|
Autor/ica | Poruka |
---|
mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:46 | |
| Zabranjeno Pusenje - Manijak
Bejbi, bejbi, ko te ne bi tako mladu negdje u ''ladu
Ja sam manijak iz gimnazijskog parka vec danima sakriven ja gledam te iz mraka i veceras sam ovdje, o je, je, je i veceras sam ovdje i imacu te
Ref. Ja upravo cujem tvoje korake padam u trans i grlo mi je suho prici cu ti necujno i tiho ti sapnuti na uho bejbi, bejbi, ko te ne bi tako mladu negdje u ''ladu prislonio
I briga me sta ce poslije da bude da l'' ce da me lincuju ili da mi sude progoni me glas iz moje glave lude koji kaze, ona je lijepa a ljepota je za ljude
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:46 | |
| Zabranjeno Pusenje - Mejtas
Noc je i sjenke su duge isto kao i juce jedna je velika, od nocnog oblaka prekrila dio kuce
Sa Istoka stie rumeni zrak on je i tu i negdje drugo ti si odavno vec zaspala uspavalo te jugo
Ref. 4x Sunce kad izadje, na Mejtas izadje
Po sobi se igras s prvim zrakama sad znam sta znaci rijec „sloboda“ odavno slutim, sad sigurno znam odakle pocinje dan
Ref. 4x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:47 | |
| Zabranjeno Pusenje - Meteor
Idem uz aleju, kisa kapa u grudima mi struje dva Djerdapa na vrhu me cekas, zasjedu spremas htjela me ili ne, svejedno je
Ne grli me, oko vrata mi je zica ne ljubi me, jezik mi je zmija otrovnica ledja me svrbe od nozeva lice mi grubo od pogleda poljubices me ili ne, svejedno je
Ref. Vjeruj mi, moja je zelja jedina da se vinem put visina i da tamo gore visoko sagorim kao meteor
Ne zelim da volim, nisam spreman ne zelim da mrzim, vremena nemam ne zelim da imam putanju ja sam prvak svijeta u lutanju vjerovala ili ne, svejedno je
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Zabranjeno Pusenje - Mozes imat' moje tijelo
Gdje sam rodjen tu je sve sirotinja vuk je u nas domaca zivotinja skrta zemlja nikoga ne hrani da prezivis moras radit'' vani
Sljakao sam ja u tudjoj zemlji sanjao sam o voljenoj zeni sa arbajta kad bi dos''o doma gledao sam kako raste ona
Mislio sam srecu kupit'' novcem sredio sam stvar sa njenim ocem prenesoh je preko kucnog praga mislio sam da bice moja draga
Ref. 2x Rekla mi je prvo vece rekla mi je sve mozes imat'' moje tijelo ali dusu ne
Samo tijelo nista mi ne znaci kraj banhofa takve mogu naci zelio sam da me stvarno voli da joj ljubav nije aerobik
Kad je sa mnom da ne skriva pogled da ne gleda uvijek negdje pored zagrljeni kada zora svice da budemo kao jedno bice
Ref. 2x
Nije mogla dugo da zanese u nas nije bilo graje djece sporo su nam prolazili dani
za veceru kad bi sjeli sami
Razboli se, Bog je mladu uze pamtim vjecno njene zadnje suze i saptanje ti si covjek vrijedan ali zivot, zivot, on je bijedan
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Zabranjeno Pusenje - Murga drot
Nas Murga nije obican drot njegove metode su modernije on te prvo ponudi cigarom pa te poslije razbije
Murga nije obican drot zanimaju ga psiho-fenomeni svakom se unese u lice i kaze zasvirat ces ti klavir meni
Ponekad izmaltretira kakvog klinca od ovih rukovodecih glava poslije se Murga duboko klanja poslije se Murga dugo izvinjava
Ref. The night is dark and the night is hot it is right time for you, Murga drot noc je tmava, noc je horka je to spramne cas pro tebe pane Murga
Otkako je gled''o Tacno u podne Murga ide sredinom dzade toki-voki prislanja na uho pazljivo slusa komande
Mozda ga bas veceras u mraku ceka njegov komad slave dodijalo mu marisat'' uvijek istu raju legitimacija mu navrh glave
Ref.
