|
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Bijelo dugme - tekstovi 06.04.10 0:20 | |
| Ne gledaj me tako i ne ljubi me vise
Ne gledaj me tako nocas jer u srcu tvoju ljubav slutim ne gledaj me jer muzika svira reci cu ti stvari koje cutim i zato sklopi oci i ti jer i tvoje suze nisu iskrene kao nekad njene
Ja sam covjek bez snage da krene jos jednom ja sam sanjar sto je sanjao samo s jednom zenom
Ja sam kockar bez srece ja se bojim, ja te molim, idi sad i ne gledaj me tako i ne ljubi me vise
Ne nudi mi usne nocas pozeljet cu da me uvijek ljube ne govori tako lijepo ne vjerujem usnama kad gube
Lagale su drugog, lagat ce i mene kao nekad njene jer lagale su drugog, lagat ce i mene isto kao nekad njene |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bijelo dugme - tekstovi 06.04.10 0:20 | |
| Nakon svih ovih godina
tebi je lako jer ti imas mene a sta sam zato dobio na kraju ces me ostaviti ej to bi i blesav vidio
poneka ljubav mozda vrijedi bola moja i tvoja vise ne jer ti si samo trag u pijesku gorka brazda koja nestane
danas otvaram oci nakon svih ovih godina niti ja voljeh tebe nit si ti mene voljela samo stara navika je ostala |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bijelo dugme - tekstovi 06.04.10 0:21 | |
| Ne spavaj mala moja, muzika dok svira
ne spavaj mala moja muzika dok svira jedan ludi ritam nikom ne da mira mama je legla i odavno spava niko nece znati da si bila s nama cekat cu te jos trenutak mala moja onda odoh plesat sam onda odoh plesat sam
budi se svi te zovu muzika se cuje zaigrajmo skupa cijelo drustvo tu je tata spava svuda vec je tama niko nece znati da si bila s nama cekat cu te jos trenutak duso moja onda odoh plesat sam onda odoh plesat sam
jer to je mala moja rock'n'roll rock'n'roll rock'n'roll ... mala to je rock |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bijelo dugme - tekstovi 06.04.10 0:21 | |
| Kad zaboravis juli
kad zaboravis juli i kad sve se desi i prodje tada bih da te sretnem i neces srecna biti slutim jer su andjeli i djavli i narcis i grijeh potrebni za smijeh
kad zaboravis juli tek tad neki hotel neki grad pricat ces kao nekad jer kad me ne bude tek tada ces znat da su i hljeb i vino i noc i dan potrebni za san
reci ces sve ide reci ces a lagat ces
kasno je sad kasno za sve nemam volje a nemam ni snage da se mijenjam |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bijelo dugme - tekstovi 06.04.10 0:22 | |
| Eto, bas hocu
uvijek sam bio pametno dijete tako kazu prao zubice prije rucka rukice za mamine goste ucio pjesmice i sta
uvijek sam bio pametan momak i jos sam uvijek pametno poceti fakultet odabrati pametno se zeniti pametno stariti i sta
pusti pusti o pusti me hocu bar jednom eto bas hocu da budem blesav i vala neka cu |
| | | Gost Gost
| Ako ima boga
Negdje u tvome adresaru pod slovom B je moje ime prekrizi ga nocas i stavi krst pepela i krst tisine
Ref. Ako ima Boga sto zima a nijedno ljeto poneka mrvica sa tvog stola a nikad niko nije ceko kao sto cekah ja do bola ako ima Boga
Moji drugovi, odavno, kuce imaju samo moja kuca je bez krova prokleta bit ces o ako ima Boga u paklu gorit ces
Sanjao sam e kako ulazis u moju pjesmu ulazis prosto ko u svoju bastu pod pazuh dolijecu ti lastavice ja pjevam bijela mi krila rastu a vise me ne boli
Sanjao sam e kako s andjelima jedes tresnje i kako andjeli na mene lice i kako sapucem u tvoje krilo radjaj mi djecu kao kolacice a vise me ne boli |
| | | Gost Gost
| Da mi je znati koji joj je vrag
Da mi je znati koji joj je vrag ili ja joj nisam drag il' njena majka kvari sve ili stidi se
Poljubi me jednom ponekad nijednom poljubi me jednom nasmije se i to je sve
Da mi je znati koji joj je vrag mozda je odvec zelim tad mozda drugi kvare sve mozda boji se
Ja hocu jos, jos, jos i jos neka cijelo selo zna ja hocu jos, jos, jos i jos ljubi me bona pa makar puklo na sva zvona |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bijelo dugme - tekstovi 06.04.10 0:23 | |
| Hajdemo u planine
Hajmo, curice, hajmo, djecaci studenti, djaci, milicajci da, da, da
Jedva cekam da se svrsi ljeto dosta mi je vrele klime zbogom, more, zbogom, more odoh u planine
Ona voli ljeto jer se tada nose ljetne haljinice svaki dzukac vidi noge moje curice
Ref. Hajdemo u planine jer tamo nema zime oj da, da, oj, da
Opleti salove, sarene kapice tople dzempere i vunene rukavice da, da, da hajmo, decki, zivo, zivo
Svako zivo bice voli sunce na moru kraj Save meni ga je licno, meni ga je licno dosta, preko glave
A ona voli sunce jer se tada nose tanke majicice svaki dzukac vidi dude moje curice
Ref.
