|
Autor/ica | Poruka |
---|
mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:22 | |
| Zabranjeno Pusenje - Halid umjesto Halida
Come on, come on, come on come on then
Good evening ladies and gentleman it''s nice to see you again in Marcus place tonight
We should start our program with the song about Mr. Halid sad song about folk singer from Bosnia & Herzegowina
Tamo negdje iza sedam gora gdje vozi our prigradski saobracaj u maloj kuci se rodio Halid na nebu je zvijezda zasjala
Gazda iz kafane Visnja rece ljudi ovo je dobar znak bice pjevac, glumac il'' politicar a mozda i Halid ''mjesto Halida
Skola mu nije isla Bog zna kako mrzile ga profesorice al sve je puklo kada je mazno lovu od ekskurzije
Pos''o je pjevat'' u kafani bilo je gadno, bilo je degeneka k''o onda kad je pjev''o tamo daleko kamiondziji iz Citluka, hej
Ref. 2x Al'' sve se nekako predevera kad imas viziju, imas san gutu para, koka povazdan da budes Halid ''mjesto Halida
Menadzer Boro ga je uzeo pod svoje, koji Boro u Sarajevo da ploce snimaju novine su pisale tu nisu cista posla tu se turske pjesme hapaju
Al'' Halidu su rekli da ne pita nista i da se smije i kad ne konta fol imace kucu s teniskim terenom BMW-a kesom placenog, o
Ref. 2x
Dobro je mali, odmori malo ovdje bi treb''o ici solo tu se nasa prica prekida uglavnom Halid i postade Halid Halid ''mjesto Halida
Haj opet mali fala dajdza a sad opet ja
Al'' dobre pjesme dobiv''o je sve rijedje prestigli ga novi pastuvi brzi sto im je nekad zvao ture sto ih je pusto da vire kada guzi, ehe
Stock u ruci, ''mjesto mikrofona sve rijedje na naslovnim stranama zenu su mu vidjeli na Stojcevcu s nekim juniorom Saraj''va
Al'' jedno vece se odvez''o u brda i odozgo gled''o kako svijetli grad iznad neke male kuce na nebu je zvijezda zasjala
I k''o da mu se neka velika tezina s ledja sama skinula doslo je vrijeme da neko drugi bude Halid ''mjesto Halida (2x)
Haj''mo mali, hocemo opa, hop, ozezi come on, come, on
| |
| | | mobile VIP član
| Zabranjeno Pusenje - Hodi da ti ciko nesto da
Kad ti stari ode i prazan ti je stan dok pusis tanku travu „Made in Capljina“ okreces moj broj jer si realna znas, nocas jedino ti more valjat tvoja stara dzukela
Ref. 4x Hodi da ti ciko nesto da | |
| | | mobile VIP član
| Zabranjeno Pusenje - Ibro dirka
Kunem vam se rahmetom dedinim iako se u tu svirku ne razumijem bas da niko nikad nije znao harmoniku svirat'' kao mali Ibro, Ibro dirkanas
Jer kada pocne dernek i kad on zasvira ne bi stig''o reci ni Bismilah vec bi lup''o glavom i lomio bi case vec bi te Ibro bacio u sevdah
Al'' jednog dana za Ibru cuse ljudi sa estrade i pocese njuskati po nasoj mahali
Svaki Ibri pice placa svakih deset prsta Ibrinih hvali Ibro poce pricati o parama, o slavi mi ga odgovarasmo, Ibro, ne budali
Ti si nesto drugo ti harmonikom lijecis bol na estradi sve je lazno na estradi sve je fol
Samo da ti kazem nesto za Ibru dodje Mercedes po njega i on ode ode u harmonicare i posta popularan eno ga, isp''o u novinama, s oba Halida se slik''o, s Brenom bio, jest, majke mi
Pa on je vuk''o curu nosila bedj da joj se zna prednja strana a sad sve noge do krajnika ozrenka, daj nam dvije pive i reci, Boga ti, muzici malo tise
Samo, nije nesto ali ne da on da ga se daraci mislim da ga daracu oni Sinanovci ogulise ga od njega
