|
| Edo Maajka - tekstovi pjesama | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Edo Maajka - tekstovi pjesama 31.03.09 23:40 | |
| No sikiriki
No sikiriki ljudi, no sikiriki, no ove godine mi nista nece moj beat pokvarit' nema, nista, nista
Dosta je bilo tjeskobe i sa deprama borbe dosta je bilo crnjaka no sikiriki maajka no sikiriki, meditacija riki, sve probleme, kad pogledam su mali ko kikiriki
Navucem se na bedove sve mi gore od gorega od sad se navlacim da mi bude sve bolje od boljeg sistem mi se cisti od negativnih misli uzima pozitiva svaki dio moga tkiva
Negativne emocije 103 porcije izbacujem van da sreca ima svoj stan da ne bude podstanar u meni na kratko vrijeme ovaj put za stalno pusta korijen daje sjeme, koje klija
Pravi gustu bastu ma pravi gustu dzunglu bez milimetra za tugu a ja kralj svoje dzungle letim sa lijane na lijanu pazim svoju srecu kalemim joj svaku granu
Ref. 2x No sikiriki, sikiriki, no no s bedovima problemima sad je gotovo za sva vremena sunce sija, zivot ponovo je lijep e dok majka roka no sikiriki rep
Cijelo vrijeme trosio zivce na kretene cisto izderavanje, popusto gubio samopouzdanje gubio sebe gubio sigurnost trosio sam vrijeme na mozganje i na neodlucnost
A sad sam zadovoljan sobom volim i prihvacam sebe kad se desi nesto lose kazem ono, ko ga jebe kazem mir, potpuni mir Ohm Sai Ram ma bice sve u dure
Bog je tu konacno znam al' znat nije dosta treba to i primjenit' cijelu zivotnu konstrukciju treba promjenit' sve lose navike sto me dovode do panike
Misli sto daju nemir bolesno srce i cir ma ja sam svemir krasno, ko zensko bice treba bit svjestan toga ta svijest je moja droga trazio sam pit
Dobio sam tri broja pronacu taj zadnji pun mi je k**** vise patnji
No sikiriki, no no sikiriki dobar kao burek sto ga pravi Pozitiva maajka dok uzivam u 'ziki ovo je nesto najbolje rep no sikiriki
Ref. 2x
Sikiriki, sikiriki, no, no (4x)
Bez sekiranja nema vise nerviranja idem na pecanje na Savu Brcko, eto me, Brcko
Ref. 2x
Sikiriki, sikiriki, no, no (8x) _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Edo Maajka - tekstovi pjesama 31.03.09 23:44 | |
| Zlatna dolina
Usred bosanske divljine usred zlatne doline oko nas su brda problema ma, kakva brda, planine covjece, svako svakog izradit' hoce svi traze levate, da zarade plate ma, ko te jebe, brate
Da uhvate avion sto leti prema suncu nekom boljem mjestu ovdje su svi u kurcu
Mi na klupi u dolini oni gore u visini jedni za drugima placemo ne znamo sta cemo
Jetru u rakiju namacemo u dim uvijamo pluca nadamo se, bice bolja godina iduca
Dok Titove slike traze stariji mi pistoljem trazimo pare za auto u avliji onda ti daju picke ove nase cure bez kulture samo ako imas status a plus auto je u dure
Sad je drugo vrijeme za druge seme sve je cisto, murija i mafija ovdje je isto
Nema odjece ni hrane punimo ormare ganovima duple brave zivimo u tudjim stanovima
Sakera, fakera ne postoji granica ni mjera za pare cu kupit pola OHR-a policiju i vladu sto god treba i hocu sindikate, delegate popove i hodzu
Svako kuka mene glava boli od kukanja k**** od drkanja samo sranja za generaciju sto se nagledala u ratu klanja
Mati kaze, sine, pazi ovdje se gine mi smo hodajuce mine zakopane sirom zlatne doline
Kad ljudi ljude otkucaju onda po njima pucaju ako si druker dolina te pojede ko puter
Kurve za jeb jeftine ko hljeb oruzje ko pasteta ja doruckujem tako od ljeta do ljeta
Molim Boga da prezivim jednog dana more da vidim da prodam lazi na plazi strankinje, klinke
Pokradem im novcanike himene oderem kad se vratim da serem svima na klupi niko nece znat da lazem jer svi su suplji
