|
| Kemal Monteno | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Kemal Monteno 18.05.10 17:59 | |
| First topic message reminder :
Nije htjela (duet Oliver Dragojevic)
Prosla je kroz moje pjesme strasno i u svakoj ostavila trag shvatio sam, al' je bilo kasno da joj nisam drag
Godine su ostale za nama cvijetna polja, mladosti i sve ostao sam sam, ostao sam sam jer nikad vise vratiti se nece, nikad vise
Ref. Nije htjela, nije htijela moje pjesme, moju ljubav, moja djela nije htjela ruke moje svoju ljubav, nije dala srce svoje nije htjela
Svaka njena rijec jos uvijek boli iako vec dugo nije tu srce jos ne prestaje da voli da voli nju
Nije lako naci prave rijeci ove noci kad se dijeli sve ostao sam sam, ostao sam sam jer nikad vise vratiti se nece, nikad vise |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 23:01 | |
| Zivot bez ljubavi (duet Zera)
Davno mi je Bog davno prije nje podario kartu za ovu planetu
I meni je Bog poklonio sve a ostao sam sam pa lutam po svijetu
Ref. Zivot bez ljubavi zivot je bez sna onaj ko ne ljubi to najbolje zna zivot bez ljubavi staza je do dna onaj ko ne ljubi to najbolje zna
Zivot bez ljubavi zivot je bez sna onaj ko ne ljubi to najbolje zna zivot bez ljubavi staza je do dna koliko duga je to znamo ti i ja
I meni je tad oprostio sve kad sam polagano stigao za tobom
A vidi me sad sve je to zbog nje ni sam ne znam kuda kuda cu sa sobom
Ref.
Zivot bez ljubavi (2x)
Zivot je bez sna onaj ko ne ljubi to najbolje zna zivot bez ljubavi zivot je bez sna |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 23:01 | |
| Ne vjeruj
Ne vjeruj u moje stihove i rime kad ti kazu draga da te silno volim
U trenutku svakom da se za te molim u da ti u stabla urezujem ime
Ne vjeruj, no kasno kad se mjesec javi i prelije srmom vrh modrijeh krsa
Tamo, gdje u grmu proljece leprsa i gdje slatko spava nas jorgovan plavi
Ref. Dodji, cekat' cu te u casima tim da na grudi moje priljubis se cvrsce osjetis li draga, da mi tijelo drhce i da silno gori ognjevima svim
Zato vjeruj meni i ne pitaj nista jer prava ljubav za rijeci ne zna
Ona samo plamti silna neizbjezna i ne mari draga sto stihove pise |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 23:02 | |
| Nemoj da te prevari ovaj pramen sijedi
Eh, da je meni bar na tren u tvoje srce uci da vidim koga volis pa od srece ili boli ovu dusu smiriti
Ne zelim vise biti njen po sto puta ostavljen meni trebas samo ti koja osmijeh moze mi na lice vratiti
Ref. Nemoj da te prevari ovaj pramen sijedi ima nesto u meni sto nikada ne blijedi
Nemoj da te prevari ovaj pramen sijedi zar ti moja ljubav dovoljno ne vrijedi |
| | | Gost Gost
| Napisi jednu ljubavnu
Jutro je sumorno bilo sinoc je otisla Ana promijenila je lice i svoja osjecanja
Sinoc je bilo tako kraj je dosao svemu a jutros me ljudi zovu traze mi novu temu
Napisi jednu ljubavnu nek nesto novo bude samo nek nema suza na to smo navikli ljude
I pisem pjesmu ljubavnu al' suza mora biti kako da pjevam o ljubavi kad tugu ne mogu skriti
Samo je kazala tiho od nocas nisam tvoja i dlan je leden bio i osmijeha nije bilo
Ja nisam kazao nista samo zatvorih oci Ana je otisla sinoc i ljubav pade u noci
Napisi jednu ljubavnu nek nesto novo bude samo nek nema suza na to smo navikli ljude
I pjevam pjesmu ljubavnu al' suza mora biti kako da pjevam o ljubavi kad tugu ne mogu skriti |
| | | Gost Gost
| Ljubavna bol
Sve je tuzno ove noci nema nje, ne, nema nje casa vina, prazan stan slika njena, ja sam sam sve je tuzno ove noci sve sto znam
I gitara moja place ko da zna da nece doc' placu pjesme, placem ja moje oci, dusa sva a gitara tiho svira dok me boli, boli, boli, boli
Ref. Ljubavna je bol najjaca od svih za nju lijeka nema, znam i ako slusas ovu noc moju pjesmu, znaj ti ces plakat' kao i ja kao i ja
Jedna pjesma, jedan zivot ovaj svijet, sve, sve, bas sve sve je tuzno ovu noc ona nikad nece doc' jedan dio srca mog umire sa njom
I gitara moja place ko da zna da nece doc' placu pjesme, placem ja moje oci, dusa sva a gitara tiho svira dok me boli, boli, boli, boli |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 23:03 | |