Ali nije ni to ne daju mu bolan da sevdah svira ovo kriza, raja traze veselo ko ce slusat'' tudju muku
Ali jednog jutra udje Ibro u mahalu sam isti gari kuper, sve je licilo na san na licu mu vise ne bi sjene koju tuga pravi
Mahalu sevdah Ibro nije mog''o da zaboravi Ibro nije htio para Ibro ce vazda bit'' fukara
Neki odmah pocese da blate Ibrin lik ali samo prava raja je znala u cemu je trik nije Ibro, jarane nas, fukara Ibro ti je defakato umjetnik svacas
| |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:23 | |
| Zabranjeno Pusenje - Idol
Bio je moj idol i ja sam slus''o sve njegove ploce sad mu placam duplu ljutu i pitam ga kad ce prestat'' da loce
Svi njegovi sviraju u revijskom skratili su kose i skresali brade samo je on ostao isti da pokupi prasinu s barikade
Ref. Da l'' nocas pjan tetura ili je mozda zaspao tek il'' u svojoj pijanoj glavi priprema neki novi come back
Vikali su mu, bjezi s puta proslo je i tvojih pet minuta smjeskao im se iz daleka znao je da i njih isto ceka | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:23 | |
| Zabranjeno Pusenje - Igrac s brojem dva
Kad savladas vjestinu igre kad postanes prodoran i brz kad ti dribling postane perfektan za protivnicku odbranu kad postanes enigma
Medju bekovima kad pocnes pravit slalom kada usavrsis igru glavom kad tribine pocnu da se pale na tvoje pasove, dijagonale
Tada na scenu stupa igrac s brojem dva takozvani igrac zadatka koji dobro zna sve tvoje tajne i lako moze doci do svakog podatka
Pocinje da te vuce za dres da te udara, da te gura programiran je za to, antitalent, kreatura il'' ti mali igrac velikih struktura
Ref. Dok igrac s brojem dva prati te k''o sjena ipak ti gospodaris sredinom terena
Ali ti mu moras prirat'' svojom igrom prefinjenom tehnikom, duhovitom fintom izbjegavaj verbalne duele, izbjegevaj incident ne slusaj mu pricu i iskljuci ton ne prihvacaj tu igru, to iskusava te On
Ref.
Jer lopta se krece, kombinacija tece i tu je mudrost sva i zato nemoj pasti, mada kuca dobro casti nikad nemoj postat'' igrac s brojem dva
Igrac s brojem dva te napada igrac s brojem dva igra flastera igrac s brojem dva te napada igrac s brojem dva, igrac s brojem dva
Zahvaljujemo se clanu: emiru
Dino Merlin: Navijam za Srbiju Interview
Saša Mirković dovodi Halida u Arenu Koncerti
Džesika Simpson se udaje do kraja godine Svet
Aca Lukas napušta Grand i prelazi u City records Region
Šakira: Radujem se Beogradu Koncerti
Videla Lejdi Gagu i stalo joj srce! Svet
Halid Bešlić u spotu "Teške industrije" Region
Severina završila u bolnici Region
Povodom koncerta na Ušću izdate Visa kartice s likom Zdravka Region
Lejdi Gaga odbila parodiju na njenu pesmu Svet Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova Gosti: 450
| |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:24 | |
| Zabranjeno Pusenje - Impossible is nothing
Ja i Amar zivimo u kuci od kartona svadjamo se ''ko ce obuc Beckhamov dres on je za nas Tito i Alija i Bog dobro, u zadnje vrijeme ne ide ga gol
Citam u Avazu pisu novinari – supci sirotinji dao prilog, samo dvaes'' funti ne mere se tako na sportsku velicinu ne mere se, jaro, goloruk na planinu
Ref. 4x Beckham, David Beckham
Posl''o sam mu pismo i napis''o broj volio bi'' da me zovne makar platio roaming volio bi'' da ga pitam u cemu je fol pa da i ja kazem „Impossible is nothing“