Nasa dolina je plodna ona je plodno tlo za zlo travu i ljepilo sana i rana od sprica blijedog lica letim ko ptica letim iznad bosanskih planina Majevica, Jahorina, Bjelasnica
Rezim, bjezim jer tezim mrtav na ulici da ne lezim ne mogu da se naviknem nikako da se naucim pa proucim molitvu napolje kad izlazim
Bog da me spasi a ne znam Ja'sin da me cuva od ljudi jer oni su gori od dzina puna ih je nasa zlatna dolina _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Edo Maajka - tekstovi pjesama 01.04.09 0:04 | |
| Bomba
Ona je zgodna mlada svi je zele pokarat ona je pravo dobra al' je skupo odrzavat
Potrosi Boga oca ja u stecaju ko Bosna slabo izlazimo zbog nje radim dva posla
Al' isplati se na nju dati milion jer kad hodamo po spici ja i kraj mene avion i svi se okrecu za nama ja to buraz j**** ona jede u restoranu ja kod kuce jedem
Ima ajvara sto mi donese stara ima kajmaka, sira ima jedno petero jaja
Ona bi skupe satove kakve Pukanic ima ona bi cizme nove a vec ih deset ima
Ona bi u Kitzbühel care kad dodje zima kaze boji se na Jahorini vukova ima
Ona bi pila kafe care cijeli dan nikad sapun, deterdzent da malo opere stan
Ona bi na kraju dana Papaja i Piranha hoce da svrsim u nju a ne zeli biti mama
Nista kuhanje, sarma pelene i dijete udace se kaze poslije trideset i pete
Ref. 4x Ona je bomba
Starci joj imaju svemir ona i dalje sve bi nista nije na kredit al' nema apetit
Ona jede pa povraca a kolaca bi non-stop narko look je cool pa uvijek sopa dopa pravo je dobra
Mada nekad kad smo skupa zna mi bit koma recimo kad izlazimo hoce samo narodnjake ima prijatelje samo gej i seljake voli pricat samo o sebi i dijeti o sminki, frizuri i petsto i jednoj kremi
U biti kad smo skupa samo se gledamo jebemo i gledamo i jebemo
Meni je jasno da ona nije za mene al' neznam bil' mogo podnjet da je drugi ...
Zato joj pare dajem i pljuvacku gutam i kad prica o necem' ja se pravim da slusam jer
Ref. 4x
K'o fol nesto studira po kafama kulira upisala dizajn samo da vrijeme ubija
Ne zna olovku drzat' dat ' ce ispit jedan al zavrsice ga garant jer joj je tata dekan
Tata voli cerku za nju ne zali kunu kupice joj Pezoa za fukodrome po Jarunu
Pa joj kabrio deremo svakog puta ne voli fleke po haljini pa zato guta
Jebo te Tito dajem pare za sminku ko sto Stimac daje za Kranjcara Niku
Ona spiku ne kuzi po klubovima rusi kad odraste zeli da bude bas ko Zuzi
Pa da krzna nosa da mirise po Kenzu da pljuje ekipu sto idu jest u menzu
Jeftine pizze, jogurte i suhu hranu ona iz Hemingveja ide drito u teretanu
Ref. 8x _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Edo Maajka - tekstovi pjesama 01.04.09 0:24 | |
| Prikaze
Bio sam u kafani kod debelog to je selo do mog opet smo se zarakijali tekmu gledali
Navijali, plakali, smijali dok smo meze imali e, a kad je nestalo meze poce prica bez veze
Debeli radi sranja reko` kumu da me odveze kum mi kaze ne moze pio pive ceske
Sta cu, reko`, ljudi odo` ja sad kuci pjeske a noge mi teske sve je to od cuge
Ceka me tri kilometra imam cetiri pljuge, nema mi druge moram kroz ono polje do americke baze pa od sumarka do groblja moram pratit' one tam cetiri staze
Picim ja, a mjesecina prati vec sam blizu baze, cuju se agregati tu cu se popisati i usput istegirati ma nista zato nek me tuzi americki nato
Nek me tuze kad sam pijan boli me briga nek mi rade sta god hoce nek me sada vide kako rigam
Hajde, izadjite svi iz baze da vas prebijem jeb`o li vas onaj supak Eminem da vas jeb`o
Pros'o sam kraj baze ulazim u sumarak s desne strane mi je od potoka jarak
