|
| Kemal Malovčić | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Kemal Malovčić 28.04.11 21:29 | |
| Bijela bluza Ovaj tekst je pregledan 5 300 puta
Mozda kasno ja dolazim sa dalekog puta cujem, kazu, udajes se na mene si ljuta (2x)
Ref. 2x U subotu bijela bluza u nedelju kisa suza znaj da inat vjecno boli tebe zeni, drugu voli
Sve poklone skrivali su sto sam tebi sreco slao slazi njega, uzmi srce koje sam ti davno dao (2x)
Ref. 4x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Kemal Malovčić 28.04.11 21:29 | |
| A ti, gdje si Ovaj tekst je pregledan 5 279 puta
Svud okolo cvijece cvijeta, proljece je a ti, gdje si, a ti, gdje si, a ti, gdje si sve se budi, sve mirise, ja uzdisem a ti, gdje si, a ti, gdje si, a ti, gdje si
Ref. Ja ko sumrak usred dana nezarasla stara rana uzalud mi svaki trud ja bez tebe ne znam kud ne znam gdje si, ne znam gdje si a ti, a ti, a ti
Svud okolo behar bijeli, sve zeleni a ti, gdje si, a ti, gdje si, a ti, gdje si crvkut ptica dusu grije, na te mislim a ti, gdje si, a ti, gdje si, a ti, gdje si
Ref.
Mozda ne znas kako mi je, hladno mi je a ti, gdje si, a ti, gdje si, a ti, gdje si samo meni bila sve si, nas'o bih te a ti, gdje si, a ti, gdje si, a ti, gdje si
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Kemal Malovčić 28.04.11 21:30 | |
| A ti, ko te ljubi Ovaj tekst je pregledan 3 677 puta
Svaka me tuga i svaka sreca na tebe sjeca, na tebe sjeca dugi su dani, duge su noci da li ces doci, da li ces doci
Ref. 2x A ti, ko te ljubi a ti, gdje si sada sve umire, sve nestaje samo zivi nada
Prazno je srce i krije tugu a nece drugu, a nece drugu dugi su dani, duge su noci da li ces doci, da li ces doci
Ref. 2x
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Ajka Banjalucanka Ovaj tekst je pregledan 2 218 puta
Banja Luko hamajlijo Bosne u tebi su djevojke zanosne sretoh Ajku zaljubih se ja ne znam sta cu od bola i tuge
Ref. Crne oci, bijelo lice duga kosa, vita stasa to je Ajka iz Sehera Banjalucanka
Bogata je Ajka iz Sehera ona ima mnogo musterija hamajliju na prsima nosi mora babo sad da je prosi
Ref.
Kada Ajka sa ibrikom podje tad donese vode sa Vrbasa dukati joj na prsima zvece oci crne pune su joj srece
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Ajsa Ovaj tekst je pregledan 4 267 puta
Od postanka svijeta uvijek isto osta bogat zeli sve nikada mu dosta 2x
Ref. 2x Imas harem, Aga i to ti je malo ne diraj mi Ajsu do nje mi je stalo
Ne diraj mi Ajsu zlatom je ne zlati ne moze se sreca bogatstvom da plati 2x
Ref. 2x
Hej, Aga, Aga, Aga imas mnogo blaga ne diraj mi Ajsu ona mi je draga
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Kemal Malovčić 28.04.11 21:31 | |
| Ako mozes, preboli me Ovaj tekst je pregledan 6 189 puta
Reci, druze, dal si mozda sreo onu zenu koju sam voleo svaki trag sam od nje izgubio gde je ona koju sam ljubio
Ref. Ako mozes, ne voli me budi tudja, preboli me ako budes ostavljena bila vrati se coveku kog si ostavila
Poznat ces je znam po crnoj kosi zlatan prsten moje sestre nosi pronadji je, imena ti tvoga jer izgubih druga jedinoga
Ref.
