|
| Kemal Monteno | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Kemal Monteno 18.05.10 17:59 | |
| Nije htjela (duet Oliver Dragojevic)
Prosla je kroz moje pjesme strasno i u svakoj ostavila trag shvatio sam, al' je bilo kasno da joj nisam drag
Godine su ostale za nama cvijetna polja, mladosti i sve ostao sam sam, ostao sam sam jer nikad vise vratiti se nece, nikad vise
Ref. Nije htjela, nije htijela moje pjesme, moju ljubav, moja djela nije htjela ruke moje svoju ljubav, nije dala srce svoje nije htjela
Svaka njena rijec jos uvijek boli iako vec dugo nije tu srce jos ne prestaje da voli da voli nju
Nije lako naci prave rijeci ove noci kad se dijeli sve ostao sam sam, ostao sam sam jer nikad vise vratiti se nece, nikad vise |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 18:06 | |
| Cekat cu te
Noc, duga noc sjedim kraj rijeke i znam da ti ces doc' da necu biti sam hej, vec je tri skoro ce zora i dan a ja, a ja jos uvijek sjedim sam
Ista rijeka, plava klupa proljece je, moja ljubavi mi veceras nismo skupa ne znam s kim si sada ti
Cekat cu te, duso moja jednog dana ti ces ipak doc' meni treba ljubav tvoja koja nikad nece proc' |
| | | Gost Gost
| Hvala svima
Svakom sam od vas poklonio pjesmu, mnoge su tuzne i prepune sjete, dadoh vam ljubav ne trazeci nista, poklonih vam srce kao malo dijete
Pozelim ponekad da vas nisam sreo, srce bi radost mjesto tuge milo, prospavao bih mnoge neprospavane noci, al' pjesama ovih onda ne bi bilo
Hvala svima iz vremena ruza, moje vas pjesme ni za sto ne krive, svi koji su otisli iz zivota moga, u pjesmama mojim jos uvijek zive
Hvala svima iz vremena ruza, moje vas pjesme ni za sto ne krive, svi koji su otisli iz zivota moga, u pjesmama mojim vjecno ce da zive
Vi ste mi usli pod kozu i dusu, unijeli nemir odlaskom svojim, i tako su nastale sve pjesme moje, kojih se nekad i pjevat' bojim |
| | | Gost Gost
| Jedini moji
Veceras ce svi prijatelji moji doci i oni kojih nema i oni sto su tu nocas ce vrijeme kroz mene proci i pustiti trag na mome jastuku
Veceras ce prijatelji moji doci mladost i suze, ljubav, tuga i grijeh jedan po jedan pored mene ce proci pa tiho nazad u svoju sjen'
Ref. Jedini moji, ovu pjesmu pjevam samo za vas sta da vam drugo dam, tek' ovaj stih i ovaj glas prijatelji moji, malo je nebo izmedju nas i znam da negdje moja pjesma dopire do vas
Veceras ce prijatelji moji doci mladost i suze, ljubav, tuga i grijeh jedan po jedan pored mene ce proci pa tiho nazad u svoju sjen' |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 18:07 | |
| Djevojcice
Jesen nosi crne ptice, uplasen sam, uplasen djevojcice, ledene ce kise pasti, zato rasti brze, rasti
Nase ljeto dogorjeva, ne oklijevaj, ne oklijevaj djevojcice hajde, rasti malo brze, i brze se jedva drze
Ref. Djevojcice moja snena, probudi se, budi zena snjegovi ce, eto zime, zeno moja, zagrli me snjegovi ce, eto zime, zeno moja, utopli me
Vec je kasno za nas dvoje, bar me pamti, bar me pamti, milo moje proljece je, plave ptice, odrasti drugom, djevojcice proljece je, plave ptice, odrasti drugom, djevojcice |
| | | Gost Gost
| Jedne noci, jedne zime
Jedne noci, jedne zime ko zna gdje i ko zna kada moje ce te sjetit' ime nasih setnji, naseg grada
Ali ja cu bit' daleko ispod neke svoje kise tad ce tudje ime neko da ti znaci nesto vise
Ref. Necu znati gdje i s kime dijelis noci, dijelis zime necu znati ko te ljubi jedne noci, jedne zime
Jedne noci, jedne zime ko zna gdje i ko zna kada moje ce te sjetit' ime nasih setnji, naseg grada
A ja necu biti s tobom da te smirim, da ti pricam tvoj ce nemir tada skriti neko ko mi nije slican |
| | | Gost Gost
| Laz
Sve, odnijela si sobom sve moju ljubav, moje sne cijeli zivot moj
Ti kojoj dadoh prvi cvijet kojoj dadoh cijeli svijet otisla si sad
Ref. Al' sve je bila laz svaka tvoja rijec, sva ljubav tvoja bol, samo tuznu bol dala si mi ti, ljubavi moja
Sve, odnijela si sobom sve moje srce, moje sne cijeli zivot moj |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 18:08 | |
| Jedne noci u decembru
