Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje

Go down 
4 posters
Go to page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 80666
Godine : 43
Datum registracije : 24.09.2008

Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje Empty
PostajNaslov: Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje   Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje I_icon_minitime08.02.09 17:52

Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje 0341007.17
Barem 20 minuta žustre aktivnosti tjedno, koja će rezultirati zadihanošću, značajno poboljšava mentalno zdravlje. Mozak poput srca i pluća radi bolje u aktivnom organizmu.

Kućni poslovi poput ribanja poda neće tek uljepšati vaš dom – koristi će imati i vaše mentalno zdravlje, pokazuje nova studija.

I samo 20 minuta kretanja na tjedan – od čišćenja do jogginga – može djelovati pozitivno na depresiju, piše u British Journal of Sports Medicine.

Naravno, 20 minuta je tek minimum, a što je aktivnost energičnija i češća, to je i korist veća.

Istraživači s University Collegea u Londonu pregledali su podatke 20.000 ljudi o njihovim navikama tjelovježbe i duševnom stanju. Jedna druga studija ukazala je da tjelovježba kod sredovječnih i starijih može usporiti proces starenja.

Problem je što će ljudi pod stresom ili oni koji pate od depresije ionako biti neskloni bilo kakvoj aktivnosti.

U anketi Scottish Healtha 3000 osoba žalilo se na stres i tjeskobu. Što su bili aktivniji, to su manje patili zbog svojih tegoba. Bavljenje sportom barem jednom tjedno smanjio je rizik za 33%, dok su kućni poslovi i hodanje smanjili rizik za 20%.

Pod tim se nije mislilo na lagano brisanje prašine ili šetnju do autobusne stanice, već na nešto energičnije kretanje. Aktivnost je trebala potrajati barem 20 minuta i treba proizvesti zadihanost.

"Mozak je jednako tako 'fizički' organ kao i srce i pluća, tako da ne treba čuditi da i malo redovne aktivnosti smanjuje psihičku napetost."

Izvor: BBC

Boravak u čistom i urednom prostoru ima velik utjecaj na moje raspoloženje i motivaciju za rad. Kad nešto uredim ili očistim to mi redovito popravi raspoloženje. Smile
Koliko je vama bitna čistoća i urednost prostora u kojem boravite i koliko vremena dnevno provedete u uređenju i čišćenju? Smile

Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje   Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje I_icon_minitime09.02.09 10:27

Bitna mi je čistoća i urednost, ne volim nered. Nemogu se pohvaliti da sam savršeno uredan, no nevolim nerd. Smile
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 74186
Godine : 174
Datum registracije : 21.01.2009

PostajNaslov: Re: Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje   Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje I_icon_minitime09.02.09 10:35

[quote="Teo"]Bitna mi je čistoća i urednost, ne volim nered. Nemogu se pohvaliti da sam savršeno uredan, no nevolim nerd. Smile[/quote
potpisujem
nered me nervira

Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
Lux
Totalno relaxiran
Lux

Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 1417
Godine : 59
Datum registracije : 03.02.2009

PostajNaslov: Re: Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje   Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje I_icon_minitime09.02.09 10:50

Nisam nešto posebno uredna, ali također ne volim nered. Ponekad mi se dogodi da se više toga nakupi, no uglavnom održavanje i nije neki problem.
[Vrh] Go down
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster

PostajNaslov: Re: Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje   Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje I_icon_minitime09.02.09 10:52

Meni je to oduvijek bitno i dio osobnosti. Dosta toga recimo mi je mama usadila u ponašanje, kao malenom klincu mi je uvijek dala da kroz igru s njom pospremam i čistim i tako sam usvojio te navike koje su mi trajno ostale. Smile

Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
Lux
Totalno relaxiran
Lux

Female
Aquarius Dragon

PostajNaslov: Re: Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje   Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje I_icon_minitime09.02.09 10:54

To je za svaku pohvalu Smile
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje   Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje I_icon_minitime09.02.09 10:55

Ne znam jeste li gledali na RTL koji put seriju Oderd za čistoću, kad vidim u kakvom neredu neki ljudi žive ide ne mogu vjerovati. affraid
[Vrh] Go down
Lux
Totalno relaxiran
Lux

Female
Aquarius Dragon

PostajNaslov: Re: Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje   Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje I_icon_minitime09.02.09 10:57

Jesam, ono je bilo strašno, užasno, jezivo, neopisivo kauč

Ali mislim da se radilo o bolesnim ljudima.
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female

PostajNaslov: Re: Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje   Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje I_icon_minitime09.02.09 10:59

Goran je napisao/la:
Meni je to oduvijek bitno i dio osobnosti. Dosta toga recimo mi je mama usadila u ponašanje, kao malenom klincu mi je uvijek dala da kroz igru s njom pospremam i čistim i tako sam usvojio te navike koje su mi trajno ostale. Smile

...sretna ce ona biti koja te osvoji za sva vremena,od kafice, preko dorucka u krevetu ,em onih"40..." dah ... cistis... pa kud ljepse pozelit lol!

