|
Autor/ica | Poruka |
---|
Zgubidan Totalno relaxiran
Broj postova : 1942 Godine : 47 Lokacija : Zagreb Datum registracije : 13.04.2011
| Naslov: Re: Divlje Jagode 07.06.11 7:57 | |
| On the road again
Day after day I'm on my road again Waiting for the night to fall when I'll be on my own Nothing's gonna change my mind I will be home to you Day after day on the road alone
I see a face smiling from the sky Hear your voice telling me baby that's all right Nothing's gonna change my mind I will be home to you Night after night on the road alone
I've come to you to tell you baby I need ya I've come to you to say baby I want ya I've come home again and I pray that everything's alright and I say I'm on my road again tonight
I'm in the cold waiting for the sun I keep walking on and on till the morning light Nothing's gonna change my mind I will be home to you Day after day on the road alone
I've come to you to tell you baby I need ya I've come to you to say baby I want ya I've come home again and I pray that everything's alright and I say I'm on my road again tonight
[SOLO]
I've come to you to tell you baby I need ya I've come to you to say baby I want ya I've come home again and I pray that everything's alright and I say I'm on my road again tonight | |
| | | Zgubidan Totalno relaxiran
Broj postova : 1942 Godine : 47 Lokacija : Zagreb Datum registracije : 13.04.2011
| Osjecam gola si ispod haljine
Volim te, volim sto si tu mirise, na vjetrove nocu trazim tvoje ruke i u snu ih volim.
Osjecam, gola si ispod haljine sklopi oci, budi poljubac i to je sve To je sve.
Volim tu, tvoju malenu, fantasticnu, ogrlicu od zada Volim kad pricas, kada cutis volim, sve sto ti pripada.
Osjecam, gola si ispod haljine sklopi oci, budi poljubac i to je sve To je sve.
Nocu trazim tvoje ruke i u snu ih volim.
Osjecam, gola si ispod haljine sklopi oci, budi poljubac i to je sve I to je sve. | |
| Patkica
Voljela je da je zovem patkica Zeljela je da joj svi se dive Voljela je hladnu Coca-colu Divila se nekom svom idolu Bas svaki dan, svaki dan Zeljela je mnogo toga, mnogo
Gdje si sad moja mala patkice Gdje si sad koga sada ljubis Gdje si sad
Mastala je o pariskoj modi Zeljela u Pariz da je vodim Voljela je lude nocne setnje Da joj sviram melodije sjetne Dugo u noc, ah u noc
Gdje si sad moja mala patkice Gdje si sad koga sada ljubis Gdje si sad | |
| Pepeljuga
Princeza znaj, bices ti poci ces, na strasan bal sve sto si htjela, sve sto ti treba jos ove noci, pasce sa neba al znaj u ova cudna vremena
Cipele zlatne pepeljugo mozda su lazne shvati to ooo cipele zlatne pepeljugo skinuce tebi jutro zlo...
Strpi se, sunce je sacekaj, da padne noc a onda princ tvoj, brzo ce stici kocijom zlatnom, i ti ces poci al znaj u ova cudna vremena
Cipele zlatne pepeljugo mozda su lazne shvati to cipele zlatne pepeljugo skinuce tebi jutro zlo | |
| Naslov: Re: Divlje Jagode 07.06.11 7:58 | |
| Piramida
Neki cudni tragovi Mracni hladni putevi Vode jedne noci lutati
Kao da sam izgubljen Svijet od mene sakriven Nebo trazi da je otkrijem
Da me vjetar obori Zemlja tu se otvori Ispred mene izroni
REFREN:
Piramida Krije tajnu zemlje Tajnu svemira
Piramida Nosi vijeke ovog Naseg vremena
Pi-ra-mi----da, skrivena
Prica mi o zemljama Gdje su blaga skrivena Vijekovima tajnu cuvala
Slaze slike proslosti Ljubavi i ratovi Toliki se na njoj vodili
Iz dubine izranja Penje se visinama Bjezi od nas zvijezdama | |
| Pisi mi
Dali iz Londona ili Kalifornije iz Beca il' Bona da se javis da mi je. Dali je Kanada ili Australija dok postoji nada znas da cekacu te ja..
