|
| Elemental - tekstovi | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Elemental - tekstovi 15.12.08 2:00 | |
| Iz dana u dan Kol'ko nisko idemo, moze li uopce nize mozda nam se dig'o zanos al' standard nam se ne dize dani ponosa i slave i minusa na tekucem mi ne zivimo, mi prezivljavamo sta ostavljamo nasem buducem narastaju dugove, racune, rate kredita nas guse a nemamo ni kune kombiniramo kako odgodit' placanje bar za desetak dana jebo zivot kad na karticu se kupuje hrana di smo sad, stara stednja se otopila osla na ono bitno pojela se i popila bez svega smo ostali prenaglo nas je pogodilo ko uopce zna sto se to prek' noci dogodilo
Koga da pitam, brate ko ce mi dat' odgovore reci bilo sta osim da je moglo biti gore
Sve te tisuce, hiljadarke, konjanici i rudari stavljani davno na stranu za neki san da se ostvari nestali u brojkama brojke ko snijeg okopnile dok mi smo prezivljavali zivotne stvari poskupile i di smo sad napokon mirni, napokon slobodni, napokon u svojoj drzavi al' sad smo siromasni dali smo svoje snove za ovu zemlju i nije nam zao al' usput se nasao domoljub veci od nas pa pokrao sav visak radili, al' nisu nas cijenili mjesecima cekali da plate trud sto smo ulozili di smo sad, opet sve ispocetka za kol'ko nisko idemo od ponedeljka do petka kol'ko danas vrijedi nas rad imali smo, sad nemamo, di smo sad
Ref. Samo zivimo iz dana u dan i svaki san davno nestao je izbrisan koga da pitam, brate ko ce mi dat' odgovore reci bilo sta osim da je moglo biti gore
I di smo sad (di smo) jos cekamo bolje sutra mozda naivno se nadamo istim stvarima dok iznutra cijeli sistem zakazuje nema pravde da nas stiti nema postene vlasti, sve sami konvertiti obecanja su jeftina a zivot je tako skup pa su uzor kriminalci sta ces, nije narod glup hoce standard, hoce lovu, hoce zivit', hoce sve a to cekaju i cekaju i cekaju i popizde jer nema smisla, rezije su visoke minus je preduboko sve to traje predugo, narod puk'o jedni kukaju sto jucer bilo bolje je neg' danas drugi divljaju, galame dok ih puca nacionalni zanos i pitam te, pitam te di smo sad dalje radimo na crno ispod cijene, al' do kad ko ce vratit' dostojanstvo, ko ce platit' punu cijenu dat' nam tol'ko kol'ko vrijedimo da stvari jednom krenu vise gubimo strpljenje, samo brojimo probleme sve sto imali smo nemamo i tesko nam je breme pa na kraju svatko zapita se kolko nisko spao sam pa kako onda ostat' ponosan
Ref.
I reci mi da smo mogli promijeniti svijet reci mi, molim te i da ce djeca sto dolaze imat' nasljede za ponijet' i reci mi da nismo sve dobro unistili reci mi, molim te i da cu moci mirno spavati od savjesti
Reci mi da mozemo izgraditi da nije prekasno i ako zakazem daj mi snage stvorit' nesto prekrasno i vec sutra volio bih otvorit' oci pa da budem zahvalan al' ne mogu pa stisnem zube i hodam iz dana u dan _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Lajka Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 719 Datum registracije : 02.11.2008
| Naslov: Re: Elemental - tekstovi 19.12.08 12:48 | |
| Iako njih ne volim baš ova mi je dobra...ludilo
Popuštam pod pritiskom ko sito puno pijeska. Samljevena stvarnošću ponekad sam bijesna. Na svijet i pijune, ja sam seljak bez bune Buntovna kraljica drame bez zlatne krune. Balansiram na niti lucida i ludila Držim glavu nad vodom da ne bi potonula Problemi se nakote, dok si rekao keks, Nosim radnu knjižicu, doma sam spremila indeks Objesila diplomu i ušutkala mamu S pozitivom u duši nadam se novome danu. I živim pod naponom, znam, tako mora bit Kad bi bar bilo garancije da me neće dokrajčit. Kod nas -se ne cijene- oni što stvaraju Cijene se oni što gutaju i prilagođavaju. U očaju nad time, patetično se smijem Ratujem sa očekivanjima svoje okoline Lupam glavom u zid što drži me u reštu Trčim na pokretnoj traci i ostajem u mjestu Mogu jurit za uspjehom al taj vlak neću stić Sve dok u glavi ne napravim switch.
