|
| Hari Rončević tekstovi... | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Hari Rončević tekstovi... 02.05.09 10:24 | |
| Ako mi još jednom oprostiš
Daj, okreni se, vidim da sam ti ponovo drag Ma daj, opusti se, do svog srca mi pruži bar trag I oprosti mi što sam mislio da je sve laž Sada vjeruj mi, bit' ću tvoj ako šansu mi daš
Ako mi još jednom oprostiš I put do srca mi otvoriš Neka me odnese sam crni vrag Ako osjetiš prevare trag
Sada pusti me da ti pokažem koliko znam Ma daj, okreni se, gdje sam griješio shvaćam i sam I oprosti mi što sam mislio da je sve laž Sada vjeruj mi, bit' ću tvoj ako šansu mi daš
Ako mi još jednom oprostiš I put do srca mi otvoriš Neka me odnese sam crni vrag Ako osjetiš prevare trag |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hari Rončević tekstovi... 02.05.09 10:24 | |
| Dalmacija
Davno je netko rekao Kad staviš prst u more K'o da si svijet dotaknuo I osjećaš se bolje Tako se i ja osjećam Kad zaronim se dolje Slobodan, čist i nesputan Granice ne postoje
Tamo gdje živim ja (Tamo gdje živim ja) More je sudbina (More je sudbina) Srca su slobodna Tamo je Dalmacija
Ni ove sive tvornice Što plavo nebo pale Ni ovi strani trgovci Ni naše sve budale Nitko nam ništa ne može Zaronimo se dolje Slobodan, čist i nesputan Granice ne postoje
Tamo gdje živim ja (Tamo gdje živim ja) More je sudbina (More je sudbina) Srca su slobodna Tamo je Dalmacija
Ni ove sive tvornice Ni termoelektrane Ni crne naftne platforme Budale naše stare Nitko nam ništa ne može Zaronimo se dolje U zelenim dubinama Budale ne postoje |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hari Rončević tekstovi... 02.05.09 10:25 | |
| Dok si uz mene
Opet noć briše dan Kiše prošlih ljeta trag I kao da mi odnose Sve do čega stalo je
Ali ne, ne predajem se Još mogu za nas promijeniti svijet
Znam da me lomila noć Al' opet rađao dan I uvijek vjerovat' ću U nova jutra jer znam Prošlost je sve iza nas Sad samo ruku mi daj Ljubav pobijedit će sve I nikad neće biti kraj Dok si uz mene
Preda mnom put od lišća žut Godine su jesenje I kao da mi odnose Sve do čega stalo je
Ali ne, ne predajem se Još mogu za nas promijeniti svijet
Znam da me lomila noć Al' opet rađao dan I uvijek vjerovat' ću U nova jutra jer znam Prošlost je sve iza nas Sad samo ruku mi daj Ljubav pobijedit će sve I nikad neće bit' kraj Dok si uz mene |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hari Rončević tekstovi... 02.05.09 10:26 | |
| Getanin
Tega san dana mrzija školu Više san volija divit se moru otić marendat na Tomića stine I s dičjon mašton poć u daljine
A tega dana život je propa Čovik u veštitu od skupega štofa Vika je, svitu tu su mi stvari On ih je ukreja, getanin mali Osta san plačuć sidit na stini Svu su mi boršu prosuli po rivi Još i sad se sićan, vika je, prašće Ako još nisi ukra, krašćeš
Ako san getanin i ja san dite Vika san ovo mi činit ne smite U bisu san reka da me se ostavi I prvon ga stinon puka po glavi Ako san getanin i ja san dite Vika san, ovo mi činit ne smite Zbunjen san gleda di leži u krvi A svi su vikali to mu je tek prvi
Doma su došla dva policjota Odma me odveli bez imalo mota Mater je ostala plačuć na skali Nesritno dite vika je stari Gleda san mater i tija se vratit Otac je reka da ću mu platit Pita san, barba oće me bolit? Reka je, getaru, ol znaš i molit
Ako san getanin i ja san dite Vika san ovo mi činit ne smite U bisu san reka da me se ostavi I prvon ga stinon puka po glavi Ako san getanin i ja san dite Vika san, ovo mi činit ne smite Zbunjen san gleda di leži u krvi A svi su vikali to mu je tek prvi
Nigdi je prošlo pola života Otac je skonča, a mater sirota Sama u tuzi se odala piću Samo san doša da utrnen sviću Nisan se više moga suzdržat I bis u meni se počea trzat Dalje od svega san pokuša bižat A slike su davne me počele stizat
Ako san getanin i ja san dite Vika san ovo mi činit ne smite U bisu san reka da me se ostavi I prvon ga stinon puka po glavi Ako san getanin i ja san dite Vika san, ovo mi činit ne smite Zbunjen san gleda di leži u krvi A svi su vikali to mu je tek prvi |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hari Rončević tekstovi... 02.05.09 10:27 | |