[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje   Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje I_icon_minitime09.02.09 11:00

slažem se Lux to sigurno na psihičkoj bazi.
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female

PostajNaslov: Re: Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje   Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje I_icon_minitime09.02.09 11:05

ja to nekad ne mogu ni gledati,nemogu da vjerujem...

[Vrh] Go down
Lux
Totalno relaxiran
Lux

Female
Aquarius Dragon

PostajNaslov: Re: Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje   Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje I_icon_minitime09.02.09 11:06

Ja zapravo i nisam gledala na RTL-u nego jednom u Oprah show-u kad je predstvila taj odreed za čistoću, to je bilo neopisivo odvratno, a još odvratnije mi je bilo to što je te snimke vidio valjda veći dio svijeta, zajedno sa mnom, naravno loše
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female

PostajNaslov: Re: Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje   Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje I_icon_minitime09.02.09 11:11

ima kod nas na OBN svake sedmice pa ponekad pogledam bljuv

[Vrh] Go down
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster

PostajNaslov: Re: Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje   Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje I_icon_minitime18.03.09 19:08

Hvala za komplimente i pohvalu Lux i Blizanki. Smile
Gledam i ja Odred za čistoću, nevjerojatno je kakav su nered ljudi u stanju učiniti i živjeti u njemu. Najgore mi je bilo kad sam gledao epizodu o nekoj ženi koja je imala hrpu mačaka i našli su njihov izmet i pišalinu u njenom krevetu (isti slučaj je bio i u Oprah show).

[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje   Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje I_icon_minitime18.03.09 19:12

Joj meni svi kažu da malo i pretjerujem stim mojim spremanjem stana...
a jbga takva sam,pedantna neka cerekalo:
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje   Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje I_icon_minitime18.03.09 19:14

Volim urednost i kad je sve na svome mjestu ako nije kad sjedim odmah primjetim i popravljam....
[Vrh] Go down
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 43764
Godine : 45
Datum registracije : 04.03.2009

PostajNaslov: Re: Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje   Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje I_icon_minitime18.03.09 19:15

Ja Odred za čistoču ne mogu gledati, previše sam gadljiva.
Nisam frik za čistočom,ali ništa nije nikada razbacano,niti prljavo, ne perem baš svaku šalicu posebno.
A kada me muž rasp...i odmah čistm 100/h , i osječam se bolje čim sve očistim, ali i izbacim višak neg. energije. Smile
[Vrh] Go down
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster

PostajNaslov: Re: Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje   Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje I_icon_minitime18.03.09 19:19

Istina Kiki, u toj emisiji ponekad ima totalno odvratnih stvari. Laughing

[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje   Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje I_icon_minitime18.03.09 19:24

Te prljavce iz odreda za čistoću bi ja tukla,a nebi im ni plakat dala...fujjjjjjj Rolling Eyes
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje   Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje I_icon_minitime18.03.09 19:25

Najbolje mi je to što kad im pospremaju one se dive,ma šta ne pospremaš sama molim te ljepo.........
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje   Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje I_icon_minitime18.03.09 19:26

Laughing
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female

PostajNaslov: Re: Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje   Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje I_icon_minitime18.03.09 19:32

najbolje mi je kad one dvije uzmu onu prljavstinu i izmedu prstiju malo razvaljaju i onda mirisuČist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje E025

[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje   Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje I_icon_minitime18.03.09 19:33

Ma grozno............ :shock:
[Vrh] Go down
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster

PostajNaslov: Re: Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje   Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje I_icon_minitime18.03.09 19:39

Kao prvo, nije mi jasno kako pristaju na nastup u emisiji i silnu blamažu, kao drugo, pola ih se samo smije na kritike i savjete i za kratko vrijeme sve opet zapuste. Najviše mi je žao djece koje moraju živjeti u tim svinjcima, zbog nemara roditelja, često su dječje sobe jedini uredni prostori u tim kućama, jer jedino djeca malo vode brigu o čistoći i nerjetko ona prijavljuju roditelje za nastup u emisiji i pozivanje Odreda za čistoću.

[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje   Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje I_icon_minitime18.03.09 19:41

Ja ih ne shvaćam da se sami ne trgnu nego se sramote po tv-u i još ta jadna djeca vide nered a oni kao ne ma to je samo bezobrazna ljenost.
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje   Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje I_icon_minitime

[Vrh] Go down

Čist i uredan prostor poboljšava mentalno zdravlje
[Vrh] 
Stranica 1 / 2.Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Samo jedan džoint može uništiti mentalno zdravlje
» Život u neredu ugrožava vaše zdravlje i krade vam prostor!
» Kako ostati mentalno snažni
» Gubitak suvišnih kilograma poboljšava memoriju
» Pozitivno razmišljanje uistinu poboljšava život