Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi
 
Početna stranicaRegistracijaLogin

 

 NLO kao religija

Go down 
2 posters
Autor/icaPoruka
Wall-e
Ljubitelj foruma
Wall-e


Male
Aquarius Buffalo
Broj postova : 6188
Godine : 38
Lokacija : Bejha
Datum registracije : 04.06.2010

NLO kao religija Empty
PostajNaslov: NLO kao religija   NLO kao religija I_icon_minitime22.09.10 14:51

Društvo Eterijus
Osnovano polovinom XX veka, društvo Eterijus je jedna od najstarijih i najbolje organizovanih NLO religijskih organizacija. Osnivač Društva, Džordž King, rođen 23. januara 1919. godine u Velikoj Britaniji, u porodici kojoj su bile bliske okultne tradicije, od rane mladosti pokazivao je interes za religiju, ali pošto nije uspeo da zadovolji svoju znatiželju samo tradicionalnim hrišćanskim učenjem, brzo se i sam okrenuo paranormalnim fenomenima i praktikovanju joge, a uzeo je učešće i u nekoliko okultnih i metafizičkih religijskih grupa.
Ključni dogadjaj za istoriju organizacije dogodio se 8. maja 1954. godine kada je King, navodno, primio objavu da treba da se pripremi za ulogu glasnika ''Interplanetarnog parlamenta''.
Poruku je primio od ''Kosmičkog gospodara Eterijusa'', vanzemaljca sa Venere po kojem je Društvo dobilo ime a koji je postao Kingov glavni kontakt sa ''Velikim belim bratstvom'' – odnosno, ''Kosmičkim gospodarima'' svih vrsta. King je svoj prvi javni nastup, na kojem je u stanju joginskog transa ''kanalisao'' poruke Gospodara Eterijusa, održao u Londonu 1955. godine. Iako nije bio prihvaćen kako se verovatno nadao, King je nastavio da drži predavanja i nastupe i vrlo brzo je okupio dovoljan broj sledbenika kako bi formirao organizaciju. Društvo Eterijus zvanično je osnovano 1956. godine.
Učenje Društva je izuzetno razgranato, ali se zasniva na informacijama koje je King kao ''primarni zemaljski mentalni kanal'' prenosio od panteona interplanetarnih bića, i njegove osnove mogu da se predstave u nekoliko opštih stavova. Značajni pripadnici Velikog belog bratstva, pored Eterijusa su i Šri
Krišna, Gospodar Buda i Gospodar Isus i oni su, kao i ostali religijski lideri, vanzemaljskog porekla, a na Zemlju su dolazili kako bi pomogli čovečanstvu.
U Solarnom sistemu postoji razvijen i napredan oblik vanzemaljskog života a njegovi predstavnici su prijateljski naklonjeni prema našoj planeti, nadgledaju
je i posećuju kako bi pomogli čovečanstvu u razvoju. Karma i reinkarnacija su prirodni i božanski zakoni. Čovek je plod božanske iskre a Zemlja, koja predstavlja živi entitet, je samo jedna etapa u evoluciji koja se odvija ka izvoru iz kojeg je nastao čitav život.
U tom smislu, ciljevi Društva Eterijus su širenje učenja Kosmičkih gospodara, duhovno lečenje, priprema dolaska sledećeg Gospodara, pripremanje uslova na Zemlji za bliži kontakt i, konsekventno, susret sa vanzemaljskim bićima, kanalisanje i administriranje energije i moći koju nam kao ispomoć šalju kosmička bića.
Jedna od bitnijih ideja razvijenih u Društvu jeste da je Zemlja konstantno ugrožena od strane mračnih kosmičkih sila, ali da je štite Kosmički gospodari koji u svojim brodovima kruže oko planete. Članovi društva ''sarađuju'' sa nama naklonjenim vanzemaljskim bićima tako što kanališu energiju koju nam oni šalju ka najpotrebnijim odredištima i u najbitnije svrhe. Ovo prenošenje energije odvija se u periodičnim ciklusima, koji se nazivaju ''duhovnim nabojima'', kada su brodovi vanzemaljaca najbliži Zemlji.