Ref: Pisi mi Lalala Pisi mi Lalala Pisi kao ranije lalala Oprosti mi Nisam znao sta mi je
Da li iz Berlina ili Skadinavije iz bilo kog djela bivse Jugoslavije. Koja je zemlja koji pusti grad sada tebe sniva ko zna gdje si sad.
Ref: 2x Pisi mi Lalala Pisi mi Lalala Pisi kao ranije lalala Oprosti mi Nisam znao sta mi je | |
| Potrazi put
Kad me se sjetis, pruzi njeznost nekome kome sam slican ja i prelistaj stranice svog oronulog dnevnika sa izbledjelim pjesmama, i pozutelim slikama I kad pozelis plave oci da natopis, dodji put znas mada mjesto je obraslo u travu i sas jer ja sam sam i ti si to znam, jer ja sam sam i ti si to znam
ref: Potrazi put,potrazi put i skriven trag jos uvjek nam drag 2x | |
| Naslov: Re: Divlje Jagode 07.06.11 7:59 | |
| Prijatelj
U tmini si sam, a kraj tebe nikoga nema Čekaš je uzalud al' znaš da doći ti neće U grudima tvojim ćuti slatki bol Čežnja ti srce pari Tražiš sreću, tražiš put do nje
Ne budi tužan prijatelju moj Nemoj plakati zbog nje Pođimo nekud prijatelju moj Gledaj lijepa je noć Negdje moramo poć
[SOLO]
U tmini si sam, a kraj tebe nikoga nema Čekaš je uzalud al' znaš da doći ti neće U grudima tvojim ćuti slatki bol Čežnja ti srce pari Tražiš sreću, tražiš put do nje
Ne budi tužan prijatelju moj Nemoj plakati zbog nje Pođimo nekud prijatelju moj Gledaj lijepa je noć
Ne budi tužan prijatelju moj Nemoj plakati zbog nje Pođimo nekud prijatelju moj Gledaj lijepa je noć
Negdje moramo poć | |
| Naslov: Re: Divlje Jagode 07.06.11 7:59 | |
| Rospija
Evo snijeg ispod prozora evo led u nasim srcima evo tebe ti lezis kraj mene sve sto imas cuvas za sebe
Volim te i to me ubija volim te mada znam da si rospija
Tvoja krv u mojim venama ja ne znam ples sa drugim zenama sunce sija, sija i prestaje je jee al' ti si ta sto vjecno ostaje
[SOLO]
Volim te i to me ubija volim te mada znam da si rospija | |
| Naslov: Re: Divlje Jagode 07.06.11 8:00 | |
| Sama si
Andjeli tvoji lazni su kao cemer, plac i gnjev ime ti kriti ne mogu ovako bijedan dok sam tvoj.
Ref: Evo me nad provalijom, evo me ko rijec na usnama, evo me bez igdje ikoga, evo me s mrtvim svecima, sama negdje si, sama si.
Tvoje rijeci nestaju paucine oko nas, kao lutka na koncu si ne cujem ti vise glas.
Ref | |
| Naslov: Re: Divlje Jagode 07.06.11 8:01 | |
| Samo tren
Vise te nema, gola je noc Na usne se lijepi ko smola rijec I sta ce mi kletva sa medom i jadom Kad visi u dusi nad tvojim gradom Odlazis.
Samo tren u meni dah je tvoj Samo tren, daj, bar pamti me Jer sad nemam nista svoje Jer sad nemam nista svoje.
Nazad bih htio, a ne mogu sam Ono sto boli, kome da dam I nicega nema, ni Boga ni vraga I sve mi je sivo i sve bez traga Odlazis.
Samo tren u meni dah je tvoj Samo tren, daj, bar pamti me Jer sad nemam nista svoje Jer sad nemam nista svoje. | |
| Sampioni
Znoj sa lica otezava dah vjetar siba osjeca se strah miris guma stipa oci i nos lude glave postale su skroz
Sampioni,sampioni Sampioni,formule...