Jedne noci u decembru kad je bila hladna zima cuvao sam tebe, Branka cuvao sam naseg sina
Zelio sam puno vina i orkestar mandolina zelio sam tvoje oci da me griju one noci
Ali niceg nije bilo osim one hladne noci mislio sam samo, draga kad cu opet kuci doci
Da u nasem toplom domu u tisini kraj kamina ljubim tvoje bjele ruke ljubim naseg dragog sina |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 18:08 | |
| Nek zivi zivot (duet Zeljko Samardzic)
Godinama traje onaj dan kad vidjeli smo je a mislila su do tad druga dva da imace na dlanu sve sto pozele
Djeca su nam vec odrasli ljudi a mi jos ljubimo a sjede glave jos se zanose da imace sto nemaju, sto nemaju
Ref. Nek zivi zivot, sto Dunav nosi Sava vrati i sto te ceka na kraju nece izostati
Pa u to ime dva stara druga dokasno piju i gledaju ko nekada niz carsiju
Godinama traje ona noc kad sanjali smo je a mislila su do tad druga dva da snovi sluze, da snovi sluze da se ostvare
Najbolje su godine pred nama i mi se ne damo jos nam srca glasno kucaju jos sanjamo da imamo sto nemamo |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 18:15 | |
| Sinoc pod prozorom njenim
Sinoc pod prozorom njenim opet se cula gitara opet je plakala, opet se smijala opet sam ostao sam
Sinoc u rukama njenim opet je uvela ruza nije me gledala, nije me slusala opet sam ostao sam
Zar joj nimalo bas nije stalo do moje ljubavi, do srca mog il' mozda zeli samo malo sa mnom da se igra sad
I ne znam da l' sam sada lutka njena il' covjek koji voli prvi put da odem nemam snage da se vratim, nemam nade znam, i tu je kraj |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 18:15 | |
| Daleko (duet Boris Novkovic)
Sve staze svijeta prodjoh ja sa zvijezdama sjevera i svaku svoju gresku znam ja ih zbog nje ponavljam
Sve staze svijeta puste su samoca mi u koferu pjesma me boli, razori a nju mi nista ne vrati
Ref. Daleko, daleko srce mi je ostalo ostalo za sva vremena da kraj nje budi se
Sve luke mora moj su dom a moje misli su sa njom u boji njenog oka sam i njeno ime ponavljam |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 18:17 | |
| Danas je tvoj dan
Sad je kasno da se vraca na pocetak ova prica svatko svoju gresku placa ja to znam
Kasno je za objasnjenja prazne rijeci oprostenja da se tako naglo mjenjas kriv sam sam
Ref. Danas je dan, tvoj dan i tvoje vrijeme i tvoj cas Danas je dan, tvoj dan zadnje minute za nas
Igrao sam igru srece uvijek mimo tvoga srca vise nitko vratit nece srecu tu
Sad kad shvacam da te volim da mi znacis sve na svijetu prekasno je da te molim budi tu
Ref.
Danas je dan, tvoj dan kraj ovoj prici bez nas |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 18:18 | |
| Duso moja
Duso moja, ja ne znam vise koliko dugo ovdje stojim dok slusam kako liju kise pod mracnim prozorima tvojim
Duso moja i kada krenem tako bih rado da se vratim ti ne znas da je pola mene ostalo s' tobom da te prati
Ostalo s' tobom da te ljubi kad budes sama i bude zima jer ja sam onaj koji gubi t prije nego ista ima
Duso moja, k'o kaplja vode i ti se topis na mom dlanu jer s' tobom dodje i bez tebe ode stotinu dana u jednom danu
Duso moja, ti umorna si i bez tebe ti lezaj spremam na nekoj zvijezdi sto se gasi ja trazim svijetlo koje nemam
Pod hladnim nebom ispod granja stavices glavu na moje grudi jer ja sam onaj koji sanja i zato necu da te budim |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 18:19 | |
| On nije taj
Provela si s njim jednu kratku noc al' si nasla sve u tom trenutku svanuo je dan, spustio se snijeg on te baca kao dijete lutku
Vidjela si s njim jedan drugi svijet ti si nasla sto se jednom nadje ostala bi tu, imala bi dom al' za mornare domovi su ladje
Ref. On nije taj, on nije taj jer uvijek zivjet ce od sna i malih lazi on nije taj, on nije taj on opet mora sam na put, ti dalje trazi |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 18:20 | |
| Sto sam ti skrivio zivote moj
Dugo sam nocima lutao sam, Trazio ljubav u tami, Dok je harmonika svirala, Posljednji valcer za kraj.