U svrhu kanalisanja energije članovi Društva su organizovali niz ''operacija'', koje su dobijale nazive nalik vojnim intervencijama – ''Operacija plava voda'', ''Operacija zvezdana svetlost'', ''Operacija moć molitve'' ili '' Operacija sunčev zrak''. U operacijama su često korišćeni i specijalni rekviziti koje je dizajnirao King, a koji su služili za prihvatanje, akumuliranje i usmeravanje energije. U svojim misijama, koje traju od perioda osnivanja, pripadnici Eterijusa su se, pored ostalog, peli na 19 odabranih planinskih vrhova kako bi akumulirali energiju koja bi se mogla kasnije koristiti kao podrška Zemlji u trenucima iskušenja, usmeravali energiju ka stabilizaciji zemljinog magnetnog polja ugroženog nuklearnim probama ili vraćali zemlji duhovnu energiju koju su ljudi iz nje iscrpeli i akumulirali energiju putem molitvi i mantri kako bi mogla kasnije da bude upotrebljena gde
god je to na svetu potrebno.
Rituali Društva Eterijus odvijaju se na nedeljnoj osnovi ili u komemorativnim prilikama, najčešće prilikom obeležavanja bitnih datuma kao što su početak ili okončanje neke od operacija ili Kingov rođendan. Hramovi u kojima se službe odvijaju dekorisani su religijskim simbolima među kojima su slika Džordža Kinga i portret gospodara Isusa. Službe, između ostalog, podrazumevaju molitve, mantre, meditacije zarad duhovnih isceljenja, čitanje religijskih tekstova i slušanje snimljenih poruka koje je za sobom ostavio King, koji je preminuo 1997. godine. Društvo je nastavilo da radi i nakon smrti osnivača, a pitanje novog ''Gospodara'' se još uvek ne postavlja, već organizaciju vodi Odbor direktora (Saliba 2000; Smith 2003; Melton 2009).
Unarijus
Istorija Unarijusa – ''Akademije nauka'' ili nauke o životu, kako je glasio prvi naziv za organizaciju, otpočela je susretom Ernesta Normana i Rut Marijan na jednoj spiritualističkoj konvenciji 1954. godine. Njih dvoje su ubrzo postali supružnici a njihovo upoznavanje je postalo jedno od centralnih mesta Unarijus mitologije – početak ''Misije''. Misija Unarijusa je uspostavljanje mira i ljubavi putem prenošenja ''nebeske'', ''četvorodimenzionalne nauke'', koja preko Ernesta, Rut, a potom i nekoliko naslednika i studenata, kanalisana od strane pošiljaoca – ''Svemirske braće''. Na osnovu poruka koje je primao od vanzemaljskih bića sa planeta kao što su Venera, Mars, Hermes, Eros, Orion i Mjuz, Ernest Norman (poznat kao Moderator) je objavio brojne knjige od kojih je najpoznatija ''Glas Venere'' (Norman 1954). Rut Norman, koja je u pokretu najpoznatija pod imenom Juriel (Uriel5), prvu knjigu na osnovu poruka koje je kanalisala – ''Most ka nebu'', objavila je 1969. godine.
Pored objavljivanih knjiga, osnove učenja i folklora Unarijusa formirane su oko ''prošlih života'' najznačajnijih članova pokreta, pre svega, Moderatora i Juriel. Tako, u Unarijusu se smatra da je Ernest u prethodnim životima bio faraon Amenhotep IV i Isus Hrist, dok je Rut ovu oblast mitologije Unarijusa razvila do mere da je teško i nabrojiti sve njene reinkarnacije, kojih je više od dvestotine. Među najpoznatijima su, svakako, Marija Magdalena, boginja Izida, Jošana – princeza Atlantide, Sokrat, Marija Terezija, kraljica Elizabeta I, kralj Petar Veliki, ali i žena koja je Leonardu pozirala za lik Mona Lize.
Nakon Ernestove smrti, Rut je preuzela organizaciju i nastavila da kanališe poruke od Svemirske braće, podigavši svoj status do ''Kosmičkog vizionara''.