Nece dusa da je zaboravi cesto mi se u snovima javi zadnji trag sam od nje izgubio gde je ona koju sam ljubio
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Ameriko, Cemeriko Ode preko bare zbog proklete pare ode preko okejana zalosna mi nana (2x) Ref. Otis'o sam nisam im'o kuda osta zemlja, osta rodna Ameriko, k'o meni ti bilo osta majka i majcino krilo Ameriko, Ameriko, Ameriko, Cemeriko Sve ostalo, sve zapamceno i suzama boli je zaliveno Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Australija Ovaj tekst je pregledan 3 015 puta
Evo ti uzdah mjesto pisma pustinja ja sam zedna prebolio nisam rastanak sa tobom puce kao grom sad na pola pijan lutam Australijom
Australija, Australija dade mi raj nije tebe rodni kraj rastanak sa tobom puce kao grom sad na pola pijan lutam Sidneom
Evo ti suza jedna ne pisem rijeci samo me tuga hoce ti je izljeci pitaj nema dalje od Australije od grada do grada trazi moje ime
Australija, Australija dade mi raj nije tebe rodni kraj rastanak sa tobom puce kao grom sad na pola pijan lutam Melburnom
Australija, Australija dade mi raj nije tebe rodni kraj rastanak sa tobom puce kao grom sad na pola pijan lutam Australijom | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Kemal Malovčić 28.04.11 21:32 | |
| Baraba Ovaj tekst je pregledan 3 060 puta
Nemoj sa njim, nije on za tebe baraba je, zna to vjesto kriti zali Boze tu tvoju ljepotu poslastica moze svakom biti
Ref. 2x Mani ga se, nije on za tebe il' je tebi to i reci dzaba blesava si pristanes li na to da tvoj izbor bude ta baraba
Nemoj njemu, u pogresne ruke slusaj mene, zadnji put te molim u najljepsoj mladosti, ljepoti budi s onim ko ce da te voli
Ref. 4x | |
| | | mobile VIP član
| Beduin Ovaj tekst je pregledan 3 875 puta
Udaraju bubnjevi pjeva beduin a kako ne bi pjevao rodi mu se sin a ja patim ispod obrva vrelom suzom bijelom kosuljom moja draga ode drugom
Ref. Ko meni ti bilo ne imala sinova bez sinova kuca nikad svatova ko meni ti bilo ne imala sinova bez sinova kuca pusta sahara
Udara mi srce tuzno bolesno pamti dane kad je bilo radosno a ja patim ispod obrva vrelom suzom bijelom kosuljom moja draga ode drugom
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Bez mene si mrtva zena Ovaj tekst je pregledan 4 236 puta
Bol govori u covjeku i tjera ga da se krene cujem mijenjas staro pice druge ljubis mjesto mene
Znas to meni nepristaje to je jedan put ka tami u zanosu nisi znala da najjaci idu sami (2x)
Ref. 2x Rijesila si sta je htjeo da u tebi mene nema a prvo ti vece rece bez mene si mrtva zena
Trazila si i da ginem ja ginuo kroz te dane bio nekad rob ljepote a sad stalni gost kafane
Ponesena osjecanjem peres ruke ti od mene ja takvu te nisam znao zato nekad suza krene (2x)
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Kemal Malovčić 28.04.11 21:33 | |
| Blago onom s' kim si sada Ovaj tekst je pregledan 4 596 puta
Ti si deo mojih snova uzdah sto me iz sna budi ti si tajna moga bola blago onom sto te ljubi
Ref. 2x Blago onom s' kim si sada koga tvoje srce zeli sto ne mora da te sanja i sa drugim da te deli
Ti si zelja mojih noci zalud sto mi pali grudi ti si ceznja u samoci blago onom sto te ljubi
Ref. 2x
Ti si deo moje maste ovo za cim srce zudi ti si cvet iz tudje baste blago onom sto te ljubi
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Bosna pjeva i pjevace Ovaj tekst je pregledan 4 179 puta
Sarajevo grade opjevani ja ti pjevam ljepotom me mamis mnogo svijeta ja sam proso ljepsi seher nigdje nisam naso
Ref. Bosna pjeva i pjevace sevdah bila i ostace od pjesme se sve opija to je pjesma starih aksamlija
Sarajevo gnijezdo si sevdaha srce Bosne, srce Bosne kucas bez predeha Miljacka ti na grudima lezi Bascarsija ponos Sarajlija
Ref.