Refren: Spustim pogled i ne vidim dno, al guram dalje, guram dalje… Dignem pogled i nevidim nebo, al guram dalje, guram dalje
Čini mi se, mijenjam se, netko novi postajem Dignem pogled i nasmijem se… I guram dalje, guram dalje.
Napravi ovo do tad, promijeni ovdje ovo tu, Donesi to do tamo sad usput prebaci ono u..., Do kada to sve to treba? e pa trebalo je jučer! Pa ti radi radi svaki dan ujutro do navečer, I tako cijeli mjesec, pitam se dal mi to treba Stvarno zašto novci nikad ne padaju s neba, Jer navečer sam za ništa, ujutro teško budim se Kad ću ak' ne sad, dok još je snage, zato trudim se Popuštam pod pritiskom al ne dam da me slomi, Zato kažem sebi stisni zube, radi, radi čkomi, Ili op ili trop a taj si trop nemrem dopustit Skupo sad bi bilo samo klonut glavu spustit Pa kroz sito i rešeto dam da navlače me na sve strane Postoji li taj trenutak kad odjednom sve to stane Bijesan sâm na sebe – što dam da me razjebe I često stanem pitam se dal za sve ima potrebe
Jebe me to što bih trebala bit zrela, Zrelost voli kompromis, a njega ne bih htjela I prokleto je to što nemam želudac za mulce A moram se smješkat svima što mi idu na živce Kad ih pošaljem kvragu, ispadnem bezobrazna Jer sam svima draža draga, pitoma i mazna Okrivljujem svoju nervozu na PMS Psujem državu i život, lako gubim zdravu svijest Gutam gluposti i trudim se sve okrenut na šalu Čekam dan da mi dozlogrdi glumiti budalu. | |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Elemental - tekstovi 06.01.09 15:39 | |
| Romantika Teško je mislit na romantiku, Slušat razum i logiku kad si tako...mmm..dobar!
Teško je glumit manire fine, Samo brijem kak da te skinem, tako si...mmm...dobar!
Trudim se ostat dama, Al dama izvisi sama, a ti si tako...mmm...dobar!
Ajmo ne sad raspravljat, nemoj me samu ostavljat Možda te, vodim doma
REMI: Vidim da me gledaš sa istog mjesta i to već cijelu večer, Baš si šećer a vjeruj mi inače frikove srećem Činiš mi se guba, zanimljiv, a meni je dosadno Nije da ovo radim inače pa zgledam zbunjeno Malo mi je crnjak, hvatam zrak, koji mi je vrag Inače uvaljam šprehu u trenu a zake sad imam tremu? Hmm..Kak se zoveš, kaima, kam inače izlaziš ha? Iz kog si kvarta, iz centra isto kao i ja? Koji je tvoj znak, čekaj pogodit ću, vodenjak Nisi ? šteta, al ne smeta, ajmo ispočetka Platit ću piće da mi pomogne uvaljat priče Kažeš sviđam ti se i inače voliš reperice Ma sve je pet, meni se sviđa tvoje lice I način na koji popuniš traperice. Ajmo ne filozofirat, ako mogu birat Ovdje je raja koma a ja sam sama doma.
