|
| Shorty - tekstovi pjesama | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Shorty - tekstovi pjesama 13.04.09 21:03 | |
| Dodji u Vinkovce (feat. Miroslav Stivcic)
Tu sam sretan di cujem djevojacke pjesme lezim u sjeni hrasca pijem hladnu vodu s cesme pod pendzerom di snase sviraju tamburasi di se uprezu cilasi i znaju me svi salasi
Di gori ona lampa di onaj djeram skripi tu ce mi dusa skoncat tu su mi dani lipi di drag mi je kirvaj sijelo, prelo i rakije vrelo di zivim ko becar pa me znade svako selo
Tu sunce polje kupa tu mi je jedini dom tu kosti mojih predaka sanjaju slatkim snom ne mogu to opisat' ne bih drugdje znao disat' od tuge bi umro da ne mogu zito mirisat'
Da ne vidim svog sora ili svog sokaka prije nego sklopim oci jos jednom prije mraka tu me napravio caca tu me mater slova ucila ako budem moro otic' tu cu se vratit' ja
Di je moja njiva moja sljiva moga konja griva moja krv ziva di rijeka Bosut pliva i pale svijece za heroje sto su ginuli za boje na ponos i cast imena Slavonije moje
Ref. I kad pozelis se ravnice dodji u Vinkovce sve moje ceste su davno zarasle stojim na pragu vrata Hrvatske zovu te, zovu, ravni slavonske dodji u Vinkovce
Velicam slike svete sto sam slavonsko dijete od glave do pete pa mi iz grla pjesme lete rodnom kraju, mome milom zavicaju di me ljudi znaju a zvijezde di ljepse sjaju di se nebo ljepse plavi
Di su osjecaji pravi i na najbolji moguci nacin di se slavi a rakija grebe k'o slama druga vec ide sama niz grlo u vene svaki put kad pisma krene to je moja Slavonija to ti je moja ravnica
Razigrani vrapci svud okolo ziva dica pa kad svirne tamburica ljepse od cvrkuta ptica lakse je prebolit' bol onda postane sitnica tu ti je moja dika svako drvo iz sljivika
Ljudska masta ne bi mogla smisliti ljepsih vidika i kad ne bude me vise kad napustim tu idilu ljubit' cu u raju prelijepu slavonsku vilu Bogu smo dragi mi Hrvati pa cu molit' da me vrati
Jos posljednji put da gledam dok se zito zlati a kad me opet gore vrati zahvalit' cu mu prvo sto nam je dao komad zemlje sto je za sebe sacuvo
Ref.
Postujem svakoga al' se nikoga ne bojim osim dragog Boga jer je razlog sto postojim sto me ima i zivim da dicim se imenom tvojim nepokoreni grad na vratima Hrvatske stoji
Klize mi suze po licu dok slusam tamburicu kad prsti taknu zicu ne dirajte mi ravnicu al' sinovi tvoji Slavonijo sad te paze i nikad vise tudje noge nece da te gaze
Ginulo se prelagano previse mama je plakalo predugo je raj na zemlji licio na pakao palili su nase sume mi smo ih opet zasadili rusili su nase kuce mi smo ih opet izgradili
Ubijali su moj narod al' smo ostali na svom da branimo svoj dom jer volimo svoj dom i vjerni domu svom kad sokolove zove Slavonija majka pjevat ce se rijeci ove
Ljubi svoje, boje srce slavonsko je rakija u krvi jer volim ljude svoje ta svecana oda svira svetoj zemlji roda jer placena je krvlju dok se sanjala sloboda
Ref.
Sve moje ceste su davno zarasle stojim na pragu vrata Hrvatske zovu te, zovu, ravni slavonske dodji u Vinkovce _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Shorty - tekstovi pjesama 13.04.09 21:06 | |
| Zeka
Juri zeka iz daleka, obliva ga znoj trci jadan, zedan, gladan, i uzdise, joj draga djeco, stize iz sume nova prica vama koji ste propustili zadnju seriju crtica
Sve se pocelo desavati onoga momenta kad je zeko poceo slusati 50 cent-a zelio je od tog dana da postane gangster jos je ispod oka kao Nelly zalijepio flaster usput diz'o tegove i uzimao proteine
Nedugo nakon toga opljacko par radnji Ine ulago je pare na kuje, drogu i hip hop pa se pola sume preko njega navuklo na dop i stari cuk, zmija, kornjaca i vuk
Svima je nabio kamate nisu vracali dug vise im nije bio drug al' zarada je bila cista starci ga se odrekli preko Kupusovog lista
On nije mario, im'o je love pune vrecice hrpu mrkvi, oko sebe playboy-eve zecice, po sumi djecice ali je poremetio tijek jedan vikend kad se zeko navuk'o na crack
Um mu se pomutio pa naredi da likvidiraju tri prascica koji mu, satro, u biznis diraju osim toga, jos je nes poslo u krivi smjer
Cinkali su ga sto nije htio dati speed na ler s lisicama na sapama dok je krocio kroz hodnik znao je, druk'o ga je nitko drugi nego medo svodnik
Ref. Tako glasi ova sumska prica iz davnina koju su mi kao malom pricali pokraj kamina
Preko sedam mora sedam gora i sedam planina jos mi se vraca ko vjetar, djeco, tisina
Poslusajte kako glasi ova prica iz davnina koju su mi kao malom pricali pokraj kamina
Zelite li saznati zasto se ne isplati biti zlocest tada pazljivo slusajte nastavak price
Kad je odgulio sest kuka opet je set'o sumom pa je svratio do krcme tamo se opio rumom kuci se vratio drumom al' samo po pusku
Prica si u bradu da ce medu zgaziti ko krusku propucat' mu njusku isjec' ga ko repice
A od krzna mu napravit' zepice sjetio se da ga je maltretir'o dok je bio malac jer je medo bio homoseksualac
Pos'o je do baba roge da mu rijesi neke droge prije nego ode nekom slomit' noge mor'o je vodit' ljubav s njom za dva komada bijelog
Al' su se u njenoj buksi vec razvalili od cijelog pitao se, di je medo al' pretpostavlj'o je di je u javnoj kuci na kraju sume kod gospodje lije
Putem je progut'o slije, usmrtio zmije misleci da od njega jos netko nesto krije zabrij'o na agresivu slusajuci pjesme dade i radio Zagija maskotu Univerzijade
Medu je ubio lako, ne sjeca se kako htio je svima ispricat' da je ovaj plak'o al' nazalost, nije stig'o jer se tad u oblak vine
Sa mjesta gdje mungosi nisu ocistili mine preko potocica snjega nasred sumskog brijega sad ga ima sirom a sve zbog loseg alter-ega
Ref.