Na betonu jure svaki dan ranom zorom da otresu san celicni vozaci formule usijane glave blesave.
Sampioni,sampioni Sampioni,formule... | |
| Sarajevo, ti i ja
Nasa mjesta ljubavi Tamo gdje smo sanjali Gdje smo prve ruze brali Sve su srusili.
Sejtan gradom senluci Hoce duse da zavadi I samo zbog imena Hoce da nas rastavi.
Ljiljana, Ljiljana Moja vila s Mojmila Srce mi zarobila.
Zazivam te suzama I dozivam u snovima Trebam te u pjesmama Uveli smo zumbuli.
Ovdje sevdah umire Umire i ponire Al' valja nam nakazi Pjevati o ljubavi.
Ljiljana, Ljiljana Sarajevo, ti i ja Moramo iz pepela. Sarajevo, ti i ja Moramo iz pepela. | |
| Naslov: Re: Divlje Jagode 07.06.11 8:02 | |
| Sejla (Sheila)
Oci tvoje gube sjaj nasoj prici vec je kraj odlazis mi zadnji put nisam kriv, a nisam ljut
uuu, sejla sejla oooooooooooo Pored rijeke tuzno sve samo sijenke vole se gledam tuzno kao pas nikad nista od nas | |
| She's Gone
I'm gonna take you by surprise And make you realise I'm gonna tell you right away 'cause I can't wait another day Oh babe I love you
I'm gonna say It like a man And make you understand I don't think I can hide What I feel deep inside Oh babe I love you
She's gone Aaa my love she's gone Aaa my love she's gone Aaa my love she's gone
And when I see you smile again And save my heart from pain But I can't hide That I need you by my side Oh babe I love you
She's gone Aaa my love she's gone Aaa my love she's gone Aaa my love she's gone | |
| Sheila (english version)
I want the night thats in your eyes, I wanna buy them theres no price, only guilty of the crime, live is fast no time to die. Yeah Yeah Always after some desire, runnin´on the streets of shame, rings around me eyes of fire, fallen angel with no name. Sheila 4x oh yeah yeah. Got my heart up on the wire, hold the candle to a pray, can´t believe you were a lier, let me standin´in the rain Sheila 4x You promised me love, yeah you promised me love. | |
| Naslov: Re: Divlje Jagode 07.06.11 8:03 | |
| Sjecanja
Kad u kasne sate sam cujem drage pjesme zvuk u meni se bude sjecanja na davnu ljubav milovah joj meku put nudio joj citav svijet sanjali smo udvoje gdje je pitam se.
Ref: Plove sjecanja ostavljaju trag u nasim srcima lijepe uspomene zive ko stih nam drag ostala je sjeta ostala je pjesma sto sjeca na nas.
Tople usne dodir njen osjecam na licu svom njezan plamen uvijek sja u srcu mom.
Ref: | |
| Naslov: Re: Divlje Jagode 07.06.11 8:04 | |
| Sta je to u tebi
Pogledaj mi oci cakle se u noci samo tebe traze zbog tebe je taj sjaj
Pogledaj mi ruke ne znaju od muke sta da nocas rade da se izvade
Sta je to sta je to u tebi pitam se sta nosis to u sebi
Sta je to sto moje misli krade pitam se ima li za nas nade
Ne volim kad sutis znam da nesto mutis daj usne otvori nesto progovori
Ljubav je ko svijeca lazljivica sreca jedan dan se stidi drugi je jos veca | |
| Stakleni hotel
U stakleni hotel stizem na pola puta u stakleni hotel nakon dzombasta puta dremljivi portir pita za ime da li mu reci od koje sam sorte
U stakleni hotel stizem na pola puta u stakleni hotel nakon dzombasta puta
U stakleni hotel stizem bez imena s dobrom namjerom bit cu prijatelj svima glazba limena nije za mene glazba limena nije za mene | |
| Sto mi radis to
Ne brinem sto te nemam ima milion zena nisi,ti nisi toga vredna.