I dok sjedim ovdje u baru i kroz prozor promatram njega kontam da je Freud u pravu i da je seks korijen svega
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:48 | |
| Zabranjeno Pusenje - Necu da budem svabo u dotiranom filmu
Slavni reziser je u nasem gradu snima novi film, kazu, bit ce dobar strani glumci, prijemi i lova nema sumnje, smijesi mu se Oskar
Trebat ce on i mnogo statista za masovne i grandiozne scene iako kazu da on dobro placa tamo nece, nece biti mene
Ref. Necu da budem svabo u dotiranom filmu necu da budem statist u zivotu i u kinu necu da budem svabo svabo da budem necu
Glavni glumci bi htjeli da su na pravoj strani ja da budem svabo a oni partizani | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:49 | |
| Zabranjeno Pusenje - Nedelja kad je otisao Hase
Ljudi su isli u kolonama nikom nije smet''o vjetar sto je dun''o te majske nedelje je dosao Osijek al'' opet je Kosevo bilo puno
Bio sam tad jos sasma mali i nisam znao zasto neki placu rekoh sebi, provucu se dzaba sjesti negdje i navijat cu
Prodjoh pokraj jednog redara on samo svoju cigaru pali kaze, prodji sad i ne boj se nista danas te niko nece dirati, mali
Sjedoh negdje u guzvu, u raju i cuh samo brujanje mase danas nam odlazi Asim Ferhatovic danas nam odlazi nas Hase
Ref. Nedelja kad je otisao Hase nedelja kad je otisao Hase i BBC na mome radiju "Oslobodjenje" u mojim rukama
I dok je utakmica ova trajala stariji ljudi su uzimali rijec sine, Hase je tuk''o Engleze, Svabe i Ruse i ovo sad mu je posljednji mec
Bjese rezultat jedan-jedan kad sudija odsvira kraj spustise se zastave stadiona Kosevo stade jedna nedelja da se nastavi maj
Ref.
Nedelja kad je otisao Hase okrenu se Hase poslednji put nedelja kad je otisao Hase uzdignutih pesnica i ozarena lica nedelja kad je otisao Hase kao da veli, mene vise nema al'' imate jos mnogo vaznih utakmica
Izlazili smo svi iz stadiona cutke culo se samo brujanje mase poneki usklik i poneka zastava svi u napad, jedan je Hase svi u napad, svi u napad Jugoslavija, Jugoslavija | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:49 | |
| Zabranjeno Pusenje - Nema nigdje nikoga
Ako snijeg bude ikada pad''o kao one noci po nama ti mu nemoj kriti lice vec ga hvataj usnama
A ako usne tvoje vrele do mene doci budu htjele ti znas da ja znam da ti znas da ne mogu sam
Jos uvjek stojim na istom mjestu gledam snove kako prolaze stojim sam i cekam dan tajna vrata da se otvore
Ref. Ali nema, nema, nema nema nigdje nikoga iza nas nema sjena iza nas nema tragova
Jer nema, nema, nema nema nigdje nicega samo mrak i gusti zrak u mojoj sobi od sjecanja
A ako vjetar bude ikada dun''o kao onog jutra po nama ti pusti kosu da vijori to je nasa zastava
A ako sunce bude przilo kao onog ljeta po nama ti budi gola i podaj tijelo da te miluje po grudima
Ref.
A kada grad bude okupan zorom koja nastaje uzalud svice, ja sam tu i nikud se ne micem
Jer nema, nema, nema nema vise razloga iza nas nema sjena iza nas nema tragova
Jer nema, nema, nema nema vise razloga samo mrak i gusti zrak u mojoj sobi od sjecanja
Jer nema, nema, nema nema nikoga | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:50 | |
| Zabranjeno Pusenje - Nema vise
Nema vise crni dan ima belo roblje nema vise stari stan ima novo groblje
Nema dusa, ima stvari prestala je kriza nema vise pasos stari ima nova viza
Nema sud i hartija ima bic i mrkva sto je bila partija to je opet crkva
Nema vise Ivo Lola ima nova nastava ima nova stara kola nema vise zastava
Nema vise stara noga ima nova staka nema Tito, ima Boga i nova nafaka
Ima nove granice nema stari most iz plodne oranice izvirila kost
Nema vise dusa meka ima srce tvrdo ima droga, nema leka tuga kao brdo
Nema vise more plavo ima zuta voda ne kaze se vise zdravo sad su svi gospoda | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:51 | |
| Zabranjeno Pusenje - Odlazi voz
Ref. Odlazi voz odlazi svjet u panici kako je nama u vagonu tako je njima na stanici
Odlazi voz u vozu smo ti i ja drz se duso jos si ziva pred nama je perspektiva
Ko to koci lokomotivu o kako ga nije stid ispred nas je crveno svjetlo ako je crveno nije zid
Odlazi voz odlazi obecava spas kuda vode pijane sine i pijan mjesec iznad nas
Odlazi voz daljine lijece nam bol po podu leze zene, djeca i starci ne podnose alkohol
Ko to koci lokomotivu o kako ga nije stid ispred nas je crveno svjetlo ako je crveno nije zid
Ko to koci lokomotivu pijan covjek upravlja njom al'' nikoga vise nije briga u vozu je opsti lom
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:52 | |
| Zabranjeno Pusenje - Penzioneri
Ovih dana nas staracki dom nalazi se pred, eh kakvim problemima na ime, vec danima ne dolazi nova isporuka golubova
Ref. Penzioneri na more idu zimi penzioneri na more idu zimi penzioneri na more idu zimi penzioneri na moru beru mimoze
Ustajao si svakog dana uvijek si bio zeljan sna sad kad mozes spavati vise ti se ne da
Kad si penzioner onda citas novine kad si penzioner onda igras domine kad si penzioner konacno si sam
Ref.