Skijanje se brzo uci ko je blesav da sjedi kuci da, da, da hajmo, curice, zivo, zivo
Navrh mi je glave i kupanja suncanja, gnjavaze sacuvaj me, Boze, sacuvaj me, Boze narocito plaze
A ona voli plazu jer se tada nose malene gacice svaki dzukac vidi guzu moje curice |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bijelo dugme - tekstovi 06.04.10 0:24 | |
| Ima neka tajna veza
Ima neka tajna veza za sve ljude zakon krut njome covjek sebe veze kada bira neki put
Sidro koje ladju cuva da ne bude buri plijen tone skupa sa tom ladjom jer je ono dio nje
Ref. Ima neka tajna veza tajna veza za sve nas ima neka tajna veza tajna veza za sve nas |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bijelo dugme - tekstovi 06.04.10 0:24 | |
| Jer kad ostaris
Jer kad ostaris niko ne kuca na tvoja vrata ni potok s ribama od srebra ni mlado zdrijebe vlazna oka ni jabuka u cvatu, niko
Samo ja kad ostaris kao oblak u tvojoj kafi doci cu u krombi kaputu i cucu kad ti se moje ime omakne i krene polako, sama od sebe posljednja suza za mene
Jedan za drugim vozovi polako prolaze kao i obicno stavices kacune i prozore cini mi se da mjesec ramazana pocinje pomalo je tuzno kada ostaris |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bijelo dugme - tekstovi 06.04.10 0:25 | |
| Kad bi bio bijelo dugme
Kad bi bio bijelo dugme mala bi se zakopcala u me kad bi bio dugme plavo ne bi znala da sam kraj nje spavo
Ref. Hej mala hej kad bi bio dugme, hej
Da sam djerdan sav od zlata grlio bih malu oko vrata diro bih je cijelog dana ne zna selo, ne zna njena nana
Ref.
Ref.
Da sam djerdan sav od zlata grlio bih malu oko vrata diro bih je cijelog dana ne zna selo, ne zna njena nana |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bijelo dugme - tekstovi 06.04.10 0:25 | |
| Pjesma za malu pticu
Svu noc kucala je na mom prozoru trideseta jesen prstima od kise a uzoru
Dok si me budila ptico malena ti lijepa kao armija ispod zastava
A ja komadic opsjene htio sam ti reci bjezi, bjezi od mene
Boze, Boze steta za nas oboje sve bi bilo mozda i drugacije da smo se ranije sreli ti i ja
Nisi smjela nikada ptico malena iz moje ruke ni jesti ni vodu piti
Jer ja nosim jedan tuzan ugarak negdje na dnu grudi i ovo lice stranca i hiljadu bora i jedan ruzmarin koji ne vene zato bjezi, bjezi od mene
Bjezi, bjezi od mene (2x)
Bjezi |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bijelo dugme - tekstovi 06.04.10 0:26 | |
| Za Esmu
Ne racunaj na me ne racunaj na mene
Danas je kisilo i sutra ce, kaze radio lose vrijeme za nas rajske ptice malo slatkog secera za vene gadno stoje stvari moje luce ne racunaj na mene
Esma i ja, dva oznojena andjela osamdesetcetvrta se vuce o, moj Boze kakvo grozno vrijeme gadno stoje stvari moje luce ne racunaj na mene
Ref. Ipak lijepo je bilo te godine kise su stale zbog nje lale su cvale zbog nje ruze mirisale zbog nje, zbog Esme
Danas je kisilo i sutra ce, kaze radio osamdesetcetvrta se vuce o, moj Boze kakvo grozno vrijeme gadno stoje stvari moje luce ne racunaj na mene
Ref. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bijelo dugme - tekstovi 06.04.10 0:26 | |
| Zazmiri i broj
Jos samo minut, reci sretan put bilo je lijepo, cemu suze uzalud jer avantura je avantura pravila ovih igara ni jedan kec iz rukava, ni san i nikakav ozbiljan plan