Godine 1972. osnovala je Unarijus centar koji je postao edukativna fondacija sa svim neophodnim resursima, u kojoj su najtalentovaniji studenti pripremani za kanalisanje ''više inteligencije'' i poruka od Svemirske braće. Rut ili Juriel, koju su sledbenici često nazivali i ''Svetlost'', nastavila je aktivnosti organizacije i
unapređivala učenja kanalisanjem poruka, analizom prethodnih života ali i putem redovnih vizija i otkrovenja.
Tako, neke od vizija dodeljivale su joj statuse ''Isceliteljskog Arhanđela'', Duha lepote, Boginje ljubavi koja je projektovala isceliteljske zrake iz očiju, zatim, jedne od Vladarki Univerzuma sa planete Arijes, Kosmičkog generatora koji obezbeđuje Zemlji energiju svetlosti itd. Rut se od strane sledbeništva smatra natprirodnim bićem a i sama njena pojava je ostavljala snažan utisak, imajući u vidu da je nastupala kostimirana, u velikoj balskoj haljini, sa vladarskim skiptrom i tijarama, dijademama ili krunom.
Tokom sedamdesetih godina XX veka, Rut je tvrdila da je uspostavila kontakt sa pokojnim naučnicima iz drugih dimenzija, naročito sa planete Eros. Ukupno, kontaktirala je sa bićima koja potiču sa 32, do tada nepoznate planete.
Od svojih kontakata je saznala da je formirana ''Intergalaktička konfederacija'' pomenutih planeta, koje planiraju da pošalju svoje svemirske brodove na Zemlju. Uz pomoć Juriel i studenata Akademije, u septembru 1973. godine i naša planeta se priključila konfederaciji. Dolazak svemirskih brodova i priprema za njihov doček su postali centralni motiv učenja i aktivnosti Unarijusa. U tu svrhu, organizacija je kupila veliki posed zemlje, pored svoje akademije u blizini San Dijega (Kalifornija, SAD), kako bi pripremili pistu za sletanje posetioca iz Kosmosa. Sletanje je prognozirano za 1975. godinu, potom pomereno za godinu dana, a kada se ni onda nije odigralo, učenje je revidirano i određen je novi datum – 2001. godina, u vreme kada bi Rut trebalo da ima 101 godinu života.
Međutim, Juriel nije doživela svoj stoti rođendan, preminula je 1993. godine. Imajući u vidu da je poslednjih godina života imala više zdravstvenih problema,
pripremila je članstvo za njen skoriji odlazak, tako što ih je informisala da su joj Svemirska braća dozvolila da umre i da su je obavestili da se njena misija završava, te da je na redu sledeći nivo. Članstvo je verovalo da će se Rut pojaviti 2001. godine sa svemirskim brodovima a pitanje naslednika je, nakon što je organizaciju do svoje smrti 1999. godine vodio Jurielin bliski saradnik, Čarls Sigl, poznat i kao Antares, i nekoliko potonjih trzavica, rešeno tako što organizaciju vodi Odbor studenata.
Akademja je nastavila rad i obučavanje studenata za kanalisanje više inteligencije. Pored redovnih studenata, za one koji žive na udaljenim udaljenim mestima, omogućeno je i dopisno školovanje. Materijal iz kojeg studenti usvajaju znanja zasniva se na transkriptima kanalisanih poruka, audio i video zapisima seansi. Studenti su angažovani u objavljivanju tekstova i snimanju filmova koji uglavnom predstavljaju dolazak svemirske braće ili odigravanje njihovih prethodnih života.
Produkcija ovih materijala je izuzetno visoka, a filmovi snimljeni na Akademiji dospevaju i na programe lokalnih TV stanica. Takođe, održavaju se godišnje proslave, kao što je, na primer, ''Dan Interplanetarne konfederacije'' na kojima učesnici nastupaju u kostimima.