Kad si penzioner zena odvaja krevet od tebe kad si penzioner niko te ne jebe
U tramvaju te pustaju da sjednes jer se njima dize gdje je vazno kad si penzioner konacno si sam kad si penzioner konacno si sam | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:53 | |
| Zabranjeno Pusenje - Piccola storia de grande amore
Sletio sam na aerodrom u Citluku rekli su mi tu ces vidjet'' Gospu Mariju
Ime mi je Giovanni a zemlja Italija vodoinstalater sam solidnih primanja
Svirala sam orgulje u sluzbi oca Ivana i sve sto sam znala to su Bach, Isus i Marija
Zovem se Katarina i imam 17 godina najlepsa freska Medjugorja
Crkva je bila prazna kad usao je on cuo se samo grandiozan Bachov ton
Otvorenih usta on pridje Katarini pa zar ovdje sviraju i andjeli
Ref. Amore mio, Madre di Dio sto si mi ucinila amore mio, Madre di Dio na grijeh me navela amore mio, Madre di Dio poslala si Amora a njegova me strijela pogodila
Ciao bella, ciao amore ime mi je Giovanni i sve u zivotu sto zelim to si ti
Pomilova je po grudima po nevjerovatnim grudima a ona osjeti kako je djavo uzima
Basta signore apelujem na vasu svijest mogao bi nas neko u Bozjoj kuci srest''
Ona pobjeze daleko u mrak iza orgulja i tamo tiho zajeca
I svaki put kad se sjeti Giovannija njena ruka prodje kud je prosla njegova i tako je djavo redovno uzima Hrist il'' Giovanni, sta je istina
Ref.
I tako io Giovanni svake godine dolazio da nadjem svoja carissima Katarina
al'' nje vise nije bilo tamo ona otisla via ja sam lutao sam krasom di Hercegovina
I bambini su trcali za mnom i vikali mama, mama ecco imbecille Giovanni
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Zabranjeno Pusenje - Pismo
Ref. Pisem ti, mala a znam da si ljuta kad odlucih da odem ne probudih te tog jutra
Ti me sad kunes a ja te ne krivim samo neki svoj zivot sam otis''o da zivim
Ponio sam samo one svoje pjesme sto si se smijala dok sam ti ih citao znas, bona, one sto si pitala Boga ti, Sejo, gdje ih prepisa
Ref.
