|
| Divlje Jagode | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Zgubidan Totalno relaxiran
Broj postova : 1942 Godine : 47 Lokacija : Zagreb Datum registracije : 13.04.2011
| Naslov: Divlje Jagode 07.06.11 7:40 | |
| Autostop
Lutam cijeli dan rubom autostrade I cekam da mi neko stane Prolaze kraj mene, ne vidi me niko Dal zbog kose il gitare
Znoj mi se cijedi s lica i tijela Ja dizem ruku, Stani. Stao je. Zašto niko nece da me primi Isprljacu im auto.
autostop, autostop, autostop ... autostop, autostop, autostop ...
Umor vec polako sklapa mi oci a neko mi svira i koci Otvara mi vrata vozac kamiona Kaze da mogu s njim poci
To je covjek pravi, nudi mi cigare Zali se da društvo mu fali Put ce biti dug, on dodaje gas Starimo na autostradi. | |
| | | Zgubidan Totalno relaxiran
Broj postova : 1942 Godine : 47 Lokacija : Zagreb Datum registracije : 13.04.2011
| Naslov: Re: Divlje Jagode 07.06.11 7:41 | |
| Bit ce bolje
Imao sam losa iskustva s djevojkama svim razlog tome u sebi vidim sad bio sam i previse dobar bas uvijek fin neiskusan, naivan i mlad
I mada sam mnogo grijesio sve za redom prokockao sanse ja jos uvijek imam volje i vjerujem bice bolje ja jos uvijek imam volje bice bolje, bice bolje | |
| Bubi
Dobra vece ljepotice vidim da si sama imas strasne traperice zavodljiva si dama
izgledas mi kao model muskog seksi magazina zoves li se Mirela ili mozda tina
bubi zoves li se bubi bas si seksi bubi moj tip si ti
good night honey i see that you're alone you've got fancy pants you're such a sexy lady
pa eto vidis bubi ja sam jugo faca nisam francuz niti englez al ipak sam dasa
bubi zvat cu te bubi bas si seksi bubi (slatka mala bubi) moj tip si ti (uzbudjujes me ti) | |
| Carobnjaci
Sa tobom druguju iz romana stari znanci Vitezi, lupezi, aska, vuk i indijanci Ti imas bracu grim i njihove strasne carolije Ma sta ce ti vracevi abrakadabra magije
Carobnjaci, carobnjaci bas su to (Bas su to) Carobnjaci, carobnjaci bas su to (Bas su to)
ti nisi blesav glup neces cuda iz sesira vise te privlace ti heroji od papira
stapicem carobnim neka lazu druge maze al tebe ne mogu tvoji te junaci paze
Carobnjaci, carobnjaci bas su to (Bas su to) Carobnjaci, carobnjaci bas su to (Bas su to) | |
| Naslov: Re: Divlje Jagode 07.06.11 7:42 | |
| Cekam da sunce zadje
Vec dugo cekam zalazak sunca Da podjem tebi na bijelome konju Da te vidim njeznu i lijepu U vrtu ruza na mojim grudima
A ja ja, ja ja
Tvoje usne kao secer Zelim ljubit sve do jutra A onda zbogom kazat cu ti I nikad vise necu doci......
A ja ja, ja ja | |
| Ciganko
Duša traži ljubav ili nož Dok daljine njen su tajni zov Ludo srce njena zla je kob Drum joj kuca a nebesa krov Oooo , ciganko Oooo , ciganko Oooo , ciganko Gad vilenjak zavodi je put A za buru srce samo zna Krv na usni a u kosi cvijet Crne ruže i noći bez sna | |
| Cmokni me srce
Lutkice, pozuri, kasnis vec Krevet, znaj, u devet mora biti tvoj Kraj tihog šopena uz neku knjigu laganu Tijelo svoje do mile volje Kasno je.
Cmokni me, srce Pasce brijeg ledeni Cmokni me, srce Nismo vise medeni.