Ref. 4x
Al'' nocas se probudih u jastucima mokrim Beckham, David Beckham jer od losih snova poceo sam da se znojim Beckham, David Beckham neko crno dijete je stajalo na vodi Beckham, David Beckham kaze: „Sjeb''o si se jaro, Beckham ne postoji
Lopta leti u grmlje
| |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:24 | |
| Zabranjeno Pusenje - Izvini, jaro, guzim
Politika i kritika i vojska i balistika izvini, jaro, guzim i plaze i gaze i kapije i straze izvini, jaro, guzim
I nadgradnja i baza cinjenica, fraza izvini, jaro, guzim i Internet i Sky bas je lijepo sto si high i grebi i struzi kol''ko mozes ti se pruzi
I bekrija i tekija firaum i efendija i mislilac i cmizdravac i covjek a i gmizavac
Astronaut, eklektik atleta, epileptik budi svjetla staza budi junak, kamikaza
Ne zelim, ne zelim horizonte da ti suzim izvini, jaro, guzim i Clinton i piton i Pershing i avion izvini, jaro, guzim
Zemljaci, narodnjaci stranke, manijaci izvini, jaro, guzim limuzine, krinoline i daljine, i visine izvini, jaro, guzim
I Internet i Sky bas je lijepo sto si high i grebi i struzi kolk''o mozes ti se pruzi
I bekrija i tekija firaum i efendija i mislila i cmizdravac i covjek a i gmizavac
Astronaut, eklektik atleta, epileptik budi svjetla staza budi junak, kamikaza
Ne zelim, ne zelim horizonte da ti suzim izvini, jaro, guzim i sta sad o tome reci ja samo u muziku uvaljujem rijeci
Ne molim, ne stedim ne razmisljam da l'' vrijedim ne molim, ne puzim izvini, jaro, guzim | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:25 | |
| Zabranjeno Pusenje - Ja imam kuhinju
Joj dobrog fazona nisam znao da se na ovom mjestu skuplja toliko klosara tisina
Ja imam banju (4x)
Al'' ona nije poptuna necu biti odista veseo dok ne ugradim odvod za djubre u njoj
Ja imam banju (3x)
Banju imam ja
Ref. 4x Ja imam kuhinju
Al'' ni ona nije poptuna necu biti odista veseo dok ne ugradim odvod za djubre u njoj
Ref. 4x
Ja sam egzistent ja nisam go-patent imam svoj bend
Ref. 4x
Io prego dela banja (2x)
Sempre, sempre, sempre amici mei sempre, sempre, sempre liberta
Io prego dela banja (4x)
Io mio egzistento io mio no patento
Io prego dela banja (4x)
Ja imam spajz (4x)
Nisam znao da se skupilo ovdje toliko onih, onih miseva
| |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:25 | |
| Zabranjeno Pusenje - Ja nisam odavle
Ja nisam odavle
Ovde noc pada grubo uz naceto pivo i skripu kocnica traje duze no u ostalom svetu bez skrupula i zelje za pomilovanjem
Ljudi su ovde drcni i odlucni al'' tesko je reci da ista vide oni jure po jazbinama s'' namerom da ubiju u sebi i poslednje znakove svesti
Tvoje usne kontrolisu pokrete moje tvoja sjena pada preko pola Beograda ja je pratim bez daha od vrata do vrata kao jadnik sto luta za rudnikom zlata kao slijepac sto prati udarac stapa
Ref. Kao pravi zadnji papak kao sneg u prolece kao Bosna bez mira kao usran bez papira kao uljez osecam se ja nisam odavle
Zene su ovde meke i vrele kao i svuda gde ne vlada Bog one mazno kriju delove tela i cekaju da ih pokupi zlo
Klinci se jebu k''o stuke njihovo seme curi niz haustore sprice bacaju direktno u Savu iz Save u Dunav, a iz Dunava u Crno More
Znam da postoje mnogi putevi ka sreci al'' za zajeb nema puno vremena nema mjesta za mala mastanja u gradu bez prastanja
Ref.
