|
| Halid Bešlić - tekstovi | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Halid Bešlić - tekstovi 12.03.09 18:17 | |
| znamo i sami što se čovjeku dogodilo....pa da mu na neki način izrazimo potporu... MILJACKA Ja sve ove dane cekam da mi svane da vidim tvoj dragi lik ja sve ove dane tjesim jarane a bolan vise sam od njih Jednom si rekla, nisi porekla da sam za tebe jedini mene si zvala, a srce dala drugome da ga isprosi Ref. 2x Ko bi rek'o cuda da se dese pa Miljacka mostove odnese da ne mogu tebi doc' da ne mogu ulicom ti proc' Ja sve ove noci cekam kad ces doci doci u zivot moj ja sve ove noci zivim u samoci jer mogu biti samo tvoj Jednom si rekla, nisi porekla da sam za tebe jedini mene si zvala, a srce dala drugome da ga isprosi Ref. 2x Da ne mogu tebi doc' da ne mogu ulicom ti proc' |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Halid Bešlić - tekstovi 12.03.09 18:21 | |
| U MENI JESEN JE....
Stiglo je proljece a mene isti stari nemir pokrece da se sunjam nocu kradom tvojom ulicom
I da tu cekam ja pod tvojim prozorom u sjeni bagrema da te gledam kako zuris kad mi dolazis
Sve isto je k'o nekada sve isto je ali nista isto nije
Ref.*2 U meni jesen je mada kazu svi da sad je proljece u meni tuga je jer si ti ko zna gdje
Mirise proljece i ptice s juga vec nam nazad dolaze samo ti, samo ti, ti ne dolazis
Koli se iskrada iz tvoje postelje kad slavuj zapjeva dal se tad sjetis nas barem i za cas
Ovdje je ko nekada sve isto je ali nista isto nije
Ref.*2 |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Halid Bešlić - tekstovi 12.03.09 18:21 | |
| PRVI POLJUBAC....
Prolazi, sve prolazi nestaje, sve nestaje godina, za godinom odlaze, odlaze
Ref. Prvi poljubac davno zaboravljen prvi dernek ko zna gdje je zagrli me i tiho se privuci da mi suzu ne vide
Koraci, ko oblaci vode me, ko zna gdje sjecanja, samo sjecanja ostaju uz mene
Ref. |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Halid Bešlić - tekstovi 27.03.09 12:27 | |
| Djeco bosanska
Djeco bosanska oci su navikle na mrak tijela su navikla na bol
Meni su djecu ranili kada su ptice hranili o zasto tako
Zasto kad nema granica uzeli sarenih leptira prva setnja u maju
Dali Bog sve vidi (2x)
Djeco bosanska djeda ce svama setati pa klenom zmaja pobjediti
Pa onda cistom ulicom pravo do mira nebeskog sve polako
Meni su djecu ranili kada su ptice hranili o zasto tako
Dali Bog sve vidi (4x) _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Halid Bešlić - tekstovi 27.03.09 12:30 | |
| I zanesen tom ljepotom
Bas u vrijeme kad je tuga srce svila hej naisla je ljepotica moja mila hej
Ref. 2x I zanesen tom ljepotom dobih volju za zivotom zaljubih se i ne zalim pokraj nje cu da ostarim
Prihvati me kao niko u zivotu hej i dade mi svoju mladost i ljepotu hej
Ref. 2x
Eto tako zaboravih jedno vrijeme hej tugu, mladost i nestvarne uspomene hej
Ref. 2x _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Halid Bešlić - tekstovi 27.03.09 12:33 | |
| Halid Beslic Malo je, malo, dana
Zapjevaj, duso pjesmu sto mi stvara bol ja tebe ljubim a ti jedva znas za to
Na ovom svijetu samo tebe imam ja, znaj molim te, duso vrati mom zivotu sjaj molim te, duso, molim te, rano vrati mom zivotu sjaj
Ref. Malo je, malo, dana da bi mi ostala sama malo je, malo, noci da cekam kad ces mi doci da jedno drugom bol stvaramo dana je premalo
Na ovom svijetu sto od sebe trazi spas svega ce biti samo nece biti nas vjeruj mi, duso, vjeruj mi, rano samo nece biti nas
Ref. 3x _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Halid Bešlić - tekstovi 27.03.09 12:40 | |
| Neću, neću, dijamante
Da kraj mene vile stoje suho zlato da mi broje dusa ne bi drugu htjela jer tebe je zavoljela
Ref. Necu, necu, dijamante suho zlato, brilijante ni safire, nit' rubine samo ona da ljubi me
Da mi zlatne kuce grade po avliji cvijece sade ja bih opet tebe snio i sa tobom sretan bio
Ref.
