Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Zašto žene imaju divlje snove?

Go down 
2 posters
Autor/icaPoruka
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 80666
Godine : 43
Datum registracije : 24.09.2008

Zašto žene imaju divlje snove? Empty
PostajNaslov: Zašto žene imaju divlje snove?   Zašto žene imaju divlje snove? I_icon_minitime20.09.11 9:52

Zašto žene imaju divlje snove? GetImage

Izgleda da je iskustvo žena i muškaraca o snovima potpuno različito jer nekoliko studija govori da muškarci imaju dosadne snove kojih se ni ne sjećaju, a žene sanjaju u boji, stvarne snove i češće imaju noćne more.

Profesorica Kelly Bulkeley, koja je radila na knjizi 'Dreaming In The Classroom', kaže za Daily Mail da žene imaju puno intenzivnije snove od muškaraca.

Također češće imaju noćne more, snovi im djeluju stvarno i zbog toga imaju više problema sa spavanjem. Istraživanja su pokazala da su za takve snove krivi ženski hormoni.

'Žene često imaju intenzivnije i uznemiravajuće snove primjerice prije mjesečnice', rekla je autorica knjige 'The Dream Whisperer', Davina Mackail.

Znanstvenica Jennie Parker sa sveučilišta West of England zaključila je da su promjene temperature tijela uzrokovane mjesečnim ciklusom zaslužne za snove pune boja.

Temperatura tijela raste nakon ovulacije i pada prije početka menstruacije. Također, zbog promjena u tijelu trudnice često sanjaju stvarne snove, pune boja. Pred porod, trudnice loše spavaju, pa i to utječe na snove. Zato često sanjaju životinje, vodu, imaju noćne more i sjećaju se onoga što su sanjale.

No nemaju samo trudnice noćne more, piše Jennie Parker za Daily Mail. Na njih se žalilo oko 19 posto muškaraca, ali žena ipak ima više, oko 30 posto.

'Ako su žene emocionalne i otvorene za nova iskustva, mogu imati stvarnije snove, noćne more i sjećati se onoga što su sanjale. Žene doživljavaju emocionalna iskustva intenzivnije nego muškarci i to se reflektira u snovima', rekla je Kelly Bulkeley.

Takvi snovi mogu utjecati na dnevne obaveze. Studija A Vitalityja pokazala je da se preko polovice žena osjeća umorno, a 60 posto iznad trideset godina - iscrpljeno.

Navečer bi stoga trebalo izbjegavati grickalice, alkohol, cigarete, kofein i čokoladu, savjetuje Davina Mackail i dodaje da bi bilo najpametnije izbjegavati svu hranu barem dva sata prije odlaska na spavanje.

tportal.hr

Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 43764
Godine : 45
Datum registracije : 04.03.2009

PostajNaslov: Re: Zašto žene imaju divlje snove?   Zašto žene imaju divlje snove? I_icon_minitime20.09.11 16:43

..moji su snovi skoro svi u boji i pravi su mali filmovi i ima ih zbilja svakakvih žanrova i mogu reći da ponekad baš uživam sanjajuči bude mi žao što nije duže trajalo. Žao mi kad je nekakav pustolovan san, s nekakvom akcijom, što sam se probudila. Smile
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Zašto žene imaju divlje snove?   Zašto žene imaju divlje snove? I_icon_minitime07.09.14 12:21

hmmm moji su  Mix LaughingLaughingLaughingLaughing
 a kad  god   treba biti napeto ja se probudim  pa ne znam gdje se  nalazim  j**** ti   točno   mi bude krivo   ma samo   sekund   falilo  da vidim  bitno LaughingLaughingLaughingLaughing
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Zašto žene imaju divlje snove?   Zašto žene imaju divlje snove? I_icon_minitime

[Vrh] Go down

Zašto žene imaju divlje snove?
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Zašto su važne žene
» Zašto u Kini klupe imaju šiljke?
» Zašto žene varaju?
» Napokon riješen misterij zašto zebre imaju pruge!
» Zašto žene privlače uniforme?