Sve je oko mene mracno i to mi je strasno pogledam na sat ono dvan`est sati tacno
Nesto iza mene susnu ja stado` ko pod rucnu pogledam iza sebe reko`, ko ga jebe
Nastavim dalje iza mene susti ko ludo od straha mi se vec uvuklo moje desno mudo
Ma, reko`, to je ludo, Edo ti ne vjerujes u ove stvari sjetih se prica o prikazama sto pricaju stari
Okrenem se naglo totalna tisina nastavim hodat' dalje iza mene cuje se zivina
Cuje se stampedo neki glas se dere Edo, sad si gotov trcim k`o da u guzici imam motor
Od silnog straha poceo sam moliti Allaha, Isusa i Krisnu od silnog straha u gace ja pisnu`
Reko`, smiri se, Edo, ba sve je to u tvojoj glavi pogledam desno vidim tam` nesto je u travi
To je sigurno, ma, reko` sigurno neki pas kad se zacu glas kaze Maajka, eto nas
Tjesim se ko fol sigurno je alkohol sigurno kumova trava u svakoj koski mi strava
Rek`o sam sebi Edo, sve je OK sjeti se one knjige od one Louis-e Hay
Misli pozitivno evo, tu je kraj sumarku zacu se glas kaze drugi put cemo ti jebat' majku
Ref. 2x Bum ,bum Mi smo prikaze ne trazi dokaze nemoj trazit' nas vristi na sav glas
Jos kilometar do kuce a srce mi tuce groblje je lijevo reko`, sad sam jos gore najeb`o
A mozda i nisam ja sam jedan dobar insan mozda ima srece pa da mirno zavrsi vece, al' nece
Iz jednog mezara izlazi nesto ko para tu se nesto ukazalo djedu pricala mi stara
Na putu ispred mene izleti crna macketina vidim je jasno, vec sam reko` osvjetljava mjesecina
Joj, joj, Boze moj macka na putu ceka me ne bjezi, kad sam joj pris'o ona rezi
Prolazim kraj nje pravim se ne obracam paznju razmisljam o pecanju i mesu na raznju
Razmisljam o muzici o Laninoj guzici, hip hop-u a jebena macka me prati u stopu
A onda se zacu onako glas ko u placu kaze na tebi je red zadnji put ti se izvuk'o djed
Sjed, blijed, pocnem trcat' do kuce sam par koraka vidim, upaljeno svjetlo dobro, budna je majka
Otvaraj, stara, stara de otvori vrata tise, Edo, sine znas da spava ti tata
Trebalo je dva sata da se smirim, familiji da kazem svi su mislili da umisljam serem i lazem
Jedina koja mi vjeruje sve ovo je moja majka jedino ona shvaca zasto se i sada bojim mraka
Ref. 4x _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Edo Maajka - tekstovi pjesama 01.04.09 0:27 | |
| Jesmo l' sami
[Djuro] Ja sam tog dana obavljao najnormalnije funkcije, ovaj jutarnje, zaljevao sam pesticidima polje iznad bukovice
kad se iznenada, na lijevoj strani sam u vidokrugu primjetio neki objekat, nepoznat, koji je bio bljestav ustvari, mjenjo je boju ustvari, bio je zut, zelenkaste boje povremeno
onda sam iznenada, zacudio sam se jer sam primjetio da je avion, jednostavno stoji na mjestu i da se elisa pri tom ne okrece
a ja sam, ovaj, znao da se avion mora kretat jer sam ga upalio i sve medutim, motor je mirovao, sve je stajalo
taj objekat je proletio par puta pored mene pogledo sam dole, pesticidi su, oo, nisu padali po njivi nego su na moje, na moje, ooo opste iznenadjenje stajali u zraku
onda sam s, ovaj, nisam gubio pribranost ni jednog momenta pokusao sam da pokrenem avion, nije mi polazilo za rukom
kad, kad mi se taj objekat izgubio nepoznati, bljesteci, zeleni, ustvari, crveni je bio taj zelenkasti objekat, kad, kad, kad se izgubio iz vidokruga
avion je sam kreno naprijed i ja sam imao apsolutnu kontrolu nemojte me vise, stvarno
[Edo Maajka] Bila je ponoc i satovi su stali Na vrata mi pokucase Mulder i Scully Kazu, trazimo svemirca, velka mu je glava
Reko, imam takvog u gacama, al' trenutno spava Sala mala
Da te pitam, Da li imaju duge kose? Dal' traperice nose? Dal' vjeruju u Boga? Da li uzimaju droga?
