|
| Zdrav doručak | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Zdrav doručak 15.11.08 22:39 | |
| Jedete li zdrav doručak? Evo nekoliko dobrih primjera.
Ukusni recepti sa zobenim pahuljicama.
Vjerojatno već znate koliko dobra čini jedna zdjela zobene kaše - zagrije vas, zasiti i napuni energijom kao malo koja druga vrsta doručka. Istraživanja su pokazala da ova nevjerojatna namirnica također pomaže u prevenciji pretilosti, dijabetesa i srčanog udara. I to nije sve! Što se dogodi kada na sve to dodate zdrave sastojke sa svojim specifičnim super-moćima. BUM! Vaš prvi dnevni obrok je nutritivni TNT!
Sjemenke suncokreta i brusnica Ovaj recept koji ne zahtijeva kuhanje je kombinacija suncokretovih sjemenki, zobi i mlijeka.
Izmiješajte ½ šalice zobi sa žlicom suncokretovih sjemenki i žlicom suhih brusnica u jednoj šalici nemasnog mlijeka. Pokrijte i spremite u hladnjak preko noći.
Energetska vrijednost: 332 kcal
Badem i brusnica za mozak Ovo bobičasto voće i orašasti plod pružaju vašem geniju potrebne vitamine i omega 3 masne kiseline.
Prokuhajte jednu šalicu vode. Dodajte ¼ šalice zobene kaše. Kuhajte uz miješanje nekih 25 minuta dok zob ne omekša. Smanjite vatru na najmanje i kuhajte dodatne 3 minute, uz neprestano miješanje. Dodajte ½ šalice nemasnog mlijeka, jednu žlicu badema, 1/3 šalice svježih ili zamrznutih brusnica i jednu žličicu smrvljenih lanenih sjemenki.
Energetska vrijednost: 251 kcal
Zasitni maslac od kikirikija
Lanene sjemenke pečene s jajima, maslacem od kikirikija i sojinim mlijekom pružaju dovoljno proteina da ručak možete i odgoditi. Zagrijte pećnicu na 190° C. Pripremite nauljeni lim za pečenje. U veću zdjelu izmiješajte 2 šalice zobi i 2 žličice cimeta. U zasebnoj zdjeli srednje veličine izmutite 2 jaja i dodajte 2 šalice sojinog mlijeka s aromom vanilije, šalicu vode i 4 žlice kikirikijevog maslaca. Pomiješajte sa zobi, te smjesu izlijte u lim za pečenje i pecite 20 min.
Energetska vrijednost: 253 kcal
Banana i orah pekan
Kombinacija bogata kalijem i bjelančevinama. ¼ šalice zobenih pahuljica, ½ šalice vode, ½ žličice ekstrakta vanilije, žličica cimeta i prstohvat soli. Smjesu stavite u mikrovalnu na minutu i pol. Prelijte s ¼ šalice obranog mlijeka, te dodajte narezanu bananu i žlicu pekan oraha.
Energetska vrijednost: 388 kcal
Izvor: Gastro.hr
Moram priznati da ja uopće ne doručkujem, a kamoli zdravo :oops: :oops: |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdrav doručak 16.11.08 16:46 | |
| Ja jedem kukuruzne pahljice skoro svaki doručak. |
| | | Gost Gost
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdrav doručak 16.11.08 20:32 | |
| onda ja jedini imam nezdrav doručak.....krafne, štrudle, forneti... :shock: i obavezno ih zalijem sa dvije šalice kave i šalicom zelenog čaja... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdrav doručak 16.11.08 22:13 | |
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdrav doručak 16.11.08 23:05 | |
| |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Zdrav doručak 22.11.08 16:10 | |
| Za dorucak mažem sve i svašta, jaja, paštetu, špek, sir, šunku.... _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| | | | ycyc Početnik
Broj postova : 18 Godine : 39 Lokacija : bihac Datum registracije : 26.11.2008
| Naslov: Re: Zdrav doručak 26.11.08 1:29 | |
| | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdrav doručak 28.11.08 13:48 | |
| ja ne doručkujem... prvi obrok mi je oko 10 - 10:30 (to mi kao ručak)... ili ako ga preskočim onda je prvi tek u 17 - 18...
brrrrr znam znam...nije pohvalno...ali hebiga tak je kak je...
