Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Darivanje organa

Go down 
+22
Dragance
scorpio57
mihaela
goc
nitapita
dear_green_gem
bodo
Bella
IvanTitanic
kika&dejan
californiamen
Wind
Seth
Antonio
Yo
slave_six
Teioo
Kikica
Ary
Goran
Blizanka
Zlatko
26 posters
Go to page : Previous  1, 2, 3

Što mislite o darivanju organa?
Nikad ih ne bi donirao
Darivanje organa - Page 3 T7mw5w_th5%Darivanje organa - Page 3 I_vote_rcap
 5% [ 2 ]
Nemam stav o tome
Darivanje organa - Page 3 T7mw5w_th3%Darivanje organa - Page 3 I_vote_rcap
 3% [ 1 ]
Možda bi
Darivanje organa - Page 3 T7mw5w_th8%Darivanje organa - Page 3 I_vote_rcap
 8% [ 3 ]
Sigurno bi
Darivanje organa - Page 3 T7mw5w_th84%Darivanje organa - Page 3 I_vote_rcap
 84% [ 34 ]
Ukupno glasova : 40

Autor/icaPoruka
Zlatko
Totalno relaxiran
Zlatko

Male
Scorpio Monkey
Broj postova : 2586
Godine : 44
Datum registracije : 15.10.2008

Darivanje organa - Page 3 Empty
PostajNaslov: Darivanje organa   Darivanje organa - Page 3 I_icon_minitime19.03.09 17:26

First topic message reminder :

Ja bi donirao svoje organe, ionako će mi biti svejedno, a možda nekog spase.
[Vrh] Go down

Autor/icaPoruka
Bella
Zagrijao tipkovnicu
Bella

Female
Gemini Goat
Broj postova : 273
Godine : 33
Datum registracije : 29.01.2010

PostajNaslov: Re: Darivanje organa   Darivanje organa - Page 3 I_icon_minitime01.02.10 22:15

naravno da cu darovat organe, ajde bar da bude neke koristi od mene Darivanje organa - Page 3 776231
[Vrh] Go down
bodo
Zagrijao tipkovnicu
bodo

Leo Dog
Broj postova : 739
Godine : 54
Datum registracije : 05.12.2009

PostajNaslov: Re: Darivanje organa   Darivanje organa - Page 3 I_icon_minitime01.02.10 22:25

A čim se počelo pričati o darovanju, otišao sam doktoru i uzeo onu karticu, kojom pristajem na darovanje... i nosim je u vozačkoj. Pa čak i ako je neka baba... bolje da se iskoristi... A i krv koju dajem... možda dobije neka baba... ali kad sam čuo da je dobilo i jedno malo dijete... moju krv... ma davati ću i dalje
[Vrh] Go down
Ary
VIP član
Ary

Female
Pisces Rooster
Broj postova : 16291
Godine : 43
Datum registracije : 16.04.2009

PostajNaslov: Re: Darivanje organa   Darivanje organa - Page 3 I_icon_minitime01.02.10 22:48

IvanTitanic je napisao/la:
Dobra anketa, ali ja ne bih nikada donirao svije organe...
Zašto?
Pa poznato nam je da nakon smrti u većini dođe naše beživotno tijelo na neki stol pa željeli mi ili ne malo nas "rastrančiraju" i povade što valja imali mi donatorsku karticu ili ne, jer to tako kod nas funkcionira...
Ali najveći razlog zašto NE je to što ti organi nebudu ravnomjerno "raspoređeni". Većina su to bogati i imućni i stari ljudi, bilo bi bolje da mlađim i mladim ljudima daju organe i da se ne naplaćuju...ali nažalost naša država još nije 100% pravna pa će moj odgovor nažalost biti ipak NE.

Organe mogu transplatirat...jedino ako je nastupila moždana smrt

Citat :
Najčešći uzroci moždane smrti su: (1) traumatska ozljeda glave (npr. u teškim prometnim nesrećama) i (2) teška spontana moždana krvarenja (moždani udar).
Citat :
Dijagnostika moždane smrti je kompleksna. Potrebno je dokazati (1) smrt cijelog mozga, uključivši i moždano deblo i (2) potpunu ireverzibilnost takvog stanja (vidi sliku!).

Oduvijek se mislilo da kad osoba umre, srce prestane s radom. Ako je osoba moždano mrtva, zašto tada srce ipak radi? Srce ima svoj autonomni sustav funkcioniranja, koji je neovisan o aktivnosti mozga. Srce može dalje kucati ako ima dovoljno kisika. Srce se čak može izvaditi, staviti u odgovarajuću otopinu i ono može dalje kucati. Tako je lakše razumjeti da srce može kucati u moždano mrtvom bolesniku.

Nedostatno razumijevanje moždane smrti ima dokazano negativni utjecaj na odluku obitelji za doniranjem organa.