Na žalost, svemirski brodovi se nisu spustili ni 2001. godine. Međutim, ni ovo proročanstvo nije propalo, pošto su se pojavili studenti koji su počeli da kanališu poruke koje dolaze od Rut Norman. Naime, Juriel je objasnila sledbenicima da se Svemirska braća ipak jesu obrela na Zemlji i da vode poslove ''nevidljivom rukom''. Njihovo javno prikazivanje čovječanstvu nije moguće sve dok su ljudi raspoloženi za rat i nasilje (Tumminia and Kirkpatrick 1995; Tumminia 2000; Tumminia 2003; Melton 2009).
Nebeska kapija
Nebeska kapija je, svakako, jedan od najneobičnijih NLO religioznih pokreta koji su se ikada pojavili, a javnost je ostala šokirana tragičnim raspletom njihovog delovanja, 1997. godine, kada je tridesetdevet članova pokreta izvršilo masovno samoubistvo na imanju u blizini San Dijega (Kalifornija, SAD).
Rana istorija pokreta vezana je za Teksas, gde su se 1972. godine, u Hjustonu upoznali Maršal Herf Eplvajt i Boni Lu Netls. Netls je radila u bolnici u Hjustonu, gde je Eplvajt tražio pomoć za svoje seksualne i psihološke probleme. Netls, iako rođena u baptističkoj porodici, u to vreme pripadala je Teozofskom društvu, dok je Eplvajt bio pripreman za prezviterijanskog sveštenika.
Njegova karijera se kretala u akademskom pravcu – stekao je zvanje profesora muzike i dobio je angažovanje na Univerzitetu u Hjustonu. Međutim, Eplvajt je vodio dvostruki život, imajući u vidu da je bio oženjen i otac dvoje dece, ali da je negovao i više homoseksualnih veza. Osećaj krivice i seksualni ambigvitet probudili su u Eplvajtu želju da pronađe platonsku ljubav, koja će isključivati seksualnost i u kojoj će on moći da ostvari svoje potencijale. Poznanstvo sa Boni Netls značilo je ostvarenje njegovog sna i ubrzo su njih dvoje formirali izuzetno snažnu vezu.
Nakon što su kraće vreme bili aktivni u jednom metafizićkom centru, Eplvajt i Netls su napustili Hjuston u potrazi za ''višim smislom''. Nakon šestonedeljnog kampovanja u blizini Oregonske obale, doživeli su otkrovenje koje im je izmenilo živote. Naime, Eplvajt i Netls su shvatili da su oni ''svedoci'' iz knjige Otkrovenja. Nakon propovedanja Božije reči oni će biti ubijeni ali će uskrsnuti nakon tri i po dana i ''uzneće se u nebesa u oblaku'' (Otkr. 11.12).
I Eplvajt i Netls su verovali da se termin ''oblak'' odnosi na svemirsku letelicu. Svoje prvo sledbeništvo Eplvajt i Netls su stekli 1975. godine, kada su im se nakon jednog predavanja priključili učitelj metafizike iz Los Anđelesa Klarens Klag i njegovih dvadesettroje učenika. Eplvajt i Netls su u tom periodu prestali da koriste svoja imena i oslovljavali su sebe bizarnim nadimcima kao što su Bo i Pip ili Ti i Do. Sledbenici su ih najčešće nazivali ''Dvoje''. Po uzoru na svoj odnos, Dvoje su rasporedili svoje sledbenike u platonske parove koji su što više vremena provodili sami, kako bi se ''uštimovali'' za ''sledeći nivo''.
U narednoj fazi delovanja Bo i Pip su poslali svoje sledbenike da u dodeljenim parovima, bez ikakvih materijalnih sredstava obilaze zemlju i šire ideju, testirajući dobronamernost ljudi. Jedan od značajnijih događaja u istoriji pokreta predstavlja i predavanje koje su održali 14. septembra 1975. godine u Voldportu (Oregon, SAD). Dvoje su se obratili auditorijumu koji je brojao više od dvesta ljudi i izneli svoje osnovne ideje. Božije kraljevstvo ne predstavlja duhovnu ''stvarnost'' kako se nagoveštava u hrišćanstvu, već fizički prostor, doslovno raj, koji obuhvata ceo Univerzum i do koga se može stići jedino svemirskom letelicom.