ps. no ako se i desi doručak onda mora biti raznolik i pun povrća... malo sira, neke kobace, malo salamice, namaza, paradajz, feferoni, mali kukuruz, paprika, mrkva.... i dalje... od svega pomalo i friško pecivo... |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Zdrav doručak 16.03.09 18:04 | |
| Nije ti zdravo to što ne doručkuješ desty. Ja uvijek doručkujem i ako prođe pola sata od buđenja da ništa nisam pojeo, već me počinje hvatati gadna slabost. : _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdrav doručak 16.03.09 18:08 | |
| Doručkujem obavezno...e sad obično pahuljice al i sve drugo...... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdrav doručak 16.03.09 18:12 | |
| |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Zdrav doručak 17.03.10 22:05 | |
| koji dorucak ..ko je vidjeo doruckovati od svih obroka najmrze mi je doruckovati ..popijem kafu i to je to ..nekad uzmem narandu ili jabuku ..ali i to rijetko ...jednostavno ne mogu ujutro jesti ... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | mihaela Ljubitelj foruma
Broj postova : 3434 Godine : 38 Lokacija : Uvek dovoljno blizu da vidim sve Datum registracije : 25.11.2009
| Naslov: Re: Zdrav doručak 19.04.10 22:26 | |
| Moj dorucak je u 13h, a ustanem u 7 ! Znam da nije zdravo, al ne mogu jesti rano... A jedem sta nadjem...najzdravije bi bile neke zitarice + mlecni proizvod, al ne mogu bas na poslu nositi posudicu , pahuljice, mleko, kasiku | |
| | | Wind Totalno relaxiran
Broj postova : 1722 Godine : 42 Datum registracije : 09.12.2009
| Naslov: Re: Zdrav doručak 19.04.10 22:42 | |
| Ono si sto jedes (i pijes) ...i tijelo i dusa reaguju na hranu koju konzumiras Ja obracam posebnu paznju na to...pa i 90% hrane koju jedem sama i uzgajam | |
| | | mihaela Ljubitelj foruma
Broj postova : 3434 Godine : 38 Lokacija : Uvek dovoljno blizu da vidim sve Datum registracije : 25.11.2009
| Naslov: Re: Zdrav doručak 19.04.10 22:45 | |
| Stvarno ? Ajd da cujem, sta si posejala | |
| | | Dita von Teese Ljubitelj foruma
Broj postova : 3308 Godine : 114 Datum registracije : 12.02.2010
| Naslov: Re: Zdrav doručak 19.04.10 23:03 | |
| Ja nikad ne doruckujem,obicno prespavam dorucak,budim se kasno,pa mi je prvi obrok obicno u 5.Inace sve i kad sam ustanem rano opet ne doruckujem jer mi posle bude lose,obicno mi se toliko prispava da ne mogu da radim. | |
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdrav doručak 20.04.10 11:30 | |
| vinovu lozu kažeš..koje sorte?? |
| Naslov: Re: Zdrav doručak 20.04.10 11:32 | |
| Kardinal, mirisljavku, kraljicu.... Sto? imas ti neke lijepe stone sorte? | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdrav doručak 20.04.10 11:36 | |
| imao sam jedan omanji vinograd ali se to zapustilo pa planiram da ga obnovim...
bilo je tu kardinala, afusa, plovdine, prokupca, hamburga...
i naravno na sred vinograda moram da zasadim jednu trešnju...OBAVEZNO!! |
| Naslov: Re: Zdrav doručak 20.04.10 11:40 | |
| Steta sto si ga zapustio... U mene je dio loze na kocevima a dio je na odrnji.....preferiram bijele i stone sorte....a kad vec volis tresnje, da si blize mogla sam ti dati kalem jednog extra hrušta! | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdrav doručak 20.04.10 11:43 | |
| to se vremenom zapustilo, matori nisu više mogli, ja nisam imao vremena i jbg...
postavi sliku ako ima negde na netu od te sorte trešnje...
to je crvena ili bela trešnja?? |
| Naslov: Re: Zdrav doručak 20.04.10 11:47 | |
| Pa hrust je jako poznata tresnja....a crvena je ....mada je hrust poznat po tome da gotovo pocrni kad dobro sazrije..... A sacekaj kad moj sazrije pa cu ti sendati sliku | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zdrav doručak | |
| |
| | | | Zdrav doručak | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 517 korisnika/ca online; 1 registriran/a, 0 skrivenih i 516 gostiju. :: 2 Bots GerillaNajviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59. |
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|