|
| Kemal Monteno | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Kemal Monteno 18.05.10 17:59 | |
| First topic message reminder :
Nije htjela (duet Oliver Dragojevic)
Prosla je kroz moje pjesme strasno i u svakoj ostavila trag shvatio sam, al' je bilo kasno da joj nisam drag
Godine su ostale za nama cvijetna polja, mladosti i sve ostao sam sam, ostao sam sam jer nikad vise vratiti se nece, nikad vise
Ref. Nije htjela, nije htijela moje pjesme, moju ljubav, moja djela nije htjela ruke moje svoju ljubav, nije dala srce svoje nije htjela
Svaka njena rijec jos uvijek boli iako vec dugo nije tu srce jos ne prestaje da voli da voli nju
Nije lako naci prave rijeci ove noci kad se dijeli sve ostao sam sam, ostao sam sam jer nikad vise vratiti se nece, nikad vise |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 18:48 | |
| Vratio sam se, zivote
Opet mogu cuti kako raste trava obuklo se nebo kosulja mu plava proteze se more i zjeva kihnulo je sunce i oblaka nema
Opet mogu budan sanjati sve sto zelim imam svemir ljubavi s' tobom da ga dijelim
Opet kuca strana lijeva sretan sam jer znam opet mi se pjeva
Ref. Vratio sam se, zivote otjer'o sam dane sive imas li za mene jos ljepote vratio sam se opet medju zive
Opet sreca tragove mi prati a do kada, ko to moze znati sve dok u meni zivi nada zivot je lijep, zivot je sada |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 18:48 | |
| Za svoju dusu
Sve sam svoje srece podjelio s' drugim sve ruze u maju i jesenje kise a za svoju dusu, u nocima dugim imam samo pjesmu i ne treba mi vise
Sve sam svoje drage podario stihom srcem sam im dao sve sto srcem pisem a za svoju dusu, u nocima dugim imam samo pjesmu i ne treba mi vise
Ref. Za svoju dusu, dignimo case za svoju dusu, za drage nase za svoju dusu, sve sto bi htijeli dignimo case za zivot cjeli
Sve sam svoje srece podjelio s' drugim sve ruze u maju i jesenje kise a za svoju dusu, u nocima dugim imam samo pjesmu i ne treba mi vise |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 18:58 | |
| Uvijek ti se vracam
Uvijek ti se vracam odlucim i podjem ali stignem samo ispred tvojih vrata
Onda u noc bjezim k'o okovan gvozdjem dok me tvoja ljubav doziva iz mraka
Ref. Uvijek ti se vracam sa srcem na dlanu s' putovanja dugih ispod sivog neba
Pred vratima tvojim noge same stanu a srce bi tebi srce tebe doziva
Da tebe nema, da te nije onda ni mene bilo ne bi ljepse se place, ljepse se smije kad je sve za te i sve je tebi |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 22:53 | |
| Hiljade bijelih marama
Zvone cijelu noc u srcu tuznom zvona grada mog sutra moram poc' od tebe majko, doma svog
Placu cijelu noc valovi, vjetri, moje pjeme sve dok u luci brod vec ceka da me negdje odnese
A niko ne zna gdje ce poc' na koju stranu bijelog svijeta i niko ne zna kad ce doc' u nasu luku kojeg ljeta
Hiljade bijelih marama sutra ce mnoge suze skriti hiljade bijelih marama u srcu mom ce vjecno biti |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 22:54 | |
| Kad umre ljubav
Kad umre ljubav, muzika nek' svira nek' placu polja, svaki cvijet a ti i ja, k'o prijatelja dva tad pruzit' cemo ruke i reci samo, hvala ja, zbogom, moja mala ti, zbogom, dragi moj
Kad umre ljubav, muzika nek' svira k'o one davne godine tad smo se mi u ljubav zakleli i kad smo rekli, da, da, duso ti i ja i kad smo posli stazom stazom ljubavi
Sad kad je sve daleko iza nas i kad su kose bijele, ja cujem glas ne placi sad, ne placi, dragi moj jer bilo nam je lijepo, a sad je kraj a sad je kraj, a sad je kraj
A ti i ja, k'o prijatelja dva tad pruzit' cemo ruke i reci samo, hvala ja, zbogom, moja mala ti, zbogom, dragi moj |
| | | Gost Gost
| Pahuljice moja
Hiljade pahulja bijelih veceras pada hiljade pahulja bijelih, a jedna nada da li te vjetrovi nose jedina moja na nekom oblaku mekom duginih boja
Ref. 2x Ti si nocas sva u bijelom tamo gdje se pjesma cuje pahuljice srca moga ko te ljubi i miluje
Hiljade pahulja bijelih veceras pada umiru pahulje bijele i moja nada da li te vjetrovi nose jedina moja na nekom oblaku mekom duginih boja |
