|
Autor/ica | Poruka |
---|
mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 9:00 | |
| Zabranjeno Pusenje - Sanjao sam nocas da te imam
Obuk''o sam novu pidzamu obuk''o sam svezi ves veceras kad mi u snove dodjes hocu da budem lep
Ubrao sam rumenu jabuku samo, samo bejbi tebi na dar ali sam je smazao usput jer me je morila glad
Moje je oci zaklopila zelja kroz moj krvotok tece san a ujutro samo zguzvana postelja kao da nisam spavao sam
Ref. Ali umjesto tvoga lica umjesto mekane trave sanjao samo pozar na carsiji sanjao sam ljude bez glave
Sanjao sam nocas da te imam Sanjao sam nocas da te imam Sanjao sam nocas da te imam ja | |
| | | mobile VIP član
| Zabranjeno Pusenje - Seki is on the road again
Kada noc prekrije olimpijski grad i kad gazde kafica kazu ''ajmo, raja, fajronat mimo tebe prolazi i poslednji trajvan i ti se deres taksi, ''aj vamo ''aj vamo, ''ej, hajvan
Metalik golf staje kad isce raja on je gospodar, gospodar nocnog saobracaja sajba mu cista, bez ikakvih fleki prepoznajes njegovo lice dugo te nije bilo, Seki
Ref. Seki is again, Seki is again Seki is on the road again
Ukljucuje taksimetar, opa, cet''ri i sto ne pitaj nista, Seki je to na ramenu mu istetovirana Zenica u novcaniku slika, zena mu i djeca
Ref.
Roll on, Seki, roll on | |
| | | mobile VIP član
| Zabranjeno Pusenje - Selena, vrati se Selena
Selena je danas jako lose spila sva je vlazna u svojim uglovima ona zeli bjezat'' nekud zeli crnog Mandinga
Sa Mandingom ide daleko do Ekvadora i tamo mjenja ime u Emanuela i tamo gori u vatri tropskog pozara
Ref. 2x Selena, Selena, vrati se, Selena zar ne cujes urlik tigrova ispod tvoga prozora u Fuada Midzica
Al'' dzungla je vec odavno raskrcena broj zvjeri dozivio je osjetan pad mandingo ili je lud, ili je pijan mandingo nije vise kao nekada
Ref. 2x
Selena, Selena Selena, Selena Selena | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 9:01 | |
| Zabranjeno Pusenje - Sigurna vremena
Nisi me mogla izvuc'', lane ja sam ti Jedi tamne strane ne idu idile ni etiketa ja sam ekser sto viri iz parketa
Mene nesto drzi ovdje, pile ja osjecam stalno kolebanje sile moje mjesto je u magli iza Raja kraj laznjak jarana, predugih zagrljaja
Ref. Znam da nisam donio ti mnogo djelila si sa mnom samo sram ti si bila dukat na dnu rijeke a ja mahalas razigran
Ti si bila tu i kad bio sam sjena u mom ludom moru cvrsta stijena bila si put za bezbrizne dane za sigurna vremena
Hasta la vista, sinjorina mene dole ceka moja rulja pjevacice u proboju sto nude ljubav kladionica za pitbulla
Za mene nema vadione za ovu crnu dusu nema melem na zlatnom ulju od afgana ja polako klizim, bejbe, u Dzehenem
Ref.
Ostala si tu i kad bio sam sjena u mom ludom moru cvrsta stijena bila si put, bila si put
Ostala si tu i kad bio sam sjena u mom ludom moru cvrsta stijena ti si moj put za bezbrizne dane za sigurna vremena
| |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 9:01 | |
| Zabranjeno Pusenje - Splitska princeza
S cvijecem u ruci, s ruzama zurio sam u nas mali stan radosne vijesti, draga, ti nosim danas sretan je dan
Na stolu samo poruka stoji znam dobro rukopis taj kazes da vise ne mozes sa mnom za nas bolji je kraj
Sreca vise ne kuca na moja vrata jer moja baby sad ode sreca vise ne kuca na moja vrata ljubav vise ne stanuje ovdje
U maloj sobi u Podstrani gdje smo se skrivali na stolu samo poruka stoji znam, to odlazis ti
Kazes da pape puno se jidi jer volim bestimat'' i pit'' kazes da pape ima covika s kojim ces sretnija bit''
Ref. Sreca vise ne kuca na moja vrata jer moja baby sad ode sreca vise ne kuca na moja vrata ljubav vise ne stanuje ovdje
Moji su dani kule od pijeska moje su noci bez zvijezda jer znam da negdje bez snova zivi moja splitska princeza
Ko lud sam strc''o na ulicu trazio tebe dugo Split je bio prazan i pust a ja sam ceko cudo
Ref.