Casama vina sam srivao bol I tako gubio dane, Ocima prepunih suza, Ja sam je trazio svud.
Ref. Sto sam ti skrivio zivote moj, Ljubavi nema za mene, Sto sam ucino zivote moj, Da placem sad zbog nje.
Casama vina sam skrivao bol, I tako gubio dane, Ocima prepunih suza, Ja sam je trazio svud. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 18:21 | |
| Pusti me da placem
Pricacu ti o svome zivotu reci cu ti zasto tesko disem pitaj kako pjesme me zabole pitaj zasto samo tuzne pisem
Ne pitaj me zasto suze teku dok pjevam o svom gradu uz rijeku i o parku na kraju grada i o njoj, sto ne znam gdje je sada
Ref. Svaka pjesma jedna uspomena dio onih lijepih vremena ti ne moras znati sto to znaci al' kad placem, reci samo placi
Pjesma vrati sve ljubavi stare prijatelje, mjesta i gitare ti ne moras znati sto to znaci al' kad placem, i ti sa mnom placi
Pricacu ti o svome zivotu
Pusti moje suze neka teku dok pjevam o svom gradu uz rijeku i o parku na kraju grada i o njoj, sto ne znam gdje je sada
Ref.
I ti sa mnom placi |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 18:21 | |
| Tajna zena
Jos uvijek ima proljeca u meni jos uvijek ruza u mom srcu cvate jos uvijek zelim poci onoj zeni do prijatelja starih da me shvate
I sad se vracam onom stazom starom al' kao nekad nije isto sve kad bijesmo mladi, ludi za gitarom jos ludji kad smo bili svi zbog nje
Ref. A ona nije znala jer bila nam je drug poklanjala je svima svu mladost, ljubav svu a ja sam nocu plakao lutao u krug jer ja sam je samo shvatao i volio samo nju
Na prozor njen su pale kapi kise ne gori svjetlo, nema njenog lika na vratima sada drugo ime pise u izlogu je neka druga slika
I sad se vracam onom stazom starom al' kao nekad nije isto sve kad bijesmo mladi, ludi za gitarom i kad sam zivot propio zbog nje |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 18:22 | |
| Vrijeme kisa
Padaju hladne kise konobar vino toci ja kroz zavjesu od dima vidim tvoje oci a kise teske liju, liju nikad nece proci
Za svakim stolom ti u vino osmijeh tvoj neko staru pjesmu pjeva tvoj se cuje glas iza sanka gazda drijema vani cvili pas
Nema te, nema te otisla si jednog jutra bilo je vrijeme kisa nema te, nema te otisla si jednog jutra bilo je vrijeme suza
Ja nisam plakao muskarci ne placu, znam vrijeme, kazu, lijeci sve samo tebe ne
Nema te, nema te otisla si jednog jutra bilo je vrijeme kisa nema te, nema te otisla si jednog jutra otisla si, odnijela mi sve |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 18:32 | |
| Kad ja ne mogu
Sa sjevera ce snjegovi na njene usne s juga vruci vjetrovi ja nikada vise
Sve si moje ubila za sva vremena srce si mi izdala samo za tugu znam
Ref. Kad ja ne mogu bez tvoje duse otrovne kad ja ne mogu bez tvoga srca varljivog kad ja ne mogu bez tvoje duse otrovne bez tvoga srca varljivog ja ne mogu bez tebe
I stati ce svi satovi u njeno ime i prestati svi ratovi ko nikada prije
Al' sve si moje ubila za sva vremena srce si mi izdala samo za tugu znam |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 18:33 | |
| Malo je srece ostalo
A sada sve je gotovo poslije ljubavi tek malo ostalo je dvije case sto po navici jos stoje cigareta sto po navici jos uvijek palimo za dvoje
I reci sto je ostalo poslije ljubavi, kad ljubavi nam nema kao tajna na reveru, kap parfema dv'je, tri rime, sve u ime sretnih vremena
Ref. Malo je, malo je srece ostalo srce dalo je dalo sve, pa se slomilo malo je, malo je srece ostalo i za tango je uvijek dvoje trebalo
Sada, kad sve je gotovo poslije ljubavi, tek vino jos se pije jos se mijenja noc sa danom kao prije sve je isto, sve je isto,ali nista nije |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 18:36 | |