| | | Gost Gost
| To je drugo lice, ljubavi (duet Goran Karan)
Ti vidio si sve onaj svijet koji samo ljubav daje dane pune njeznosti, noci pune svjetlosti sad sve se mjenja oko nas neki nepoznati grad druge rijeci, drugi glas
Ti ubrao si njoj onaj cvijet koji samo ljubav daje dane pune njeznosti, noci pune svjetlosti, sad sve se mijenja oko nas Neki nepoznati grad druge rijeci, drugi glas
Ref. To je drugo lice, ljubavi vrijeme je za oprostaj to je drugo lice, ljubavi ono koje gubi sjaj
To je drugo lice, ljubavi drugo ime za kraj to je drugo lice njeno to je izgubljeni raj
Dane pune njeznosti, noci pune svjetlosti sad sve se menja oko nas neki nepoznat grad druge rijeci, drugi glas |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 22:55 | |
| Zbogom ili dovidjenja
Bjese li ono zbogom il' dovidjenja kad smo si dali ruku zadnji put da l' su to samo moja prividjenja u nasem stanu prazan kut
Iskrene da l' su bile sve one suze nije li bila laz sapat tvoj ako mi neko drugi tebe uzme nek uzme sad i zivot moj
Ref. Zbogom il' dovidjenja, ko da znam da l' kraj noc il' sunce ipak sja da l' sunce sja da l' sunce sja
Bjese li ono zbogom il' dovidjenja slab stisak ruke tvoje, pogled nijem zauvijek da li zivot tvoj se mjenja il' sve to traje samo tren
Bjese li ono zbogom il' dovidjenja kad s naseg praga nesta tvoje sjene il' su to samo prazna prividjenja zaljubljenika poput mene |
| | | Gost Gost
| Zaboravi
Jos jedan dan jos jedna noc i odlazim od tebe zauvijek
Jos jedan dan jos jedna noc i reci ces ljubavi da mogli smo jos
Al' ne ide, ne ide vrijeme sto ide istinu pravu reci ce ostani zato gdje si ja trazicu puteve nove bojim se da tako je bolje za oboje
Ref. Zaboravi, zaboravi da smo se ikad voljeli zaboravi, zaboravi i pusti sjecanje nek' zivi u meni
Jos jedan dan jos jedna noc i nestace za tren sve nase pobjede
Jos jedan dan jos jedna noc i reci ces ljubavi da mogli smo jos
Al' ne ide, ne ide vrijeme sto ide istinu pravu reci ce ostani zato gdje si ja trazicu puteve nove bojim se da tako je bolje za oboje |
| | | Gost Gost
| Zaledjena cesma (duet Deen)
Ima jedan planet zemlja i na njemu cudan grad rodjen prije 500 ljeta poput teska zlatna cvijeta vecernji klonuo je hlad nadvio se nad njim mjesec mlad, mjesec mlad
Sarajevo, grade vodonoso nerasanjen kud si jutros pos'o mi cekali smo dazd iz oblaka proljece donije cemer rastanka mi pruzali smo prijateljski dlan al' tama pokri tvoj dan i nas san tvoj dan i nas san
Sarajevo, jedrenjace ti na neznan krenu put oceani kad se smrace crni val sto hridi place neka ne da mrznji pod tvoj skut vrati nam se cist i netaknut cist i netaknut
Vratite se sva djetinjstva iz kolijevke iscupana kao zdrali lete pisma rukom smrti napisana mi cekali smo dazd iz oblaka proljece donije cemer rastanka cemer rastanka
Sarajevo, ti si cesma zaledjena na sred grudi mjesto vode tece pjesma sto napaja srca ljudi rodjen prije 500 ljeta poput teska zlatna cvijeta u vecernji klonuo je hlad nadvio se nad njim mjesec mlad, mjesec mlad
U vecernji klonuo je hlad nadvio se nad njim mjesec mlad, mjesec mlad mjesec mlad |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 22:56 | |
| Tuzna je muzika
Tuzno je gledati u more sam dok hladni valovi odnose nas i zvuke muzike sto svira sad nama za rastanak, nama za kraj
Sinoc si plakala posljednji put na mojim rukama, u srcu mom a onda otisla, ja ne znam gdje da vise nikada ne budes tu
Tuzna je muzika kad nisi moja kad drugom odlazis da ruke das tuzan je ovaj svijet i pjesma moja sto tebi poklanjam za rastanak |
| | | Gost Gost
| Svoj ti zivot poklanjam
Jos uvijek zivim u pjesmama, jos uvijek u njima mlad sam ja, i dalje iskreno, naglas, tebi pjevam voljena
Jos uvijek zivim i osjecam, jos uvijek hocu da volim ja, kao na dlanu u ovim pjesmama, svoj ti zivot poklanjam
Ref. Bez tebe nisam to sto sam, samo tebi, najdraza, svoju ljubav dugujem, ne znam ja da trgujem, sav zivot koji s tobom dijelim sad, tebi poklanjam, voljena.