| |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 9:02 | |
| Zabranjeno Pusenje - Srce, ruke i lopata
Domovina nasa je rodila hiljade i hiljade junaka jedan od tih delija to je moj komsija Avdija
Nije bio on niti bombas nije bio on niti sportista sve sto je im''o od oruzja to su srce, ruke i lopata
Zemlja je bila srusena valjalo se dizati iz pepela radio je tada Avdija k''o sto radi deset armija
Jednog je dana, 23. oktobra zlatna znacka udarna zasjala na njegovim grudima
Dugo ce se sjecati Avdija tog jesenjeg podneva dugo ce se sjecati rijeci jednog od drugova
Ti si nas ponos, Avdija ti si nas ponos k''o zastava nasla se i slika njegova usred fabrickih novina
Ref. 2x Njegov je dan udaran a njegov san hiljadu tona za jedan dan
Dodjose nova vremena izgubi se negdje Avdija zaboravismo svi na njega imamo dovoljno bagera
Samo ponekad pred Prvi maj zovne ga direktor osnovne da uvelica proslave prica anegdote i podvige
Tog dana Avdija pokupi plakete i ordenje u okicenom razredu pocasno mjesto zauzme
Prije nego pred klince izadje koju ljutu popije kao pjesnik sto ne vjeruje u vlastite stihove
Ref. 4x Njegov je dan udaran a njegov san hiljadu tona za jedan dan
| |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 9:03 | |
| Zabranjeno Pusenje - Stanje soka
Zbog tebe sam ostavio pos''o s farmerkama zbog tebe sam trzn''o handzar na jarana
Ti si moja zakletva, ti si moj Bog tvoje ime s''ja sa ramena mog a ti, a ti, a ti, a ti sokiras me, majke mi
Ref. Zbog tebe se poceh brijati u nedelju zbog tebe sam prest''o ici gledat Zelju zbog tebe zakasnio dajdzi na dzenazu tebi sam za dvjesto milja kupio vazu a ti, a ti, a ti, a ti, sokiras me majke mi
Nanosis mi bol, nanosis mi bol o sta ti je to (2x)
Nanosis mi bol dok sviram rock and roll
Ref.
Nanosis mi bol, nanosis mi bol o sta ti je to (2x)
Nanosis mi bol dok sviram rock and roll
| |
| | | mobile VIP član
| Zabranjeno Pusenje - Sto nacina
Svako ponekad ubije nekog koga voli neko to cini sa osmijehom na licu a neko suzama i placem
Neko se odmah okrene i ode a neko stoji dugo, dok srce mu skace kukavice to poljupcem cine a hrabri udare macem
Ref. Od nacina sto, od nacina sto od nacina sto da me ubijes ti izaberi pistolj na natkasni od nacina sto, od nacina sto od nacina sto da me prezalis ti racunaj da je ovaj jedini moguci
Od nacina sto, od nacina sto od nacina sto da me ubijes ti izaberi pistolj na natkasni od nacina sto, od nacina sto od nacina sto da me prezalis ti racunaj da je ovaj jedini
Svako ponekad ubije nekog koga voli kukavice to poljupcem cine a hrabri udare macem | |
| | | mobile VIP član
| Zabranjeno Pusenje - Straza pored Prizrena
Ref. Mozda je veceras tvoja grupa mozda je veceras akcija Bukurije je ostala sama ceka jutro i poljubac
Cula ludacki rade da shvatis nema vremena prst na obaracu i kletva u zraku na strazi, na strazi pored Prizrena
Kazes treba platit'' racune jer duhovi lutaju poljima kazes treba platit'' racune da cvijece nikne iz grobova
Vjerujes li da ce nestati prokletstva sto ga vjetar nosi sumama kad jedan od nas bude u blatu na strazi, na strazi pored Prizrena
Ref.
