| Darivanje organa | |
|
+22Dragance scorpio57 mihaela goc nitapita dear_green_gem bodo Bella IvanTitanic kika&dejan californiamen Wind Seth Antonio Yo slave_six Teioo Kikica Ary Goran Blizanka Zlatko 26 posters |
|
Što mislite o darivanju organa? | Nikad ih ne bi donirao | | 5% | [ 2 ] | Nemam stav o tome | | 3% | [ 1 ] | Možda bi | | 8% | [ 3 ] | Sigurno bi | | 84% | [ 34 ] |
| Ukupno glasova : 40 | | |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Zlatko Totalno relaxiran
Broj postova : 2586 Godine : 44 Lokacija : Sesvete Datum registracije : 15.10.2008
| Naslov: Darivanje organa 19.03.09 17:26 | |
| Ja bi donirao svoje organe, ionako će mi biti svejedno, a možda nekog spase. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Darivanje organa 19.03.09 17:27 | |
| Darivala bi,zašto ne....... |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Darivanje organa 19.03.09 18:36 | |
| darivao bih..zašto ne.... |
|
| |
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Darivanje organa 19.03.09 18:41 | |
| nek mi neko da razlog zasto ne bi... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Darivanje organa 19.03.09 18:42 | |
| ja sam za, ako ja mogu bez toga a drugom može pomoći... |
|
| |
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Darivanje organa 19.03.09 18:56 | |
| Doniram krv, baš ću se raspitati što je potrebno učiniti i gdje, da potpišem suglasnost da darujem organe poslije smrti. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Darivanje organa 19.03.09 21:31 | |
| Darivala bi svoje organe. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Darivanje organa 19.03.09 22:04 | |
| - Goran je napisao/la:
- Doniram krv, baš ću se raspitati što je potrebno učiniti i gdje, da potpišem suglasnost da darujem organe poslije smrti.
U Čakovcu je to udruga Katruža za Bjelovar ne znam, no mislim da sad prema zakonu svatko je dobrovljini darivatelj organa osim one osobe koja to nije izjavila da ne želi kod svog liječnika. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Darivanje organa 19.03.09 22:05 | |
| Tako je Teo ja sam pitala moju u Vinkovcima.... |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Darivanje organa 19.03.09 22:23 | |
| - Teo je napisao/la:
- Goran je napisao/la:
- Doniram krv, baš ću se raspitati što je potrebno učiniti i gdje, da potpišem suglasnost da darujem organe poslije smrti.
U Čakovcu je to udruga Katruža za Bjelovar ne znam, no mislim da sad prema zakonu svatko je dobrovljini darivatelj organa osim one osobe koja to nije izjavila da ne želi kod svog liječnika. Točno tako. |
|
| |
Ary VIP član
Broj postova : 16291 Godine : 43 Lokacija : Sisak Datum registracije : 16.04.2009
| Naslov: Re: Darivanje organa 22.04.09 21:17 | |
| Ja sam za ....šta god mogu nek vade, meni tak svejedno kasnije kad umrem više mi netrebaju a nekom može spasit život...imam frenda koji kaže da je protiv toga samo zato št će se ti organi najvjerovatnije preprodat nekom ko ima love i da ,da je čuo da za te potencijalne darivatelje kad nastradaju da se doktori ne trude spasit život nego puste da umre damogu povadit organe.....a ja opet kažem baš me briga,ako nekom kogu spasit život ... | |
|
| |
Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Darivanje organa 08.06.09 14:02 | |
| | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Darivanje organa 12.06.09 16:47 | |
| |
|
| |
Teioo Totalno relaxiran
Broj postova : 1670 Godine : 30 Lokacija : Zagreb Datum registracije : 15.04.2009
| Naslov: Re: Darivanje organa 21.06.09 0:09 | |
| ja bi isto dala...zašto ne? | |
|
| |
slave_six Početnik
Broj postova : 46 Datum registracije : 19.06.2009
| Naslov: Re: Darivanje organa 21.06.09 11:57 | |
| | |
|
| |
Yo Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 259 Godine : 38 Lokacija : Sisak Datum registracije : 22.06.2009
| Naslov: Re: Darivanje organa 27.08.09 16:56 | |
| Naravno da bi,cak si razmisljam i prijaviti se | |
|
| |
Antonio Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 452 Godine : 41 Lokacija : širi centar Datum registracije : 22.08.2009
| Naslov: Re: Darivanje organa 29.08.09 17:05 | |
| Zašto ne bi darivao? Kad umrem, ne trebaju mi A drugom mogu spasiti život | |
|
| |
Seth Totalno relaxiran
Broj postova : 1204 Godine : 45 Lokacija : Pusti otok Datum registracije : 12.08.2009
| Naslov: Re: Darivanje organa 29.08.09 18:10 | |
| Ja sam uvijek za doniranje organa jer nakon smrti ako netko može poživjeti od tih organa zašto ne pomoči nekome | |
|
| |
Ary VIP član
Broj postova : 16291 Godine : 43 Lokacija : Sisak Datum registracije : 16.04.2009
| Naslov: Re: Darivanje organa 29.08.09 18:44 | |