Ne vjerujem vise da cu te naci ne vjerujem da mogu da pratim tvoj trag opet me nespremnog docekuje jutro bez ikog ko mi je drag
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:26 | |
| Zabranjeno Pusenje - Javi mi Kad budes u sobi sa muzikom u mraku i sa sjecanjem kad pozelis da ti jutro ne svane znaj, ja te jos uvijek volim mene vazda mozes nazvati javi mi, javi mi, ja cu cekati Kod kuce kad ti sloze frku zbog kola slupanih izmedju prsta kad ti dogori znaj ja te jos uvijek volim mene vazda mozes nazvati javi mi, javi mi, ja cu cekati A zena kad te pita pa dobro, sta mi fali zasto nikad ne radimo one stvari kad ode da se isplace sama, kad vrata zalupi znaj, ja te jos uvijek volim mene vazda mozes nazvati javi mi, javi mi, ja cu cekati Komsiluku kad postanes sumnjiv sto se stalno druzis sa klincima iz mracne ulice kad jalija ti vikne ''os guze hadzija znaj, ja te jos uvijek volim mene vazda mozes nazvati o javi mi, javi mi, ja cu cekati Kad budes u sobi sa muzikom u mraku i sa sjecanjem kad pozelis da ti jutro ne svane znaj, ja te jos uvijek volim mene vazda mozes nazvati javi mi, javi mi, ja cu cekati Javi mi, javi mi, ja cu cekati (3x) | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:36 | |
| Zabranjeno Pusenje - Jugo 45
Kazu da su cuda svijeta piramide Africke kazu da su cuda svijeta velike rijeke Indije
Al'' nijedno cudo nije bilo ravno onome kad je stari uparkir''o u bascu Jugu 45
Skupio se sav komsiluk i pola rodbine ono pola nije moglo nije moglo od muke
Stara napravila mezu ispekla ''urmasice stari otis''o u granap po jos logistike
Ref. Bilo je to dobro vrijeme sve na kredit, sve za raju, jarane u auto naspi corbe pa u Trst po farmerke
Bilo je to dobro vrijeme te na izlet, te malo na more u kuci puno smijeha u basci Jugo 45
Vozio komsija Franjo da proda jabuke vozio komsija Momo da mu zenu porode
Vozio ga dajdza Mirso kad je is''o u kurvaluke vozio ga malo i ja kad bi mazn''o kljuceve
Ref.
Virio sam jedno vece iz basce cuo glasove Momo, Franjo, dajdza Mirso nesto tiho govore, onda pruzise si ruke
Na komsiju se ne moze onda popise po jednu i razgulise izgledao je bas mali to vece nas Jugo 45
Pobjegli smo jednog jutra s dvije kese najlonske prvo malo Lenjinovom pa preko Ljubljanske
Danas nam je mnogo bolje novi grad i novi stan stari nam je postao fora kantonalni ministar
Ali meni je u glavi uvijek ista slika, isti fles stara kuca, mala basca i u njoj Jugo 45
Ali meni je u glavi uvijek ista slika, isti fles stara kuca, mala basca i Jugo 45 | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:37 | |
| Zabranjeno Pusenje - Kada dernek utihne Kada dernek utihne i noc dodje do kraja kada ostane da pjeva samo prava raja Kada osjetim iz pogleda pogleda koji si krila i kazem ti, ti si moja i oduvijek si bila Ref. 2x Kada dernek utihne Kada dernek utihne i noc dodje do kraja kada ostane da pjeva samo prava raja Ja ti nudim rijeci u dnu duse skriveni gledam te, ne krijem se ti me gurni il'' zagrli Ref. 2x Kada dernek utihne i dodir usana i dogori i stane muzika Kada dernek utihne iza kuca kad viri dan otvaram vrata i krecem ne bojim se i ne sumnjam Ref. 4x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:37 | |