Djeco, ucite na tudjim greskama a ako mislite da je tu kraj grdno se varate
Ako me pitate, kako glasi poruka dana ne pokusavajte sve sto vidite s TV ekrana ne cinite sve lose sto i vasi idoli
Nemojte snimat' roditelje dok su u sobi goli stavljat' ih na net da dobiju zivcani slom na stranicu www.shorty.com
Spavajte pravednim snom ne radite sve sto vam kazu ne vjerujte osobama koje lazu ne pitajte mame nist' vezano za kilazu ni tate zasto idu na nudisticku plazu nemojte zakopat' bakinu zubnu protezu niti djeda dok spava osisati na irokezu
Nije lijepo curicama viriti pod minice niti bacati bombe po skoli zbog jedinice do sljedeceg slusanja vrijeme ce nam brzo proc' zato ostanite dobri draga djeco, laku noc _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Shorty - tekstovi pjesama 13.04.09 21:08 | |
| Digni glavu gore
Aha, aha, VIP, brate, Shorty Vanja na bitu brate mi imamo nas mali svijet svako ima svoj ja imam svoj, ti svoj
Nasih tri'es ulica, nasih par drugara nas mali zivot ja imam svoj i ko ga takne iz mjesta je najebao
Ref. Digni glavu gore, djecace nemas gdje, vise ne ide ovdje ostajes zauvjek sta se desilo sa nama, brate
Sta se desilo sa nama, brate odjednom ne razumijem nikog ljudi kazu cuti k'o da te nista nisam pit'o a sta sam samo vid'o nisam ucen da bi krio mozda i dobar sam ovako ko zna sta bi tada bio
a probao sam razne stvari nije me sram i zato gladan cekam novi dan da mi svane imam stare rane ispod nove rane srce kuca bol
A pucaju mu savovi sa strane i ribe nisu jadne, samo traze uspjeh mozda ti i jednom kvrcne pa mislis sve su kurve one nisu cudne, ljudi su kurve
Kako kome prdne a dogadjaju se strasne stvari da se govno smrzne pazim kome ruku pruzam a gdje guram prste ja pripadnik sam svoje vrste, svojih ortaka noc, kola, mi
Ref.
Mogo toga ces moci sto nisi mogao kad snagu budes smogao probaces sve sto nisi probao ulicom mojom nisi hodao, zato tisina
Ne guraj nos tamo gdje mu nije mjesto danas svi oni hoce nesto na rukama prstiju deset sto cesto pisu pjesme niko da darne, ne smije dok slabi bijesne
Ostacu glave trijezne, a pjesme kontraverzne zato jezik za zubima kad pricas drugima jer ne znas ljudima da prodajes fore podigni glavu gore sjecas se kad su dani bili nocne more od goreg ne moze gore
Kad imas previse mana imas i previse rana previse sanjas izgubljen u svijetu maste malog djecaka vilenjaka iz mraka koji ne slaze ramenima kad nesto treba snadje se a kada ostane sam sjecanja vrate se
Ref.