Krenulo me pravo, vidjam Elvisa za mene je pit''o Dino iz Merlina djevojke su ovdje sve vesele i fine al'' suknu ti ga pravo kad si kokuz, kad te snime
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Zabranjeno Pusenje - Pismo Elvisu
O Elvise tako sam sretna imam veliki stan u centru Manhattana sa Tom Waitsom svira moj muz bijeli je covjek al'' ima dusu za blues
Sjetim se nekad na sretne dane kad smo jeli baklavu kod moje nane New York je hladan, nijedan jaran nikoga nema da mu dodjes na Bajram
Zasto sam morala pobjeci glupo mozda sam mogla izvuci uslov al'' dzaba sloboda, lijekovi, pare kad od tebe traze da izdas drugare
Od mene niko nije tuzniji bio kada sam cula da je pogin''o Zijo prosla su ona sretna vremena i ja sam danas drukcija zena
Dal'' si se i ti posvetio djeci obec''o si dati moje ime kcerci gledaj da budu posteni i zlatni ne daj da postanu zli narkomani
O Elvise, ja nisam sretna imalo me je pola Manhattana rodjenu majku bih prodala sada kada mi treba tih pola grama
Na kraju da ti pozelim srecu Sarajevo vise vidjeti necu kad se po gradu upale rakete stavi ruku na srce i sjeti se mene | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:54 | |
| Zabranjeno Pusenje - Pisonja i Zuga u paklu droge
Pisonju i Zugu je zovnuo na dernek jaran koji studira rekao je, momci nemojte belaja tu su raja kulturna
Amila je bila lijepa kao vila starci su joj radili negdje u Iraku rekla je samo, udjite momci pa se poslije izgubila u mraku
Pisonja, rece Zuga ovo mjesto mi se ne svidja ajmo radje pred piramidu ima finih putera
Odmori Zuga malo, matere ti zar ne vidis kakve su ovde trebe zar vec poslje pete pive moras da pravis budalu od sebe
Ref. Pisonja, ovo mjesto mi se ne svidja niko se ne smije i cudna je muzika Pisonja, ovdje se nesto cudno dogadja sve je puno drogiranih pedera
A Pisonja odmah prifura Amili kao Indijana Dzons onoj u Hong Kongu znao je, ne smije biti greske ove fine ti odmah daju nogu
Pisonja taman slozi pravu pricu i odsvira Crne Leptire kad se odnekud pojavi Zuga i poce da paranoise
Ref.
Odmori Zuga malo, Tite ti zar ne vidis kakve su ovde trebe zar vec poslje seste pive moras da pravis budalu od sebe
Al'' negdje oko pola tri na dernek upadose drotovi neke frajere odmah prislonise uza zid
Amila se prestrasi, kaze joj, stari ce me masakrirati a onda ugleda Pisonju i pogled joj djavolski zasvjetli
Maleni, zelim nesto da ti poklonim maleni, primi ovaj dar moje ljubavi maleni, al'' nesto moras mi obecati prije jutra neces ga otvoriti
Jedan drot prifura Pisonji dzepove mu prebira nadje Amilinu travu i rece Slavko, imamo dilera
Pisonja rece, drugovi jel'' se to mozda snima neki film Pisonja rece, drugovi ja nemam nista s tim
Ref.
Pisonja, ovo mjesto mi se ne svidja niko se ne smije i cudna je muzika | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:54 | |
| Zabranjeno Pusenje - Pklatovi I
Postoji jedna dimenzija nepoznata covjeku prostor izmedju svjetlosti i sjenke izmedju nauke i praznovjerja
To je dimenzija tamnih sila i perverzne imaginacije gospodari te dimenzije nazivaju se Pklatovi
Pklatovi imaju oci i usi i noge, i ruke, i ledeni dah samo im je dodir potpuno mek a korak previse lak
Zauzeli su cijeli nas grad i poceli sebi ljude zvat'' nisi vise znao ko je covjek a ko je Pklat
Ubrzo su usli u svaki nas dom i ljudima spustili zavjese svak je mogao da vidi samo unutra niko nije gledao napolje
Na ulice su pustili bijele medvjede cija je dlaka sjajna dosli su iz dalekog svemira njihovo porijeklo mora ostati tajna
Ref. Mi smo Pklatovi i nemojte nam sta zamjeriti mi samo zelimo da mislite ko mi
Izmedju nas, draga, ne postoji nista otkako su na nasa vrata kucali ne cujemo vrisak komsinice niti smo plin osjetili
Prazne su case, puna pepeljara, nestaje boje srce kuca sporo, tika-ta-tak nema vise poljupca, ni svadje, ni samara tvoga tijela, draga, ja se vise ne sjecam
Ref. 2x
Iskaci kroz prozor, mala i bjezimo odavde u dvoriste i park pa sve do kraja ulice
Ja cu na drugu stranu da im trag zametnem ti cekaj na kraju grada neka auto bude upaljen
| |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:55 | |
| Zabranjeno Pusenje - Pocasna salva
Druze, bilo je lakse sve mi u rovu, oni u rovu, tu na puskomet sjecas li se, druze, da ne bi izdali mi smo zadnji metak za sebe cuvali
Druze, dok sam se budio ukrali su moju mladost, moje ludilo dobre su kafane, dobro se napusi dobri ljudi vole pricu sto prica gubitnik
Druze, ljudi bez muda i casti k''o hijene se mlate oko komada vlasti druze, losi su bunkeri nego limuzine i salteri
Ref. Korak preko ograde je l'' to, druze, jedino sto casno je zar za nas, stare ratnike pocasna salva da ne odjekne
Druze, sjene su kraj mene od senke, od gaje i od pisonje druze, sjene su kraj mene kazu, marsirali smo dugo, al'' zla ucini se
Ref.