Dok se penjemo na kat postaje sve teže izdržat Biti svetica ko djevica, jebi ga, neću stat. I koga briga kak se zoveš, neću te sutra zvat Dovoljno je to što vidim, bar zasad. Kaj čekaš čekaš da sve započnem sama? Pa da sutra imaš štofa za ispričat dečkima. Haha, ti nemaš pojma da volim biti glasna Kažeš to te napaljuje, onda sam te dobro našla. Igraš čudno, opusti, imam što oćeš Ja sam kontrol frik - baš tvoj tip, ak niš, bar za noćas Pusti da, budem ja, ta koja te inspirira Muza i carica ak treba rob i gospodarica... Šta tiltaš, hej, kad počinem pričat prljavo Nema natrag, hej, i baš me briga u što srljamo Liži mi vrat i šapni što bi mi sve radio Dok svira radio ko Boris, dost je strofe oću korus Daj što nudiš, valjda ti netreba tumač Ajmo ne gasit svjetlo da se možeš lakše snać.
Vidno razočarana diplomatski tražim riječi Pregrizem jezik da nemoram iskreno reći Navlačim hlače i kontam, totalno bed špreha Pitaš kak je bilo, suzdržavam se od smijeha Super lover men ispo totalni amater Kajem se - trebala sam znat da je predamnom blefer
Ne srce to nije bilo cijelu noć I to nije bilo do jaja Bilo je 10 minuta I nisi niš obavio do kraja
Imaš predivno lice i loš smisao za humor Ajde kupi prnjice, od šprehe me hvata umor Okreni ključ, kad izlaziš, nemoj lupat vratima Nemam želje za reprizom brijem da sam shvatila. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Elemental - tekstovi 12.01.09 1:08 | |
| Tako lijepa
REMI: Tako lijepa, držiš svijet u šaci na tvoj mig pijuni plešu, ti si kraljevna u bajci: Tvoj vjerni suputnik, oblak skupoga parfema obavija meki baršun tvoga porculanskog tena. Tvoji nokti ne pucaju, tvoja kosa nema sijede, Tvoje ruke su nevinije, tebi se nikad ne jede. Znaš sve sexi manire, na telefon kažeš: «halo?» (mora bit sexy glas) pozvana na tri domjenka al ti se nije dalo...
Imas sobu za cipele i gurua protiv stresa koji i usput ?ita tarot, i za tebe i za pesa... Imaš odjelce za Fifija i laptop za chatat s društvom al moraju malko ?ekat jer tipkaš sa jednim prstom. Voliš svije?e i cvije?e, kupke s mirišljavom soli: Zapravo ne voliš sex, al daješ jer on to voli. Držiš ?ašu s dva prste, znaš berbu ko somelier, Procjenjuješ umjetnine, «Jel Lipovac il Berber?» Znaš sva kulturna mjesta gdje lupetaš prazne fraze «Veni vidi vici, ne?» bacaš latinske izraze.
U?i u limuzinu, ima bar, TV, klimu Gospon te mazi po nozi, s donje usne briše slinu, Smješkaš se, mjenjaš temu, «evo auto je ve? pred stanom», Izlaziš, glasno se smiješ, nek znaju, ti si tamo. Pomirena sa sobom, ulaziš u stan «Kakav divan dan», pomisliš, «divan dan!»
Al štikle postanu tijesne, i le?a nisu više ravna, I šminka razmazana...ostaješ sama. I osmjeh više ne sjaji, kosa nije tako bajna, Sise idu na dole...ostaješ sama. I srce više ne osje?a, glava više ne sanja, Ne daj se godinama, Ines...ha..ostaješ sama.