Jedan, dva, jedan, dva ej ej, 'de si tebra, sta ima uglavnom pjesme snimam, pluca cesto puna dima pedeset evra, deset kerma ili jedan dinar
Kad nemam ja sam sjeban pa sam spreman da se cimam i zato ne mogu da se opustim nesto cu da propustim poraz da dopustim ako malo popustim
Jebes trud, brate jer uvek k**** pusis veliki grad je skup, ne postoje gluposti u kraju il' na kosu si ili na dopu si kad te sranje okruzi sranje ces da okusis
Putevi putanje sve su manjim znanjem posuti to su ti snovi po betonu prosuti goris u zelji svako bi da te osudi na ulici robe kao u samoposluzi roditelji odsutni, ti si srednjoskolac nista ne vrijedi novac zivot gorak kao pelinkovac
Ref. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Shorty - tekstovi pjesama 13.04.09 21:18 | |
| Marija
Ref. Sta ce mi dukati kad mladost nestaje u srcu ranjenom tuga ne prestaje svi bijeli jastuci, marame svilene sta ce mi dukati kad on nije kraj mene
Ona je voljela njega srcem, iskreno, posteno u njenim ocima to nije moglo ostati skriveno
Svjedok je Bog bila je bez ikog svog cijelo selo je znalo za ljubav iz sokaka tog
Sreli su se pokraj stare sljive di su vranci pasli njih dvoje ko da su jedno za drugo i rasli
A on je volio svoje konje, hrastove, ravnicu slavonsko nebo, zlatno zito svirat' tamburicu
Svaku crtu, svaku tocku na njenome licu i jedino s njom htio je podizati dicu
Bio je skoro siromah al' je bio posten momak kad su si rekli da vec je dobila i stomak
Dijete na putu a slavonski zivot je znoj no ona je bila njegova on je pripad'o njoj
Bili su sretni, da kol'ka god bila muka ta ljubav im nisu mogli kupiti sake i sake dukata
A onda dosla je zima prvi snijeg je pao ona je potajno zeljela haljinu a on je znao
Zivjeli su skromno al' mu nije bilo zao pa on bi svoju krv i sve na svijetu za nju dao
Upreg'o je konje da krene putem grada do tamo pet sela snijeg je pocinj'o da pada
Na rastanku je rek'o ide po poslu sada mislio je, kad se vrati bit ce ljepsa nego mlada
Ref.
Jos pricaju starci mladji rijetko ko da sjeca se ne pamti se od tog strasnog dana takve mecave
Kako se bas tada uvecer vrac'o iz grada sve je vise sumnj'o da postoji koja nada
Da veceras dodje kuci jer mecava bila jaka ni konji nisu htjeli pa se sklone kod zemljaka
Sta ce, mora cekat' ne preostaje mu drugo nego da se vrijeme smiri kol'ko god da treba dugo
Jos od onog casa dok je napustao Osijek zamisljao joj usne dok se razvlace u osmijeh
S haljinom na dar kad joj pokuca na vrata i osjeti njezne ruke oko svoga vrata
Gled'o je kroz prozor slus'o otkucaje sata pitajuci se, pa dokle ce jos snijeg da pada
Al' upravo tada dok se prognoza nagadjala u tom istom trenu kod kuce mu zena radjala
S pogledom na vrata cvrstom nadom da ce doc' njeni drhtaji i bolni krici rezali su noc
I place jadna, sama jer bol ko nikad boli al' bi bilo puno lakse da dragi kaze da je voli
Samo Bog je znao u kako je teskim mukama dozivala svog dragog da ga cvrsto primi rukama
On nije cuo kol'ko je htjela biti s njime i da joj zadnja rijec na usnama bila njegovo ime
Ref.
Vec je bilo blizu podne kad je u selo stupio potjer'o je konje i jos jednom bicem lupio
U ruci cvrsto drz'o haljinu sto je kupio kad vidi u daljini u crnini svijet se skupio
I prepozno si bracu mater i cacu i jos pola sela al' zasto su svi u placu
I zasto se iz kuce cuje jauk i galama al' nije stig'o pitat' Marija nije s nama
Rekla mu je mama jedva nekako kroz suze kad je utrc'o u kucu oko nje crne bluze
On njeno tijelo uze preklinj'o je da ustane iz ociju suze nisu mogle da se zaustave
Pade na koljena jecajuci moja voljena isplak'o je dusu al' ga je sve vise boljela
I vik'o, zasto, Boze i da zivot nije fer al' srce nadje utjehu kad ugleda rodjenu kcer
Primi je u narucje dijete mu rasvijetli tamu rece, zvat ces se Marija u sjecanju na mamu
Poljubi malu damu stavi je uz mrtvo tijelo da dragoj obuce haljinu andjeli nose bijelo
Kazu, sam ju je sahranio ispod stare sljive ljubeci danima koru gdje je urezala ime
Nikla tuga iz njive nikada hladnije zime i samo sjecanjem je vrati medju zive
Ref. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Shorty - tekstovi pjesama 13.04.09 21:20 | |
| Ljubavi
Da mala znas me znam te dobro i previse mozda i suvise al' dobro ljubis se sta onda koji k**** cudis se kada te zovem znas o cemu se radi pa se zasladi sve i svasta mi radi zovi me telefonom uzdisi pred mikrofonom
Kada me vidis ne nije dovoljno da ti se svidim moras ti meni da se svidis, jel vidis znam da me razumes da svasta umes zato pokazi malo koje kakve pizdarije koje ne znaju ni devojke od tebe dosta starije znam da me zelis veceras planove kujes svasta smeras
Vec dugo inat teras uzastopce me leras dok mlade dame danas zadovoljstvo tvore u novcu ti samnom hoces novu nocnu avanturu da prodjes znam zasto si tu kad dodjes na vrata kucas i zvonis lupas vices otvori
