|
| Halid Muslimović | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
FireWalker* Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 577 Godine : 33 Lokacija : Kladanj, BiH Datum registracije : 30.12.2009
| Naslov: Halid Muslimović 07.03.10 3:45 | |
| Halid Muslimović - Stoj, jarane
Stoj jarane, kud si bolan kren'o stoj jarane, kud si bolan kren'o
Za puta se ti sada ne spremaj ako tražiš ovu Bosnu zemlju nigdje više takve zemlje nema (2x)
Znaj jarane, nigdje nećeš nači znaj jarane, nigdje nećeš nači
Takve pjesme, lijepih djevojaka te ljepote koja Bosnu krasi vjeruj nećeš, nećeš nigdje nači (2x)
Daj pričekaj, što se tako žuriš daj pričekaj, što se tako žuriš
Ne odlazi bolan prije mraka kroz sokake pune pjesme prođi pa da vidiš Bosnu od meraka (2x)
Zadnja promjena: FireWalker*; 07.03.10 4:21; ukupno mijenjano 1 put. | |
| | | FireWalker* Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 577 Godine : 33 Lokacija : Kladanj, BiH Datum registracije : 30.12.2009
| Naslov: Re: Halid Muslimović 07.03.10 4:18 | |
| Halid Muslimović - Samo ti možeš slomiti mi srce
Ti možeš sve to dobro znaš al' ne smiješ srcu nadu da daš
Reci ženo zašto me mučiš ja te volim ti rastanak slutiš o, reci ženo zašto me mučiš ja te volim ti rastanak slutiš
Ref. 2x Samo ti možeš slomiti mi srce samo ti možeš nanijeti mi boli ljubljena moja ženo mojih snova jer te srce ludo voli
Slaži bar da voliš me ne ruši sreću i moje sne
Reci ženo zašto me mučiš ja te volim ti rastanak slutiš o, reci ženo zašto me mučiš ja te volim ti rastanak slutis
Ref. 2x Samo ti možeš slomiti mi srce samo ti možeš nanijeti mi boli ljubljena moja ženo mojih snova jer te srce ludo voli
Neću kraj još volim znaj molim te srećo šansu mi daj
Reci ženo zašto me mučiš ja te volim ti rastanak slutiš o, reci ženo zašto me mučiš ja te volim ti rastanak slutiš
Jer te srce ludo voli | |
| Naslov: Re: Halid Muslimović 07.03.10 4:26 | |
| Halid Muslimović - Tuđino
Tuđina mi dušu razbolila tuđina mi srcu dojadila tuđina mi život uništila
Ref. 2x Tuđino šta mi uradi pa zbog tebe, hej tuđino brzo ostari
Kosa sjeda, lice puno bora šta da radim ivjeti se mora
Ref. 2x Tuđino šta mi uradi pa zbog tebe, hej tuđino brzo ostari
Kad se vrati, iz tuđine u svoj rodni dom majka pita druge ljude da l' je to sin moj
Jesam, majko, ja sam tvoj sin u tuđini, draga majko, brzo ostarim (2x) | |
| Naslov: Re: Halid Muslimović 07.03.10 4:33 | |
| Halid Muslimović - Eh, kako smo se ljubili
Bila je zima, snjegovi su pali u kosi mojoj tvoji prsti mali pili smo vino, bila polutama prva je vatra gorjela u nama
Da život vara, tada nismo znali poljupce nježne naivno smo krali snijeg opet pada, sjećanje mi grije sreća je jedna, a tuge su dvije
Ref. Eh, kako smo se ljubili poljupcima jedno drugo budili eh, cijelu noć smo plakali kada smo se rastali
Eh, kako smo se ljubili našoj sreći drugi su presudili eh, cijelu noć smo plakali kada smo se rastali
Opet je zima, ništa isto nije a ti si lijepa isto kao prije sinoć te sretoh, pogledi se sreli k'o da nas vječnost od te noći dijeli
Ref. 2x Ref. Eh, kako smo se ljubili poljupcima jedno drugo budili eh, cijelu noć smo plakali kada smo se rastali
Eh, kako smo se ljubili našoj sreći drugi su presudili eh, cijelu noć smo plakali kada smo se rastali | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Halid Muslimović 06.04.10 0:41 | |
| Cuvaj prvu ljubav
Na pocetku prve ljubavi ja sam samo za nju znao volio je cijelim bicem o njoj pjesme pjevao
Ref. 2x Cuvaj prvu ljubav prijatelju stari vidi kako mene druga ljubav rani
Ali jednom iznenada druga ljubav dodje meni ja napustih svoje milo pruzih ruke drugoj zeni
Ref. 2x
Nisam znao da je lazna ljubav ove druge zene sada zelim svoje milo ali ona nece mene
Ref. 2x |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Halid Muslimović 06.04.10 0:41 | |
| Hej, kafano, necu vise
Pio sam i propio se sa sudbinom borio se ta zena me ispracala kuda idem nije znala (2x)
Ref. 2x Hej, kafano, necu vise drug mi nisi bila ta zena mi bol zadala ti je vecom ucinila
Zivjela je u mislima u casama gorkog vina bila mi je bol i nada hej, zivote gdje si sada (2x)
Ref. 2x
Kucacu na njena vrata dok se bijela zora budi klecacu na njenom pragu bar jos malo da me ljubi (2x)