| Japan - New York
Čuj me zvizdo sa neba Sve san svoje zbrojia Sva san mora već odavno obiša Sve san šolde svita doma donija I šta san sad, šta san ja Kad je nisan ljubija
Baren da mi oprostiš Ovih grija odrišiš Sidro diga bi i s tobom krenija Na to mora di mi idro ne triba Jer šta san sad, šta san ja Kad san srce zakopa
A ja, ja san ka i skitnica Nekon tuđon zvizdon sviton vođena A ja, ja sam ka i prašina Ovim ludim južnin vitron nošena I šta san ja, ja san ka i skitnica Ovin ludin južnin vitron nošena I šta san sad, samo suza klauna Ispod ove lude maske puštena
Čuj me zvizdo sa neba Sva san mora obiša Sidro diga bi i s tobon krenija Duši reka bi nek zaplovi di zna Jer šta san sad, šta san ja Kad je nisan ljubija
A ja, ja san ka i skitnica Nekon tuđon zvizdon sviton vođena A ja, ja sam ka i prašina Ovim ludim južnin vitron nošena I šta san ja, ja san ka i skitnica Ovin ludin južnin vitron nošena I šta san sad, samo suza klauna Ispod ove lude maske puštena |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hari Rončević tekstovi... 02.05.09 10:27 | |
| Još ne znam kud s tobom
Dok me dira, dok me ljubi Tvoje usne osjećam Dok mi priča, gubim riječi Tvoje lice zamišljam
Kako letjeti s nekim kad su ti slomljena krila
Još ne znam kud s tobom Ni kud bi sa sobom Još teško je budit se pored nje
Dok me grle, njene ruke Kao lance osjećam Dok me dira, dok me ljubi Tvoje lice zamišljam
Kako letjeti s nekim kad su ti slomljena krila
Još ne znam kud s tobom Ni kud bi sa sobom Još teško je budit se pored nje
Kao Titanik plovim dignut iz mračnih dubina Hodam tiho k'o srna što je već ranjena bila |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hari Rončević tekstovi... 02.05.09 10:28 | |
| Još tvog je poljupca na mojim usnama
Da imam srca dva jedno bi bacija Da imam duše dvi da jednu ostavim Da te zaboravim treba mi, treba mi vremena Još tvog je poljupca na mojim usnama
Još spava sjećanje na tvojim grudima Bez tebe buđenje jutra mi uzima Da te zaboravim treba mi, treba mi vremena Još tvog je poljupca na mojim usnama
Da sada naučim sve Šta svitu poznato je Na sve bi odgovor da Kad sve na svitu bi zna Na ljubav opet bi sta Da imam srca dva To šta si ranila odma bi bacija Da imam duše dvi, Da jednu ostavim, Da te zaboravim |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hari Rončević tekstovi... 02.05.09 10:29 | |
| Kad bi se moga' rodit
Sa ovo malo zemlje, sa ovon šakon zelja, mogu život proć'.
Uz bocun crnog vina i pjemu mandolina toka' ce me noć, di čekaš ti.
Dok ležiš poput vina, uz miris robe bile bez tebe sve bi ovo već odavno k vragu otišlo.
Kad bi se moga' rodit na bilo kojem mistu opet bi bira' tebe i ovu ljubav istu.
I ove uspomene i tvoju dušu čistu more, Dalmaciju i pismu splitsku.
S kajićen od tri metra, parangal, mriže bacit' u zoru ću poć.
Dok ležiš poput vina, uz miris robe bile bez tebe sve bi ovo već odavno k vragu otišlo.
Kad bi se moga' rodit na bilo kojem mistu opet bi bira' tebe i ovu ljubav istu.
I ove uspomene i tvoju dušu čistu more, Dalmaciju i pismu splitsku.
Zadnja promjena: korny; 02.05.09 10:30; ukupno mijenjano 1 put. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hari Rončević tekstovi... 02.05.09 10:30 | |
| Kada jednom ovom zafalim se tilu
Kada jednom ovom zafalin se tilu Šta je cili život snilo kraj tebe Pusti neka ova pisma otme bol I polako razdili me od tebe
Kad me jednom noć ne isprati u zoru Kad me tvoji poljupci ne probude Pusti jugu neka prospe me po moru Neću suze i po dobru pamti me
Pusti neka ova pisma otme bol I polako razdili me od tebe
Kad me jednom noć ne isprati u zoru Kad me tvoji poljupci ne probude Pusti jugu neka prospe me po moru Neću suze i po dobru pamti me
Kada jednom ovom zafalin se tilu. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hari Rončević tekstovi... 02.05.09 10:32 | |
| Kome ćeš sad
I da priplivaš sva mora Novih ljubavi za dan U nijednom od njih više Mene neće bit ni kap
Tila sriću si bez bola Tila vječnost našla kraj I moju dušu punu snova Ti si ispila do dna
I kome ćeš sad otrovat dušu Prodavat istinu za laž Kad dat mižerju samo znaš I kome ćeš sad otrovat dušu Za sve govorit dobro je Kad sve po lošem pošlo je I kome ćeš sad...