Druze, zivot je bitka i nije za dusu meku ostani uz mene i puni redenik neprijatelj prelazi reku
Mala, velika moja veceras cemo za njih voleti bilo ih je dvadeset i osam bilo ih je pet hiljada i dvadeset osam
Bilo ih je vise nego sto ikada i u jednoj pesmi bilo ljubavi sad bi bili ocevi sad ih vise nema | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:56 | |
| Zabranjeno Pusenje - Pos'o, kuca, birtija
Nikad nisam bio neki veliki vjernik nisam cit''o stampu, nisam gled''o dnevnik nisam znao gdje sam i koja je klima ti si bila moje proljece i zima
Al'' otkako je presusio okean ja vise srece u ljubavi nemam al'' otkako se ugasio vulkan ja po cijeli dan sam po sobi lutam
Ref. Otkako si s njim otkako si otisla zivot mi je siv pos''o, kuca, birtija
Zavrsit cu sad ko svi stari cugeri u ovome bircu gdje skupljaju se luzeri i necu dat'' nikom da ti spomene ime i TV cu gledat'' od himne do himne
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:57 | |
| Zabranjeno Pusenje - Posljednja oaza (U losoj formi sam)
Fikreta, izmedju mene i dna jos samo ti stojis, Fikreta mozda bi trebalo da se sklonis otuda i da pocnes ispocetka
Da ne peres vise tudja stubista zbog mojih lutanja, kafana i tombola ti znas da lazem da se promjenit'' necu nikada zivot je jedan, zivi ga, Fikreta
Ref. U losoj formi sam u losoj formi sam i zato ne zelim da budes tu kraj mene, prosetaj
Nekada davno si voljela covjeka taj covjek, to vec dugo nisam ja vec dugo u losoj formi sam uzalud me ispravljas
Ref.
Fikreta mi tresnje iznijela a ja se sjetih nekog filma o pticama kada je ptici u losoj formi drug tada ni ona ne leti na jug
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:57 | |
| Zabranjeno Pusenje - Pravo zajebani DJ iz Chicaga
Staroj sam popio cijeli vinjak Almasi rekoh da obuce najzesci minjak diler Kvaja je jos jucer ost''o bez tableta oko naseg sehera vrti se planeta
Jer veceras dolazi veceras dolazi, veceras dolazi
Sipac Madjuni je dovez''o za kokice kolica kaze nikad nije bilo toliko napucanih pica nacelnik Harun je govorom pozdravio gosta najvazniji dogadjaj od otvaranja mosta
Faco je dos''o razvaljen k''o deva u domu naglas krci, na podu DJ zijeva Slava-kurava prati ga u stopu ona bi htjela prva u Evropu
Veceras dolazi, veceras dolazi veceras dolazi
Pravo zajebani DJ iz Chicaga
Vracamo se kuci, preskacemo bare kontam kako da eskiviram aperkat od stare sa minare Hodza uci, odjekuje ezan k''o da kune mladez u koje usao je Sejtan
Pored nas prodje DJ u blindiranom dzipu skupio je Slavu i neku sminkersku ekipu poprsk''o je Almasine najnovije sandale good bye dreams vracamo se do reale
Jer veceras dolazi, veceras prolazi veceras odlazi
Pravo zajebani DJ iz Chicaga | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:58 | |
| Zabranjeno Pusenje - Pred zatvorenim sankom
Zagrli me fola radi, kao ja sam taj od neke te mracne bande spasavam ne misli veceras, gdje bi bila sad da si znala prave rijeci, da si bila sigurna
Zagrli me fola radi i ne razmisljaj Nicole Kidman nema nikog da joj „suplju“ saslusa zagrli me pravo jako, samo budi tu da me uhvatis za ruku kad zaurlam u snu
Ref. Moja tuga nije duga stara sema, isti krug samo veceras budi sa mnom samo veceras budi mi drug
Zagrli me iako sam prespor za nafaku jer ostali smo sami, pred zatvorenim sankom valjda sve to tako hoda, valjda mac iz kamena izvuce samo onaj ''ko je odabran
Ref.