| Zabranjeno Pusenje - Kada dernek utihne Kada dernek utihne i noc dodje do kraja kada ostane da pjeva samo prava raja Kada osjetim iz pogleda pogleda koji si krila i kazem ti, ti si moja i oduvijek si bila Ref. 2x Kada dernek utihne Kada dernek utihne i noc dodje do kraja kada ostane da pjeva samo prava raja Ja ti nudim rijeci u dnu duse skriveni gledam te, ne krijem se ti me gurni il'' zagrli Ref. 2x Kada dernek utihne i dodir usana i dogori i stane muzika Kada dernek utihne iza kuca kad viri dan otvaram vrata i krecem ne bojim se i ne sumnjam Ref. 4x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:39 | |
| Zabranjeno Pusenje - Kako je Velika Britanija postala probuse
Rekla je da je iz Banja Luke i da se tamo zemlja tresla da joj se srusila kuca i kako joj je nestala adresa
Vidio sam svu ljepotu svijeta na casu geografije kad je izasla pred kartu bila je veca od Velike Britanije
Na odmoru sam ispred nje dubio na glavi jer to sam u razredu ja najbolje znao ko je im''o para, kupov''o joj kifle ko je znao rijeci, pjesme joj je slao
Ref. Djulijano Pike, otrov za klinke zenskih srca on je gospodar zavede je u mraku, u velikom parku a vec sutra za njom viknu probuseni dolar, probuseni dolar
Ja tad nisam znao sta je tu na stvari i dalje sam pred njom dubio na glavi al britanije je postala ozbiljna i tuzna britanija je postala obicna i tuzna ref 4x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:39 | |
| Zabranjeno Pusenje - Kanjon Drine
Kanjon Drine je ispred nas stopamo Mufa, Kiki i ja snijeg se topi, cesta je prazna stao nam je stari kamiondzija
Planine gole vrletne lomile nam put gazda je vozio vidno ne raspolozen vise tuzan no ljut
Smanjuje brzinu pripaljuje cigaru u mraku mu svijetle oci gazda tihim glasom rece nece ovo djeco na dobro poci
Jer sve ide unatrag zivimo u plemenima k''o Apaci a gde cemo djeco i ja i vi
Nama srce kuca za sve njih probudi me ovo je neki ruzan san sto manje dijete znas to si manje nesretan
Planine gole vrletne lomile nam put gazda je vozio vidno ne raspolozen vise tuzan no ljut
Hadzije su sebi podijelili rejone djecu evakuisu avionima a ja se osjecam nezgodno kao zebra na Brionima
A vama ce djeco biti najljepse vi ste navikli rano u krevet uskoro cemo svi mi imati izlaz samo do devet
Probudi me ovo je neki ruzan san sto manje dijete znas to si manje nesretan
Kanjon Drine je iza nas ispred nas je ravna Romanija snijeg se topi nista nece zaustaviti dolazak novog proljeca 3x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:40 | |
| Zabranjeno Pusenje - Karabaja
Ponekad nocu, kada nema svjetla i ne vidi se put od kise i od vjetra sjetim se njega, Karabaja i tu pocinje ta prica, negdje nasred Trebevica auto mi je stao u mraku ko iz krimica strava prava, Karabaja
Kad kroz zavjesu od kise pridje covjek ko da klize kozna jakna puna sjaja, pruza ruku rece kratko, Karabaja
Ja sam biker, nisam rauber ''ajde, prosetaj do haube mozda napravimo nesto od te tvoje robe s greskom rece sa smjeskom
Ma, pusti, prdn''o je u sisu a on samo rece tisu i dok rukama si pljesn''o stari auto vec je kresn''o strava prava, Karabaja
Rekoh sebi, simpa junkie e, bas cu pricat'' Branki hajmo nesto popit'' covjek si cudan, al'' duhovit neka hvala, Karabaja
I jos mi je rek''o, prije neg'' je nest''o dole u Harley baru pronadji moju raju reci da sam te ja posl''o i da ti srede motor dobar si covjek, imas jaja pozdravlja te Karabaja, Karabaja, Karabaja
Ref. 2x Karabaja mora dalje Karabaja naci mora Karabaja ne moze na nebo otic'' bez motora
To be continued
Parkiram se, udjem u Harley bar i upratim, tu sam covjek vrlo stran like a krme in Teheran osjetim poglede na sebi i da se smot''o ne bi prvi progovaram, sve vas pozdravlja Karabaja
Nasta muk u kafani niko nista nije pit''o atmosfera je bila ko kad je umro Tito, najveci sin
Pridje mi stariji roker ma, jesi normalan, jeb''o te Karabaja se, ljepoto davno rast''o sa zivotom izb''o ga stoper, ukr''o mu motor
Ref. 3x
Karabaja mora dalje Karabaja naci mora Karabaja ne moze na nebo | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:41 | |
| Zabranjeno Pusenje - Kazu mi da novog frajera imas
Dobro, pa ti se javi, dobro ma ne, ja sam mislio onaj amer''cki film da pogledamo a ti se dogovorila aha, dobro, dobro, ajd'' dobro
Kazu mi da novog frajera imas nisam ga vidio al'' znam da nije los ti si vazda znala da biras ti si vazda trazila jos
Kazu mi da novog frajera imas koji te s''autom ceka poslije skole i koji s visine gleda na nas druge djecake koji te vole kazu, kazu
Ti ces s njime da ides na Jahorinu tamo je lijepo i zdravo, sta vise a ja cu ostati u prljavom gradu i ustima hvatati kapi kise
Kazu mi da novog frajera imas koji se sjajno slaze s tvojom novom tasnom a kada tasna izadje iz mode hoce l'' s njime biti isto ko sa mnom
Kazu mi da novog frajera imas koji sjajno prica i fino mirise al'' ne zna da je u tvom zivotu samo stepenica, korak vise kazu, kazu | |
| | | mobile VIP član
| Zabranjeno Pusenje - Kino Prvi maj
Da zaboravis poraz i ljubavni neuspjeh da zaboravis svu nepravdu i belaj kupi kospe i jeftinu kartu i dodji u kino Prvi maj
Da se osvetis onim sto te tuku da ne mislis kako nisi bas naj za tebe danas pobjedjuju Celicni obad il'' Mali zmaj
Ref. I dok vjetar njise travu vijore zastave i dok vjetar mrsi kosu njegove drage on pobjedjuje sam protiv svih ali znaj, jos samo na platnu kina Prvi maj
S tobom nece biti tvoja djevojka njoj se ne svidja ovakav film ne voli ona jeftine price ne voli pucnjavu i ne voli dim
Neprijatelj lezi mrtav u prasini u barutnom dimu okupan je suton ona odlazi s njim i sretan je kraj jos samo na platnu kina Prvi maj
Ref.
Mister Jones, oh good morning how are you i have some money for you oh money, how much many, many money, but you got some job to do oh what, to kill somebody oh, who, mister Drake oh I can''t do it, he''s my friend you must do it
Ref.
Sta to igra veceras ne znam, jarane, zivota mi
| |
| | | mobile VIP član
| Zabranjeno Pusenje - Laku noc, stari
Laku noc stari i zaspi mirno prvi put laku noc stari, vise ne ceka nitko tvoje ruke i tvoj trud laku noc stari, rukavice bijele od cesti navuci, pozdravi sve laku noc stari, ti ides dalje i kad padnu zastave
Laku noc stari, ugasise tvoje duse dimnjake laku noc stari, iskopase tvoga srca rudnike laku noc stari i ne brini sve su tekme svrsene laku noc stari, ja sada idem, dobar je put ispred mene
Ref. I kad sve saberes ispod svega tog bilo je tesko, bilo je dobro, dobar je i bod kad pogledas nas male ispod neba velikog bilo je tsko, bilo je dobro
Laku noc stari i zaspi mirno prvi put laku noc stari, vise ne ceka nitko tvoje ruke i tvoj trud laku noc stari i ne brini sve su tekme svrsene laku noc stari, ja sada idem, dobar je put ispred mene
Ref.