REFREN: Ne vrijediš tol'ko dušo, precijenila si se, misliš meni bit na grba?i - kako da ne, svako ko te vidi najradije bi te puko, samo si za to stvorena - tuko
SHOT: ti si moja princeza, tako slatka kad se smiješ, svi mi zavide kad iza?emo van, skupa pi?a piješ tako i izgledaš, ne može te imat svatko ljepotice izgledaš tako slatko,
Al brate mili skupa si, nisi isplativa investicija, Dušo draga jel imaš ti ikakvih ambicija, šta'š cijeli život po kavama, družit se s tim kravama, za pedeset godina šta misliš šta bi bilo sa nama kad život se promijeni - i nestane glamura sve što ostaje je priglupa nerealizirana cura, mi(sli)š da cijeli život ?u radit da tebe izdržavam, ma odi mi u kurac, takvu vezu ne podržavam,
sorry ne trebaš mi, na?i drugog kretena ak' se tvoj život vrti oko auta i parfema, šta zna?i dobar seks, to ti je jedina kvaliteta, oš ti donosit novce u ku?u, ne?eš, šteta, ja ho?u al' ne za tebe takvu, dušo shvati da sva ta tvoja sranja neko na kraju plati na?i drugu budalu za to što trebaš da ti sredi, sa mnom ne?eš, tvoja pi?ka ipak tolko ne vrijedi
REFREN:
BRIDGE: Ti znaš sve i znaju te Gdje god da do?eš ti si zvijezda carice Smješe se, snimaju te Daj baci im bar kost da navale
Ti znaš sve i znaju te O tebi šap?u masne tra?eve I smješe se, snimaju te I ?ekaju priliku da ti uvale... |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Elemental - tekstovi 25.03.11 15:33 | |
| Da l' sjecas se
Sjecam se vojnicke hlace, karirana kosulja na glavi kapa, u ruksaku sprejevi da, to sam ja
1996 je godina vrijeme kad se hiphop nije cuo iz svakog walkmana i nije bilo party-a ni reklamnih kampanja koje koriste nasu muziku da nam podvale svoja sranja nase stanje uma bilo je drukcije tad se dobro znalo ko nosi siroke hlace i hoody-e
U tramvaju, na cesti ljudi su nas cudno gledali da pjesnici su cudjenje u svijetu to nismo znali za nama su skinsi vikali Nigger-loveri a mi se medju sobom nismo prcali da smo fejkeri
Vikendom se igrala sica, motala koja gica navecer se brijalo na Trgu cekalo se vec dobro znana lica kad se spustila kmica islo se ukrasit' vagone hrvatskih zeljeznica
Cesto ostajali smo sjedit' ispod sata mjesto di su se dokazali majstori hiphop zanata normalno bilo je stajlat' tudje textove citirat' KRS-a, gledat' skice, trejdat' cap-ove i imali smo beef-ove al' smo branili frendove al' lova je usla u pricu i okrenula plocu
Ref. Da l' sjecas se, sunce je jace sjalo da l' sjecas se, ispravno se brijalo da l' sjecas se, vazna bila je rima danas vazne su pare sto to s nama ne stima
Da l' sjecas se, tvrdi ritam i MC da l' sjecas se, svi zajedno brijali da l' sjecas se, vazna bila je rima danas vazne su pare sto to s vama ne stima
Inkognito je tu, za tvoje uho sad imam Ecko majicu a nekad sam kemijo i kuho kak' da dodjem do prvih selsica i debelih lejsica u zemlji Prizme Colora i fake Adidasa s placa bio sam faca jer Trst je dao svoje po obleku prek' granica na trenirci crvene boje Masno Deluxe slova stoje brate, evo ti novi Ice-T, presnimi ne brini, moje su kazete tvoje i nije bilo problema pozdravljam sve sto su jos tu i one kojih nema
Ref.
U neboder na party Varsavska i Krizaniceva su me vidjale cesce nego mati mozda i nisam znao najbolje crtati al' se Kid, Fade, Pace, Wise Dope, Semper, Asher, Maze nikad nisu morali trtati ni smrkati da bi nam bilo dobro, ma kakvi
U Odeonu sam prvi put mikrofon odro kad je Glock jedanput napravio party da l' sjecas se Young Lordsa da l' sjecas se Tagragza, Sidefects-a i Kords-a da l' sjecas se Inkovog debija jezik ostar poput grebena tak' je pocinjala brija novopecenog MC-a iz grada ispod Sljemena dolazim s mozgom ko u jebenog strebera nocnih mora i nemira, peace