Zemlja predstavlja samo jedan od bezbroj ''nebeskih vrtova'' u kojem su bića iz ''višeg nivoa'' posadila ''seme svesti'' pre više miliona godina. Uskoro, možda za par meseci, doći će vreme za prvu i možda jedinu ''žetvu'' u kojoj će se naći samo odabrani. Jedino bekstvo iz zatrovane duhovne sredine, kakvu Zemlja sada predstavlja, može da prekine ciklus smrti i reinkarnacije. Oni kojima pođe za rukom da se uzdignu obećana je besmrtnost u obliku androginih bića koja konstantno napreduju. Dvoje su se često pozivali na motiv ubistva svedoka iz Otkrovenja koje su kolokvijalno nazivali ''demonstracija'', verujući da bi ostvarenje tog čina demonstriralo istinitost njihovog učenja sledbenicima.
Nakon demonstracije, sledbenici će biti uzdignuti u Božije kraljevstvo u svemirskim brodovima. Po završetku predavanja pokretu se priključilo tridesettroje novih pripadnika. Praktično nestanak tridesetak ljudi iz Oregona postao je udarna medijska vest, a u pokret su pokušali da se infiltriraju prijatelji i rodbina osoba koje su preko noći ostavile svoj život i priključile se neobičnom paru. Sve ovo navelo je Dvoje da prekinu niz predavanja, podele pokret na nekoliko manjih grupa, i da se povuku na određeno vreme ''u divljinu'', plašeći se da će do ''ubistva'' doći pre nego što ispune svoju misiju.
U narednih nekoliko meseci pokret je izgubio dosta članova, a Dvoje su po reaktiviranju rešili da učvrste autoritet. Objavili su da su vrata ''sledećeg nivoa'' zatvorena, da je žetva neuspešno okončana a demonstracija otkazana, zbog slabog napretka sledbeništva u prevazilaženju ljudskih slabosti, a umesto razmišljanja o uzdizanju na svemirski brod, trebalo je poraditi na sopstvenom razvoju. Bo i Pip su nastavili polunomadski način života sa sledbeništvom, često menjajući lokacije ali su uveli nove ''vežbe'' i ''igre'' kako bi kao grupa uspešnije prevazišli ljudske slabosti. Neke od bizarnih vežbi su podrazumevale, na primer, svakodnevnu upotrebu viljuške za štimovanje, čije vibriranje proizvodi ton A, koji su članovi proizvodili i na koji su se fokusirali dok obavljaju svakodnevne poslove kao što su ishrana ili pranje veša.
Zatim, kao vežba se sprovodila i svakodnevna promena kampa, šatora i partnera u mesečnom ciklusu kako bi se sledbenici međusobno zbližili i navikli na promene uopšte ili zabrana govora, osim reći ''da'', ''ne'' i '' ne znam'', kako bi se prevazišla potreba za verbalnom komunikacijom koja neće biti potrebna na ''sledećem nivou'' na kojem se komunicira telepatski.
Godine 1983. grupa je prekinula izdvojenost od ostatka sveta, tako što su za Dan majki mnogi članovi proveli određeno vreme kod kuće, sa svojim porodicama ali ih potom ponovo nenajavljeno napustili. Boni Netls je preminula 1985. godine, što je bio težak udarac za Eplvajta koji je nakon ovog događaja počeo da modifikuje svoje učenje. Ova promena se najpre ogledala u ideji da uzdizanje na svemirske brodove i sledeći nivo ipak neće biti fizičke, već duhovne prirode.
Nakon perioda povučenosti, Nebeska kapija se pojavila u javnosti 1993. godine oglasivši u novinama ''USA Today'' finalnu ponudu za ''uzdizanje'', koja je odisala apokaliptičkim tonom. U oglasu se navodi da ljudska rasa ne želi da napreduje i da je potrebno ''recikliranje'' sadašnje civilizacije. Sledeće godine grupa je ponovo krenula u misionarenje i Eplvajt je ponovo počeo da drži predavanja.
Sledom tragičnih okolnosti, Eplvajt je na internetu pronašao nečiju ideju da će se u repu Hejl-bop komete koja treba da prođe blizu Zemlje 1997. godine nalaziti skriveni svemirski brod. Eplvajt je ovo shvatio kao jedinstvenu priliku da sa sledbeništvom napusti ''zemaljsku čauru'' i ostvarenje ideje da će pripadnici Nebeske kapije kao ''odabrani'', pomoću svemirske letelice preći na ''sledeći nivo''.