Ref. 2x |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Halid Muslimović 06.04.10 0:42 | |
| Hocu s tobom da se vidjam
Hocu s tobom da se vidjam a ti kazes ne zar se tebi ja ne svidjam reci molim te (2x)
Ref. 2x Dokle vise da ludujem pusti da te milujem
Ne, ne, ne sklanjaj mi ruke ne stvaraj mi muke (2x)
Hocu s tobom da se ljubim a ti neces to zar bi htjela da poludim moje maleno (2x)
Ref. 2x
Ne, ne, ne sklanjaj mi ruke ne stvaraj mi muke (2x)
Hocu s tobom srecan zivot a ti neces to dodji da te mazim, pazim moje maleno (2x)
Ref. 2x
Ne, ne, ne sklanjaj mi ruke ne stvaraj mi muke (2x) |
| | | Gost Gost
| Idemo kuci, moj brate (duet Armin Sakovic)
Ubi' me brate moj al' me ne vodi kuci jer prazan moj je dom moje ce srce puci
Pijanstvo nije grijeh od jedne duse ciste drugu ne trazi mi meni sve nisu iste
Al' zar da gledam ja dok tvoja mladost vene i dok se druzis ti s vinom zbog neke zene
Ko drugi nego ja na tebe sada pazi kafana nije drug drugove ona gazi
Ref. 2x Idemo kuci, moj brate ubi' me suza tvoja pusti me, brate moj srecu smo dijelili a tuga je samo moja
Ubi' me brate moj al' me ne vodi kuci jer prazan moj je dom moje ce srce puci
Pijanstvo nije grijeh od jedne duse ciste drugu ne trazi mi meni sve nisu iste
Al' zar da gledam ja dok tvoja mladost vene i dok se druzis ti s vinom zbog neke zene
Ko drugi nego ja na tebe sada pazi kafana nije drug drugove ona gazi
Ref. 2x |
| | | Gost Gost
| Jasmina
Jos me boli kad te sretnem ne spavam nocima u mom su srcu rane svjeze i suze u ocima
Ref. Jasmina dugo cu pamtiti Jasmina tebe se sjecati Jasmina nikad ne zaboravi ne zaboravi da smo se voljeli
Za sve sto je bilo nekad ne krivim nikoga prokocko sam nasu srecu sudbina me proklela
Ref. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Halid Muslimović 06.04.10 0:43 | |
| Ljube mi se tvoje usne
Htio sam bez tebe da krenem putem novim al' ne ide, ne ide suvise te volim
Ref. 2x Tako mi se nocas ljube tvoje usne, tvoje oci bez tebe mi duso moja tuga nikad nece proci
Htio sam da ljubim neke tudje oci al' ne ide, ne ide bez tvojih necu moci
Ref. 2x
Htio sam da odem daleko od tebe al' ne ide, ne ide mrzio bi sebe
Ref. 2x |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Halid Muslimović 06.04.10 0:43 | |
| Ne trazi da prastam
Razbila se u mom srcu casa ljubavi, casa ljubavi razbila se i prosula sve do zadnje kapi, sve do zadnje kapi
Ref. 2x Ne trazi da prastam jer jos vise boli ostavi nek ljubavi u bolu sagori
Opila se dusa srce ranjeno, srce ranjeno ranila ga ljubav tvoja nevjero, tvoja nevjero
Ref. 2x
Kad se voli jos vise boli ljubav nevjerna, ljubav nevjerna kroz vene mi teces zeno prokleta, zeno prokleta
Ref. 2x |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Halid Muslimović 06.04.10 0:44 | |
| Ne stavljaj so na ranu
Oprostih ti jednom a ti opet isto tek sad vidim da si zena avanture zeljna
Ref. 2x Urezala ti si ranu a sad stavljas so na nju ne stavljaj na ranu soli i onako mnogo boli
Ne trazi me vise za tebe ne zivim ostani gdje jesi meni vrijedna nisi
Ref. 4x |
| | | Gost Gost
| Plakao bih, plakao
Da je ona ove noci sa mnom ne bih tuzan bio
Ref. O, plakao bih, plakao nikad ne bih stao dok se nje ne bih nagledao o, plakao bih, plakao nikad ne bih stao zasto sam je drugom dao
Nema nista sto zamjenit' moze zenu plave kose
Ref. |
| | | Gost Gost
| Rastaju se zaljubljeni
Zadnji put su zagrljeni osvice im tuzna zora rastaju se zaljubljeni zar rastanak doci mora
Zadnji put su zagrljeni osvice im tuzna zora pitaju se zaljubljeni zar rastanak doci mora
Ref. 2x Nikad vise, nikad vise kao sada zagrljeni jedno drugom suze brise rastaju se, rastaju se zaljubljeni
Mastali su o vjencanju koje nikad doci nece ostace im u sjecanju rastanak i ovo vece (2x)
Ref. 2x
Plavu zoru ocekuju a srce im jace lupa rastati se sad moraju a htjeli bi ostat skupa (2x) |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Halid Muslimović 06.04.10 0:47 | |
| Rado bih opet sa tobom
Proklet da je zivot tvoj zeno nevjerna sve je kratko, sve je laz dal' si shvatila
Ref. Rado bih opet da budem sa tobom ali ne mogu pomirit se sa sobom rado bih opet al' ne znam kako zivote, druze nije mi lahko
Mlada, luda jos si ti zeno nevjerna drugi su te zaveli sama si ostala
Ref.