Sveg' sjeti se, al' pisi nove stranice imas cetiri elementa, otvori cetiri strane svijeta kao DJ sa scratchevima, breaker sa pokretima writer grafitima, MC sa rijecima
Ref. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Elemental - tekstovi 25.03.11 15:34 | |
| Ladice
U ladice svoje ja stavicu sve pirove, pobjede, stare, otrcane neka ostanu zakljucane
Na police nove ja stavicu sve ponosne pobjede nove, svjetlucave jos napravit' mjesta
Htjela bih pamtit' samo sretne dane nisam luda, al' dolaze u paru losi i dobri skupa u glavi nemam mjesta za sve detalje zato pamtim bitne izbacujem manje
Pobjeda je bilo malo porazi pretegnu kao kamen povuku kao zica stegnu zene su cudne pa, i kada nam krene volimo biti jadne, unesrecene
A, ja protiv prirode izbacujem memorije selektivni reset da budem za pet pustam pauzu i stiscem plej bicu okej
Ref. U ladice svoje Jos napravit' mjesta za nove
Misli te kazne kad si sam jer te zavrte kao vrtlog nosim nasmijanu masku a, placem ispod moje lice nije lijepo al' moje lice je moje s oziljcima od poraza al' oni mi ne stoje
Puna sam rezova prekida i pogresaka rabljena, voljena ponekad iskoristena Sunce je reklo doci zelim ga docekati spremna
Mjesec nije los al' bez sunca sam izgubljena Sutra bit' cu nova smjesim se tome pjesme bice sretnije nada zadnja tone Pusticu pauzu i stisnut' plej Bicu okej
Ref. U ladice svoje Jos napravit' mjesta tako je _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Elemental - tekstovi 25.03.11 15:41 | |
| Ljuljaj brod
Stani u red budi k'o svi ruke na srce to smo mi pusti ih nek' rade po svom neka se nadaju glasu tvom ti im ga daj ostani tih makar si bijesan sad na njih
Tako je bilo tako ce bit' mislis da nece se promjenit' nista bolje, nista gore sve je priguseni mir samo promatram sa trakom preko usta kurvin pir
A, vidim signale sasvim jasni su znakovi nitko ne iskace, samo vlakovi Karavane prolaze, pustinja je u nama spavam dok me gaze al' ne budi me galama ma sto bilo, sta da se desi pretih smo mi nema toga da pokrene me da ustanemo svi
Ref. Jedna glava pretihog je glasa (znam, znam) Dvije glave misle mudrije (znam, znam) A, tri glave slijedit' ce i masa (znam, znam) Kad smo skupa cuda dese se
Igraju se s nama kazu da su nam pastiri Gazit' ce nesmiljeno ako tko proviri Bogati se bogate pune im se kase mozda nam je bolje da skupljamo flase
Vrlo dobro znamo da smo zapeli u blatu zapeli u vremenu u necijem tudjem ratu glavonje nas gledaju sa visine kradu nam iz usta kao gladne psine
A, mi cutimo oduzeti nevazni, izuzeti, porazeni sjete nas se samo kad su izbori
Ljuljaj, ljuljaj brod dok sve lose van ne ispadne Ljuljaj, ljuljaj brod dok sve glave se ne isprazne Ljuljaj, ljuljaj brod vise isprike ne vrijede Dokad cemo pustiti _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Elemental - tekstovi 25.03.11 15:43 | |
| Luna
Ti nosis veliku snagu u krhkom tijelu i plivas protiv struje ti nosis pametnu glavu i sve ti je jasno dok ostali jos zuje
I kazu ti da si cudna dok sunce spava ti si budna mjesec ti pute pokazuje i smjesi se jer te poznaje
Ref. Na svome nebu ti si zvijezda u hladnoj noci ti trazis mjesta da otkrijes lice sve to sto tajis jer ti si zvijezda ti sjajis
Neki put je svijet samo tu da mu prkosis niko ne vidi sav teret i tezinu koju nosis
Mozda sva ta samoca nije najgore sto imas kad svega je previse u njenom okrilju se skrivas
Oci te odaju zar u njima ne nestaje osmijeh tvome licu zbog njih savrseno pristaje a, skrivas ga precesto nesto drzi ga daleko
Lijepa si, kad je zadnji put neko ti rek'o da tvoj osmjeh blista da prestanes se skrivat
