Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Religija - Korijen zla ili nešto drugo ?

Go down 
4 posters
Autor/icaPoruka
Niky
VIP član
Niky

Female
Aries Rat
Broj postova : 13469
Godine : 40
Datum registracije : 07.07.2009

Religija - Korijen zla ili nešto drugo ? Empty
PostajNaslov: Religija - Korijen zla ili nešto drugo ?   Religija - Korijen zla ili nešto drugo ? I_icon_minitime24.04.10 16:42

Neki ljudi poimaju Boga toliko široko i elastično pa je neizbježno da će naći Boga
gdje god tragaju za njim. Čuje se netko da je '' Bog ono krajnje'', ili '' Bog je bolja strana naše prirode '' ili '' Bog je svemir ''. Dakako, kao i svakoj drugoj riječi, i riječ '' Bog '' može se dati značenje kakvo god želite. Želite li reći : Bog je energija, možete naći Boga u grumenu ugljena .

Steven Weinberg - Dreams od a Final Theory

Možete li zamisliti svijet bez religije ?
Upitate li se ikada, kako bi bilo da nema bombaša samoubojica, da nije bilo križarskih pohoda, progona '' vještica '', progona Židova, svih tih zala koja su se dogodila zbog različitih religijskih uvjerenja, nekih bolesnih shvaćanja, umova koji su smatrali da je jedna vjera nadmočnija nad drugom.

Definira li se naše religijsko uvjerenje na temelju toga ako potječemo iz religiozne obitelji, da na neki način nasljeđujemo '' religiju '' svojih roditelja ?
Nikako se ne slažem sa time kada netko proziva : '' ovo dijete je katoličko '' ili '' ovo dijete je muslimansko dijete ''
Dijeca nisu svjesna zapravo ni kojoj religiji pripadaju, ako pripadaju , niti što to donosi ako pripadaju.
Namećemo li svojoj djeci religiju ?
Vjerovanje u ono što sami vjerujemo ?
Koliko je to ispravno nametati im ono čega oni zapravo nisu niti svjesni ?

Koliko su naša religijska uvjerenja, zapravo da li su toliko bitna, da majke gube svoju djecu, djeca svoje roditelje, na nekoj hladnoj zemlji ostavljaju svoj život u ime čega ?
Postoji li smisao pitam se umirati i ubijati u ime Boga, ne uči li nas religija drugačije ?
[Vrh] Go down
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 43764
Godine : 45
Datum registracije : 04.03.2009

PostajNaslov: Re: Religija - Korijen zla ili nešto drugo ?   Religija - Korijen zla ili nešto drugo ? I_icon_minitime25.04.10 20:20

Ljudi moraju vjerovati u nešto...lakše nam je živjeti tako s mišlju da nismo sami..
Ali nije dobro kada to prijeđe u fanatizam..
U redu je dijete po meni odgajati da vjeruje da postoji nešto više od nas ..tko nas pazi..kome se može obratiti u tuzi..bolu..ali nije u redu odgajati ga u uvjerenju da je njegova vjera najbolja i jedina i da ju se mora širiti na druge narode i zbog toga čniti zla u ime tog nekog njihovog boga...jer čisto sumnjam da taj isti to odobrava.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Religija - Korijen zla ili nešto drugo ?   Religija - Korijen zla ili nešto drugo ? I_icon_minitime12.05.10 22:05

Dosta lošega je se desilo u ime boga,žalosno ali istinito.Dok je narod bio neprosvijećen vjerovo je najviše crkvenim ljudima a oni su to znali iskoristit za svoje ciljeve.Svejedno ,ne mislim da je religija korjen zla,religija je duševna hrana ako se ne uzima u prevelikoj dozi kao i sve drugo,ni u čemu ne valja pretjerivati
[Vrh] Go down
Mixi
Zagrijao tipkovnicu

Male
Libra Cat
Broj postova : 310
Godine : 61
Datum registracije : 25.04.2010

PostajNaslov: Re: Religija - Korijen zla ili nešto drugo ?   Religija - Korijen zla ili nešto drugo ? I_icon_minitime12.05.10 22:46