Da me vjecnim ucinite pola svijeta poklonite nikad ne bih ja pristao jer sa njom sam navikao
Ref. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Halid Bešlić - tekstovi 27.03.09 12:42 | |
| Otrov mi dajte
Pitaju me, pitaju me dal si sa mnom jos ostala ostala, ostala
Mada znaju, mada znaju da si drugom pripala pripala, pripala
Ref. Pustite me da je prebolim i tugu da zaboravim otrov mi dajte, otrov mi dajte da ga popijem i zadnju casu, i zadnju casu zbog nje da razbijem
Gledaju me, gledaju me kako zbog nje tugujem tugujem, tugujem
U samoci, u samoci sam sa casom drugujem drugujem, drugujem
Ref.
Oni hoce, oni hoce da ti padnem na koljena koljena, koljena
Dusa mi je, dusa mi je kao casa slomljena slomljena, slomljena
Ref. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Halid Bešlić - tekstovi 27.03.09 12:45 | |
| Sarajevo
Sarajevo, grade moj
Sarajevo, grade moj njoj sam dao zivot svoj pozdravi mi majku staru lijepu Azru u beharu
Ref. Sarajevo, Sarajevo seher Bosno, volim te lijepa Azro, lijepa Azro svud po svijetu trazim te
Nije meni, grade moj sto sam dao zivot njoj vec sto sanjam svjetla tvoja Sarajevo, sreco moja
Ref.
Tuzan sam ti, grade moj kao onaj behar tvoj i dok tvoje grane lome jos si drazi srcu mome
| |
| Naslov: Re: Halid Bešlić - tekstovi 27.03.09 12:47 | |
| Zumbuli su procvali
Zumbuli su procvali gledam bistru rijeku ljubicice mirisu a suze mi teku (2x)
Ref. 2x Padaj, padaj suzo moja padni na moj dlan umrla je ljubav jedna ostao sam sam
Kad se budi priroda ljubav jace zari zaljubljeno uzdisu i zumbuli mali (2x)
Ref. 2x
Sve je kao nekada i ljeto se sprema zumbuli su srecni znaj samo tebe nema (2x)
Ref. 2x
Umrla je ljubav jedna ostao sam sam _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Halid Bešlić - tekstovi 27.03.09 12:54 | |
| Zlatne strune
Od zlatnih struna ljepsa je kosa tvoja od plavog neba veca je ljubav moja (2x)
Ref. 2x Zlatne strune, svirajte mi ovu pjesmu jace sanjao sam kako draga na rastanku place
Od plavog mora ljepse su oci tvoje od svega vise volim te srce moje (2x)
Ref. 2x
Od pjesme ove ljubav je nasa jaca od zlatnih struna rastanka i placa (2x)
Ref. 2x _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Halid Bešlić - tekstovi 27.03.09 12:57 | |
| Pamticu te
Jos se sjecam njene kose njenih crnih ociju jos se sjecam njenog tijela i njeznih rijeci, volim te
Ref. 2x Pamticu te cijelog zivota pamticu te ja srest' cemo se u zivotu opet ti i ja
Sudbina je tako htijela sudbina nas rastavi nismo znali sta je zivot bili smo mladi nezreli
Ref. 4x _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Halid Bešlić - tekstovi 27.03.09 13:00 | |
| Okuj me care
Najljepsi cvijet iz careve baste ubrao sam ja za nju znao sam kakva me sudbina ceka volio sam zenu tu
Ref. Okuj me care, znaj da je volim za nju bih dao sve jace od okova, teze od lanaca oci su zelene