Sve sto mi treba su lepotice tete, seke, devojcice ljutite seks masine nikako one koje se prave fine na primer najvise volim kada se sama skine
Posle zestine i kad mi kaze kada je potapsem po guzi da puzi da mi prste sisa i kusi oko sebe sve rusi i njusi i sve se pusi u mojoj sobi vrelina milina mala slatka i fina k'o balerina
Ne da se ljubimo, lizemo spustamo dole dizemo gore dole levo desno najvise volim tesno da bar znam da sam te kresno ako smo jednom sigurno ponovo jesmo
Tu nema suza i placa i nema gaca zna se ko vodu pije a ko je placa lako koraca ledja mi stipa i grebe dok mi se njene sise za lice lepe j**** uzimam sve za sebe
Dobro nebitno
Uhvatili smo je ovaj kako je kenjala nekom ortaku kao kako bi se ona jebala sa njim ovo ono
I neznam, na kraju pokazali tom ortaku i on je puko od smeha samo sto se ona mnogo ispalila i kad je saznala sta smo uradli vise nikad nije htela da nas vidi
Tako da mozes i ti da iskoristis tu kamaru to jest da ju uzloupotrebis _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Shorty - tekstovi pjesama 13.04.09 21:28 | |
| Nikad više
Vremenom sam poceo na sve te stvari da gledam drukcije ponekad ucio na svojim greskama a nekad tudje su me ucile
Kako da kroz zivot ovaj plivam da budem zadovoljan ovim sto imam a ono ostalo ce doci vremenom vec nekako
Tako i moje srce tvrdo nekada je bilo mekano ja znam da svi mi isto vidimo i gledamo, zivimo sjebano
U nase nikom da se mesa ne damo zato svoj posao i radim predano pedantno i nonsalantno svako pojavljivanje u javnosti je intrigantno
Konstantno jer ste me vi mali vojnici napravili takvim, dovoljno jakim dok hodam ledom tankim da mogu da se izborim sa svakim ponaosob od vas
Ref. Iako i ti i ja to dobro znamo da nikad nece biti kao nekad, nikad vise mene jos jedno zanima sta nas to sutra ceka, nikad vise sta sutra donosi sa sobom kad dodje zbogom, nikad vise
Obican zivot jeste dosadan zato moj bice poseban ja to vec vidim i osecam a ti ukljuci, dokuci me
Ako mislis da znas nesto sto ne znam ti nauci me sve ostalo su trice i kucine svi ljudi sto me mrze
Znam da sa mnom hteli bi i prvi da se druze sto je moguce duze i da me oslovljavaju sa druze
Pa kao copori kerova kruze i cirkulisu jer hteli bi i oni da se upisu na ulicu pa se i grupisu na razne vrste ne mozes ih nabrojati na prste
Koliko svaki reper bi da uspe a zene guske gladne spiskale bi najbogatijem i pare zadnje sve raznorazni vidovi i oblici saradnje od agencija za nekretnine do agencija za poslovne pratnje
Ref.
Mnogi su prokockali srecu juce pa se danas sporednim ulicama krecu da budem isti kao oni necu, ne zelim sve sto mi treba jeste razlog za srecu
Da se veselim to znam i ja i oni znaju naprave gluposti pa se kaju na kraju nervoza proizilazi i kao bomba ceka da eksplodira pa neka neko povuce osigurac i sve u k****
Ne zelim ni da pokusam da ih razumem vidim, nemaju mozga kockari koji se kockaju a ni ne znaju sta je to kocka cekaj da vidis kada ti zapadne koska
Jer ti si ti, a oni ostace oni svako za sebe svoje puteve pravi sebe na mesto moje stavi i videces da svi smo isti
| |
| Naslov: Re: Shorty - tekstovi pjesama 13.04.09 21:42 | |
| Narodna
Kad zapjeva Halid kafanu bi mog'o zapalit popit sve sto imam a da za tim necu zalit
Zbog takvog glasa Mercedesu dajem gasa stizem otkopcane kosulje s mobilnim oko pasa
Lancic oko vrata mrsim na prsima dlake JNA istetovirano mi pedalj od sake
Dilam narodne trake po meni svuda zlatnina Malboro viri iz dzepa a u kutiji je Drina
Za nerodjenog sina za zenu koju nemam ja zelim cuti pjesmu sa posljednjeg boema
Post'o sam pijanac u minuti eksam galon sjecanje na tebe pece me, duso, k'o Ralon
Krvari mi celo sve sam porazbij'o case zbog nevjere tvoje i ove ljubavi nase
Moja tuga je velika prokleta k'o Amerika zalijepila se k'o za Sabanovu glavu perika
Ref. Pijem zbog jedne zene da si izrezem vene srce pati mi svo zato svirajte narodno
Nocas ja suze lijem tugu necu da krijem zbog nje padam na dno zato svirajte narodno
Cajka cepa, jeb'o ovo di se repa za silikone raja vadi sve pare iz dzepa repetiraju se puske, nabrijane njuske lete sake na sve strane ljudi padaju k'o kruske
Idu misli muske koji su to smjerovi na pevaljkine tange sline svi k'o kerovi to je folkoteka, neka cepa Seka to je poput lijeka, samo pusti nek' se brega
Ostavi covjeka za stolom dok celom mu lije prolom krvi dusmani ga rastavise ostavise s bolom
Udri u dugmetaru zbog drugova i druzica napravimo kolo sve do Titovoga Uzica svirajte cigani, na stolu ribo igraj mi promjesaj to meso, mala, ja odo da rigam i kad se vratim ti ces saznati da stvarno jesu sjedista se tresla u mom Mercedesu
Ref.