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:58 | |
| Zabranjeno Pusenje - Pupoljak
Vec dugo bio sam momak kad stig''o je prirode zov zazmurio sam, udahno duboko i kreno u zivot nov
Svi papci htjeli su sina ja sam dobio kcerku bila je tako blaga na mene lijepa vise na zenu
Ref. Bila je mali, njezni pupoljak koji jednom bit ce divan cvijet moj slatki mali, njezni izdanak zalijevaj ga i porast ce
A onda je krenulo zlo strasni zvuci i slike bjezala je meni u krilo u podrumu igrala zmirke izasla je nahranit cuku i samo sebe ja krivim otada disem, jedem i hodam ali vise ne zivim
Bila je mali, njezni pupoljak koji jednom bit ce divan cvijet moj slatki mali, njezni izdanak zalijevas ga, on nestane
Otada volim djecu svu crnu, bijelu i zutu zelim im da ne bude rata zelim im sretni da budu
U san mi dodje divna djevojka izgleda sretno i zdravo i kaze : "tata, nemoj se budit ostani sa mnom jos malo"
Bila je mali, njezni pupoljak koji jednom bit ce divan cvijet moj slatki mali, njezni izdanak u mom srcu nikad ne vene
Bila je mali, njezni pupoljak koji jednom bit ce divan cvijet moj slatki mali, njezni izdanak zalijevas ga, on nestane | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:59 | |
| Zabranjeno Pusenje - Put u srediste rudnika Kreka Banovici
On pomisli kako bi petak bio lepsi da sutra nije subota radna blagi Boze, on misao nastavi noc je previse hladna
Al'' Bog mu tad okrenu ledja u pola tri ga je cekala treca smjena treca smjena, ide na put na put u srediste od majkata zemlja
Ref. Otkud ti, u pola tri raspotocje gori to mu cu zena Vinka, panika i vika na stolu dvije zdjele i telegrami sucuti
Njegov duh sada gleda TV smije se na dobrotvorne koncerte njegov duh obilazi zamkove revolucionare iz pedeset i neke njegov duh plasi njihovu malu djecu al'' sta mu vrijedi kad ni ta djeca vise ne vjeruju u duhove
Ref.
I meni je tata govorio nekad da je Zil Vern pusta masta i da nikad niko stici nece u srediste od majkata zemlja i da nikad niko stice nece u srediste od majkata zemlja da treca smjena stici nece stici nece to odeljenje
Ref.
Put u srediste rudnika Kreka Banovici
| |
| | | mobile VIP član
| Zabranjeno Pusenje - Radost prvog zita
Eto, s jeseni nam je stiglo i prvo zito a nije s proljecem kao sto to neki tvrde, nije
Jer, ko drugome jamu kopa ne cini proljece i da vam kazem nikad ga nece cinit nikad
A zito nama treba da narod ima ''ljeba ili ko sto je to divno jedan nas pjesnik rekao
Ajd'' zivio sta se zuti na beskrajnom polju a ako te ko bude pit''o s ponosom mu odgovori to je nase zito
Jer mi buducnost ne zacrtavamo planovima nego brazdama traktora a ako imas traktor, vrati kombajn
A ne ko neki koji imaju i traktor i kombajn i onaj, onaj kako se zove cirkulator
A jos imaju vremena da se bave horom u kulturno umjetnickom drustvu jel'' tako, pa jasno, jasno da jeste i zato, sto mozemo pozel''ti mozemo pozel''ti da nam rodi zito
I nek nam rodi zito i iduce godine i nek nam uvijek rodi zito, hvala
| |
| | | mobile VIP član
| Zabranjeno Pusenje - Sa Cickom na Stonese
Kupili smo karte Muki, ja i Jose krenuli smo busom sa Cickom na Stonese ponijeli smo cuge i opijate lake sofer je diskretno odvrn''o narodnjake gurali smo bus, protegli smo noge na granici su nas rovili zbog droge
Na hipodromu kad smo ugledali masu prepasmo se, daleko smo, vidjet cemo racku lakat tamo, lakat ''vamo put ne bjese lagan probismo se blizu bine kad pocne uragan
Dozivjeh satisfaction od vjecnih mladica osjetih tad ludi trans i vlagu picica
Ja cu kad porastem biti isti kao Stonesi iskren, posten u muzici da me mladost voli ovi stari ljudi spoznali su radost u muzici otkrili su neku novu mladost
To ne bjese svjetlost od lightshowa jakog neka druga struja drmnula je svakog vidjeh Mekku, Jeruzalem i Papine dvore nekad davno kad sam iso sa Cickom na Stonose
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje | |
| |
| | | | Zabranjeno pusenje | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 369 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 369 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|