Ne htjede car pristanak dati srusi mi nade sve prodje od tada godina mnogo ja jos volim je
| |
| Naslov: Re: Halid Bešlić - tekstovi 27.03.09 13:08 | |
| Ona je opijum
Ti nisi zena ti si cudo Bozije (2x)
Kad me ljubis to je vatra znaj nadprirodna silo jos mi snage daj (2x)
Ref. 2x Ona je opijum cvijetno polje maka sto me opilo umalo me nije jadnog ubilo
Ti nisi lutka ti si moja istina (2x)
Kad sam dosla mislio si znaj to ce biti jednom a onda je kraj (2x)
Ref. 2x
Ti nisi vatra al' si mnogo toplija (2x)
Kad mi pricas to je pjesma znaj poljubac zivota uz pjesmu mi daj
| |
| Naslov: Re: Halid Bešlić - tekstovi 27.03.09 13:11 | |
| Srebrni mjesec
Srebrni mjesec polako se gubi dok dragi, Draganu na rastanku ljubi on ima drugove oni ce ga tjesiti oni ce ga tjesiti vinom ce ga lijeciti
Ref. 2x Hej, krcmarice daj nam vino to da se drustvo napije jer nam jaran boluje
Malene zvijezde polako padaju dok dvoje zauvijek, zauvijek se rastaju on ima drugove oni ce ga tjesiti oni ce ga tjesiti vinom ce ga lijeciti
Ref. 2x
Pjevajte drugovi dok ona odlazi jer zadnja kocija uskoro polazi on ima drugove oni ce ga tjesiti oni ce ga tjesiti vinom ce ga lijeciti
| |
| Naslov: Re: Halid Bešlić - tekstovi 27.03.09 13:18 | |
| Zlatna čaša
Ovdje smo nekad mi bili ja i ti iz moje si case pila a nesrecna ipak bila
Zlatnu mi casu nalijte i tuzne pjesme pjevajte jedna casa, jedna rana jedno ime na usnama
Jos ove noci znaj zlatnu mi casu daj jer sjecanje neda mira dok muzika tuzno svira
Ispijam casu ja za njena oka dva a u casi vidim sjenu u toj sjeni jednu zenu _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Halid Bešlić - tekstovi 27.03.09 13:21 | |
| Ranjen sam ti
Jesi l' cula, jesi l' cula jesi l' cula ti jesi l' cula tuznu pricu sta se sa mnom zbi
Ref. 2x Ranjen sam ti, ranjen sam ti na sred srca znaj zagrli me, poljubi me malo nade daj
Samo jednom, samo jednom da mi dodjes tu vidjela bi tesku ranu ranu na srcu
Ref. 2x
Gdje si sada, gdje si sada kome dajes sne gdje si sada, dok ja placem dok mi srce mre
| |
| Naslov: Re: Halid Bešlić - tekstovi 27.03.09 13:24 | |
| Hej noći
Hiljadu pjesama, ti noci besana ko bezbroj zumbula plavi poklanjas nocima, odnosis zorama krijes li iskreno ljubavi
Ref. 2x Hej, hej noci zore gdje je sada drustvo moje gdje li se u zoru gube dal' tuguju, ili ljube
Hiljade dukata, bijelih bisera ko bezbroj zvijezda sjajnih dusa mi ostala, ko ptica ranjena sto svoje jato trazi
Ref. 2x
Hiljadu sjecanja, ti noci besana ko bezbroj ljubavnih tajni ostavljas u meni, proljeca uvela krijes u pricama davnim
| |
| Naslov: Re: Halid Bešlić - tekstovi 27.03.09 13:28 | |
| Hej zoro, ne svani
Put me zove moram poci snijegovi su okopnjeli a pred kucom moje drage procvjetao bagrem bijeli
Ref. Hej zoro, hej zoro, hej zoro ne svani, ne svani, ne svani stara ljubavi sa mnom ostani
Na proplanku zena stoji ko boginja sva u cvijecu bijelom rukom cudno mase ko da nikad doci necu
Ref.