| I ja sam za...samo neznam kakav je postupak i dali moraš biti potpuno zdrav kao donor da bi uzeli tvoje organe....kad umrem neka uzmu sšta god mogu... mislim da je to jedno veliko i plemenito djelo | |
|
| |
Wind Totalno relaxiran
Broj postova : 1722 Godine : 42 Datum registracije : 09.12.2009
| Naslov: Re: Darivanje organa 12.12.09 15:24 | |
| Eh kad neko ovako pogleda rezultate ove vase ankete i ove vase darezljive komentare,taman bi i pomislio kako danas na svakom cosku ima se naci organ koji ti treba A stvarnost je daleko drugacija.....mozes taman 100 puta umrijeti prije nego sto bi nasao donatora za bilo koji organ. Svi ovako pricaju a kad treba nesto konkretno poduzeti onda svima lijeno il nista od toga.......a tek slucajevi ako se osoba za zivota ne izjasni da zeli biti donator organa i onda kad umre,rodbina preminulog u 99%slucajeva odbije kad ih se pita da doniraju organe! Ah kako su ljudi cudna vrsta...... | |
|
| |
Wind Totalno relaxiran
| Naslov: Re: Darivanje organa 12.12.09 15:25 | |
| Eh kad neko ovako pogleda rezultate ove vase ankete i ove vase darezljive komentare,taman bi i pomislio kako danas na svakom cosku ima se naci organ koji ti treba A stvarnost je daleko drugacija.....mozes taman 100 puta umrijeti prije nego sto bi nasao donatora za bilo koji organ. Svi ovako pricaju a kad treba nesto konkretno poduzeti onda svima lijeno il nista od toga.......a tek slucajevi ako se osoba za zivota ne izjasni da zeli biti donator organa i onda kad umre,rodbina preminulog u 99%slucajeva odbije kad ih se pita da doniraju organe! Ah kako su ljudi cudna vrsta...... | |
|
| |
californiamen Totalno relaxiran
Broj postova : 2464 Godine : 124 Datum registracije : 17.11.2009
| Naslov: Re: Darivanje organa 12.12.09 15:40 | |
| - WIND je napisao/la:
- Eh kad neko ovako pogleda rezultate ove vase ankete i ove vase darezljive komentare,taman bi i pomislio kako danas na svakom cosku ima se naci organ koji ti treba
A stvarnost je daleko drugacija.....mozes taman 100 puta umrijeti prije nego sto bi nasao donatora za bilo koji organ. Svi ovako pricaju a kad treba nesto konkretno poduzeti onda svima lijeno il nista od toga.......a tek slucajevi ako se osoba za zivota ne izjasni da zeli biti donator organa i onda kad umre,rodbina preminulog u 99%slucajeva odbije kad ih se pita da doniraju organe! Ah kako su ljudi cudna vrsta...... Hm? Nisam shvatio da je pitanje postavljeno u smislu darivanja organa za vrijeme života - jer tada je rizik toliko velik da se uglavnom ljudi odlučuju samo ako su u pitanju bliski srodnici ili partneri... Moj stav je također afirmativan - pristao bih dati organe nakon smrti ( i čak sam poduzeo praktične korake u tom smislu..), a za života ću to učiniti samo ako to bude neizostavno potrebno članovima najbliže obitelji i rodbine... Bratu bih sigurno prvi priskočio, jer znam da bi i on to napravio za mene - " krv nije voda".. A - ljudi su čudna vrsta, ali ipak su bolji od životinja.. | |
|
| |
Wind Totalno relaxiran
| Naslov: Re: Darivanje organa 12.12.09 16:40 | |
| Ne pravi se francuz kad si iz kalifornije Nije pitanje ni bilo usko definisano da li bi donirali tokom zivota ili nakon smrti....vec samo uopsteno neciji stav po pitanju doniranja organa Licno, nadam se da nikome nece trebati tvoja pluca Ljudi su cudna vrsta,ima divnih dusa ali ima ih i gorih od zivotinja! Ali da sad ne nacinjemo temu u temi...to nekom drugom prilikom. | |
|
| |
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Darivanje organa 12.12.09 16:49 | |
| eh bas smo cudni... Wind - Citat :
- Svi ovako pricaju a kad treba nesto konkretno poduzeti onda svima lijeno il nista od toga.......
ja sam donator poslije svoje smrti ...a za zivota...dala bih da treba ...ne daj boze mojim najblizim ...a sigurna sam da imam jos dvije osobe kojima bih pomogla bez obzira sto mi nisu rod ....da li si ti sta poduzela ili dali bi poduzela po tom pitanju darivalja poslije smrti : : ARY ...nije mi trebalo da li sam zdrava ...potpisala sam za sve ...prema tome uzimaju one organe koje mogu iskoristiti ... krv ne mogu davat ...jer tu treba da je sve uredu .... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
|
| |
Ary VIP član
| Naslov: Re: Darivanje organa 12.12.09 22:53 | |
| Za krv znam da treba biti sve u redu...jer sam htjela darivat krv,ali nemogu... ...uglavnom svima sam u obitelji rekla...ako mi se šta dogodi( tj.kad umrem) ako se išta od mojih organa može iskoristit... da nekom spasi život ..svakako sam za to... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Darivanje organa | |
| |
|
| |
| Darivanje organa | |
|