Možeš imat ih bez broja I svojoj pismi dodat stih Al' me naći nećeš više u U nijednom od njih
I da priplivaš sva mora Novih ljubavi za dan U nijednom od njih više Mene neće bit ni kap
I kome ćeš sad otrovat dušu Prodavat istinu za laž Kad dat mižerju samo znaš I kome ćeš sad otrovat dušu Za sve govorit dobro je Kad sve po lošem pošlo je Za mene kasno je Za mene kasno je
I znam da tražit ćeš me dugo Onaj isti stari sjaj Ka' lanternu nasrid mora Da ti sinjal dan za kraj
I kome ćeš sad otrovat dušu Prodavat istinu za laž Kad dat mižerju samo znaš I kome ćeš sad otrovat dušu Za sve govorit dobro je Kad sve po lošem pošlo je Za mene kasno je Za mene kasno je |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hari Rončević tekstovi... 02.05.09 10:32 | |
| Moje si more
Ja jedno poznajen more I više neću ga nać Davno sam isplaka zore Ispod tvog miseca
Još neka teška su jutra Kada se probudim sam Još nekad bojim se sutra I kome sad pripadam
Moje si more Još pamtim nebo u očima Moje si more Duša ti svitli pod zvizdama More bistro ka dan I jedino njim plovit znam Moje si more
Još nekad postelja meka Kamen postane tvrd Zora tako daleka A san ka godina dug
Moje si more Još pamtim nebo u očima Moje si more More bez kraja i obala More bistro ka dan I jedino njim plovit znam
Zauvik moje si more Još pamtim nebo u očima Moje si more Duša ti svitli pod zvizdama Ispod tvog miseca Jedino plovit znam
Moje si more |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hari Rončević tekstovi... 02.05.09 10:34 | |
| Napuštam sve
Bilo je šest u jutro Vani već svitao je dan Gledam grad miran nestvaran Ja bez tebe, sam i nevažan Napuštam sve
K'o glumac nakon predstave Kad mu je loše postave K'o pajac kad smijeha nestane Ja bez tebe sam i nevažan Napuštam sve
Bože ne uzmi mi za zlo Jer vidim dotaka sam dno Jedan svijet ni poželjan ni svet Jače od moje molitve Bile su njene nevjere Zbog tebe ostavit ću sve Nek nema me
Sad odlazim od tebe Sad odlazim daleko Jače od moje molitve Bile su tvoje nevjere Zbog tebe ostavit ću sve Nek nema me
Sa moga toplog žutog juga U srce sivila Tog jutra nosila me pruga A kiša bacala suze na lice prozora Pratila me
Bože ne uzmi mi za zlo Jer vidim dotaka sam dno Jedan svijet ni poželjan ni svet Jače od moje molitve Bile su tvoje nevjere Zbog tebe ostavit ću sve Nek nema me |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hari Rončević tekstovi... 02.05.09 10:35 | |
| Ni da mora nestane (with Doris Dragović)
Rekli su mi i ne znam sta bi sad prije da odem il' je razbijem najprije nju pa onog kraj nje bisan ka pas i nema takve ekipe
Sta je nocas za mene ostat cu sam bolje za sve u prvi kafic se otrujem u drugi udjem i glasno opsujem sve zene njenog imena i neke idu do vraga
Nisam vise tvoj nek izgori sve niti da se zemlja sad otvori ni da mora nestane nisam vise tvoj tamam da si zadnje bice na svijetu sto mi ostaje
Biram tvoj broj kao uvijek kad pozelim samo da ti cujem glas ne javljas se izlazim van ko uvijek udjem bez kucanja na stolu ugledam kratka poruka ogromna slova mog imena i neka idem bez traga
Nisi vise moj nek izgori sve niti da se zemlja sad otvori ni da mora nestane nisi vise moj tamam da si zadnje bice na svijetu sto mi ostaje
Ko teret na svoju dusu stavljam bez broj pitanja mozda je bilo do mene ma neka ide do vraga |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hari Rončević tekstovi... 02.05.09 10:36 | |
| Više ne želim te
Teško mi je, samu ostavit te Al' već davno, dao sam ti sve Prazne duše, nemam šta da ti dam Zato moram, dalje ići sam
Ako si me i povridila Mene mržnja nije dotakla
Ne krivi me
Više ne želim te, ljubit iz navike Teško je prazan ostat kraj tebe Više ne želim te, ljubit iz navike Ubilo bi me, viruj samo nestalo bi me
Kad se slome brodu jarbola dva Di da svoja idra dignem ja
Ma ako si me i povridila Mene mržnja nije dotakla
Ne krivi me
Više ne želim te, ljubit iz navike Teško je prazan ostat kraj tebe Više ne želim te, ljubit iz navike Ubilo bi me, viruj samo nestalo bi me |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Hari Rončević tekstovi... | |
| |
| | | | Hari Rončević tekstovi... | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 259 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 259 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|