A nocas ce krv umjesto vina da zagrije srce do ljubavi zbog sumnjive slave i tudjih grijeha ginu, ginu mladi lavovi
Zamisljam, nedjelja je i lijepo smo se obukli dvije djevojke hodaju sa nama po toploj prizrenskoj kaldrmi
Ponosni i jaki k''o dva mlada jelena bice mi zao sto smo se sreli na strazi, na strazi pored Prizrena
Metak je nestrpljiv u cijevi u usima zvoni naredba pucaj na sve sto je sumnjivo momce i ne zali iredentista
Cula ludacki rade da shvatis nema vremena prst na obaracu i kletva u zraku na strazi, na strazi pored Prizrena
| |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 9:04 | |
| Zabranjeno Pusenje - Takvim sjajem
Uzalud od ove noci trazis da ti nesto da jer najprije mora proci da se o njoj nesto zna ova jutra sto te muce donijet ce i tebi sve kada sutra bude juce, a t budes ''ko zna gdje
Takvim sjajem moze sjeati samo sto je proslost sad sto ne moze da se vrati, sto je bilo ''ko zna kad ove bitke, ove rane, otkrit ce ljepotu svu kada budu stvari davne, kad ne budu vise tu
Otkrio mi svoju tajnu zlocinac, starac sijed „Imao sam proslost bajnu, progonio me citav svijet“ orden se na kraju primi, ide vrijeme bije sat pobjedom se nekad cini izgubljeni neki rat
Ljubav nasa davnih ljeta za oboje bijase jad sad je prava, sad je sveta, kada vise nisam mlad | |
| | | mobile VIP član
| Zabranjeno Pusenje - Tragovi suza
Ljudi misle da, zivot je sega kad ispricam fol il'' dva al'' u dubini svoje intimne duse tuzan covjek sam ja
Oko mene neke fine koke na derneku kad zasviram ona moze bit'' slatka, al'' to je varka ti si jedina znaj
Ljudi misle da, zivot je parti i izlasci u kasni sat al'' moju sminku cesto, razmaze suza jer tuzna zena sam ja
Oko mene svuda svijetla, ljudi na tulumu kad zaigram al'' ne znace nista svi ovi ljudi kad ne cujem tvoj glas
Ref. 4x Pogledaj sad u moje oci osmijeh je tu, samo za raju pazljivi pogled ti pruza tragove suza | |
| | | mobile VIP član
| Zabranjeno Pusenje - Ujka Sam
8:30, zvono na vratima ustajem i zastajem nijem covjek u cilindru i fraku mi rece hello boy I''m ujka Sam
Mozda covjek naplacuje struju TV pretplatu, il'' parno grijanje u lice mi dunu dim cigare no my boy meni se vise duguje
Reko'' garant losa loza il'' nesretna ljubav neka sto pijes kad ti skodi vidi sta zena ucini od covjeka
A on izvadi pozutjeli papir 6 000 dollars you must pay to ujka Sam a ispod moj potpis, godina i dan
Ref. Bang, bang, bang boogie-woogie-honey give me my money bang, bang, bang I am boogie-woogie-man give all the money to ujka Sam
Ujka Sam, ujka Sam easy
Poceh da se vadim, reko'' zemlja u razvoju slaba razmjena robe nase bogatstvo je bratstvo i jedinstvo nase bogatstvo su tekovine NOB-e
Oh, no, problem my boy ujka Sam kupuje sve (2x)
Ref.
Jutro je pocelo burno probudi me sa kreveta pad cuh glas zene iz kuhinje zakasni l'' se na posao kad
Politicar na radiju pricao je o jubilejima time valjda hoce da nas zbari al'' iza mojih ledja se smije ujka Sam u mojim ocima igrali su dolari
Otrcah odma u firmu rekoh raja, sve mi je jasno sad bratstvo i jedinstvo ne brani radio bratstvo i jedinstvo brani rad
Ujka Sam, ujka Sam (2x) | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 9:05 | |
| Zabranjeno Pusenje - Vuk
Ucini da budem vuk da mirno prelazim preko mrtvih tijela ucini da budem vuk da se ne odricem svoga dijela
Ucini da budem prorok da znam sta ce protiv mene smisliti sutra ucini da budem Indijanac jer nije dovoljno sto sam crven iznutra
Ref. 2x Ucini da budem vuk
Ucini da budem lija da nikad ne napravim nikakvu fulu da moje tijelo ne svrsi u jarku da ne izgorim kao Brac u julu
Ucini da budem ne vidljiv da se vise ne plasim vlastite sjene ucini da budem vuk i imat ce te vazda pivu od mene
Ref. 2x
Veceras na terasi hotela Jadran samo za vas svira skupina skromnih muzicara Nele Vuk i tri palme, Natali Renata i Kosjenka
Ladies and the gentlemen for your pleasure tonight sing all the evergreen songs Nele Wolf and three palms Natali Renata i Kosjenka sing all night long until sabah in the morning
| |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 9:05 | |
| Zabranjeno Pusenje - Zasto muski kasno udju u pubertet
Od tebe sam uvijek mog''o u skoli prepisivat'' sa tobom sam uvijek mog''o doktora se igrat''
Al'' kad su posli da ti rastu guzovi i grudi pronasla si pravog momka za tobom da ludi
Ref. 2x Ti si bila zena, ja sam bio dijete zasto muski kasno udju u pubertet
Nisam znao takve stvari da se dese svakom tebe i tvog dlakavoga gadjao sam prackom
Shvatio sam, tvoja paznja bijese samo fol prije no sto spoznah ljubav ja upozn''o sam bol
Ref. 2x
Godine su prosle, tek sad mogu jesti sladje ponekad u svoju mecku strpam nesto mladje
Mogu bit'' sa tobom sad kad nisi vise slatka ista si ko teta Neda iz pjesme Parnog Valjka
Ref. 2x
| |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 9:06 | |
| Zabranjeno Pusenje - Zeni nam se Vukota
Zeni nam se Vukota zenom zvanom Ljubica iz Futoga bice mnogo zvanica iz razvijenih ekonomskih zajednica
Digao je Vukota sator onaj veliki sa vasara bice mjesta za sve nas samo nece, nece biti Jasara
Ref. Dok je mene Jasara, zivoga, zdravoga, Ljubica se udat'' nece
Para ima Vukota, nezvanicni distributer Marlbora, neka pusi narod nas krisom ispod spoljnog zida sankcija
Poklon sprema Vukota svome tastu sleper zlatnog Marlbora al'' tajnu cuva Ljubica da vjecno voli samo svoga Jasara
Ref.
