|
| Duhovna poezija | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Duhovna poezija 06.10.08 18:23 | |
| First topic message reminder :Moj Bog Našao sam ga i On je našao mene moj Bog koji me voli Našli smo se tražeci jedan drugog I našao sam ga u sebi jer živi u meni za me i ja se u njemu radujem Od iskona bili smo skupa i do konca bit ce mi pratilac moj Bog. Josip Pupacic
Zadnja promjena: Goran; 10.07.12 23:28; ukupno mijenjano 1 put. | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
mala_djevojka Ljubitelj foruma
Broj postova : 3017 Datum registracije : 05.12.2008
| Naslov: Re: Duhovna poezija 21.12.09 1:24 | |
| U molitvi...
...Vrijeme može biti odgođeno Način može biti neočekivan Ali odgovor će sigurno doći Ni jedna suza tajne patnje Ni dah svete čežnje Bogu izliven Neće biti izgubljen Nego će u Božje vrijeme i način Poput vjetra dahnuti u oblacima Milosrđa I pasti poput pljuska blagoslova Na tebe I na one za koje moliš! | |
| | | mala_djevojka Ljubitelj foruma
| Naslov: Re: Duhovna poezija 21.12.09 1:25 | |
| SNAGA SVJETLA
Ja nisam svjetlo, odbljesak u tami. Već tama ja sam što Svjetlo u rukama svojim nosim.
Primite Svjetlo, makar iz mojih ruku od mraka potamnjelih!
Besplatno ga primih, besplatno ga dajem.
Milan Špehar | |
| Naslov: Re: Duhovna poezija 22.12.09 22:12 | |
| U tamu tvoje prošlosti, i u nesigurnost tvoje budućnosti, u blagoslov tvoga pomaganja, i u jad tvoje nemoći polažem svoje obećanje: TU SAM.
U igru tvojih osjećaja i u ozbiljnost tvojih misli, u bogatstvo tvoje šutnje i u siromaštvo tvoga govora polažem svoje obećanje: TU SAM
U mnoštvo tvojih zadataka i u prazninu tvoje zaposlenosti, u svu silu tvojih sposobnosti i u granice tvoje nadarenosti polažem svoje obećanje: TU SAM.
U uspjeh tvojih razgovora i u dosadu tvojih molitava, u radost tvoga uspjeha i u bol tvoga zatajenja polažem svoje obećanje: TU SAM.
U uskoću tvoje svakodnevice i u prostranstva tvojih snova, u nepouzdanost tvoga razuma i u snagu tvoga srca polažem svoje obećanje: TU SAM.
Phil Bosmans | |
| Naslov: Re: Duhovna poezija 23.12.09 20:54 | |
| Božje riječi često prohuje pokraj nas; tada ostajemo nedirnuti. Božje riječi natiskuju se na naše uho; onda su nam ponekad neugodne. Božje riječi uzbude naše duše; tad smo nemirni. Božje riječi ulaze nam u srce; onda o njima razmišljamo. Božje riječi udaraju kao munja; onda smo potreseni. Božje riječi utisnu se u naše pamćenje kao strelice u tijelo; onda smo prosvijetljeni. Božje riječi nas osvajaju; onda više nema opiranja. Božje riječi nas posjeduju; onda smo preobraženi.