Ne patim sto se s drugim u svojoj sobi budis ne marim,sto te drugi ljubi.
Samo kad kuci krenem prate me tvoje sjene i pletu mrezu oko mene!
Ooo,sto mi radis to kada te nisam volio!
Poderi slike moje ja bacio sam tvoje gotovo je,za nas dvoje
Ne placem sto te nema da si na svjetu jedna nisi,ti nisi toga vredna. | |
| Sto vjekova
Kao sudbina, proslost si probudila tajno nebeska, prico neispricana trazis putem ljubav iznova nosis miris davnog vremena...........
sto vjekova, istinu si pitala sto vjekova, jer ljubav pociva letis vremenom, krila su ti umorna od sna... sto vjekova....
dva ogledala, ko`dva zmaja vatrena u svome odsjaju sebe su prepoznala vracas boje davnih snjegova svjetlo noci vilo planinska....... | |
| Naslov: Re: Divlje Jagode 07.06.11 8:05 | |
| Sve iz inata
E da si ti princeza ljubavi, a ja Romeo uh sto bih volio
E da si ti kraljica bitangi, a ja kazanova il cuvar snova
Sve iz inata Sve iz inata Sve iz inata Tebi iz inata
E da si ti iz bajke ljepotica ja bih na konju glumio princa
E da si ti i dama i gospoda ja bih u cistace gradskih prozora
Sve iz inata Sve iz inata Sve iz inata Tebi iz inata | |
| Naslov: Re: Divlje Jagode 07.06.11 8:05 | |
| Svi nisu kao ja
Pricaj nesto, sve mrtvo je Zvjerke nam kradu noc Iscijedimo prokleto cutanje Zar mislis negdje poc.
Bice nam toplo, poljubi me Smirimo duhove Osjecam, strasno volim te I ne dam nikome.
Moja najmilija Svi nisu kao ja Moja najmilija Svi nisu kao ja.
Uz tebe mi nesto znaci sve Vani hladno je Nisi hrana za vjetrove I velike snijegove.
Glupo je traziti sjecanje Sto bilo, bilo je Ne uzdisi, daj, zavuci se Skrte su planine.
Moja najmilija Svi nisu kao ja Moja najmilija Svi nisu kao ja.
Ne dam te i ne dam nikome Ne dam te i ne dam nikome Ne dam te, bas ne dam nikome Ne dam te i ne ne ne ne ne ... | |
| Naslov: Re: Divlje Jagode 07.06.11 8:08 | |
| Take a look in the mirror
Who knows, who cares I ask my friends but nobody tells Who am I to judge your lies Who am I to believe in love I looked around, what did I see Broken people staring at me Love is pain, love is a need Don't you walk away
Take a look in the mirror Tell me what do you see Take a look in the mirror There is a place for you and me Take a look in the mirror A little love is all I need from you Don't you leave me alone, leave me alone Don't you leave me alone, leave me alone
First time I saw your smile I was alone and I needed some love I know now cause the caution of pain I keep dreamin' again and again My days are over, the dreams are gone I keep searching but I'm still alone Love is pain, love is a need Don't break my heart again
Give me your love, open your heart No lonley days, no lonley nights Again, again, again Give me your love again Give me your love again | |
| Naslov: Re: Divlje Jagode 07.06.11 8:09 | |
| Ti si moj san
novo jutro suncem dolazi tvoje lice njime silazi svetlost tvoja oci otvara tajnu sveta osmeh otkriva
ti si moj dan srecom obasjan ti si moj san,nikad odsvanja
neka tvoje ruke vode me i sve sto zelim tamo je budi vetar mojim nedrima i duga u ljetnjim kisama
ti si moj dan,srecom obasjan ti si moj san,nikad odsvanja samo ruke tvoje neka grle me samo usne tvoje neka ljube me dok plovim rekom ljubavi | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Divlje Jagode | |
| |
| | | | Divlje Jagode | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 143 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 143 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|