Kosevo te zelenilom krasi Perivoji i mnogi cvijetnjaci i djevojke kao gorske vile s ljepotom su Bosnu zacinile
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Car ljubavi Ovaj tekst je pregledan 18 545 puta
Prica se na Balkanu sta sam radio prica se kako sam dusu sladio vilama srce k'o staklo rasuo vitez ljubavi bio i ostao
Prica se na Balkanu da sam bio car bez safira i dvorova mladi gospodar svakoj vili srce k'o biser rasuo car ljubavi bio, ostao
Ref. 2x Sve su zene sve tuge balkanske sve su zene sve zrele masline ostavljene carice bez krune
Prica se na balkanu da sam prosao cijeli svijet do Amerike pjesmom castio vilama srce k'o staklo rasuo vitez ljubavi bio, ostao
Prica se na balkanu da sam bio car bez safira i dvorova mladi gospodar svakoj vili srce k'o biser rasuo car ljubavi bio, ostao
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Cardak Ovaj tekst je pregledan 4 584 puta
Ni na nebu ni na zemlji znas li sta je to nije cardak, nije ptica to je srce slomljeno
Ref. 2x Ni na nebu ni na zemlji bez tebe sam ja na cardaku tebe drugi ljubi zeno prokleta
Ni na nebu ni na zemlji znas li sta je to nije cardak, nije duga to je srce nesrecno
Ref.
Nije cardak, nije oblak to je srce ranjeno
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Kemal Malovčić 28.04.11 21:34 | |
| Carinik Ovaj tekst je pregledan 7 160 puta
Ko i svaka druga zena i moja je ljubomorna kad god kuci kasno dodjem za svadju je uvijek orna
Misli da sam s drugom bio uvijek vodim bitku ljutu jer od mojih uvijek vidi tudju dlaku na kaputu
Ref. Kad me kuci prati zvijezda Danica rodjena mi kuca dodje kao granica a na vratima namrsteni lik trag od tudjih zena trazi kao carinik
Lijepe zene, dobro drustvo sve to mojoj dusi prija al' prisjedne jer me kuci ceka zena krvopija
Misli da sam s drugom bio uvijek vodim bitku ljutu jer od mojih uvijek vidi tudju dlaku na kaputu
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Caru ide carevo Ovaj tekst je pregledan 4 397 puta
Ko u nekoj staroj bajci princeza si ti ja bogastvo a ni carstvo da ti poklonim
Ref. Caru ide carevo meni sto je sudjeno ti si moja zvezda sjajna moja ruza bajna
Nemam svile ni kadife da te kitim njom okiticu tvoju kosu zvezdom danicom
Ref.
Poslala te sudba meni ili neznam ko ja bogastvo nikad nisam drugo zeleo
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Cekam te jos uvek Ovaj tekst je pregledan 5 492 puta
Ruke jedne zene kao vetric blagi milovase mene
Jos se secam prica sto sam svake noci srecan slusao od nje
Ref. Gde si sada, duso moja kud te vodi put dal se nekad setis mene hteo bih da znam cekam te jos uvek nisam srecan sam
Otisla je davno bez ijedne reci ostavi me s tugom
Jos se secam jutra kad je nemo i tiho odlazila drugom
Ref.
Dal ce nekad moci da se vrate dani kad sam sa njom srecan bio ja
Dal ce opet ruke da me grle njene i voleti oci snene
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Kemal Malovčić 28.04.11 21:35 | |
| Cemu se bez mene nadas Ovaj tekst je pregledan 3 403 puta
Sve ostavljas i ne pitas dal' je tesko mozda meni zaboravljas srecne dane sto su pesmom okiceni
Ref. Vrati se kuda ides sada ti koja sa mnom vladas srecnija nigde neces biti cemu se bez mene nadas
Sve ti dadoh sto sam mogo ljubav svoju, srce svoje ne odlazi ne poznato smiri malo zelje tvoje
Ref.