Ideja o samoubistvu kod Eplvajta predstavlja promenu u doživljaju načina na koji je spasenje zamišljeno, razvijena je u poslednjih nekoliko godina postojanja pokreta i pretpostavlja se da je smrt njegove partnerke imala uticaja na njeno oblikovanje.
Tela tridesetdevet članova pokreta Nebeska kapija pronađena su 26. marta 1997. godine na privatnom posedu u blizini San Dijega. Svi pripadnici su bili istovetno obučeni a pored nogu su se nalazili uredno spakovani koferi. Iz poruka koje su ostavili za sobom vidi se da su verovali da napuštaju svoje ''fizičke kontejnere'' kako bi se uzdigli na NLO koji dolazi sa kometom. Ujedno, verovali su da će se delovi komete srušiti na Zemlju i dovesti do masovnog uništenja.
U snimljenoj poruci Maršal Herf Eplvajt objavio je da usled greške u računanju vremena 1997. godina, u stvari, jeste prava 2000. godina – godina u kojoj, dva milenijuma nakon Hrista, mora da dođe do kraja sveta (Balch 1995; Lewis 2000; Lewis 2003).
Raelijanski pokret
Raelijanski pokret ili Raelijanska religija, predstavlja najrazvijeniju NLO religiju, koja broji oko 65000 članova sa predstavništvima u preko pedeset zemalja širom sveta. Osnivač Raelijanskog pokreta je Francuz Klod Vorion, zaljubljenik u moto sportove, rođen 1946. godine. Ne uspevši da pronađe sponzore koji bi mu omogućili da ostvari svoj san i takmiči se u auto-moto trkama, Vorion se zadovoljio poslom izveštača sa trkačkih staza, a oprobao se i kao pisac i izvođač šansona.
Vorion tvrdi da je u decembru 1973. godine, dok je šetao po vulkanskoj oblasti Klemon-Feran, naišao na svemirsku letelicu. Iz letelice je izašlo nisko humanoidno biće, sa bradom i krupnim očima i obratilo se Vorionu. Biće mu je reklo da se sutra vrati na isto mesto ali da sa sobom ponese primerak Biblije.
Sutradan je Vorion učinio kako mu je sugerisano i vanzemaljac, za kojeg će se utvrditi da pripada rasi Elohima, mu je dao kratke lekcije iz biblijske egzegeze, obrativši posebnu pažnju na Knjigu postanja. Prvo što je vanzemaljsko biće objasnilo Vorionu bilo je da reć Elohim, koja je prevođena kao Bog, predstavlja množinu, što znači da ljude nije stvorio jedan Bog već više njih.
Reč Elohim znači ''oni koji su došli sa neba'' a radi se o vanzemaljskim naučnicima koji su na proputovanjima kroz svemir uo!ili Zemlju i ocenili da bi na njoj mogao da se razvije život. Elohimi su u svojim genetskim eksperimentima stvorili ljude a i oni su sami imali svoje stvoritelje, što formira lanac stvaranja koji se proteže u beskraj. Stvaranje ljudskog sveta nije trajalo doslovno šest dana, već šest zodijačkih perioda od kojih je svaki trajao 2000 godina.
Raelijanci se protive darvinizmu, tvrdeći da geni poseduju antievolucioni odbrambeni mehanizam kako bi se izbegle mutacije. Ukoliko do mutacija dođe, one će pre biti ispravljene nego perpetuirane.
Kao tvorci ljudske vrste, Elohimi su je često posećivali kroz istoriju. Mojsije, Isus, Buda i Muhamed samo su neki od Elohima koji su ljudima prenosili učenja i obezbeđivali duhovnu vezu sa tvorcima. Raelijanci su u mnogim tvrdnjama iz Biblije pronašli dokaze o posetama svemirskih letelica čovečanstvu, a ovaj manir je kasnije prenet i na značajne verske tekstove i drugih religija.