Mislim da su kikica i tija rekle ono najbitnije.Ali zar se nabrojane ruzne stvari ne bi desavale da nije bilo religije? Zar neko misli da ne bi bilo ratova ili zlocina rezima? Staljinisticki ateisticki rezim je pobio vise ljudi nego sto je stradalo u krstaskim ratovima ili progonu Jevreja.
Izgleda da je u zadnje vreme in biti ateist, a najveca vrednost coveka bogatstvo u novcu. Sto se tice duha to izgleda vise nije toliko vazno!
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Religija - Korijen zla ili nešto drugo ?   Religija - Korijen zla ili nešto drugo ? I_icon_minitime12.05.10 23:03

Nisu religija i bog krivi sto smo mi ljudi pokvareni.
I Mixi imas pravo duh puno njima nije vazan, sjete ga se dok smrt pokuca na vrata, samo onda je kasno.
[Vrh] Go down
mihaela
Ljubitelj foruma
mihaela

Female
Libra Tiger
Broj postova : 3434
Godine : 38
Datum registracije : 25.11.2009

PostajNaslov: Re: Religija - Korijen zla ili nešto drugo ?   Religija - Korijen zla ili nešto drugo ? I_icon_minitime12.05.10 23:09

Mixi sve je sada poremeceno ... sve se izokrenulo... Sto je nekada bilo sramota sada se time diche, a cime su se pre dichili , sad je to aut, i ako sledis principe pravih vrednodti onda si budala, ili ljiga ili jednostavno glup.

Tako je i u drustvu...ako nisi lopov, prevarant, ako si gozolizac i ako su u pravoj stranci uclanjen onda ces uspeti. Niko te ne pita sta si zavrsio, koliki ti je bio prosek , iz kakave porodice potices, sta znas u zivotu da radis, koliko postujes ljude- sve je to sram...

Evo banalnog primera : moja frizerka ,dve godine starija od mene kad je cula da mesim kifle, hleb...ona je samo rekla "jer te nije sramota?"

Sta je tu sramota?!?

Samo sam joj odgovorila : "ne , nije me sramota, ako sam mogla da zavrsim dva fakulteta , i da sad radim dva posla, mogu i da mesim, nema u tome nista lose!" Predpostavljate - samo je zanemela...
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Religija - Korijen zla ili nešto drugo ?   Religija - Korijen zla ili nešto drugo ? I_icon_minitime12.05.10 23:21

mingla sto posto si u pravu, bas je tako , sve je naopako
[Vrh] Go down
Mixi
Zagrijao tipkovnicu

Male
Libra Cat
Broj postova : 310
Godine : 61
Datum registracije : 25.04.2010

PostajNaslov: Re: Religija - Korijen zla ili nešto drugo ?   Religija - Korijen zla ili nešto drugo ? I_icon_minitime12.05.10 23:29

Lepo je procitati da mlada osoba kao ti tako razmislja i ponasa se.Na zalost retko je naci takve devojke danas.Imam momka u kuci znas i sama, o razmisljanjima njegove cure ne zelim nista napisati, jer je to njegov izbor.Ali....
[Vrh] Go down
mihaela
Ljubitelj foruma
mihaela

Female
Libra Tiger
Broj postova : 3434
Godine : 38
Datum registracije : 25.11.2009

PostajNaslov: Re: Religija - Korijen zla ili nešto drugo ?   Religija - Korijen zla ili nešto drugo ? I_icon_minitime12.05.10 23:40

Jeste retko. slazem se...ponekad se osecam kao Alisa u zemlji chuda.

A mogu i predpostaviti kako one razmishljaju jer i sama imam puno takvih osoba oko sebe . cak i dosta starijih od sebe...
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Religija - Korijen zla ili nešto drugo ?   Religija - Korijen zla ili nešto drugo ? I_icon_minitime

[Vrh] Go down

Religija - Korijen zla ili nešto drugo ?
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» NLO kao religija
»  Religija vs duhovnost
» Bog, dogma i religija .
» Religija mesa ( psihologija vegetarijanstva)?
» Fotografije religijskih osoba (istaknute osobe svih religija)