Ne telefoniraj, ne kucaj nocu, ne pati izgledaj nonsalantno, pazi na sminku i shvati da avantura je avantura i da tako stoje stvari
Uzimaj ili ostavi, na dan dva nista ozbiljno - ti i ja zazmiri i broj do sto broj do sto zazmiri i broj do sto kad otvoris oci bicu daleko |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bijelo dugme - tekstovi 06.04.10 0:27 | |
| U vrijeme odkazanih letova
Vani je smog a decembar i mrak decembar i mrak
U kasni sat crkava moj grad
Ej kamo srece da si tu ovo vece perzijska princezo
Depresija planeta uzdaha
Depresija od graha i kupusa graha i kupusa
Miris Istambula sa tvojih usana miris Istambula u vrijeme otkazanih letova |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bijelo dugme - tekstovi 06.04.10 0:28 | |
| Sta bi dao da si na mom mjestu
sta bi dao da si na mom mjestu da te mrze a da ti se dive sta bi dao
sta bi dao za veliku gestu mjesto svoga da tvoj zivot zive sta bi dao
ti budi srecan sad sto si preko puta ti sto nas strasni let nad provalijom dijeli jer ovo je mojih pet minuta a pred tobom stoji zivot cijeli
sta bi dao da mozes ovako dici ruke a puk da te slijedi sta bi dao
da l bi i ti u svom srcu plako kao sto se moje srce ledi da l bi i ti |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bijelo dugme - tekstovi 06.04.10 0:29 | |
| Tako ti je mala moja, kad ljubi Bosanac
jesi l mala ljubila do sada jesi jesi al bosanca nisi
lijepo cu se ocesljati dotjerati opeglati mirisat cu kao ruza voljet ces me ti to znam
kupit cu ti nanulice od bisera ogrlice i kolace i bombone za poljubac sve cu da ti dam
i na kraju kad ti kazem volim te ne vjeruj mi lazem te tako ti je mala moja kad ljubi bosanac
obecat cu prevarit cu doletit cu poludit cu ljubit cu te necu stati dok ne kazes glasno ti si moj
opit cu se napit cu se s jaranima potuci se zbog tebe cu glavu gubit al cu biti tvoj bit cu tvoj
hej stani hej stani lane moje hej stani |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bijelo dugme - tekstovi 06.04.10 0:29 | |
| U subotu mala
U subotu mala rekla si mi dat' na vasar da nosim tvoga babe sat
Hej mala moja to je volja tvoja doneces mi babin sat
U nedelju mala kupicu ti mlin u nedelju duso bicu vrlo fin
Hej mala moja nek je volja tvoja kupicu ti duso mlin |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bijelo dugme - tekstovi 06.04.10 0:30 | |
| Slatko li je ljubit tajno
slatko li je curu ljubit tajno bolan slatko je
u torbirgirgici nosis moju sliku diko da ne vidi niko
jer je slatko lele sto je slatko slatko je slatko u sto je slatko ljubit tajno
sakrit ce nas 4 sume 4 marka crna sakrit ce nas ludi mjesec zora rujna nikad nece saznat duso moja majka i tvoja da te ljubim ja
nece odat ni oblaci ni ptice ni cvijece mogu pitat i postare odat nece nikad nece saznat duso moja majka i tvoja da te ljubim ja
doci cu ti pod prozore dok ti majka spava pobjeci cu prije zore jer to ne smije niko znati samo ja i ti ja i ti |
| | | Gost Gost
| Svi mars na ples
Moje je ime sef tamne strane mjeseca, gospodar muha, ljubavnik kurvi i kraljica. Na mojoj vatri pohuju ratove, pikantne jeze za boje i krstove. Uz ples i sve uz ples.
U mojoj kadi plesu krstarice, marinci pjevaju ruske pjesmice, veselje svud.
Ha ha ha ha ha
Svi mars na ples. 4x
Bas nesto gledam apsolutno bezvezno, nesto je trulo u drzavi Danskoj i bolesno. U mom tv-u kaplari lumpuju, hljeba i gara gladni zijevaju. Na ples i sve uz ples.