Lutkice, imas samo minut-dva (pa da) Popravi kosu, skini noc sa dzempera Provjeri kljuc svoj, do vrata ne, ne vuci me Ko Petar Pan odleticu Kasno je.
Cmokni me, srce Pasce brijeg ledeni Cmokni me, srce Nismo vise medeni.
Ajde malo, srce Pasce brijeg ledeni Daj malo, srce Nismo vise medeni. | |
| Naslov: Re: Divlje Jagode 07.06.11 7:44 | |
| Da li si ikada mene voljela
Kada dodje s brijegova miris hladnih snjegova meni naumpadnes ti, pa se pitam sta nam bi eh sta nam bi od ljubavi
Da li ti se ikada suza za mnom omakla ne pozvanog u svom snu nadjes li me koji put.
Ref: I da li si ikada mene voljela dal si ikada mene voljela, dal si ikada mene voljela, dal si ikada mene voljela.
Mozda nas je zavela igra bijelih pahulja, kunem prste sudbine jer sve osta pitanje.
Ref: | |
| Dinamit
Kao grom si ti, opasna po život Ni div ni kralj s tobom ne bi na kraj Tvoja riječ topovska je paljba Da li znaš, sijećeš kao sablja.
Dinamit Baš si dinamit Dinamit Ti si mi sve Ti si mi sve.
Ne baš fer, kao pas i mačka Ti radiš sve samo iz inata Čuvaj se, organi su još strogi Mogla bi, opeći se k'o mnogi. | |
| Divljakusa
Miluje nas noc sat po sat Uz pernat jastuk i mlak kamilice caj Kao andeo iz raja si Mirises na snijeg u planini.
Stegnimo se sad, divljakuso Ne treba za nas uspavanka.
Ooo, divljakuso Ooo, divljakuso Ooo, divljakuso Ooo, divljakuso Ooo ...
Ooo, divljakuso Ooo, divljakuso Ooo, divljakuso Ooo, divljakuso ...
Osjecam tvoj dah na usnama Dok lazni zvijezde sjaj nestaje Tonemo do dna, ti mamis me Kao dalek jug bez vjetrova.
Ooo, divljakuso Ooo, divljakuso Ooo, divljakuso Ooo, divljakuso ... | |
| Naslov: Re: Divlje Jagode 07.06.11 7:45 | |
| Divlje jagode
U malom vrtu raste divlji plod u tom plodu sjeme cudesno neka ruka sjeme posija pet jagoda sunce obasja lalalalala, lalalala, laj, la, la
Tiho rastu divlje jagode tek nesto rose prati njihov put sve prolazi a mi nebi htijeli jos divljeg dok ima u nama..
Divlje jagode divlje jagode.. | |
| Divlji zapad
Strah na cesti zabranjena zona New York to je dzungla od betona nocne zvjerke s lancem oko tijela zakon stavlja iza vrata Samo zive sjenke od papira i rock 'n' roll se svira to je divlji zapad tamo necu nikad sve zbog sminke polomljenog stakla naocale nosi samo iz inata nocu cvile celicni motori a laka zena za dolar se hvata Samo zive sjenke od papira i rock 'n' roll se svira to je divlji zapad tamo necu nikad. | |
| Djavolji grad
Dolazim iz raja, u nepoznat grad umoran za nazad, napusten k'o gad a mjere me sjenke, bas je strasno to vrebaju me usne, ma kojim ljubi zlo
Vodi me, vodi me noci sad sakri me, sakri me bilo gdje Dolazim sam, u djavolji grad Dolazim sam, u djavolji grad
Ljubavnici noci, ko zvijeri padaju i andjeli pakla, oko mene su nemani me njuse, suzava se krug nikog ovde nemam, ne ne ne da mi bude drug
Vodi me, vodi me noci sad sakri me, sakri me bilo gdje Dolazim sam, u djavolji grad Dolazim sam, u djavolji grad | |
| Naslov: Re: Divlje Jagode 07.06.11 7:46 | |
| Dobro dosla ljubavi