Nasmij se jer svijet na svom dlanu mozes imat drukcija si, posebna ne boj se zeljet onaj ko ce to jednom vidjet ce te voljet
U tebi je snaga cijeli zivot je pred tobom hrabro kreni prema naprijed budi ponosna sa sobom
Kad prestanes se skrivat odas tajne koje tajis znat ces da si zvijezda da sjajis
Ref. 4x _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Elemental - tekstovi 25.03.11 15:43 | |
| Malena
Zatvorila si se u sobu zakljucala vrata sama protiv svijeta kao ptica bez jata s tugom kao Werther zbunjena od zivota tijelo ti je mlado a, dusa k'o da je stota
Sjedim pokraj tebe pa ti brisem suze ramena ti se tresu dok minute sporo puze Digni glavu sreco znas li koliko vrijedis snagu nosis u sebi a, to nikada ne blijedi
Ne brini se nista sve ce doci na svoje oni sto te danas gaze sutra te se boje gdje god podjem ja u mislim nosim tebe malena gledam te a, vidim sebe
To sto te muci nije vrijedno paznje upoznati ces ljude iskrene i lazne al' vjeruj u sebe i slijedi taj put koji vodi te do sna malena ista si ja
Ref. Malena, iz kojeg si ti svemira i zasto te sve nervira sva si puna nemira Malena, iz kojeg si ti svemira ne daj da te nervira to te zivot trenira
Svoje tajne bi skrila da ih niko ne dira samoca je sigurnost u njoj trazis malo mira a, slobodu sanjas jer je daleko k'o svemir duboko, duboko uvuk'o se nemir
I kad mislis da pucas i kad bjezis daleko i kad mrzis svakog ko je ikad rek'o da je sve to igra obrisi suze ne daj da iko dostojanstvo ti uzme
U tebi ima snage makar sumnjas kad padas i doci ce jednom sve cemu se nadas sto zelis je sreca a, pred njom si slijepa kad nisi za sebe za koga si lijepa
I to sto te boli zalijecit' ce vrijeme onaj ko te voli pojavit ce se iz sjene uzmi lijepu rijec ka srcu al' istrpi udarac to sto ruzne rijeci slome zalijecit' ce poljubac
Ref. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Elemental - tekstovi 25.03.11 15:44 | |
| Napokon
Budim se mamurna glava mi pulsira doput varam oci vrti mi se film od prosle noci
Gledali smo tv u stanu kod mene ti si cek'o svoje drustvo k'o pravo musko
A ja sam slusala i glavom klimala ides mi na zivce i ti i tvoje price
Tesko te podnosim iz sobe izlazim trebam cugu, ti me tretiras k'o slugu
Nakon case dvije sve zvuci losije po glavi vrte mi se seme da si skratim sve probleme
Dosta mi je, ne trpim te ne mogu kontrolirat' se pric'o mi je tata o nekom ganu iz rata
Kopam ladice trazim jer skriven je bez spletaka samo sa par metaka
Ref. Napokon disem punim plucima napokon sam slobodna nakon svega sto sam si dopustila zadnji potez povlacim ja napokon disem punim plucima napokon sam slobodna i predobro je da bih popustila vise nikada
Dopunim sanzer razmisljam, nisi fer kad si se zadnji put zapit'o zbilja kako mi je
Necu ti glumit' ovcu ovisna o tvom novcu i necu gubit' snove zbog budale ove
Cujem te deres se kazes da skuham nes' i da ti ispeglam ves ja imam metak za svrsetak
Kazem ti evo stizem adrenalin se dize u ruci pun je gan da spasi dan
Sjedis u naslonjacu tipkas po upravljacu tiho ti dodjem s ledja no ti me glasno vrijedas
Rekla sam pusti me daj suti molim te rekla sam previse sad je red da rijesim te
Bez spletaka samo sa par metaka
Ref. 2x
Vise nikada (2x) _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Elemental - tekstovi 25.03.11 15:50 | |
| Odrastanje
Stajali smo jedni do drugih ponosno nasmijesenih lica dok smo primali maturalnu svjedodzbu od profesorica zadnji dan valjda da samo svi stajali skupa zadnji dan da smo bili ekipa, skvadra, trupa
Izgleda ko jucer a kol'ko godina vec proslo je u sjeni da ne primjetis potiho samo nestaje sva veza medju nama greska il' defekt, rijec prijateljstvo iz prezenta ode u perfekt.