Igra opet cijela Jugoslavija sve se oko mene ispravlja i savija nosio bi opanke, pustio bi bradu samo da cuvam Nedu da je mozda ne ukradu
Da trazim mladu ja bi ozenio Cecu zahvaljiv'o na njoj svaki dan svom omiljenom svecu
Na kecu u rukavu, okrenio bi san u javu zbog tebe, mala moja, Dunav izlio u Savu bundu cu ti kupit od nerca preko sverca jer ti jedina si zelja moga napacenog herca
Moje srce zna ti si zena ta o, majko sto me rodi kad srece nemam ja
| |
| Naslov: Re: Shorty - tekstovi pjesama 13.04.09 21:44 | |
| Djavoli (ft. DayWho)
Gde god, gde god ok, bok, bok, bok
Ref. Sve oko nas se zlo na lose navodi ni malo mira ne daju mi djavoli dalje od mene, djavoli, djavoli, djavoli
Gde god da krocim sta god da srocim tu je nesreca i retko ko se ne seca na nebu punog meseca a mikrofon rivale preseca na pola sece, mora mnogo da boli i ove noci
Zatvori oci dok peku rane cekamo da svane noci pune tame, abnormalno duge svi su robovi i sluge sistema u kome nema postenja ne vidim izlaz niti vrata resenja
Ja cu ti reci, ti zapisi, napisi pa sebe lisi svega sto si video, cuo na uvo ne vazi, ovo je prvo ti kazi drugo, ja pricam dugo krecem se iz krajnosti u krajnost
Takva zla, porez budi tenziju u meni uvek neki problemi djavolji geni hoce da me kvare imaginacija je bolji zivot srecna vremena zauvek pocinju da stare
Ref. 2x
Djavoli ne daju mi mira nocima i danima sve sto me zanima drugi ometaju, ljudi klevetaju dok slusaju i gledaju vremena dovoljno mi ne daju za objasnjenje, a sve je prosto
Oni ili ti, uglavnom oni ispred njih pioni, bolje se kloni pravde nema nova noc ti novu avanturu sprema pa ti se snadji i cik u svemu tome srecu pronadji
Stvari su proste ako ih napravis prostim ni malo sebe ne zelim da predstavim losim na ko zna kakve gluposti vreme ne trosim oprosti ako te prica slozi ja imam jos toliko stvari s kojima se nosim
Bolje ko iko jer niko strpljenja nema toliko koliko nerava imam ja i vise ne znam sta su dobra dela samo nedela postoje danas je malo onih sto se bore
| |
| Naslov: Re: Shorty - tekstovi pjesama 13.04.09 21:50 | |
| Jedina mama
Ref. Vise ni sam ne znam sta cu sa samim sobom, mama pred slikom tvojom stojim kao pred Bogom, mama za koju godinu eto me opet s tobom, mama znaj, nisi sama samo je jedna moja mama
Vreme ne mogu, ali bih ga vrlo rado unazad vratio jer jutros kad sam se probudio ja sve sam shvatio da sam za svaku gresku zivota skupo i duplo platio jer neke stvari nisam bas najbolje radio jos kao nezreli klinac, mamim jedinac unutar sebe osecam krivicu sve dok suze na licu sto teku sad sam svoj ceh placam zbog svih tih teskih reci i svadja secas se kako si pricala kako ulica zlikovce radja ja sve to znam i razumem ali od ovog drukcije ne umem unutar mnogo me boli i mnogo voli mama, znaj da te volim da za tebe postojim i da se borim da stvorim sam za samo svoje parce hleba ispod neba znam da me gleda, osetim cesto me u snove poseti kao i uspomene i lepa secanja na jednu zenu sto me je po svaku cenu sama odgajala da bi mi pruzila vise sebi iz usta izdvajala nada mnom bdila i stajala sad da me vidis siguran sam ne bi se kajala a nebo granica koja nas razdvaja snagu mi daje i napaja
Ref. 2x
Mnogo sam puta od tebe trazio vise nego sto mozes i da das bilo bi mi lakse da bar mogu da znam da znas da nista nisam mislio lose a tvoja krv u meni jos je kljuca i tinja jer svoju mamu sad treba i jedan odrasli klinja da ima a nista nema, gomila problema koje ni ne osecam i svako prolece na tebe podseca kad ljubicice mirisu znaj da te trebam ko zemlja kisu kad tragovi se zbrisu nestanu i lepe stvari prestanu zauvek prestaju a sto se vojske tice shvati u vojsku nema nikog da me prati mati, kome cu pisma slati moje pesme tuzne pune bola ko tvoja skola svi ti casovi matematike secas se, pola plate za moje patike nismo mi krivi danas vecina tako zivi, a gde si ti
Ref. 2x _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Shorty - tekstovi pjesama 13.04.09 21:54 | |