Elohimi nastavljaju da posećuju Zemlju kako bi proveravali kako napreduje njihov eksperiment. Kako tvrdi Vorion, nadimak Rael, što znači ''onaj koji donosi svetlost'', dobio je od vođe Elohima – Jahvea, prilikom posete njihovoj planeti. Tom prilikom Elohimi su ga poučili i senzualnoj meditaciji, tehnici koju on treba da prenese čovečanstvu a koja pomaže razvoju telepatskih sposobnosti, harmoniji u Univerzumu i razvoju novih moždanih ćelija kod individua. Na početku smatran kontakterom koji prenosi poruke Elohima, Raelov status se promenio učenjem da je rođen iz odnosa Elohima i majke koja je bila ljudskog porekla.
U novijim tekstovima se pominje da je Raelov otac sam Jahve, vođa Elohima. Rael se u pokretu doživljava kao elohimski mesija koji donosi novo zodijačko
doba, koje će zameniti doba hrišćanskog mesije Isusa, kao što raelijanska crkva nasleđuje hrišćansku.
Osnovna uloga Raela kao mesije je da pripremi dolazak Elohima na Zemlju koji će se dogoditi do 2035. godine. Elohimi dolaze u miru, bez namere da osvoje svet, ali će postaviti novu vladavinu, koja treba da bude dobrovoljno prihvaćena od ljudi. Raelijanci zbog toga nameravaju da sagrade ambasadu koja će prihvatiti novopridošle Elohime ali i 144 000 pripadnika pokreta.
Početna ideja je bila da se planirana ambasada sagradi u Izraelu, pošto Jevreji u Raelovom učenju zauzimaju posebno mesto. Rael tvrdi da su Jevreji potomci Nefilima, vrste koja je nastala iz seksualnog odnosa Elohima i zemaljskih žena. Međutim, vlasti u Jerusalimu nisu imale sluha za Raelove planove i odbile su da daju raelijancima dozvolu za izgradnju objekta. Raelijanci u međuvremenu razmatraju druge opcije u vezi sa lokacijom ambasade i prikupljaju sredstva za izgradnju, procenjujući da še im biti potrebno oko 20 miliona dolara.
Kada se vrate na Zemlju Elohimi će uvesti sistem koji Rael naziva ''geniokratija'' – u vladi će moći da učestvuju samo oni ljudi koji imaju 50% veći koeficijent
inteligencije od proseka. Ova vlada će stvoriti raj na Zemlji rešavajući sve ljudske probleme superiornom tehnologijom. Pošto se radi o svetskoj vladi, biće uvedena jedinstvena valuta, koja će iti prelazna faza ka ukidanju monetarnog sistema.
U novom društvu će postojati jedinstveni kalendar a raelijanci već sada računaju vreme od Raelovog rođenja. Elohimi će povesti sa sobom prethodne zemaljske mesije, koji nisu umrli, već naseljavaju druge planete, koji će uz pomoć prosvetljenih raelijanaca predložiti čovečanstvu Elohimsku religiju.
Kriminal će se rešavati medicinom – socijalne devijacije će se modifikovati genetskim inžinjeringom. Novi sistem će ohrabrivati kulturu zadovoljstva.
Raelijanci su hedonistički orijentisani i podržavaju vanbračne odnose, slobodan seks, homoseksualnost, kontracepciju i abortuse. U novom, naučno i tehnološki naprednom društvu roboti će zameniti ljude u obavljanju mnogih poslova a slobodno vreme će se koristiti za odmor i uživanje.
U ovakvoj zajednici biće ostvarena svojevrsna ''uslovna'' besmrtnost. Elohimi svojom naprednom tehnologijom mogu da kloniraju ljude, ali klonirani će biti samo oni koji to zaslužuju. Svaka jedinka biće praćena kompjuterskim sistemima, kako bi na osnovu finalnih podataka ''Veliko veće Večnih'' moglo da donese odluku koga treba klonirati. Između ostalog, Rael tvrdi da je Isus vaskrsao upravo tako što su ga Elohimi klonirali.