Imamo se rad, al' nemamo se bas danas brijemo svoj film ne postoji onaj nas da l' smo bili mladi, naivni jer smo tad vec kalkulirali neki su zaposlili se neki diplomirali neki su i danas jos ostali djeca nekima se rodila djeca
Svi smo svojim putem posli neki stali na pol' puta neki dosli, stigli tu di su sad neki su napustili svoj grad
Vratit' se ne mozemo i da mozemo kako bi kad promjenili smo puteve ko kolosjeke vlakovi jednom u zivotu ekipa se naglo rastaje valjda to zovu odrastanje
Koliko toga je stalo sad medju nas koliko promijenili smo se da l' smo drukciji danas koliko stvari nas dijeli i razdvaja kako i kad se dogodila promjena
Ref. Kazu da mjenjam se kazu nek, to dobro je kazu svi su to vec prosli sve i nekad tesko je, da, tesko je kazu da ne bojim se kazu, al' to ne tjesi me kao njima sve to lako je dizem srednjak svijete radje ostajem dijete
Kad se sretnemo nesto nas vraca unazad al' sta's sad kad previse toga se vec promjenilo pa ajd' sad ti pricaj o necemu nadji zajednicku temu postalo je pretesko pricat' o bilo cemu
Sjetis se bivseg razreda, lica i imena al' grozno je kad se ne mozes sjetit' svacjeg prezimena vidimo se rijetko pa sjecanje lako blijedi skolskoj ploci i kredi nema traga vise
Razred vise nas ne veze i prezivljavati danas izgleda puno teze sretnemo se svi jednom na godisnjici mature vrijeme stane i divno nam je opet vidjet' bivse cure, jos su lijepe
Izgledamo isti, samo smo stariji mirniji smo i ozbiljniji i nismo skloni pizdariji ko nekad ko da s vremenom pomalo smo otupili izgubili onu ostrinu, smirili se zaljubili, poceli mislit' samo na sebe
Sazrijeli onog dana kad su nas poceli oslovljavati s vi sve se promjenilo al' nije sad da mi nedostaje to je sve samo odrastanje
| Naslov: Re: Elemental - tekstovi 25.03.11 15:50 | |
| Oprostajna pisma
Reci kako je kad gubis se kad krivo radis, lutas i nestajes kad sve rijeci postanu suvisne tvoj mutan pogled, nijeme usne gdje je nestalo srce
Punila sam ti grudi srce htjelo je iskocit' ali ipak smo ljudi gresku je tesko uocit' i tri put' teze priznat uvijek drz'o si se iznad makar bio u krivu priznat' neces za glavu zivu
A jebo sve, jebo pare, trebe k'o Edo sapleo si se i pao nisi znao kud bi gled'o sada gledas u pod, istina prejako bljesti kad me sretnes sutimo k'o jebeni furesti ne znamo se vise mozda bolje, drugi je odnos ostaj mi zdravo, tocka pozdrav, tvoj ponos
Pogledaj me u oci znas da mislimo isto vjerujem ti jer te volim al' si spao fakat nisko zar i ti, sine, Brute, sranja me ljute jos jucer drz'o si se mene k'o dijete za majcine skute nije svejedno, prod'o si me, malo dobio, a ,bez mene ces tesko ne znas kol'ko si izgubio
Ko ce te trpit', ha i gutat' sranja, da drugi ti se nude al' su to sve obecanja drugi bi umrli, ubili za mene ti si me zgazio, nasao zamjene vise me nemas ali slomljena kost ce srast' ostaj mi zdravo, tocka pozdrav, tvoja cast
Ref.