Slavio je Vukota, slavilo je 620 svatova, tri se dana pjevalo pet je puta dolazila murija
Al'' kad bude treca noc pijani trubac viknu ljudi upomoc ispred glavnog satora nema vise slepera ni Marlbora
Ref.
Istrcao Vukota istrcao, presudi mu utoka Jasar zgrabi Ljubicu sleperom kroz sumicu ka Horgosu
Spremna ceka carina, nema sverca, mita, malverzacija spengala ih marica povela se pjesma iza resetaka
Ref.
| |
| | | mobile VIP član
| Zabranjeno Pusenje - Zenica blues
U Zenicu kada podjem ja prati me pet, sest drotova okruzni sudija rek''o dvanaest godina dvanaest godina strogog zatvora
Tuzna je moja sudbina zenu mi kreco Hakija Kreco Hakija, presudila mu cakija ne razumijes ti to, druze sudija dzabe vam ja sve to pricam
Zenico, mrzim svaki kamen tvoj zbog tebe ja mrzim zivot svoj ko prezivi dvanaest godina u KP domu Zenica taj je pravi hadzija
Raduje me jedna istina iz KP doma vraticu se ja ali Hakija nikad nece sa bara sa bara se niko ne vraca
| |
| | | mobile VIP član
| Zabranjeno Pusenje - Zoka, ja sam trudna
Zoka, ja sam trudna tako stoji stvar Zoka, ja sam trudna budi siguran da sam trudna ja
Zoka, ja sam trudna tako stoji stvar Zoka, ja sam trudna budi siguran
I dok hodam bulevarom medju lokvama dojka mi polako narasta Zoka, to je znak da sam trudna ja
Zoka, ja sam trudna pa ti sad vidi Zoka, ja sam trudna, a to si bio ti to si bio ti
I dok hodam bulevarom medju lokvama cujem glas malog djeteta Zoka, to je znak da sam trudna ja
A kada padne kisa i kada bude mokre moja zgrada i tvoja kad se vode budu lile niz ulice da l'' me i tad volis, Zorane
Zoka, ja sam trudna sto me nerviras Zoka, ja sam trudna sto se ne javljas
I dok hodam bulevarom medju lokvama kao da lebdim medju zvjezdama Zoka, to je znak da sam trudna ja
| |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 9:07 | |
| Zabranjeno Pusenje - Zoka, ja sam trudna
Zoka, ja sam trudna tako stoji stvar Zoka, ja sam trudna budi siguran da sam trudna ja
Zoka, ja sam trudna tako stoji stvar Zoka, ja sam trudna budi siguran
I dok hodam bulevarom medju lokvama dojka mi polako narasta Zoka, to je znak da sam trudna ja
Zoka, ja sam trudna pa ti sad vidi Zoka, ja sam trudna, a to si bio ti to si bio ti
I dok hodam bulevarom medju lokvama cujem glas malog djeteta Zoka, to je znak da sam trudna ja
A kada padne kisa i kada bude mokre moja zgrada i tvoja kad se vode budu lile niz ulice da l'' me i tad volis, Zorane
Zoka, ja sam trudna sto me nerviras Zoka, ja sam trudna sto se ne javljas
I dok hodam bulevarom medju lokvama kao da lebdim medju zvjezdama Zoka, to je znak da sam trudna ja | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 9:07 | |
| Zabranjeno voce - Ej, budvanske rane zore
Ej, Budvanske rane zore bistri vali plavo more sve sto imam sve bih dala za ljepotu Crne Gore za ljepotu Crne Gore
Svaki kamen, svaka staza i cempresi pored mora vito kolo razigrano to je moja Crna Gora
Krstas oro sto se vije u visine iznad gora dicni ponos pradjedova to je moja Crna Gora, to je moja Crna Gora | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje | |
| |
| | | | Zabranjeno pusenje | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 217 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 217 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|