Jos uvijek zivim i osjecam, jos uvijek hocu da volim ja, kao na dlanu u ovim pjesmama, svoj ti zivot poklanjam
Ref.
Jos uvijek zivim u pjesmama, jos uvijek u njima mlad sam ja, i dalje iskreno, naglas, tebi pjevam voljena, voljena. |
| | | Gost Gost
| Pogledi
Zazvonilo je zvono, otvorio sam vrata nepoznatu zenu dijete grlilo oko vrata
Ispruzena ruka i oci bez sjaja znao sam taj pogled prazan i bez kraja
Neki dan na kolodvoru malo prije mraka vidio sam isti pogled na prozoru vlaka
Covjek u sivom ga je nosio na licu skrivao je pogled ko ugasenu sijalicu
Drhtale su ruke ko da drzi ptice cekao sam da ih skloni da joj vidim lice
Nije bilo suza za to treba snage samo onaj pogled a oci tako blage
Ref. Sve je vise takvih pogleda na cesti zivot plete mreze i dalje ce ih plesti
Sve je vise takvih pogleda na cesti nema vise prijatelja nemas koga sresti
Noc je bila vrela trgnuh se pred zoru pogledah kroz prozor okrenut ka moru
Hodala je ukrug ko da nekog ceka znao sam taj pogled to se vidi izdaleka
Mozda nase oci gledano sa strane posipaju crnu boju na ove sive dane
A u nama ima crvene i bijele samo crna pazi da se ne bi srele
Ref.
Zazvonilo je zvono otvorio sam vrata zazvonilo je zvono otvorio sam vrata |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 22:57 | |
| Sviraj mi o njoj
Sviraj jos prijatelju moj staru pjesmu tu sviraj mi o njoj
Ovu noc plakacu za njom utjehu da dam praznom srcu svom
Ref. Nista vise vratit' nece nju u zivot moj samo tvoja pjesma stara prijatelju moj
Sviraj, sviraj, sviraj tise bar jos ovu noc znam da nikad, nikad vise ona nece doc'
Ovu noc plakacu za njom utjehu da dam praznom srcu svom |
| | | Gost Gost
| Stari
Davno sam ti rodjen brate, iz ovog grada nisam mak'o, al' vidio sam svijeta puno, dos'o mi je, ne bi li me tak'o
Prva noga na me kroci, cijeli grad mi nazdravio prva liska s mene skoci, umrije onaj sto me napravio
Ispod hladna sipa rijeka, a moj kamen ko da ce da plane u njoj svako jedva ceka, da na mene negdje stane
Ja pogodjen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skociti dole nastavicu tacno tamo gdje sam stao, izronice stari za one sto ga vole |
| | | Gost Gost
| Sarajevo ljubavi moja
Zajedno smo rasli grade ja i ti isto plavo nebo poklonilo nam stih ispod Trebevica sanjali smo sne ko ce brze rasti, ko ce ljepsi biti
Ti si bio velik a rodio se ja s Igmana uz osmijeh slao si mi san djecak koji raste zavolio te tad ostao je ovdje vezan za svoj grad
Bilo gdje da krenem o tebi sanjam putevi me svi tebi vode, cekam s nekom ceznjom na svijetla tvoja Sarajevo ljubavi moja,
Pjesme svoje imas i ja ih pjevam zelim da ti kazem sto sanjam radosti su moje i sreca tvoja Sarajevo ljubavi moja.