Ponekad na uho sapnem papama, Bog il je s vama ili je s nama, veselje svud.
Ha ha ha ha ha
Svi mars na ples. 4x
Subi dubi dubi daj haj jaj jaj Subi dubi dubi daj haj jaj jaj Subi dubi dubi dubi. |
| | | Gost Gost
| Sve cu da ti dam samo da zaigram
sviraj jedna zena zna zasto nemam sna igram sam dat cu zadnji gros samo da igram jos
sviraj krv mi nocas vri vinom bojim svijet gorim sav dat cu zadnji gros samo da igram jos
sviraj cijelu noc sviraj cijelu noc
kucu da ti dam dusu da ti dam konja da prodam sve cu da ti dam samo da zaigram |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bijelo dugme - tekstovi 06.04.10 0:31 | |
| Zar ne vidis da pravim budalu od sebe
Vidis da ej, pravim budalu od sebe
U tebi je lisica prevrtljivica u tebi je vucica i golubica a mjesec je nisko jorgovan sav u cvijecu i srce mi visi k'o dugme na kaputu al' ne brini se za mene, prezivjecu
Ne, ne, prezivjecu prezivjecu, prezivjecu jer ja sam stari isluzeni vojnik i u srcu antimelanholik ali duso kad sam pored tebe, vidis da hej
Ref. 2x Vidis da ej, pravim budalu od sebe
U tebi je andjeo i 300 djavola u tebi je opijum i ljuta rakija a kad pijem ja se ne napijem a kad ljubim ja se ne zaljubim ne brini se za mene, prezivjecu
Prezivjecu, ja prezivjecu, prezivjecu jer ja sam stari isluzeni vojnik a u srcu antimelanholik ali duso kad sam pored tebe, vidis da hej
Ref.
Zar ne vidis |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bijelo dugme - tekstovi 06.04.10 0:31 | |
| Sta ima novo
meni je uvijek trebao neko da te samo zaboravim pozlata na sivilu poljupci ko u bunilu pored mene zene marsiraju korak il dva i brzo nestaju a cipele me stare zuljaju
meni je uvijek trebao neko da te samo zaboravi idem ali ne odmicem letim ali ne polijecem pokusavam al uvijek isto je biram zene sto lice na tebe prolaze dani idu godine
ej sta ima novo kod tebe jedno te isto kod mene i uvijek je bilo isto ludilo (x2) |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bijelo dugme - tekstovi 06.04.10 0:32 | |
| Pravim budalu od sebe
vidis da eee pravim budalu od sebe
u tebi je lisica prevrtljivica u tebi je vucica i golubica
a mjesec je nisko i odgovara sav u cvijecu a srce mi visi kao dugme na kaputu
a ne brini se za mene prezivjet cu (*4) jer ja sam stari isluzeni vojnik i u srcu antimelanholik ali duso sad sam pored tebe vidis da eee pravim budalu od sebe
u tebi je andjeo i trista djavola u tebi je opijum i ljuta rakija a kad pijem ja se ne napijem a kad ljubim ja se ne zaljubim |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bijelo dugme - tekstovi 06.04.10 0:32 | |
| Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo
Pljuni i zapjevaj! Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo! Matero i maceho, tugo moja i utjeho. Moje srce, moja kuco stara, Moja dunjo iz ormara, Moja nevjesto, moja ljepotice, Moja sirota kraljice, Jugo, Jugice...
Ovaj hljeb, evo lomim, Moja Jugoslavijo, Za tebe i bolje dane, Konje neosedlane Ovdje kome ne porastu zubi, E, kukala mu mati Ovdje nikad nece copor naci, Ko ne nauci urlati
Jugoslavijo na noge, Pjevaj nek' te cuju, Ko ne slusa pjesmu, Slusace oluju!
Ovaj hljeb, evo lomim, Moja Jugoslavijo, Za tebe i bolje dane, Konje neosedlane, Moje srce, moja kuco stara, Moja dunjo iz ormara, Moja nevjesto, moja ljepotice, Moja sirota kraljice
Jugoslavijo na noge, Pjevaj nek' te cuju, Ko ne slusa pjesmu, Slusace oluju
Jugoslavijo na noge, Pjevaj nek' te cuju, Ko ne slusa pjesmu, Slusace oluju |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Bijelo dugme - tekstovi | |
| |
| | | | Bijelo dugme - tekstovi | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 179 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 179 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|