| Jedan korak (ft. Mistake Mistake)
I ovog jutra sve je cudno jutro cudno, a stanje uma polubudno jos pre par dana sve sam brige sutn'o na dno ostalo bice po mom il' nikako i to je to
Kristalno jasno i cisto i nikad isto ko pre odavde idem sto pre da radim ono sto smem jer nisam glup ni slep i nema, brojim do pet i bum da nisam cuo ni sum
Sve umotvorine je stvorio um nimalo zlocest, previse dobar sto samo dobro hoce bilo da l' danju il' nocu
Na srcu oziljci samoce, tuga i bol jer ovaj svet nije ni tvoj ni moj i zato nemoj da radis to sto mislis da mislis to sto radis da valja kad dobro skaljas ti samo sanjas
Probudi se, nemoj uzeti nista il' uzmi sve u protivnom to znaci gubi se il' ubi se
Kuda te bose noge nose pa sva misljenja kose mislis sve moze, o Boze i jos te cuvam ispod koze
Sve dok je sveta i svetova sve dok je veka i vekova geto protuva kad vetar dune sve ce da oduva a ti me sacuvaj na mene uvek racunaj
I kada upadnes u krizu bicu blizu za reprizu svih tih trenutaka istine jer sve su se moje zelje slistile samo na jedno, samo na jedno
Ref. I sada kada cini mi se da truda vredi i milion crnaca povredom jednoga koraka nove ljubavi da nam da
I sada kada cini mi se da truda vredi i milion obzira povredom jednoga dodira snaga koja me sabira
Koliko reci bice potrebno, ne znam zato na sve sam spreman ko neman a sto se mene tice nema problema ja tu sam gde sam ponekad besan, ostajem ono sto jesam
Za svoje stavove vezan cvrsto i kada postane gusto srce ostane pusto da cezne ne valja, to treba znati maksimum od sebe dati i nikad stati
Pokazi svoje lice i nemoj kidati zivce traziti krivce u njima uvek ces imati mene za glavnog a na tvom polju sve ravno
Ne reci, bilo je davno jos uvek traje, eto ti, sta je obicno hoce boleti kad hoces voleti pa pamet soliti
Drugi kako oni sve znaju kroz sve su prosli pa su saveti njihovi dobar dan i dobro dosli
A ti poslusaj svoje srce bodljina tuce, a mislis o ruze hladno je sve sto ti pruze ruku i smeh
Pa te potapsu po ramenu kazu da nadjes zamenu drugu kao da prave ljubavi rastu na drvetu po kom se veres pa se samo uzdignes na prste i uberes
Ne zaboravi kad se oporavis da nismo tako morali al' ipak jesmo sad tu smo gde smo ko jedno
Ref. 2x _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Shorty - tekstovi pjesama 13.04.09 22:04 | |
| Tebe nema
Nema pravde, ne al' ne mirim se s time svaki put kad gledam sliku dok ti izgovaram ime
A srce jace tuce rijeci jos isto zvuce na slici ti i ja k'o da je bilo juce
A danas iako te s nama nema vise nema te kise da tvoje tragove brise nema te sile da otme uspomene mile s tobom sto su bile u danima idile
Placu slavonske vile stazama vise ne prolazis sve je prazno otkad na vrata nam ne dolazis
Veci od zivota osmijeh kad nam donosis Slavonijo, majko, kako se ti tek ponosis dok svetom zemljom pokrivas tijelo svoga sina
Otkad te nema ovaj zivot je praznina dragi Tomi zivimo k'o u komi od dana kad si umro svima nam srca slomi
Ref. Nikad nikog kao tebe nece voljeti srce nikad vise isto nece me grijati sunce nema te kise koja ce mi sprati suze od tog dana otkad mi te nebo uze
I korito Bosuta izvrnio bih da mogu samo jedno pitanje postavit dragom Bogu postoji li nacin da bilo cime platim samo na sekundu da te vidim, da te vratim
Tebe spominjemo cesto u sebi nisam prest'o od kad si o'so bez pozdrava na neko bolje mjesto
Ja sam u Dubrovniku bio s bratom pio plak'o je Stradun s nama i nas svaki dio htjeli smo odma' doci niko nije sumnj'o jer si nam slomio srca kad smo culi da si umro
Da te jednostavno nema da si nest'o poput dima al' dok sjecanja zive zivjeti ces ti u njima
Dok misli mi lete dok za tebe molim svete dok o tebi pricam od tuge zaplacem k'o dijete
I cekam taj dan kad cemo se opet sresti stisnuti si ruke jedan pokraj drugog sjesti
Kad svojoj zivotnoj cesti budem dosao na kraj medju zvijezdama zajedno kad dodjem gore u raj i na kraju jos bih ti htio reci hvala moj braticu Tomi bila te je cast poznavat
Ref.