Vrijeme prodje, covjek dodje i pred kucom njenom stade ali bagrem svog zivota jadan tuzan nepoznade
| |
| Naslov: Re: Halid Bešlić - tekstovi 27.03.09 13:37 | |
| Požuri
Taj dan i kafa imala je cudan ukus nisam vjerovao da ces doci nisam bio siguran u to
Taj sat, vremena s tobom provedenih do sad nikad nisam bio sretnik nisam znao sta je to
Ref. Pozuri i ne daj nikad vise da me druga ljubi i ne daj nikad vise da se druga pored mene budi
Ljubi i ne daj nikad vise da me druga ljubi i ne daj nikad vise da se druga pored mene budi
Taj dan, da nisam tebe sreo gdje bih bio ko zna i ovo moje srce vec na pola ti si spasila
Taj sjaj u oku kada trepne sve mi rekne, tvoj san bez i jedne reci da mi kazes jasno je ko dan
| |
| Naslov: Re: Halid Bešlić - tekstovi 27.03.09 13:52 | |
| Sunce jedino
Ti si moja pjesma iz davnina moja radost, moja casa vina lijecis moju dusu ranjenu
Ti si ceznja sto mi neda mira zlatna struna sto mi srce dira lijecis moju dusu ranjenu i u dobru i u zlu
Ref. Sami te je Bog poslao u ovo vrijeme, vrijeme prokleto da na mome krilu lezis kad je tesko da me tjesis sunce jedino
Sami te je Bog poslao u ovo vrijeme, vrijeme prokleto da mi nove nade nudis da me svojom pjesmom budis sunce jedino, sunce jedino
Ti si vjetar sto svijetom luta pa se vrati sa daleka puta da mi dusu moju ugrije
Ti si nada sto se jutrom budi kao sunce kad zora zarudi lijecis moju dusu ranjenu i u dobru i u zlu
| |
| Naslov: Re: Halid Bešlić - tekstovi 27.03.09 13:55 | |
| Sviraj nešto narodno (duet Donna Ares)
Nisam od onih sto kupuju ti cvijece izvode na tihe vecere uz svijece divlji u srcu, a noc je do jutra ne pitaj samo gdje cu biti sutra
Nisam od onih sto smiju se samo padaju na pricu "od nekud se znamo" moje je srce vatreno divlje i sasvim iskreno
Ref: I zato sviraj nesto narodno ponasaj se prirodno pusti me da poludim sve zbog tebe polomim
Sviraj mi, opusti se pridji i zavedi me pusti da se zaljubim da te ne zaboravim
Nisam od onih sto nose odijela svilene kravate ti nebi htjela price u mraku izludit ce svaku moje srce voli dok ne zaboli
Nisam od onih sto ljube polako zagrli me samo, stisni me jako bas me briga, voli me pred svima svaki od njih bi htio da me ima
| |
| Naslov: Re: Halid Bešlić - tekstovi 27.03.09 14:14 | |
| Hej, lijepa ženo
Ranila me jedna zena ranila me ljubav njena ranila me usred ljeta kad najljepse cvijece cvijeta
Ref. 2x Hej, hej lijepa zeno zbog tebe je i staro i mlado opijeno
Zbunila me jedna zena zbunila me ljubav njena zbunila me usred ljeta kad najljepse cvijece cvijeta
Ref. 2x
Opila me jedna zena opila me ljubav njena opila me usred ljeta kad najljepse cvijece cvijeta
| |
| Naslov: Re: Halid Bešlić - tekstovi 27.03.09 15:35 | |
| Lete ptice, lete jata
Imala je sa mnom svega al to nije htjela otisla je s drugim jatom golubica bijela
Ref. Lete ptice, lete jata samo nema moga zlata nema drage, nema vise ko ce suze da mi brise
Sad je zima i nje nema jer ptice ne lete a u srcu zaljubljenom prepuno je sjete
Ref.
Kad proljeca nova dodju vratice se jato samo ne znam dal ce doci moje milo zlato
| |
| Naslov: Re: Halid Bešlić - tekstovi 27.03.09 15:39 | |
| Eh kad bi ti
Moje bi srce poludjelo znaj a moje oci dozivjele sjaj eh kad bi ti, eh kad bi ti rekla mi volim te
Moje bi pjesme pobjedile znaj a srecna dusa otisla u raj eh kad bi ti, eh kad bi ti rekla mi volim te
Moje bi usne ljubile te znaj i nasoj sreci nebi dos'o kraj eh kad bi ti, eh kad bi ti rekla mi volim te
Moju bi zelju ispunio san a toplo sunce obasjalo dan eh kad bi ti, eh kad bi ti rekla mi volim te _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Halid Bešlić - tekstovi | |
| |
| | | | Halid Bešlić - tekstovi | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 428 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 428 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|