Da li ima smoga i kod njih na planetu? Dive li se nama il nam zele mozda nanjet stetu?
Odakle dolaze ove nase mljecne staze? Jel' dolaze u miru ili zele da nas zgaze?
Zasto tolko paze na svoju diskreciju? Dal' zele mozda na nama da naprave korekciju?
Pa da i mi dodjemo do svjetskoga mira Al' mozda i kod njih gore neka borbena svira Mozda je i kod njih gore, samo se priznat stide Mozda svoj opstanak na nasoj zemlji vide
Pitam se, Dal' rade grafite? Il' su im ulice totalno, ono totalno, jebene, ciste? Tako ciste da se sve ono pravo sjaji Dal' udobno zive ili umiru od gladi?
Dal' se trava sadi kod njih ko kod nas zito? Da vidim svemirca, to bih ga ja upito
Da li imaju policiju? Da li i njih maltretira? Dal' vole opoziciju i kako vlast se kod njih bira?
Znaju l' sta je piva? Dal' rocka kod njih ima? Dal' ima kod njih boli? Da li zena voli?
Duvaju li na flasu ili koriste roli? Je li lijepo tijelo kod njihovih zena? Da li se i oni tuku zbog boje svoga tena? Kad dodu izbori,
jel' se i kod njih laze? Da li im zene vole petting, vole l' tetovaze?
Koja je valuta? I da li devalvira? Da li i kod njih na ratu gore neko profitira?
Kojim danom po gebiru idu? I zasto nikad, bas nikad, ne zovu nas na gidu? Je li imaju u vidu davat vize za strance?
Hoce li primat ko' izbjeglice nas Bosance? Nek' me prime prvog, ovdje nemam plana, kuce, stana zivitnog elana ni volana da vozim
Ovdje mi je neugodno, al' kod vas cu da prosim
[Edo Maajka] Nek' nam vrate Elvisa, Haseta, Bruce Lee-a, A evo im silikoni, atomska i CIA
[Edo Maajka] Evo im sve _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Edo Maajka - tekstovi pjesama 01.04.09 0:31 | |
| Pare, pare
Edo skembe, jebe tebe, bolji od mene, nikad Mozes rikat', mozes srat', al' nikad rimu brat' ko ja Defence svaki raper zna, sta je odbrana, nasa taktika U jaja, ako trazis belaja, obuhvati takve, puna serpa sarme Tetovazu na rame, cevapi su mi sezam, za drugo i ne znam, samo gotiva, miris piva I po zidu boja siva, vide se bogovi, to su Tuzlanski smogovi, kopaju se rovovi U gacama rogovi, ako slucajno dodje do sranja na cesti ja cu biti onaj tamo dole u lakoj sam vezi Ubijacu debile, oko mene gorile, krvave oci sjaje u noci, koci, koci, gas, gas mraka iza nas , tu je spas Blindirana kola, koke kile pola, karam do bola, s 1000 maraka igram cijela-pola, cijela-pola, pola-cijela, Versace odijela Od Filjinih tetovaza isarana su nam tijela
Pare, pare, daju ti se, pare, pare, svi vole te
Da me ceka haluga, da je donosi sluga, na zlatnome tanjiru pa da duvamo u miru U ruci mobitel, u vlasnistvu hotel, u saci policajci, u saci mi je stranka Para ko dlaka, da me mrzi mraka, da kupim Ficibajer i pola Mujkica Eno ludog Osmica, za mnom da se prica, u gradu ulicu po meni da zovu Svaki dan da jebavamo manekenku novu, picke ko salate, barem dvije jahte Da imam dionice svake jebene tvornice, bolnice da doniram, da se pravim vazan Ulizice da me zovu kod sebe na razanj, da kupim medie, lako ko od sale Da kupim izbore ko sto drugi to rade, bazene i gorile oko vile Unutra kamera, dva ili tri krvolocna kera, a u vili sam ja sa zenom i go Uzivam gledajuci svoj monopol