Ocekujes da ces naci vise snova, vise srece a varas se jer te niko znaj voleti vise nece
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Cigra Ovaj tekst je pregledan 3 564 puta
Vatromet u mojoj glavi nebo mi je jastuk plavi mnogo zena, glava ziva ne znam sta cu ja sa njima
Kad sam cuo rijeci tvoje napio se, gotovo je ti se varas, jos ce cigra da ti zaigra
Ref. 2x Imas ruke, grli me imas usne, ljubi me sve ti dajem, sve ti dajem sve mi radi, ja pristajem
Jos sam onaj isti, pravi ko ce sa mnom da nazdravi cure plave i garave hajd', u kolo svi | |
| | | mobile VIP član
| Cije grijehe sada placam Ovaj tekst je pregledan 4 465 puta
Tebi srce svoje dao sam bez rijeci a ti meni tugu sto se ne lijeci
Ref. Cije grijehe sada placam ciji dug sudbini vracam nekom pjesma meni suza nekom radost meni tuga
Volio sam tebe svojim bicem svim a ti srcu bolom ljubav uzvrati
Ref.
I da sada umrem na tvojim rukama ti me nebi znam ni tad zalila
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Kemal Malovčić 28.04.11 21:36 | |
| Ciji svatovi nocas pevaju Ovaj tekst je pregledan 4 519 puta
Ciji svatovi nocas pevaju cije li se sad od srece sire ruke da te zagrle da te cuvaju
Ciji svatovi nocas pevaju cije li suzom srece oci bude da ne sanjaju da te gledaju
Ciji svatovi nocas pevaju koli je u tvojoj kosi spleo ruke da se zakunu da te ne daju | |
| | | mobile VIP član
| Cobanice, ljepotice Ovaj tekst je pregledan 2 808 puta
Pored moje stare kuce zelena je livadica po njoj pase bijelo stado a cuva ga cobanica
Cobanice, ljepotice zasto krijes lice svoje ona meni tiho rece vezem, momce, ime tvoje
Ponekad me i pogleda i pruzi mi osmijeh blagi u rukama igle lete ona meni dzemper plete
Cobanice, ljepotice zasto vezes ime moje ona meni tiho rece dacu tebi srce svoje
Kad joj pridjoh malo blize srce ludo kucat' stade ona baci igle bijele u narucje moje pade
Cobanice, ljepotice pokloni mi osmijeh blagi ona meni tiho rece poklanjam ti sebe, dragi | |
| | | mobile VIP član
| Cura Ovaj tekst je pregledan 1 343 puta
Ko je cura ta, da li neko zna cijeg li je roda, tako lijepa jutrom svaki dan rani na vodu hladnu vodu lije, bijelo lice mije
Ref. 2x Duge plave kose grudi zrele, bijele daj mi, Boze, da je ljubim da ne poludim
Bog je takvu dao, gledat' je divota ljepsu nikad nisam sreo za zivota jutrom svaki dan rani na vodu hladnu vodu lije, bijelo lice mije
Ref. 4x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Kemal Malovčić 28.04.11 21:37 | |
| Cuvaj draga nasu cerku Ovaj tekst je pregledan 3 745 puta
Ti si bila bez zrca i duse odvoji me od jedine cerke ti odvede dijete malo nije znala ni zbogom da kaze
Ref. 2x Cuvaj draga nasu cerku poljubi je mjesto mene jer je ona sad siroce oca nema pored sebe
Tebi draga nece biti lako cerka raste i pita za oca ti istinu neces da joj kazes sto je bilo za sve ti si kriva
Ref. 2x
Kada cerka za udaju bude i kad pita, gde je moj tata da li ce ti srce izdrzati moras tada bolno zaplakati
Ref. 2x | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Kemal Malovčić | |
| |
| | | | Kemal Malovčić | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 289 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 289 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|