih se ostavila. Nisam pušila čitavu trudnoču, sve do nekih 4-5 mjeseci nakon poroda. I tu od nervoze stresa, ponovno počnem, ali nisam dugo nekih godinu da na i manje. Danas mi stvarno ne fali uopče. Štoviše jako mi smeta kada netko puši pored mene, a ako ispuhne dim u mene dobijem "mlade" | |
| | | mexx Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 396 Godine : 39 Lokacija : tu i tamo Datum registracije : 21.02.2011
| Naslov: Re: Kada točno žena može uspješno prestati pušiti? 28.02.11 13:02 | |
| nepusac sam pa ne znam odgovor | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Kada točno žena može uspješno prestati pušiti? | |
| |
| | | | Kada točno žena može uspješno prestati pušiti? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 494 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 494 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|