Pare, pare daju ti se pare, pare, svi vole te
Edo i Dash, pare, pare cash bolje od nas rokat' nikad ne mozes On je na Bit-u, a ja na mikrofonu fucker, 2, 0, 0, 1 Album "slusaj mater" _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Edo Maajka - tekstovi pjesama 01.04.09 0:35 | |
| To mora da je ljubav (feat Remi)
Ti si tako lijepa a ja sam takav smrad ja sam praznog dzepa a ti bi sa mnom brak
Nemam kola, kucu nemam pos'o cak perspektive nemam a jako sam ti drag
Ona se na mene ljuti ljudi u cemu je point jebi ga, zvao me zuti kod njeg' zapalili joint
Onda jos dva, tri spojili igrice na TiVi soccer igrali i nisam cuo svoj mobilni
Propusteni pozivi i jedno dva, tri SMS'a na jednom pise, kasnis na drugom pita, 'dje sam
Mora da je bijesna izvisila je opet rec' ce da sam glupi kreten jebeni reper proklet
Sorry, draga, kriv sam sto propalo nam vece mor'o sam tekstove pisat' nisam iznio smece
Operi tanjure evo ja cu drugi puta nemoj biti ljuta idemo do kluba sutra
Sami ja i ti necu te, draga, zanemarit' kunem ti se necu se opet sa Dashom razvalit'
Necu se posorat', draga necu te sramotit' kunem ti se neces me morat' na hitnu vodit'
Al' hitna je dosla jer se popilo dosta jos sam povrac'o po tvojoj novoj haljini sa posla
Cijeli klub se je smij'o ispovracanu te gledo a ti me ljubila u celo jer sam tvoj bosandzero
Ref. 4x To mora da je ljubav
Od Koolad-a beatove ja po cijele dane slusam tebi je dosadno jer ih i na liniji pustam
Gustam, umjesto da s tobom vjesam ves nemam gaze pa mi za cigare dajes kes
Prljave carape i gace ostavio sam na putu moras sutra radit' ja s ekipom radim buku
Nisam se tusir'o ni obrio ljudi, smrdim nema beda kada duvam i po stanu prdim
Bas sam smece ne furam ti cvijece pisma i parfeme samo kukam da sam sjeban i mislim na sebe
Slabo kad kuham rucak a i onda mi sve zagori kazem, sorry, a ona se nasmije i kaze da me voli
Bas mi bed jucer nam je bilo tri godine veze ona kupila mi poklon napravila nam i meze
Ja ko najgore smece nisam iznio ni smece dao pare kladionici pa nisam im'o za cvijece
Bas mi je zao, covjece covjece, stvari sjebem uvijek kad se idemo jebavat' ja smrdim na burek
Balkanski krkan, glavonja dlakav sam i cupav ona fina, uvijek draga to mora da je ljubav
Ref. 4x
Ej, 'dje si slusaj, evo, ja tek sad sjetio se da moramo kod tvoje stare ic' ne mogu, matere mi
Evo, tu sam u studiu s Mirom Kooladeom, moramo zavrsit' ovo Menart nas pritisce pravo
Izvini, evo, ja cu otic' sutra kod nje ponijet cu joj kafe, bombonjera ponijet cu joj safun jedan od kuce
Stvarno, ono, hocu, matere mi matere mi mile sutra ja sam idem na probu donijet cu joj sve ajde, nemoj se ljutit', matere ti _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | tutnplock Početnik
Broj postova : 71 Godine : 38 Datum registracije : 24.01.2010
| Naslov: Re: Edo Maajka - tekstovi pjesama 25.01.10 21:00 | |
| Deja vu - Edo Maajka
Zavrsio je dan,lagano uranjam u san,
San me lako prima uz pomoc lexaurina
Podsvijest radi,misli izlaze na djelo,
Sanjam u boji,na meni gotivno odijelo
Na licu osmijeh,u ruci su mi placeni racuni,