Proljeca, zime, jeseni uvijek si bila u meni vrijeme je nas razdvojilo i ponovo nas spojilo sve je uzalud za tobom sam lud
godinama dolazis u san k'o sudbina upisana u moj dlan vrijeme je nas razdvojilo i ponovo nas spojilo sve je uzalud za tobom sam lud
dobro dosla ljubavi dobro dosla jedina dobro mi se vratila nakon svih tih godina
dobro dosla ljubavi dobro dosla jedina nakon svih tih godina
sve nam se moglo desiti uvijek sam znao gdje si ti sve zime sam prebolio jer uvijek sam te volio sve je uzalud za tobom sam lud
dobro dosla ljubavi dobro dosla jedina dobro mi se vratila nakon svih tih godina
dobro dosla ljubavi dobro dosla jedina nakon svih tih godina
dobro dosla ljubavi dobro dosla jedina dobro mi se vratila
ni srece ni tuge do tebe nema mi druge ni zelje ni volje do tebe nema mi bolje ni srece ni tuge
sve nam se moglo desiti uvijek sam znao gdje si ti(X2) | |
| Dodirni me
Hajde lutkice skini cipelice Hajde ne stidi se igrajmo slatko je vec bend prasi rock a ti bi jos da pijes sok Hajde uzmi me igrajmo slatko je
Dodirni me...
Hajde lutkice ustaj sa stolice Pusti sminkanje probajmo u dvoje mozes i bosa to ma bas bi nam prijalo gledaj svi znoje se igrajmo slatko je
Dodirni me.... | |
| Dodirni me, skloni bol
Osjecam, pasce noc Iz srca ce kleti mrak Kisa ce mimo nas Magican slutim znak.
Proci ce sve ...
Mirise nebo kao cvijet Tuzan je grlica let Mirise ljubicasti dan Ti i ja zgazit cemo san.
Dodirni me, skloni bol Tisti me ova laz Zvijezde su protiv nas Nista tu nema draz.
Proci ce sve ...
Mirise nebo kao cvijet Tuzan je grlica let Mirise ljubicasti dan Ti i ja zgazit cemo san.
Proci ce sve ...
Mirise nebo kao cvijet Tuzan je grlica let Mirise ljubicasti dan Ti i ja zgazit cemo san. | |
| Naslov: Re: Divlje Jagode 07.06.11 7:47 | |
| Hopa cupa
Ja hocu te kao zvijer Sto pjeni dok napaja vid Ma gledaj, vec dajem ti znak Da za ples bas smo mrak.
Reci mi, ma hej, ti davis me Ohladi na minut bar Ma stacu da budem fin Al' opet cu preci na stvar.
Odgurni stol, odluci se Daj, daj Odgurni stol, nije na zlo.
O, hopa-cupa O, samo probaj O hopa-cupa ... | |
| I want your love
I got no money, I got no car I need somebody, I need some love Help me baby, I know you can do it Tell me baby what is wrong.
I want your love all night long.
I need some action, I need a love One who cares if you shoot me down Help me baby, I know you can do it Tell me baby what is wrong.
I want your love.
I wanna be your lover, I wanna be your star I don't care if you stay around Listen baby, listen to me Oh, I rather wanna be rock'n'roller.
I want your love all night long.
Listen baby now, I got no money, I got no car I need somebody, I need a love I don't care if you stay around I don't care if you go.
I want your love all night long I want your love all night long I want your love all night long I really want your love. | |
| Jedina moja
Pogledaj u moje oči Zašto skrivaš pogled taj? Pogledaj u moje lice I pokaži osmijeh svoj...
Djevojko u sutonu tihom, Pokraj rijeke što koračaš S tužnom sjenom na licu svom I kosom nježnom, I kosom plavom kao lan...