| Nase ulice
Nemoj slucajno da me krivo shvatis ni u snu to ne bih zelio ali probaj samo malo da se vratis samo s' tobom bih sve podijelio pa i ono cega vise nema
Uvijek subotom ujutro su prozori sirom otvoreni za mirise lijena pita puna cimeta me probudi sve se zna i sve vidi se to je ono cega vise nema
Sviraju case, kasike, tanjuri dobar rucak moze sredit' sve k'o kisa niz oluk vrijeme curi kao secer dani se istope bit ce bolje i nema problema
Ref. Nase ulice su sretne tu nas smijeh odjekuje tu me sreca uvijek sretne da mi ruke ugrije
Nemoj slucajno da me krivo shvatis ni u snu to ne bih zelio hajde sa mnom samo malo da se vratis to bih vrijeme s' tobom podijelio i te dane kojih vise nema
Na ogledalu razglednice s' mora kao utjeha za zimske dane utakmice s' tranzistora cijeli zivot u ficu stane cijeli zivot kojeg vise nema |
| | | Gost Gost
| Ni u tvome srcu (duet Rade Serbedzija)
Zna li ovdje iko srecu pisati jel neko cuo za ljubav danas mozda je vaznije znati brisati ono sto je davno ostalo iza nas
Ne mogu se sjetit svoje prve pjesme poljubaca dragih lica nema ni tebe ni stare cesme ne sjecam se mora ne sjecam se ptica
Nista nije kao sto je bilo al ce ipak jednom biti znam nema leta s jednim krilom treba vrijeme da nam spoji niti
Ni u tvome srcu vjetra vise nema u tvojoj kosi ne mogu biti so obala je pusta i bura se sprema gdje nas je vrijeme odnijelo |
| | | Gost Gost
| Na kraju grada
Na kraju grada u tisini setamo ispod starih lipa tiho je tiho da l' mi se cini mjesec srebrnu muziku sipa
Na kraju grada mirise juli i nocno nebo zlato toci mene tvoj topli dodir zbuni sretan se utapam u tvoje oci
Ref. Rekla si ljubav i sve je stalo za srecu treba, znaj, tako malo za srecu treba tren u trenu zena covjeka i covjek zenu za srecu treba kao i tada lipe i juli na kraju grada mjesec sto sipa zlatne boje za srecu uvijek treba dvoje
Sad opet setam ispod lipa i trazim juli na kraju grada nema te nema, a snijeg sipa i nesto u meni pada li pada |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 23:04 | |
| Kako da te zaboravim
Kako da te zaboravim kako da ti zbogom kazem ja zbog tebe miran nisam ja zbog tebe druge lazem
Kako da te zaboravim kad smo isto vino pili kad su noci s tobom kratke kad smo se pred svima krili
Sve je jedno vece otislo niz vodu dala si mi tugu, uzela slobodu sve si jedno vece odnijela sa sobom ali ja ne mogu da ti kazen zbogom |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 23:05 | |
| Gitaro moja
Kada me ljubavi ostavis sama i kad mi kazes tuzne stvari
Kad je kraj svemu medju nama ja se vracam svojoj gitari
Kad mi zivote prebrzo teces i kad me sjetis da se stari
Da svakom danu predstoji vece ja se vracam svojoj gitari
Ref. Gitaro moja, gitaro moja hajde zasviraj, nek' cuju ljudi kako se u nama, kako se u nama opet nova pjesma budi
Kad mi drugovi odlaze moji i kad za me niko ne mari
Kad vise nista nista ne postoji ja se vracam svojoj gitari |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 23:05 | |
| Adrijana
Ona ne zna da je volim da joj pjevam, pisem pjesme ona ne zna da se molim da to nikad saznat' ne smije
Kada prodje pored mene na trenutak stane vrijeme ne znam kuda idem vise i sva cula me zanijeme
Ref. 2x Adrijana, Adrijana sapcem ime svakog dana a u dusi trag od rana Adrijana, Adrijana
Ne bih htio da joj kradem dio mira, dio srece znam da meni ne pripada i da moja biti nece |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 23:06 | |
| Djani
Zeljno cekam svakog jutra kad se budis osmijeh tvoj da mi kazes da si sretan da si sretan sine moj
Uvijek kada naseg doma ja otvaram draga vrata jos i prije tvoga zova srce cuje tata, tata
Ref. 2x Dobro znam da doce dani kad ces sam u zivot svoj ali ti ces za me Djani uvijek ostat' djecak moj
Zeljno cekam svakog jutra kad se budis osmijeh tvoj da mi kazes da si sretan da si sretan sine moj |
| | | Gost Gost
| Da je moja mandolina znala
Jos u tvojim ocima je more plavo nebo iznad borova sve na tebe mirise do zore jos se cuje pjesma valova
Ostala je suza na dnu oka mjesecinom ljubav pisana kao more tuga je duboka jer si tu kraj mene disala