Kad su stvari stisle sa svih strana zajedno smo stajali ja drz'o sam se uz tebe nismo se odvajali kad su doma bile frke uz mene si ih prebrodio i cura kad je srala i onaj kad te pogodio i masu takvih slicnih situacija ispalo je dobro bez nekakvih povecih komplikacija al' sad se sve promijenilo
Jebo te, ti si lud ono totalno si danas promijenio svoju cud ne razumijem sta ti je al' nije da me briga to je tvoja odluka i sta cu ja sad, jebi ga sad putevi razilaze nam se smatram to porazom ostaj mi zdravo, tocka pozdrav, tvoj razum
Crvena sam kao armija, natecenih arterija od primljenog udaranja, od prejakog samaranja nema okretanja druge strane, lako planem nemam zivaca za bolje dane ne cekam da mi svane sto je bilo, bilo je sad drago za milo je i dok islo je, islo je nema dalje jer stislo je
Cuvaj guzicu, to imas vidim to jer uvijek seres smijes se, jebe ti se al' gorki okus ne isperes dok gledas u ogledalo da l' svidja ti se odraz brijem da ne ostaj zdravo stari, tocka pozdrav, tvoj obraz
Ref.
Tu sam da te zastitim zivot da ti olaksam tu sam da ti pruzim nadu uz tvoj bok da koracam ja sam oko da vidis ljude mudrost da ih shvatis ljubav za sve i mir da ih prihvatis al' tvoj je put drukciji korak tvoj tesko pratim k'o da namjerno hoces me se rijesit' da ostavim te samog
Tesko to prihvacam, grijesim, znam al' i onako me ne zelis pa eto ti hodaj sam bez mene si praznina zivi danas kako znas jer me nema za sutra, nema u tebi i ne moras nikad vise me ni imat' shvacam kad me netko tjera ostaj mi zdravo, tocka pozdrav, tvoja vjera
Nismo se dugo culi brinem se je l' sve u redu pa te sama opravdavam nemas mjesta u rasporedu znam, puno radis znas da na tebe sam ponosna cujem, dobro ti ide pitam za te kod svih frendova da ne ispadnem ocajna kad me pitaju ja se smijem kazem, cut cemo se tak' je rek'o, barem brijem
Znam da sam prljava al' isti smo, to znas crna k'o pod noktom nemoj se sramit', ti si nas ja sam tebi bila zadnji dokaz onog humanog al' je tesko biti covjek kad si zabrijes da si Bog sidji dole, i meni moralo je prisjest' ostaj mi zdravo stari, tocka pozdrav, tvoja savjest
| Naslov: Re: Elemental - tekstovi 25.03.11 15:51 | |
| Osmijehom
Ref. Osmijehom otvori vrata izvuci sunce iz sesira stisni me jako da boli u zagrljaju ja sam mirna
Danas imam osjecaj mogla bih sve naci sunce medju oblacima ma, kako ne crno cu okrenut' na bijelo jer tako zelim uzet' si najbolje karte prije neg' ih sve podijelim
Necu tuzne price danas primam samo smijeh il' u kesu il' na rate meni svejedno je danas letim bez krila iznad ovo sivila danas ne javljam se na pozive nikakvih debila
Kupit' cu si cvijece i raditi herbarij, a, ostatak dana cu si pjevat' "stip suvari vari" sanjam sa kistom dugine boje u ruci u drugoj drzim pero ja sam Titanik u luci
Diracu se di god zelim mrsiti kosu i razgalit' dusu makar dobila po nosu Imam osjecaj dobar mozda dobijem na lotu sve ce bit' u redu tak' to bude u zivotu
Ref.
Imam svijet pred sobom asfalt pod nogama ja letim, nedodirljiv sam a, nisam na drogama van idem, smijem se danas zivim za sebe nitko me ne gura ne prodaje stoseve
Nema negativnih likova i prebrzih vozaca boje koje saram po platnu svatko shvaca danas stat' cu pod tus isprat' sa sebe gorcinu poslat' poljubac suncu svom zivotu i mom sinu
Rijeci ne lome tisinu vikat'cu, zelim ici prljavim prstima po plahtama snijezno bijelim Doc' ce novo doba zaboravit' se kriza ja vec danas sve to odlucit' cu stavit' iza sebe castit' cu osmijehom njega nosim posvuda
Hodat' cu slobodno, bez osuda nacrtat' cu sprejem srce kraj svog imena na plotu sve ce bit' u redu tak' to bude u zivotu _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Elemental - tekstovi | |
| |
| | | | Elemental - tekstovi | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 255 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 255 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|