Sve bih sada dao ja da te prebolim ponos je mnogo jaci moram otici
Ref. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Halid Muslimović 06.04.10 0:47 | |
| Reci mi
Nocas ti nisam spavao, lose mi je osjecam nisi kao prije i nesto krijes
Ref. 2x Reci mi, nece nebo pasti nece nebo pasti da li je prestala ljubav ili je nestalo strasti
Odavno soba hladna je bez topline ipak nas vezuje i vise od sudbine
Ref. 2x |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Halid Muslimović 06.04.10 0:48 | |
| Sta uradi druze
Zajedno smo bili od djetinjstva ranog mislio sam imam prijatelja pravog otkrio je sada svoje pravo lice ostajem bez njega i bez vjerenice
Ref. Sta uradi druze ti od druga svoga da li ti je zao zivota ti tvoga sto placem za zenom i zalim za drugom sto ostaje vjecno da zivim sa tugom
Mastali smo skupa da nam jednog dana raspjevani svati zajedno krenu ostalo je srce skamenjeno moje sto mi uze druze najmiliju zenu
Ref.
Pjesma se sad cuje iz avlije tvoje oboje ste sretni za vas sunce sija vjerovo sam zalud u jaranstvo nase i u rijeci tvoje kad ce svadbe nase
Ref. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Halid Muslimović 06.04.10 11:10 | |
| Bolan sam ti majko
Samo ona, samo ona zna zasto mi je dusa slomljena zasto nocu nemam sna, zasto pijem ja samo ona, samo ona zna
Ref. 2x Bolan sam ti, bolan sam ti ja majko moja, majko rodjena pomozi sinu svom jer me proklela jedna zena, zena nevjerna
Samo ona, samo ona zna sta u svome srcu krijem ja da je moja istina, moja utjeha samo ona, samo ona zna
Ref. 2x
Samo ona, samo ona zna kako mi je dusa slomljena da je nocu sanjam ja, da je zena ta samo ona, samo ona zna |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Halid Muslimović 06.04.10 11:10 | |
| Da, da, da
Nasmijane usne tvoje same mi se nude a srce bi da se spoje pa neka im bude 2x
Ref. 2x Da, da, da ti se zena ta da, da, da ti si zena ta ti si zena zbog koje cu poludjeti ja
Pored tebe ja sam mladji tijelo moje gori a poljupci sve su sladji sto smo blize zori 2x
Ref. 2x
Nikome te ne bih dao ljubav mreze plete svidjas mi se, mala moja od glave do pete 2x |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Halid Muslimović 06.04.10 11:11 | |
| Hej, ljubavi u dalekom gradu
Godine prolaze brzo dugo se vidjeli nismo ne znam kada cu doci zato ti pisem pismo
Ref. Hej, ljubavi u dalekom gradu cuvaj mi se da te ne ukradu cuvaj ljubav da nam ne uvene cuvaj srecu za tebe i mene
Sjecam se ljubavi nase sto smo jedno drugom dali sjecam se ne znanih ljudi sto su nas srecnim zvali
Ref.
Proklinjem sudbinu svoju sto sam od tebe daleko ja venem bez ljubavi tvoje koju sam danima ceko |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Halid Muslimović 06.04.10 11:11 | |
| Jaro, jarane
Hej jaro, jarane hej jaro, jarane ta zena varate jaro, jarane
Ref. 2x Varala je Muju, varala je mene varala je Omera, sto ne bi tebe jaro, jarane, jaro, jarane
Hej jaro, jarane hej jaro, jarane jos sa Semsom vidja se jaro, jarane
Ref. 2x
Hej jaro, jarane hej jaro, jarane ta nas zena zavede jaro, jarane |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Halid Muslimović | |
| |
| | | | Halid Muslimović | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 403 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 403 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|