Ref. Da je moja mandolina znala da ti svira nocas zadnji put u more bi nasa zvijezda pala da je mogla moju pjesmu cut'
Jos ce dugo jutrima mirisat' tvoja kosa kao da si tu nikada te necu ja izbrisat' cijeli zivot bit' ces u mom snu |
| | | Gost Gost
| Davore
Nijedno ne prodje vece a da o tebi mi ne pricamo za tebe palimo svijece i tvoje pjesme svi zapjevamo
Davore, Davore prazni su dani bez tebe jer bio si lijek sto blazi bolove
Kako da kazem ti hvala jedino pjesmom ja znam i mogu a ona pjegava mala za tebe sada se moli Bogu
Davore, Davore cujes li te andjele sto pjevaju moju pjesmu za tebe
Davore, Davore cujes li te andjele Davore, Davore cujes li te andjele sto pjevaju moju pjesmu za tebe
Moj Davore |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 23:07 | |
| Bila si bolja od mene
Bila si bolja od mene i dala mi sve sto imas andjele plavi, ti cuvar si moj ja znam, ja znam ti znas
Carape su u ruci svilene tamni prebaci plast ucini to zbog mene, zbog nas zbog nas, zbog nas
Nisam kriv jer nisam znao citav sam te zivot krao ti si dala svaku svoju draz a ja samo laz
Ref. Zato, jer si bila bolja tko sam bio ja, ne znam ni sam spasavas i ono malo sto vrijedi izmedju nas
Bila si bolja od mene i dala mi sve sto imas andjele plavi, ti cuvar si moj ja znam, ja znam ti znas
Nisam kriv jer nisam znao citav sam te zivot krao ti si dala svaku svoju draz a ja samo laz |
| | | Gost Gost
| Ivana
Ko da ti kaze, Ivana da tebi pjevam, Ivana da tebe sanjam, Ivana da tebe pratim, Ivana za tobom patim, Ivana o moja Ivana
Ko da ti kaze, Ivana kad niko ne zna, Ivana za nasu tajnu, Ivana sto je u nama, Ivana i zivi s nama, Ivana o moja Ivana
Ref. 2x Ko da ti kaze, Ivana kako te zelim, kako te volim ko da ti kaze, Ivana kakva je ovo rana
Ko da ti kaze, Ivana da tebi pjevam, Ivana da tebe sanjam, Ivana da tebe pratim, Ivana za tobom patim, Ivana o moja Ivana |
| | | Gost Gost
| Olivija
Ko cvijeta dva Olivija i ja rasli smo u basti naseg sna al' godine su prosle pored nas dugo vec joj nisam cuo glas
Moja duga putovanja uvijek sam i ona sama sa sam tu al' mozda necu naci nju
Olivija, upali svjetlo sad da nadjem put Olivija, otvori vrata ja sam opet tu Olivija, zar neces primit' ovaj mali cvijet Olivija, zar nismo vise isti svijet
Olivija sad ima zivot svoj djevojcicu i mali topli dom nece vidjet' moje suze nece cuti pjesmu moju nikad vise nece znati gdje sam ja
Olivija, ti ne znas kako nocas placem ja Olivija, kraj nase rijeke sjedim, ali sam Olivija, na staroj klupi pise ti i ja i ime tvoje, Olivija ime tvoje, Olivija |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kemal Monteno 18.05.10 23:08 | |
| Pismo prijatelju (duet Arsen Dedic)
Poljubac sa okusom kolaca tvoje bake ciganska pjesma sa stare trake Vilsonovo, Bascarija, prva ljubav ostala
Korpa sa bebom pred mojim vratima mirise Mostar u sitnim satima na Rondou ljubavi rodjeni su ostali
Dimnjacar na krovu, tvoje oci u mraku cuprija na Drini, golub u zraku iz inata rodjena, behar grana procvala
Ref. Ako pitas gdje sam sada ne idem iz ovog grada sve je moje ovdje ostalo
Ako pitas kako mi je da ti roknu samo dvije sve bi ti se samo kazalo nikome se ne ponovilo
Dugo, toplo ljeto, Zenica, tombola crno-bijeli TV, na njemu gondola frtalj hljeba crnoga, boja teskih godina
Dva-tri metra snijega i tutanj ligura pusti Ficu kad ne pali dok ga raja ne gura na ormaru dunje dvije ja jos cuvak za tebe
Onamo il' tamo, mlijeko, varenika svima ravno do mora a more zelenika od Makarske do Neuma uspomena ostala |
| | | Gost Gost
| Zene, zene
Zene, zene, vama pjevam sad za vas je taj njezni stih svaka zena jedan divan cvijet koji raste u srcu svih
Zene, zene, vama pjevam ja za vas su sad rijeci te s vama, s vama jos je ljepsi svijet u zivotu vi ste nam sve
Zene, zene, sto bi mi bez vas kakav svijet bi bio sad sve bi pusto bilo oko nas kako sam bi bio tad
Zene, zene, vi ste dio nas zatu cujte rijeci te zene, zene, vi ste zivot nas i za vas bi dali sve |
| | | Gost Gost
| Sirena
Spasio sam glavu, Ali nisam dusu, Zavela me pjesmom, Njen me pokri val,
I u zla vremena Vjetri kad zapusu, Jos u srcu bjesni Njezin fortunal.