Jedina moja tebi sviram ja, Jedina moja tebi pjevam ja... | |
| Kako si topla i mila
Noć je čarobna, sami ti i ja Vjetar zaspao, mir se osjeća Privijas se uz mene, vidim drhtis sva Ja te grlim jos jače i sapućem tad
Oooo, kako si topla i mila, samo da znas x2
Prvi sunčev trak, obasja nam tijela Zadnji dodir blag, kazes to si htjela I dok pratim te kući, čudno cutis usput Kazes moras da ides i okrećes leđa | |
| Naslov: Re: Divlje Jagode 07.06.11 7:48 | |
| Kap po kap
-Jednom kad sretnes me, to necu biti ja vec samo uspomene, mrve sjecanja samo prazna bol, sad je ostala prazna bol kajanja. I sta radis ti, nije vazno mi jer kisa jesenja, podsjeca. -Kap po kap, kisa sprema se samo da znas, nisam lud da mislim na tebe kap po kap, opet padace te duge kise jesenje. -Jednom kad dani ovi fino posive, ne zovi mene ti i ne trazi me, hladno srce meni dala si, hladno srce, ostani I s kim sada si, nije vazno mi jer kisa jesenja, podsjeca. -Kap po kap, kisa sprema se samo da znas, nisam lud da mislim na tebe kap po kap, opet padace te duge kise jesenje. -I sta radis ti, nije vazno mi jer kisa jesenja, podsjeca. -Kap po kap, kisa sprema se samo da znas, nisam lud da mislim na tebe kap po kap, opet padace te duge kise jesenje. | |
| Konji
Oluja nad stepom svud, gromovi i strah, to je divljih konja kas i plameni dah. Krvava ih pjena sad obuzela sve, Grive se vijore cak, tu do neba sve
Konji, vatreni. Konji, vatreni. Vatreni Divlji konji.
Pokrije ih nocu mir i zvjezdani san, al' su vihor-konji tu, cim osvane dan. Nebeski se trese svod od kopita svih, Ne mogu ih pratiti ni vjetrovi.
Konji, vatreni. Konji, vatreni. Vatreni Divlji konji. | |
| Krivo je more
Ti, ti si ga upoznala jedne ljetne večeri On, on te poljubio dok more se pjenilo I ti si se zaljubila mada nisi htjela to Krivo je more ...
Znaj, ljeto je varljivo A srce ti zavodljivo Kući kad si doąla ti Znala si da si u zabludi A to veče uz mora ąum Od sreće sva si blistala Krivo je more ...
Znaj .... | |
| Naslov: Re: Divlje Jagode 07.06.11 7:49 | |
| Labude, kad rata ne bude
Ne diraj mog labuda, Svijetu zla on ne pripada, Ne prljaj sjaj bisera, Krvavim svojim rukama. Pusti ga da zivi od sna, Nek s mirom spi dusa njegova, Ne uci ga patnju da zna, Dosta je sto moram ja.
Labude, kad rata ne bude, Molicu da te probude, Labude, kad rata ne bude, Molicu da te probude. | |
| Naslov: Re: Divlje Jagode 07.06.11 7:49 | |
| Lejla
Luda noc je blesava U meni je mecava Vodi me sad bilo gdje Ma samo ne na spavanje
Ja sam duso spreman na sve I lud sam od ljubomore Ma hajde sada ljubi me Dok usne nam ne izgore
Lejla , Lejlaa, Lejla, Lejla
Sto je bilo bilo je , Za sve more krivo je Oni sto ti prilaze Nek se dobro pripaze
Ja sam duso spreman na sve I lud sam od ljubomore Ma hajde sada ljubi me Dok usne nam ne izgore
Lejla Lejla Lejla Lejla | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Divlje Jagode | |
| |
| | | | Divlje Jagode | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 96 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 96 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|