Pristupanje Raelijanskom pokretu podrazumeva i inicijaciju putem krštenja. Rael ili neko od raelijanskih biskupa pokvasi ruku vodom i potom je nasloni na čelo inicijanta, u cilju prenošenja ''ćelijskog plana'' u elohimske mašine gde će biti sačuvan za buduće procese kloniranja. Članstvo se sastoji od dva nivoa – kršteni članovi koji mogu da uzimaju različite razmere učešća u pokretu i rukovodeća struktura koja je piramidalno organizovana počev od Raela, pa naniže preko Vodiča, Biskupa, Sveštenika, Animatora, Asistenta animatora do Iskušenika.
U pokretu postoji i ''Savet mudrih'' koji kontroliše jeres i kažnjava prestupnike a osnovan je i ženski monaški red – Raelovi anđeli, koji će imati ulogu hostesa, družbenica i ljubavnica elohima i proroka kada dođu na Zemlju.
Raelijanci su pokrenuli niz kontroverznih projekata pod zbirnim nazivom ''Valiant Venture Ltd.''. Najviše pažnje javnosti izazvalo je osnivanje organizacije
''Clonaid'' 1997. godine, u svrhu skladištenja DNK materijala i kloniranja članova. Prva laboratorija je otvorena u SAD 2001. godine, ali je zbog zakonskih propisa o kloniranju ljudskih bića morala da bude izmeštena, najverovatnije na Bahame. ''Ovulaid'' nudi usluge parovima koji ne mogu da imaju potomstvo, bilo heteroseksualnim, bilo homoseksualnim.
U organizaciji tvrde da mogu da obezbede potomstvo po zatraženoj specifikaciji. ''Insuraclone'' služi za obezbeđivanje ljudskih ćelija u cilju kloniranja organa ili lečenja bolesti. ''Clonapet'' bi trebalo da omogući vlasnicima da sačuvaju ćelije svojih kučnih ljubimaca kako bi posle smrti mogli da budu klonirani (Palmer 1995; Palmer 2000; Chryssides 2003; Melton 2009).
Približavanje kraju
U ovom tekstu predstavili smo najznačajnije trenutke i diskurse iz dve veoma bitne sfere NLO fenomena – iskustva komunikacije sa vanzemaljskim bićima i iskustva otmice od strane vanzemaljaca. Uočili smo i istakli najbitnije religijske motive na koje se nailazi u diskursima NLO religioznih lica, pred stavili uloge, aspiracije i položaje nadahnutih pojedinaca koji tvrde da poseduju iskustvo direktnog, ličnog odnosa sa vanzemaljskim inteligentnim bićima, i ukazali na elemente natprirodnosti u manifestacijama kontakta sa "svetom" vanzemaljaca.
Isto tako, predstavili smo i četiri bitne NLO religije kroz čije su se postojanje materijalizovale i oživotvorile brojne ideje vezane za NLO fenomen, a koje predstavljaju inventivnu formu religijske posvećenosti i modernizaciju eshatoloških
motiva.
Na ovaj način stvoren je okvir za identifikovanje i interpretaciju najbitnijih religijskih aspekata koji su sastavni deo NLO fenomena, ali isto tako i vrste i
tipove NLO religioznosti i religijskih pokreta. Ovim temama posvetićemo se u narednim člancima iz ove serije.

http://www.joschua.biz/
[Vrh] Go down
Rubin
Zagrijao tipkovnicuMale
Cancer Buffalo
Broj postova : 233
Godine : 26
Lokacija : Zagreb/Trnje
Datum registracije : 10.11.2011

NLO kao religija Empty
PostajNaslov: Re: NLO kao religija   NLO kao religija I_icon_minitime14.11.11 20:26

Issssssuse Wall-e loše
[Vrh] Go down
 
NLO kao religija
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
»  Religija vs duhovnost
» Bog, dogma i religija .
» Religija mesa ( psihologija vegetarijanstva)?
» Religija - Korijen zla ili nešto drugo ?
» Fotografije religijskih osoba (istaknute osobe svih religija)

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Relax forum :: Društvo i zabava :: Na rubu znanosti :: Bliski susreti :: Vanzemaljski oblici života-
Forum(o)Bir: