|
| Filozofija chat | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Filozofija chat 21.01.11 13:30 | |
| Filozofski chat. Ovdje možete voditi filozofske rasprave i razmjenjivati mišljenja iz područja filozofije.
Zadnja promjena: Hot chili Yana; 26.01.11 11:09; ukupno mijenjano 1 put. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Filozofija chat 26.01.11 10:16 | |
| Bliz, dolazi ovamo s obzirom na to da nitko ne chata, da te pitam je li još uvijek kontaš beskonačnost svemira? |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Filozofija chat 26.01.11 10:18 | |
| _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Filozofija chat 26.01.11 10:20 | |
| a može li svejedno biti ujedno i beskonačno? |
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Filozofija chat 26.01.11 10:23 | |
| ček...a za sutra nisi sigurna? :kavica: |
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Filozofija chat 26.01.11 10:28 | |
| uhhh...ovo je već prešlo u psihologiju |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Filozofija chat 26.01.11 10:31 | |
| Ti si Yano izvrsna filozofkinja. Baš znaš voditi filozofsku diskusiju. Zanimljivo je malo bolje promisliti o riječi svejedno. Recimo mogu reći da mi je svejedno kako će završiti neka utakmica meksičke nogometne lige. Mogu reći i da mi je svejedno nešto vezano uz bliske osobe, obitelj itd. Ali najčešće ne može biti tako. Ali to najčešće tako u dubini duše nije. Nekad kažemo svejedno mi je samo da bi ublažili neki stres. Da budem totalno otvoren, jedna od mojih sestara ima nesređen odnos sa svojim mužem. Čas su u idili, čas se nenormalno svađaju. Masu puta sam im pokušao dati neke savjete kako da izbjegnu svađu zbog gluposti. Ne djeluje, ne dopire do njih. I ta njihova situacija je izvan okvira mog utjecaja u popriličnoj mjeri. Mogu reći svejedno mi je da si olakšam ponekad, ali svejedno mi nikada neće biti. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Filozofija chat 26.01.11 10:41 | |
| pa šefe....ako ćemo filozofirati (a ovo i je mjesto za filozofski chat) osobno mislim da je riječ ''svejedno'' u velikoj većini slučajeva samo ograda od nas samih. ako nešto ne možemo riješiti, ako na nešto ne možemo utjecati, kažemo - ma svejedno mi je. i pri tome zapravo lažemo sebe, jer nam doista nikada nije svejedno. ovdje mislim da ono što je nama važno, što sačinjava naš život. ne mislim da utakmicu. i meni je svjedno kako će završiti tamo neka utakmica. |
| Naslov: Re: Filozofija chat 26.01.11 11:02 | |
| Moja greska ... ucinilo mi se da je ova tema u Coctail baru i mislila sam da je to ono neobavezno filozofiranje u stilu zabave i zezancije ...ispricavam se sto sam okrenula temu na salu Mislim da nikom ne moze biti nista svejedno bez obzira sto kaze to ..pa cak i za utakmicu ..opet mislim da duboko u sebi vise bi voljeli da je nas tim pobijedio i samom tom misli nam nije svejedno...kad kazem svejedno mi onda sebe stitim i tjesim ...sto bi rekli zamazujem si oci... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Filozofija chat 26.01.11 11:07 | |
| sve je ok Bliz, možda sam ja nespretno napisala uvodni post, ispravit ću sada meni je stvarno svjedeno kako će završiti tamo neka utakmica neke meksičke lige. nije mi svejedno kako će završiti utakmica u kojoj igra reprezentacija Hrvatske. to je razlika, bar što se mene tiče. kontaš? |
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Filozofija chat 26.01.11 11:38 | |
| Da Yano, Blizz nije skužila to u vezi utakmica. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Filozofija chat 26.01.11 11:39 | |
| ma nebitno. šefe, samo razmjenjujemo mišljenja. |
| | | македон Početnik
Broj postova : 3 Godine : 52 Datum registracije : 07.10.2011
| Naslov: Re: Filozofija chat 07.10.11 11:52 | |
| Здраво, прв пат сум на овој Форум, не ги знам сите правила, простете ако погрешам во нешто. Интересна е примедбата за бесконечноста на универзумот. Универзумот не е бесконечен, конечен е, само што е и неограничен, што е различно, треба да се има предвид дека ширењето на универзумот се одвива во 4 просторна димензија, за нас несфатлива, но точно позната во математиката, под прав агол на основните три Значи универзумот е со радиус од апроксимативно 14,700.000.000 години, односно светлосно години голем. Поздрав од Македонија! | |
| | | македон Početnik
| Naslov: Re: Filozofija chat 07.10.11 11:59 | |
| Доказ за тоа необично ширење, за кои сега, нели, проминентни научници, астрофизичари добија Нобелови награди поради тоа што открија дека вселената се побрзо се шири, и тоа на тој необичен начин кој го откри Едвин Хабл, кога измерил и видел дека доплеровото поместување на сите галаксии вон нашата и најблиската се кон црвениот дел од спектарот, и тоа колку пооддалечени дотолку поголемо доплерово поместување кон црвено! Значи, вселената се шири, веќе 14, 700.00.00, и најверојатно ќе заврши со изедначување на енергиите, ентропија, апсолутна нула, -125, така нешто беше? . Но тоа не е така страшно, помислете ако почнеше да колабира, дали и времето ќе почнеше наназад да оди односно сд причина кон последица да се промени од последица кон причина? Тоа сепак, ќе се случи мнооогу одамна. Интересно за муабет. | |
| Naslov: Re: Filozofija chat 07.10.11 12:13 | |
| Kad bi znao što si napisao bilo bi super. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | македон Početnik
| Naslov: Re: Filozofija chat 08.10.11 8:43 | |
| Mogu da prevedem na Srpski ili na Engleski, nema problema! | |
| Naslov: Re: Filozofija chat 08.10.11 9:30 | |
| Dobro bi bilo da prevedes svoje postove ..jer ovde ti malo ko zna citati cerilicu ..a kamoli Makedonski ...a imas temu OVDE ako zelis pisati na Makedonskom ili bilo kojem drugom jeziku a sto se tice tvoje teme na chatu procitah negdje da zajedno s Hubbleovim zakonom dobivamo proporcionalnost izmedu udaljenosti galaktike i njene brzine udaljavanja...sto bi rekli da sto je galaktika udaljenija.. brze se udaljava od nas... Ovo navodi na zakljucak da je svim galaksijama trebalo jednako vremena za pomak od pocetne pozicije do ovog danasnjeg polozaja...i Hubblerovo otkrice je donekle potpomognuto radom Williama de Sittera koji je predlozio hipotezu po kojoj svemir posjeduje svojstvo produzavanja valne duzine svjetlosti koja putuje kroz njega....Hubbleov zakon je uvjerljiv dokaz sirenja svemira ...eto sad ko zeli da vjeruje u taj njegov zakon eto mu odgovora na to kako se svemir siri... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Filozofija chat | |
| |
| | | | Filozofija chat | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 535 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 535 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|