Zakonski, potvrda o smrti odražava trenutak kada su kod bolesnika zadovoljeni kriterije moždane smrti, a ne trenutak kada je došlo do prekida funkcije pluća ili kucanja srca. U tom razdoblju može se plućna funkcija održavati umjetno, tehnološkom podrškom, tj. mehaničkom ventilacijom ili "umjetnim disanjem", te podržavati rad srca i krvne cirkulacije. U tom trenutku, dakle, nema više održavanja života, nego samo održavanja organa u funkciji.

Smrt mozga nije prognostička kategorija nego dijagnoza. Ovo je najvažnija dijagnoza u medicini, jer ima mnogostruke medicinske, etičke, pravne i eonomske implikacije.

izvor
[Vrh] Go down
dear_green_gem
Zagrijao tipkovnicu
dear_green_gem

Female
Aquarius Goat
Broj postova : 497
Godine : 32
Datum registracije : 29.12.2009

PostajNaslov: Re: Darivanje organa   Darivanje organa - Page 3 I_icon_minitime02.02.10 16:01

Zlatko je napisao/la:

ma respect uregod respect uregod

do sada sam par puta bila na operacijama i sl i ono daju upitnik da popunis i izmedju ostalog ko ako sta ode po zlui da li bi dala organe i naravno da sam potpisala sa da.... ako me nema znaci ne trebaju mi ... a nekome kome trebaju mogu samo pomoci... logicno...
[Vrh] Go down
nitapita
Ljubitelj foruma
nitapita

Libra Rat
Broj postova : 4647
Godine : 40
Datum registracije : 25.10.2009

PostajNaslov: Re: Darivanje organa   Darivanje organa - Page 3 I_icon_minitime03.02.10 10:31

Zlatko je napisao/la:
potpisujem i onako mi je zelja da me kremiraju kad umrem pa bolje da nekom dam svoj organ ako ce ga spasiti nego da gori samnom Darivanje organa - Page 3 776231
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 74186
Godine : 174
Datum registracije : 21.01.2009

PostajNaslov: Re: Darivanje organa   Darivanje organa - Page 3 I_icon_minitime24.02.10 19:55

dear_green_gem je napisao/la:
Zlatko je napisao/la:

ma respect uregod respect uregod

do sada sam par puta bila na operacijama i sl i ono daju upitnik da popunis i izmedju ostalog ko ako sta ode po zlui da li bi dala organe i naravno da sam potpisala sa da.... ako me nema znaci ne trebaju mi ... a nekome kome trebaju mogu samo pomoci... logicno...

zar ga kao maloljetna dobijas da potpises ....

Ariela dobri citati ...mnogi ne znaju u kojim slucajevima se donira ...

Citat :
Mi želimo i moramo pomoći ako to možemo, jer je, kao u svijetu, i u Hrvatskoj transplantacija prihvaćena kao metoda liječenja. Mi želimo da od onih koji su, nažalost, smrtno stradali u prometnim ili nekim drugim nesrećama, a sposobni su biti davatelji, presadimo organe onima kojima je to potrebno.

Darivanje organa - Page 3 Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
goc
Ljubitelj foruma
goc

Male
Aries Goat
Broj postova : 4354
Godine : 33
Datum registracije : 21.07.2009

PostajNaslov: Re: Darivanje organa   Darivanje organa - Page 3 I_icon_minitime10.04.10 2:31

donirao bih
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Donacija organa   Darivanje organa - Page 3 I_icon_minitime27.05.10 20:20

Donacija organa je akt davanja sopstvenog vitalnog dela tela drugom ljudskom biću. Legalno se organ hirurški uklanja od donatora, koji se prethodno složio, i ugrađuje osobi kojoj je neophodan da bi preživela. Danas se promoviše neophodnost donacije tkiva i organa,, uključujući i posthumno zaveštanje, jer ljudski organi predstavljaju neophodan resurs u tretmanu, kritičnih pacijenata i teških bolesti koje razaraju organe.

Izvesno vreme sam razmisljala o tome da jednoga dana postanem donator organa...jer "sutra" kad umerem ti organi mi nista nece znaciti...a nekome mogu spasiti zivot.Moracu se ovih dana malo bolje informisati kako se dobija karticu dobrovoljnog davaoca organa..

Da li ste vi nekada razmisljali o tome ?
[Vrh] Go down
mihaela
Ljubitelj foruma
mihaela

Female
Libra Tiger
Broj postova : 3434
Godine : 38
Datum registracije : 25.11.2009

PostajNaslov: Re: Darivanje organa   Darivanje organa - Page 3 I_icon_minitime27.05.10 23:12

Jesam razmishljala i ne pada mi napamet...