Postoji tol'ko rijeci na grobu nemam ih reci sutim i placem nema te rijeci da sprijeci da rane zalijecim
Moze li pjesma ova popunit rupe na srcu imena tvoga slova nema tog novca sto moze kupiti srecu
Ja sam uspio, brate al' vjerujem da te necu moc' vratiti da dodjes u Vinkovce nazad da ti taknem tijelo a ti ozdravis k'o Lazar
Pa mi kazes nije bilo fer od mene bez pozdrava otic' no vrijeme je da se krene na daleke ceste sto ces vidit iza mene
Kad bude stala teci krv iz tvoje vene tad ces shvatiti da zivot nema cijene k'o ljepota zene k'o valovi sto se pjene
Znam da volite mene i kol'ko za mnom patite pa Bogu pricam viceve dok mi ne svratite voli vas Tomi
| |
| Naslov: Re: Shorty - tekstovi pjesama 13.04.09 22:07 | |
| Okolo naokolo (ft. SkyWikluh)
Ko o cemu kurva o postenju kaze mi da ne sumnjam u vernost njenu da ce mi uvek biti odana, verna przi me kao rerna
Da je svog mog cimanja vredna svih mojih poljupca zedna da sam joj ljubav jedna gospodin jedan jedini
Za mene ne brini mozda se na prvi pogled i ne vidi al' znam da sve bi ti sve bi mi ucinila, mnogo se primila
Ovamo prica kako ne zna da voli da su joj fensi cice idoli glumice, foto modeli, svi manekeni svaki put kada je zovem na dejt sranje mi spremi, napravi scenu
Ta mala mora da zna da moje vreme ima cenu nanu joj njenu zove me mali kretenu a nije ni svesna ko je kreten
Ja sam prepreden da je na zlo navedem pogledom zavedem, sapletem kada ko maca prede rezim po sobi jurim je gde gistro bezi jutrom je nadjem golu pored lezi
Ref. Vidjam te okolo naokolo uvek sa drugim da li dobijam ili gubim
Uvek kurva sere, ortaci buksne vare mi bar duvamo sprave, a ti duvas kare slepa si, nisam video bez sminke nisi lepa, nisi lepa delujes mi poput zene skota
Ko se mota okolo sad brzo u grad, navali glad postaje zajeban rad molim te, zaobidji me kad me vidis samo
Vidjam te uvek vidjam te s njim i s njim tu i tamo, ti si neka bolesna kucka treba li da ti kazem da strucna si treba li da te upoznam bolje
Da bi cuo kajanja jos jedne male drolje sama svoje probleme resi kresi se, bre, kitama lesi se, bre svinjama tesi se, bre
Velika si, cekala si momenat taj jebala si se ko zena zmaj daj, daj sisice, misice frigidna si, evo lisice Shorty i WikluhSky za ribice sto prze sve sve spaljene sibice
Ref.
Ona mi prodaje postenje, kvari raspolozenje u javno mnjenje unosi pometnju kada nosi suknjicu letnju sa mnom u setnju kad krene svako se mrsti i blene u mene
I noge njene koje poglede plene ona mi tece kroz vene ko da sam njeno stene pa za njom jurim i trcim najvise sebe mucim
Kada je nema kuci na svojim greskama se ucim totalno ispizdim pa ispred njene zgrade visim i spijuniram se dok je cekam i cekam i cekam
Neka je, neka, neka bude po njenom jedno je sigurno nece me kurva praviti kretenom kazi mi da li se prepoznajes pogledom dosta stvari odajes
Kad lazes jer znam da lazes sta god da kazes ko otvorenu knjigu te procitam dosta bre vise, reci mi da si sita il' nisi sita kita cujes li sta te pitam govori, usta otvori pa progovori
| |
| Naslov: Re: Shorty - tekstovi pjesama 13.04.09 22:10 | |
| Oslobodi me
Jos stvari nisu sele na mesto jos stvari nisu sele na mesto razmisljam cesto ko da ce trebati godina petsto
Da svet se smiri da nas ne cine papiri, slike novcanice jos jedna napisana stranica istinu predoci, iskreno svedocim
O stvarima sto neprikladno vidim da ne trpim da gledam godine kako prolaze dok nekome moze se vecini mora se u borbi zvanoj prezivljavanje
Gde ljudi bore se neki posteno, a neki ne bas reci sta trebas, sta gledas niko se nije rodio pametan
Zar ne znas, samo lagano nista ti nece biti strasno dodji ovamo, sedi cuti i slusaj me samo
Nekada se zasitim ljudi i prica njihovih iskreni stihovi koje posvecujem svim svojim drugarima jer masa njih se iskvarila
I nista nije zaradila, mnogo je takvih a malo onih pravih ovakvih ne bilo kakvih, sto sad bi ponovo drugarstvo, ponovo u bratstvu
Svi da osete bogatstvo pravog prijateljstva do juce trazis pomoc gistro niko te ne zna a danas svi mi se nude za moje ljude
Telefonom zene me bude kada ih odbijem polude najbolje ostavljam samo za sebe kad mi se jebe da j**** to ti je cela filozofija
Zato nemoj mi reci pogrdne reci ne trpim iznutar sebe snagu crpim da snagu skupim
Da kraj sa krajem skrpim rukom o sto cu da lupim i nek sve stane sa strane brojacu dane
Ref. Brojacu dane, brojacu dane probudi me, uzmi me, vodi me budi tu pored mene i oslobodi me
Unosim euforiju u hip hop auditorijum mnogi su hteli tesku kategoriju da dobiju neka se usima pokriju