| |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:42 | |
| Zabranjeno Pusenje - Letimo zajedno
Popeo sam se opet na krov iznad grada ova noc, sve nesto kontam nece proc''
Pogledom pored tvoje kuce u rukama mi kifle vruce u dvoristu ispred vrata kud prolazi tvoj tata lagano
I nije da mi nije jasno i nisam se upito glasno jer znam da ova noc nece proc''
Kao miris kad se kafa pece dolazim ti sutra vece u dvoriste ispred vrata kud prolazi tvoj tata lagano
A ti si, a ti si ti si stajala na balkonu umotana u zlatnom balonu (2x)
Ref. 2x Letimo zajedno sa rodom u neki novi svijet moze i brodom ti i ja
Popeo sam se opet na krov iznad grada jer znam da ova noc nece proc''
Kao miris kad se kafa pece dolazim ti sutra vece u dvoriste ispred vrata kud prolazi tvoj tata lagano
A ti si, a ti si ti si stajala na balkonu umotana u zlatnom balonu (2x)
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:42 | |
| Zabranjeno Pusenje - Lijepa Alma
Evo ima godinama nisam vidio druga svog vojnici su poljem posli on se nije vratio
Moja zemlja mala brana vel''koj rijeci ludila carsijom sad ide sama a za njom sapce mahala lijepa Alma
Evo ima godinama nisam cuo za njega vojnici su poljem posli ona je za njim mahala
Mali seher, velika tajna sakrivena ljudima uz jastuk jedna slika i pogled ka daljinama lijepa Alma
Dok je gledam kako ide gradom smije se proscima tako sama, tako lijepa i ponosna ko zemlja pred nama lijepa Alma
Dok je gledam kako ide gradom smije se proscima tako sama, tako lijepa i ponosna ko Bosna pred nama lijepa Alma
| |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:43 | |
| Zabranjeno Pusenje - Lijepa Alma
Evo ima godinama nisam vidio druga svog vojnici su poljem posli on se nije vratio
Moja zemlja mala brana vel''koj rijeci ludila carsijom sad ide sama a za njom sapce mahala lijepa Alma
Evo ima godinama nisam cuo za njega vojnici su poljem posli ona je za njim mahala
Mali seher, velika tajna sakrivena ljudima uz jastuk jedna slika i pogled ka daljinama lijepa Alma
Dok je gledam kako ide gradom smije se proscima tako sama, tako lijepa i ponosna ko zemlja pred nama lijepa Alma
Dok je gledam kako ide gradom smije se proscima tako sama, tako lijepa i ponosna ko Bosna pred nama lijepa Alma
Primila ih je Amerika javio je novinar Reutera ali nije znao tacno ko je dobio azil Milan i Fazila il'' Milana i Fazil
Ref.
Podno planina i orlovih krila on je pio potok s izvora | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:44 | |
| Zabranjeno Pusenje - Ljubav udari cesto tamo gdje ne treba
Podno planina i orlovih krila on je pio potok s izvora vode su tekle, a srne bi rekle raja eno malog Milana
Vatra s ognjista je grijala pet sjenki sa zidova a na zidu Zvezda crvena Bijelo Dugme i Sveti Nikola pored kuce stala u stali sjeno ispod sjena maljutka
Sestra se bila dobro udala a u brata firma krenula al'' otac je bio tmuran na dan Arhandjela Gavrila govorio je svecano rijecima predaka
Mog dedu su jurili Turci a vaseg Austrija ja sam bjezo od ustaskog noza od tada sam sjed
Opet je vrijeme da se Srpstvo brani puskom stante djeco u red
Fazila je bila meka svila prava vila, samo bez krila babo joj je trgovo kozom od Visokog pa do Gorazdja
U kuci vazda osmjesi baklava i puna tepsija Imala je cetiri brata cetiri vita jelena al'' majka je suzna klanjala na prvi dan Bajrama
Babo je zborio mirno kao stari hadzija mora se djeco braniti Bosna nasa jedina zagleda se tad u brata, brat nema sumnje pocinje rat
Bila je noc i bila je hladna smjestena vjesta zasjeda akciju su vodila cetiri brata cetiri vita jelena