U Srbiji se mnogo shpekulishe s tim...ne daj boze da ih zavestam, i nekom biznismenu zatreba neki moj organ, lekari bi me odmah "ubili" necim, da bi on dobio . Nemam poverenja u to...Krv dajem bar 2 puta godishnje, od mene dosta !
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Darivanje organa   Darivanje organa - Page 3 I_icon_minitime27.05.10 23:14

Toga ima svuda ne samo u Srbiji

Ali ja cu to svakako uraditi Darivanje organa - Page 3 765814
[Vrh] Go down
Ary
VIP član
Ary

Female
Pisces Rooster
Broj postova : 16291
Godine : 43
Datum registracije : 16.04.2009

PostajNaslov: Re: Darivanje organa   Darivanje organa - Page 3 I_icon_minitime27.05.10 23:18

Ova tema već postoji Smile

http://www.relax-forum.com/ankete-f38/darivanje-organa-t1895.htm?highlight=doniranje+organa
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Darivanje organa   Darivanje organa - Page 3 I_icon_minitime27.05.10 23:23

Darivanje organa - Page 3 71877 spojeno
[Vrh] Go down
scorpio57
Totalno relaxiran
scorpio57

Scorpio Rooster
Broj postova : 2012
Godine : 67
Datum registracije : 18.05.2010

PostajNaslov: Re: Darivanje organa   Darivanje organa - Page 3 I_icon_minitime28.05.10 12:27

bi sigurno nekome iz bliže obitelji ili prijatelju
[Vrh] Go down
Dragance
Totalno relaxiran
Dragance

Female
Scorpio Buffalo
Broj postova : 1556
Godine : 39
Datum registracije : 04.06.2010

PostajNaslov: Re: Darivanje organa   Darivanje organa - Page 3 I_icon_minitime06.06.10 16:13

ja bih!!!planirala sam da se rapsitam za donorsku mrezu
[Vrh] Go down
Riječanka
Zlatni VIP član
Riječanka

Female
Scorpio Goat
Broj postova : 78494
Godine : 45
Datum registracije : 17.07.2010

PostajNaslov: Re: Darivanje organa   Darivanje organa - Page 3 I_icon_minitime23.07.10 17:51

pristala bi zasto ne ako mogu nekome spasit zivot.. Darivanje organa - Page 3 448924
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 74186
Godine : 174
Datum registracije : 21.01.2009

PostajNaslov: Re: Darivanje organa   Darivanje organa - Page 3 I_icon_minitime22.11.10 17:50

Lijepo je znati da ces mozda nekom zivot podariti ...mnogi se ne slazu sa tim sto sam donator ali obavjesteni su sta je moja volja...i interesantno kad pitam za razlog zasto se ne slazu niko mi ne daje konkretan odgovor ..kakve su kod vasih blizih reakcije ...

Darivanje organa - Page 3 Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Darivanje organa   Darivanje organa - Page 3 I_icon_minitime22.11.10 17:52

bi sigurno,,,zašto ne,,, Smile Smile ,,,to je nešto jako divno,,,
[Vrh] Go down
Wall-e
Ljubitelj foruma
Wall-e

Male
Aquarius Buffalo
Broj postova : 6188
Godine : 38
Datum registracije : 04.06.2010

PostajNaslov: Re: Darivanje organa   Darivanje organa - Page 3 I_icon_minitime22.11.10 17:53

Ja imam karticu! veseli
[Vrh] Go down
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 43764
Godine : 45
Datum registracije : 04.03.2009

PostajNaslov: Re: Darivanje organa   Darivanje organa - Page 3 I_icon_minitime22.11.10 18:49

Baš razzmišljam jednom da kada dođem do dr. da ju pitam za taj papir gdje se to što popunjava.
Ali to će me prije kamion pokupiti dok ja dođem do dr. zaboravio
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Darivanje organa   Darivanje organa - Page 3 I_icon_minitime26.11.10 19:56

nisam o tome uopće razmišljala
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Darivanje organa   Darivanje organa - Page 3 I_icon_minitime14.12.10 1:20

ma naravno da bih donirao.....svaki dio ....nikome ne koriste truli u zemlji ne valja
[Vrh] Go down
Luna2
Ljubitelj foruma
Luna2

Female
Virgo Snake
Broj postova : 4152
Godine : 47
Datum registracije : 01.12.2012

PostajNaslov: Re: Darivanje organa   Darivanje organa - Page 3 I_icon_minitime18.12.12 11:27

Za darivanja organa sam uvijek bila za. Posjedujem i donorsku karticu.. Zaprvo time spašavaš ne samo jedan život, nego više njih... Ima li što ljepše nego nekome podariti novi život ?
[Vrh] Go down
Sumrak
VIP član
Sumrak

Male
Aquarius Horse
Broj postova : 34131
Godine : 57
Datum registracije : 31.03.2011

PostajNaslov: Re: Darivanje organa   Darivanje organa - Page 3 I_icon_minitime24.12.13 18:21

darivao bih, ako mogu pomoći... kafa 
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Darivanje organa   Darivanje organa - Page 3 I_icon_minitime

[Vrh] Go down

Darivanje organa
[Vrh] 
Stranica 3 / 3.Go to page : Previous  1, 2, 3
 Similar topics
-
» Dobrovoljno darivanje krvi