Kada prodju zime i dodje lijepi Maj djevojke su ljepse ljubavi im daj
Setaliste tamno uzdasima zri neke oci plave neke rijeci njezne
Sad je djecak covjek a zima pokri brijeg park i kosa bijeli al otici ce snijeg
Proljece i mladost ispunice tad Sarajevo moje jedini moj grad |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 22:58 | |
| Sentimentalna
Miluje more, grozdove musula na stijeni dole ispred tvoje kuce nema ljeta, pobjeglo je ispod pijeska k'o vongole
Prosuti boje sarenog neba svud po sebi to moze samo staro more da ti imas sta da gledas u tisini dok me cekas
Ref. Sentimentalne nase pjesme stare zimu ce prespavati novo ljeto cekati
Sentimentalne nase pjesme stare su k'o pjesma valova tvoja ljubav pospana skoljke otvara
Dok me budis, u tvom oku odsjaj jutra sve mirise na nasu ljubav otvori prozor, udahni more pozeli srecu, zivot te zove |
| | | Gost Gost
| Sve dok bude i nas dvoje (duet Tereza Kesovija)
Na pjesku pisah ime tvoje al' ga vjetar odnese ludi na stablu pisah ime tvoje al' ga posjekose neki zli ljudi
Na valu pisah ime tvoje al' ga val valu dade na staklu pisah ime tvoje al' staklo prsnu u komade
I tad urezah ime tvoje u dubinu duse svoje i tu, i tu ce ostati sve dok bude bilo i nas dvoje |
| | | Gost Gost
| Ti si bila zivot pravi (duet Gabi Novak)
Ti si bio pravi zivot moj i bez mene ne bi bio svoj ti si bio prvi pravi okus sna ne mogu te zamjeniti ja
Ti si bila pravi zivot moj svaka druga samo jedan broj ti si bila prvi pravi okus sna i dizala me, dizala sa dna
Ne desi se u zivotu dvaput sresti tu dobrotu probudi me sat tu je netko nepoznati nepoznato ime usred zime |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 22:59 | |
| Veceras joj pisem posljednje pismo
Dugo te nema, ljubavi moja, dugo te nema, zivote moj ova me jesen sjeca i boli, na one dane, na osmijeh tvoj
U nekom gradu, ne znam mu ime, ti drugog ljubis, a ja sam sam za tobom moje umiru rime, za tobom placu i noc i dan
Veceras pisem posljednje pismo, i zadnju pjesmu pjevam ti sad o zar se nikad voljeli nismo i zar se nikad vratiti neces, u ovaj grad |
| | | Gost Gost
| Tuzna je muzika
Tuzno je gledati u more sam dok hladni valovi odnose nas i zvuke muzike sto svira sad nama za rastanak, nama za kraj
Sinoc si plakala posljednji put na mojim rukama, u srcu mom a onda otisla, ja ne znam gdje da vise nikada ne budes tu
Tuzna je muzika kad nisi moja kad drugom odlazis da ruke das tuzan je ovaj svijet i pjesma moja sto tebi poklanjam za rastanak |
| | | Gost Gost
| Uvijek ti
Uvijek ti od prvog dana, samo ti u svakoj misli, uvijek ti u svemu, samo ti danas i uvijek, ti u mom zivotu ljubavi
Uvijek ti u svakom jutru, samo ti u svakoj stvari, samo ti za mene, samo ti danas i uvijek ti u srcu mom si ljubavi
Ref. Uvijek ti i necu dio svakog sna tvoj glas je kao muzika sto svud je cujem ja
Samo ti u pjesmi koju pjevam sad u svemu sto o tebi znam o cemu snivam
Uvijek ti u svakom zvuku, samo ti u svakom sumu, uvijek ti vjeruj mi, samo ti danas i uvijek, ti od svih na svijetu ljubavi |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 23:00 | |
| Ti si moja poezija
Ti si moja poezija, ti si moja pjesma tiha, ti si zvijezda koja sija, iznad svakog moga stiha ti si ista kao i ja, ti si moja poezija
Ti si moja duga ceznja, ti si sreca noci ljetnje, ti si ona ljubav njezna, sto se samo jednom sretne ti si ista kao i ja ti si moja poezija
Samo za te, samo tebi, dajem ovaj mali cvijet, jer da tebe, draga, nema, sto bi bio ovaj svijet
Samo za te, samo tebi, sto si ista kao i ja, dajem pjesmu ja o sebi, jer si moja poezija |
| | | Gost Gost
| Sviraj, gitaro moja
Sviraj, sviraj gitaro moja, sviraj danas kad ostajem sam bez ljubavi i nade kada nikog na svijetu vise nemam da mi vrati izgubljeni san
Sviraj, sviraj gitaro stara ti si jedino sto imam sad i prijatelj si moj mnoge noci lutali smo sami u toj tami nasli smo svoj dom
Niko nece ruku da mi pruzi niko nece ni ljubav da mi da mozda nisam ni rodjen ja da zivim mozda treba da uvijek budem sam |
| | | Gost Gost
| Vratit' ce se
Vratit' ce se, vratit' ce se kad joj bude dosta svega vratit' ce se, vratit' ce se nema nista od tog bijega
Nece htjeti sto je htjela ostavit' ce svoga kralja vratit' ce se opet onom koji grijesi i ne valja
Spustit' ce se iz visina svojoj mladosti poslije njegovih vrlina moje slabosti
Vratit' ce se, vratit' ce se preko zemlje, preko vode vratit' ce se kad joj bude dosta lazi i slobode
Vratit' ce se vratit' ce se gdje se ljubi, gdje se strada gdje se bude zagrljeni brat i sestra, strah i nada
Spustit ce se iz visina svojoj mladosti poslije njegovih vrlina moje slabosti
Vratit' ce se, vratit' ce se gdje se ljubi, gdje se strada gdje se bude zagrljeni brat i sestra, strah i nada |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Kemal Monteno | |
| |
| | | | Kemal Monteno | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 235 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 235 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|