Bila mi je zvijezda Sto treperi s' neba, Dozvala me svijetlom, Uvela u mrak
Zani me ljepotom Vise no sto treba, Jos me muci, Jos mi tajni salje znak.
Ref. Niti dijete, niti zena, Samo dim i samo pjena, Ni boginja ni hijena, Niti more, niti stijena, Tamnim morem opijena, Moja malena sirena.
Bila mi je more, osmijehom me opi, U usima vosak, a u dusi lom,
Vezan sam uz jarbol da me ne utopi, Jos me na dno vuce stari brodolom.
Ref.
Niti dijete, niti zena, Samo dim i samo pjena, Ni boginja ni hijena, Niti more,niti stijena, Zlatnim suncem okrunjena, Moja malena sirena. |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Kemal Monteno 07.05.12 23:23 | |
| UVIJEK TI
Uvijek ti od prvog dana, samo ti u svakoj misli, uvijek ti u svemu, samo ti danas i uvijek, ti u mom životu ljubavi Uvijek ti u svakom jutru, samo ti u svakoj stvari, samo ti za mene, samo ti danas i uvijek ti u srcu mom si ljubavi Refren Uvijek ti i neću dio svakog sna tvoj glas je kao muzika što svud je čujem ja Samo ti u pjesmi koju pjevam sad u svemu što o tebi znam o cemu snivam Uvijek ti u svakom zvuku, samo ti u svakom sumu, uvijek ti vjeruj mi, samo ti danas i uvijek, ti od svih na svijetu ljubavi Refren
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Kemal Monteno 07.05.12 23:24 | |
| Pusti Me Da Placem
Pricacu ti o svome zivotu reci cu ti zasto tesko disem pitaj kako pjesme me zabole pitaj zasto samo tuzne pisem
Ne pitaj me zasto suze teku dok pjevam o svom gradu uz rijeku i o parku na kraju grada i o njoj, sto ne znam gdje je sada
Ref. Svaka pjesma jedna uspomena dio onih lijepih vremena ti ne moras znati sto to znaci al' kad placem, reci samo placi
Pjesma vrati sve ljubavi stare prijatelje, mjesta i gitare ti ne moras znati sto to znaci al' kad placem, i ti sa mnom placi
Pricacu ti o svome zivotu
Pusti moje suze neka teku dok pjevam o svom gradu uz rijeku i o parku na kraju grada i o njoj, sto ne znam gdje je sada
Ref.
I ti sa mnom placi
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Kemal Monteno 07.05.12 23:26 | |
| Svoj ti zivot poklanjam
Jos uvijek zivim u pjesmama, jos uvijek u njima mlad sam ja, i dalje iskreno, naglas, tebi pjevam voljena
Jos uvijek zivim i osjecam, jos uvijek hocu da volim ja, kao na dlanu u ovim pjesmama, svoj ti zivot poklanjam
Ref. Bez tebe nisam to sto sam, samo tebi, najdraza, svoju ljubav dugujem, ne znam ja da trgujem, sav zivot koji s tobom dijelim sad, tebi poklanjam, voljena.
Jos uvijek zivim i osjecam, jos uvijek hocu da volim ja, kao na dlanu u ovim pjesmama, svoj ti zivot poklanjam
Ref.
Jos uvijek zivim u pjesmama, jos uvijek u njima mlad sam ja, i dalje iskreno, naglas, tebi pjevam voljena, voljena. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Kemal Monteno | |
| |
| | | | Kemal Monteno | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 379 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 379 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|