Ja u novom stanu,frizineri su mi puni,
Zena se ne buni,na njoj nova bunda,
Na njoj novi miris,u sobi joj cijeli iris
Meni kara jos veca,a glava mi malo manja,
Nemam strahove,probleme,pun samopouzdanja
Konacno sam pravi,mogu se opustit,
Od prodaje albuma,mogu si sve priustit
Novu majicu kupit i za vozacki uplatit,
Auto nabavit i kera sto voli balat
Onog bernardinca,slikavat njega i svog zdravog klinca,
A mali,mali isti ja
Za real igra fudball,na ledjima 10-ka,
Na klupi mu cupi,od madonne ona cerka
A njena majka,starka mene stalno mjerka,
A ja se opirem,ono znas drzim distancu
Odjednom sanjam ko ja ono u camcu,
Ko ja pecam,a savski vjetar me siba
Odjednom skocim u savu i postanem riba,
Postanem som i lagano plivam savskim dnom
A na dnu ispaljene zolje,bombe i projektili,
Na dnu mrtvi jarani i pobjeni civili
Na dnu save je svaka trauma iz rata,
Bjezim na povrsinu,al tesko ko iz zivog blata
Iskacem iz vode i postanem galeb,
Letim iznad brckog,a ispod mene vidim zagreb
Ispod mene cvijece,mirise,djeca ga beru,
Po minskim poljima trce,ljudi se jedni na druge deru
Izgubili vjeru,a ja gubim krila,
Pocinjem padat al drzi me nekakva sila
Padnem pred lotosova stopala i sad mi opet fino,
Osjecam se silno,bez straha koracam mirno
Udjem u kladionicu,pogodio sam svaki par,
Pokupim sve pare,u snu sam opet car
Dijelim ljudima lovu po cesti,da imaju za jesti,
Dajem pare invalidu,za cijeli grad pravim gidu
Pravim party u centru,na party-ju vjerske vodje,
Predsjednici i vlade,pa sta oni ovdje hoce...
Brisem ih iz sna,postavljena je bina,
Na bini,elvis,davorin i ja,u ruci svaki po porijena
Pjevamo plimu od indexa,jedemo cevape,
Sva trojica ko reperi,ono nakrivljene kape
Skocim s bine i dugo padam,budim se,u znoju
I cijeli san odjednom zaboravljam
Predamnom je novi dan,novi stresovi su tu,
Mozda se sjetim detalja,kad budem imao deja vu | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Edo Maajka - tekstovi pjesama 31.10.10 14:27 | |
| Mahir i alma - Edo Maajka Ljubav, ljubav je smisao zivota. Prica mi covjek za sankom dok cigaru mota. Ljepota njena se ne moze ni s cim mjerit Rece mi krvavih ociju i ode rakiju potegnit. Zove se alma i sjedila je sama u klupi Ja joj prosu neki fazon glupi. Reko "dje si curo zgodna" ona kaze da me pozna Ti si mahir osmi dva vec te dugo gledam ja. Bilo je pola dva april peti mahir se sjeti. Odmah smo se zaljubili i pred svima poljubili Hodali smo skolom drzali se za ruku Djelili istu klupu i uzinu, imali istu druzinu. Istu srednju skolu, s njom sam pjevo u horu Izigravo foru, vozili se na mom motoru. Ja, alma i tomos imali smo mali kosmos Svoje drvo uz savu, stotinu djece u planu. Svoje pjesmu, svoje price, nasa hrana nase pice Nase zvijezde i nas grad, sjecam se ko sad. Rekla je "mahire pazi bojim se da me ne boli." Bojo sam se i ja al sam znao da me pravo voli. Ja i alma goli i njoj i meni prvi puta Bilo je ljeto i ficibajr nase drvo pored puta. Nikad necu zaboravit taj miris trave U ocima zvjezde kako sjaje topli vjetar sa save. Taj dim cigare moj izgubljeni pogled. "jednog dana bit cu ti zena a ti moj covjek."