| Ovako ne mogu dalje (duet Danijela Martinovic)
Ti imas svu snagu svijeta na usnama vrelinu ljeta srce je moje vrh ledenog brijega tu je puno, duso, padalo snijega
Ko malo vode na dlanu cuvam te i svaku tvoju manu moja je ljubav brod sto ne tone poljupci moji za tebe zvone
Ref. Ne, ovako ne mogu dalje oh Boze moj, sto mi je saljes sto cu sa njom ma nije mi ljubav pala s Marsa moj je zivot pusta farsa ja mu ne dam da upozna bol
Ne, ovako ne mogu dalje oh Boze moj, sto mi ga saljes sto cu sa njim/njom ma nije mi ljubav pala s Marsa moj je zivot pusta farsa ja mu ne dam da upozna bol
Ti si bar cura sa juga ti znas da je bonaca tuga ja sam stari val sto ne pjeni dosadan i svojoj sjeni
Kad si tu sve grmi i sjeva u meni sve plese i pjeva ti imas ljubavi za pola svijeta a sreca voli sa tugom da seta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 18:36 | |
| Pjesma zaljubljenika
Da li znas da lijepa si k'o san i sve je lijepo sto o tebi znam da si njezna i krhka kao cvijet a ti divni zvuci glazbe, tvoji su svijet
Za me znaj, ti ljepsa si od svih i svaka tvoja rijec je kao stih a tvoj glas k'o violine zvuk sto bilo kud da krenem, ja cujem svud
Zar se moze jos neko vise voljeti i nekome jos vise suza liti i zeleti i ljubiti, k'o sto ljubim i zelim ja
Dal' se moze jos nekog ljepse sanjati jos vise, vise njeznosti poklanjati i strepiti nad ljubavi k'o sto strepim nad nama ja
Lalalalala... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 18:42 | |
| Ne budite me nocas
Svake noci kad sklopim oci kao lopov ispod njih usuljas se ti
Svake noci kad sklopim oci ja sam budan jer znam da ces mi doci
Dani su dugi a san prodje kao tren ne mogu nista nego da cekam drugi
Koliko je volim nikad nece znati jer samo u snovima mogu biti njen
Ref. Ne budite, ne budite me nocas nek' mi snovi vjecno traju kudo je, ludo je volim a samo snovi za nju znaju |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 18:45 | |
| Poljubi me
Godine su prosle, samo se nanizale o tebi vijesti nisu stizale mislio sam da te vise necu vidjeti kad odjednom ispred mene ti
Imas isti sjaj u oku jos si lijepa kao nekad a ja istu preduboku ranu jos i sad
Ref. 2x Poljubi me, kao more obale davno su te, moje usne probale poljubi me, lijepo je andjele moj sresti nekog' ko je bio tvoj
Sreli smo se kad je zadnja nada nestala mada ljubav nije prestala mislio sam da te vise necu vidjeti kad odjednom ispred mene ti
Imas isti sjaj u oku jos si lijepa kao nekad a ja istu preduboku ranu jos i sad
Ref. 2x
Poljubi me, lijepo je andjele moj sresti nekog' ko je bio tvoj samo tvoj |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 18:47 | |
| Vracam se
Ona duga putovanja dani rasuti u snijegu zar je srcu sve to trebalo da shvati ovo mi more vise znaci ti ce mi ljudi vise dati
Oni gradovi daleki jos se dalji danas cine niti zvijezde nisu bile tako sjajne sume su krile svoje krila a dvorci cuvali su tajne od nas
Ref. Vracam se tu, da ti kazem ovo sunce nek' mi sja vracam se tu, i kazem draga to su luke iz mog sna
Vracam se tu, i kazem na toj zemlji gradim dom vracam se tu, i kazem draga sve cu dijeliti sa tobom da, da
Dok smo trazili svoj dio i od svijeta dio srece dok smo slijedili te ljubavi iz bajke zvalo je more svake noci i blage oci moje majke
Mozda bismo posli dalje da se ne vratimo nikad ali dobro su nas cuvali ti lanci za toplu obalu jedinstva bili smo vezani kicanci zivot sav |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Kemal Monteno | |
| |
| | | | Kemal Monteno | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 218 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 218 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|