Za sva vremena nek zacute i neka se ljute koliko god im je volja od dobre kurve uvek ce se naci bolja
I kako je ovo krenulo na dobro mi mirise sad punim plucima disem svezinu osetim silinu, tezinu i kolicinu svih reci koje sam izustio sa casova sto si propustio
Sve moje pesme su moje knjige moji problemi, samo moje brige realnost surova, uz malo pravih drugova u glavu udaram
Jer singidunum ludara me tera da budem besan zato i jesam agresivac pozitivni negativac i dalje na svojim nogama na lakim drogama mozda i jesam
Zato za teske ne znam sta kod da kazem imas moje obecanje ako si dobra picka upadas u drugo stanje
I eto sranje, eto sranje pokazi postovanje ja cu ti uzvratiti isto sa tobom bicu na cisto to ti je cela filozofija _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Bobby Totalno relaxiran
Broj postova : 2068 Godine : 68 Datum registracije : 06.11.2010
| Naslov: Re: Shorty - tekstovi pjesama 22.05.11 16:10 | |
| Ovu pjesmu sam poslušala 100 puta i 100 puta sam plakala. Svaka, ali svaka riječ je istinita ! Shorty - Dok Dunav Davno je bilo, ne nebi spominjo imena, ko' nas je to prodo i koja je bila cijena naših života što Bog je uzeo, il' nam dao, tri mjeseca pakla, a onda je Vukovar pao, a i mi skupa s njim, al smo se predali hrabro, mjesec dana nakon što je umro Blago Zadro, al je ostala gorčina u grlu koje me žeđa, na pozive u pomoć dal su okretali leđa, ko' je Ovčaru preživio, ne pitaj šta je prošo, u Stajićevu Nišu, ja sam u Mitrovicu o'šo. 4 mjeseca logora, za svaki sekund ožiljak, pa izišo u razmjeni kad je već bio ožujak, pa šta to znači da sam imao sreće, što sam ostao živ, imali tu nesreće veće, što sam vidio i čuo, ne to se neda zaboravit, nema doktora što može ove rane oporavit, kao ni moju dragu što bolest uzela mi, još prošle godine, dok moja Sara ima 3, ona me drži na životu, samo moja kćerka jeste i sjećanje na moje dečke sa Trpinjske ceste... Boli me sjećanje na dane slavne, dane ponosne, al' borim se, i nedam se dok Dunav tiho protiče... I boli me istina što nema onih koje volim ja. Pokriva ih zastava, nek sanjaju u sjeni hrastova... A moja mala Sara o tom nezna ništa, ona zaspe sa osmjehom i sanja igrališta, kolače i bombone, a ne bombe i komblone, ko njen stari, ne vidi proklete demone. Ne vidi krvave rovove i popaljene krovove rodnoga grada, ona ne zna ništ o ovome. I bolje da ne zna, nek je sretno djete, samo zna da tata guta neke roza tablete kad ga boli glava, al ne postoji taj prozac ni xanax za ove košmare uvučene u mozak što mi nedaju uklonit barikade i klade. Zakopavam mrtve u prošlost, a oni ih vade, šta mi to rade ljudi koda nisam sav svoj, tresem se i drhtim, koda nisam sav svoj dok me kupa hladni znoj, nešto u meni kipi, peku me naši haški, kundak života tuče, zaista boli vraški. Opet sam pošo, plako, jer više neznam kako, borit se protiv toga nimalo nije lako, i koda nemam ništa drugo osim te granate, al neka, i to će bit dovoljno, ako se vrate... Boli me sjećanje na dane slavne, dane ponosne, al' borim se, i nedam se dok Dunav tiho protiče... I boli me istina što nema onih koje volim ja. Pokriva ih zastava, nek sanjaju u sjeni hrastova... O dragi Bože, kao da nije u snu, kada koljena od krvi, a ja stojim baš na dnu, a oko mene poklani, streljani, pretučeni, unakaženi, nevini i do smrti mučeni. Odjednom i ja tonem u krvavom blatu, al mi Sara drži ruku, i viče nedam svog tatu, i onda nestaje sva tama, jer je anđeo nad nama, pa nam šalje oblak na kojem je Sarina mama, moja draga žena, blješti od sunčevih snopova, i somjeh moje kćerke, jači od milijun topova, mi zagrljeni sretni, zato plačemo nas troje, odjednom oko nas svi moji prijatelji stoje. Svi još uvijek ljepi, svi mladi ko na slici, i svi mi u glas kažu da je došao kraj bitci. Da živim sad za žive, mrtvih samo da se sjećam, pa se izljubim sa svima i to im obečam. Kažu zbogom, i opet sve je isto ko i prije, silni Dunav, na vodotornju se zastava vije, ja se budim jer se Sara smije, i ručice dvije mene grle oko vrata, dokaz sreća u meni je... Boli me sjećanje na dane slavne, dane ponosne, al' borim se, i nedam se dok Dunav tiho protiče... I boli me istina što nema onih koje volim ja. Pokriva ih zastava, nek sanjaju u sjeni hrastova... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Shorty - tekstovi pjesama | |
| |
| | | | Shorty - tekstovi pjesama | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 196 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 196 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|