Konobar, daj jos jednu ja izvadi sice Donesi mahiru pice da cujem ostatak ove price On svoj konjak sastavi pa pricu meni nastavi Almini starci su bili na rastavi. Nije mogla vise trpit non stop svadje Pa je kod mene zivila radje dok se sama negdje ne snadje. Medjutim to se oduzilo na jedno dvije godine Pa smo presli u stan kod moje bliznje rodbine. Reko hajmo se ozenit datum svadbe 3. maj Na svadbu cemo pozvat cijeli nas kraj.. Tu je bio kraj.
Dan prije vjencanja doslo je do sranja Ona bila je kod matere tam ce docekat svatove. Al umjesto svatova, ljudi pale su granate Pobjegla je s materom preko puta kod tetke fate. Svi znate bila je panika spasi zivu glavu Ja sam preplivo savu im'o srecu pravu. Probo sam je nazvat medjutim pukle su veze "alma je mrtva, alma je mrtva!" to su bile rijeci kreze. Krezo lazes, lazes krezo jebat cu ti sve Ne lazem mahire, matere mi, evo pitaj alije Alija reci nesto ljudi nemojte me sad zajebavat, Vidio sam kako je pala kad je posla pretrcavat I mrtva je sto posto jer ja sam zadnji osto Poginuli su jos dvojica sto sam ih bio po nju poslo. Bez zraka sam osto sedam dana nisam mogo jest Ceko sam svaki dan da neko kaze neku vijest Al nista ni vijesti ni zivota u meni Samo alkohol u mojoj veni i sjecanje o jednoj zeni...
Otiso sam u njemacku i poceo tam radit Reko lakse cu je zaboravit i malo cu se oporavit. Dan za danom 12 sati dnevno radio sam vrijedno Poso i rad samo da zaboravim na rat. Godine su prolazile i naniza ih se vec 6 Zavrsen je rat u bosni je to vec stara vijest. Sta cu dole, nemam nista, tu sam sebi zivot stvorio Ma hajmo dole na par dana moj frend me nagovorio. Doso sam dole i bilo je sve u najboljem redu Dok nisam sreo koga - pa alminog rodjaka vedu "dje si mahiredj dje si vedodj" Evo kaze bas sam sada kod alme kreno. "zar si seno vedo, sta me zezasdj" "pa alma je ziva, sta ti ni ne znasdj" Noge mi se odrezase i sve slike nase dosle mi na oci "vodime me vedo moram do nje doci." "nece moci." Reko "molimdj" Kaze "pa alma se udala za kebu s njime ceka bebu I to drugu, prosle godine mu je rodila curu." Dade mi broj telefona odma sam je bio nazvo. Reko "halo, alma, izvini jebiga nisam ni ja znao." Tako poce razgovor 2 sata smo plakali, jedno drugom se jadali, dok smo zajedno razgovarali. "izvini mahire takva je sudbina bila Ako ti ista znaci kcer mi se sad zove mahira. Nisam znala dje si nisi mi se javljo udala sam se za kebu I sad ga volim ono pravo plaho, hajde zdravo. Zdravo, vidimo se sutra." Evo sad sam tu konobar daj nam sad jos jednu ljutu. Pa reko "sta ces sad hoces se ic nac sutradj Sjedi edo pit cemo do jutra." kapnu suza ljuta. Dize se on kaze "izvinte ljudi, odoh pisat" Zacu se pucanj i sva raja poce vristat. Izletio sam odma da vidim sta je to Mercedes krvavi, pistolj - i mahir se je ubio..
...ubi se covjek a bio mlad...
|
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Edo Maajka - tekstovi pjesama | |
| |
| | | | Edo Maajka - tekstovi pjesama | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 425 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 425 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|