Odjeknu lelek klancima prosu se krv rijekama zive uhvatise par momaka zivog i brata Milana
Kontraofanziva kao sto to biva bila je zestoka Srpsku vojsku vodio je licno pukovnik Slavko Lisica
Noc se okrenu naopako nema vise ni svitanja po srusenoj carsiji lutao je Milan trazec brata rodjena al'' umjesto brata ispod jorgovana tajala je lijepa Fazila
Ti ides sada samnom jasna su pravila tvoja braca drze moga brata slijedi razmjena, nista ti se nece desit ako budes pametna
Ref. Al'' ljubav udari cesto tamo gdje ne treba i kad joj se covjek najmanje nada a kad ljubav udari strasno tu stize i nesreca i u plamenu sve obicno strada
Pet dana je sjedila u uglu kao pet stotina godina pet noci od straha pet jutara bez dodira
Sesti dan se u njima probudi luda bestija sesti dan, kao san, ljubav se rodila blagi dodir usnama, jebena je sudbina
Zar ti je mala Turkinja mozak popila zar ti nista ne znace srpstvo i Sveti Nikola
Zar da ti brata na kolac nabiju govorila je rodbina zar ne znas da je rat, dje zivis ti ona ostaje samnom jeb''te se svi
I uzalud je stig''o haber da je spremna razmjena uzalud je babo slao novce vrati nam se jedina moja je ovdje zadnja ja ne idem od Milana
Ref.
Sve do zime nisu izlazili iz svog malog brloga prokleti da su Milan i Fazila i od Boga i od naroda
Kazu da ih je grijala neka djavolja ljubav vatrena lazu da je ta vrela ljubav jedne noci kucu zapalila gorio je strasan plamen iznad bosanskih planina
A vojska tvrdi da tjela nisu nigdje nadjena neke babe su ih vidjele da lete poput andjela
Primila ih je Amerika javio je novinar Reutera ali nije znao tacno ko je dobio azil Milan i Fazila il'' Milana i Fazil
Ref.
Podno planina i orlovih krila on je pio potok s izvora | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:45 | |
| Zabranjeno Pusenje - Lutka sa naslovne strane
U tebe smo se kleli na tebe trosili plate zamisljali trenutke s'' tobom u kafani lagali jedan drugom
Zbog tebe smo se tukli kupovali vrucih djevreka o, kako si samo odudarala ti od memle i blata Sedrenika
Ref. Al'' tvoje su misli bile daleko htjela si u foto-modele skupa svila i skupe pele i gola si se slikala, vele
Zbog tebe smo se tukli kupovali vrucih djevreka o, kako si samo odudarala ti od memle i blata Sedrenika
Virili smo dok se presvlacis ma nije bilo ljepse pod Alahovim svodom pjesme smo ti pjevali a tvoja nas je nana polijevala vodom
Ref.
Htjela si da tvoje aktove vidi barem pola svijeta a sada u granapu Sedrenika lokalni dripci te pitaju lutko, posto je pasteta (2x) | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje 02.05.11 8:45 | |
| Zabranjeno Pusenje - Mali motac jointa
Ja sam mali motac jointa ja sam monter svakog derneka ja znam kakav stuff je potreban
Motam ga za dobre jarane motam ga za ratne veterane motam ga tebi da prifuras toj trebi
Ref. Daj mi, daj mi dimic jarane daj mi, da ljepsi bude svijet daj mi, daj mi dimic jarane da bude ljepse sve
Kada si na mom terenu tvoje misli tada krenu gdje zelim ja, mali motac jointa
Motam ga za stare dame motam ga za prosle dane ja motam frlju za nabrijanu rulju
Ref.
Motam za drzavu, motam ga u fusu veliku pusu smontirat cu i Bushu smot''o bi za one u Iraku veliku raketu smontirat cu Chiracu
Oces jaci, oces kraci motam ga tebi, motam ga tebi da prifuras toj trebi
Ref. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zabranjeno pusenje | |
| |
| | | | Zabranjeno pusenje | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 379 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 379 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|