WILLIBRORD VERKADE OSB (Benediktinac) | |
| | | legija Ljubitelj foruma
Broj postova : 5576 Godine : 54 Lokacija : Varaždin Datum registracije : 19.10.2009
| Naslov: Re: Duhovna poezija 10.01.10 22:17 | |
| Kada zaspu anđeli
Poljubi me i budi tu Da sklopim oči na tvom toplom ramenu Poljubi me i budi tu Nek' srce lupa kao da je prvi put Poljubi me pomoli se Sve svijeće svijeta nek' se za nas upale Ostani, ovu noć kad svi mi prijete Ostani, zagrli me kao dijete Ostani, kad sva si ljubav moja samo ti Ostani, da me čuvaš kada zaspu anđeli
Poljubi me i budi tu Nek' srce lupa kao da je prvi put Poljubi me pomoli se Sve svijeće svijeta nek' se za nas upale Ostani, ovu noć kad svi mi prijete Ostani, zagrli me kao dijete Ostani, kad sva si ljubav moja samo ti Ostani, ovu noć kad svi mi prijete Ostani, zagrli me kao dijete Ostani, kad sva si ljubav moja samo ti Ostani, da me čuvaš kada zaspu anđeli | |
| Naslov: Re: Duhovna poezija 21.01.10 1:49 | |
| STVARI KOJE NISI NIKADA UČINIO
Sjećaš li se onog dana kad sam te molila da mi posudiš svoj novi auto, koji sam zatim slupala? Mislila sam da ćeš me ubiti, ali ti to nisi učinio… A sjećaš li se kad sam te nagovorila da pođemo na plažu iako si ti govorio da će padati kiša, i kiša je zatim i padala? Mislila sam da ćeš viknuti: »Jesam li ti rekao?!« Ali ti si ostao miran… Sjećaš li se kad sam očijukala sa svima da kod tebe izazovem ljubomoru, i ti si bio ljubomoran. Mislila sam da ćeš me ostaviti, ali ti to nisi učinio… Sjećaš li se kad sam prevrnula tortu od jagoda na tepih tvoga auta? Mislila sam da ćeš me istući, ali ti to nisi učinio… A sjetićeš se sigurno i one večeri kad sam ti zaboravila reći da na slavlje treba doći u večernjem odijelu, pa si došao u farmerkama?! Mislila sam da ćeš me ostaviti, ali ti to nisi učinio… Istina, mnogo toga nisi učinio. Ali uvijek si bio sa mnom strpljiv, volio si me i štitio. Za mnoge stvari bih te molila za oproštenje da si se vratio iz Vijetnama… Ali, ti se nisi vratio…
B. Ferero | |
| Naslov: Re: Duhovna poezija 26.01.10 19:05 | |
| HVALA NEPRIJATELJU
Katkad neizmjerno zaželim da se pomirim s neprijateljem, samo da mu zahvalim za dar bola kojim me je ranio. Sve dotle sam se opajala slatkom varkom da je sve dobro što imam i što mi još valja steći. Al dođe on. Podlo me ismije. Prevrta i porazbaca sve moje blago, ne znajući ni sam koliko mi ga je otkrio, te sam sabrala i s još većom ljubavi pohranila ono što je najdragocjenije. O, hvala ti, neprijatelju, za taj dar bola. Bez tebe nikad ne bih znala kolika je vrijednost onoga što imam i što mi još valja steći.
Sida Košutić | |
| Na slavu Tvoga Imena
Ti koji budiš sjajno jutro iz učmale čahure noći, koji jedru, plodnu klicu dozivaš iz usnula sjemena, Ti koji svemu daruješ život, čija je moć beskrajna, svevremena…
smiluj se, Gospodine, slabašnom, vjernom stvorenju svome bespomoćnijem od goluždrava ptića: dotakni njegove oči (sjena smrtna da ustupi mjesto vedrom, osunčanom proplanku), ogrij njegovo srce…
i, usprkos malodušnim ljudskim razglabanjima o odlasku, Božanskim Milosrđem svojim učini da diše na slavu Tvoga Imena! | |
| RECEPT FRANJE ASIŠKOG!
Tko želi uživati zdravlje duše i tijela,neka uzme: korijen VJERE, zelenog lišća UFANJA, ruže PONIZNOSTI, ljiljana ČISTOĆE, pelina KAJANJA, mirte MRTVLJENJA, i drvo KRIŽA! Sve to neka poveže konopcem STRPLJIVOSTI i Stavi da se kuha na vatri LJUBAVI u Posudi MOLITVE s Vinom SVETE RADOSTI i mineralnom vodom UMJERENOSTI! Sve to neka dobro pokrije poklopcem ŠUTNJE i Ostavi od jutarnjega do večernjega razmatranja. Tako neka uzima: jednu šalicu ujutro, jednu navečer, i uživat će prilično zdravlje. To preporuča liječnik ISUS! Ljekarna Presvetog Srca Isusova! | |
| Naslov: Re: Duhovna poezija 27.01.10 15:26 | |
| PROROKOV VRT
Kad vas ljubav pozove, pođite za njom, Premda su staze njene tegobne i strme. A kad vas krila njena obgrle, prepustite joj se, Premda vas mač, skriven među perima njenim, može povrijediti. A kad vam progovori, vjerujte joj, Premda vam glas njen može uništiti snove, k'o što sjeverac opustoši vrt. Jer, baš kao što vas kruni, ljubav će vas i razapeti. Isto kao što vas potiće da rastete, isto tako će vas i okresati. Kao što se uspinje do visina vaših i miluje vam grančice najtananije što trepere na suncu, Tako će se spustiti i do vašeg korjenja i protresti ga u njegovom prijanjanju za zemlju.
Poput snoplja pseničnog, skupit će vas u naručje svoje. Omlatit će vas, da bi vas ogolila. Prosijat će vas, da bi vas otrijebila od kukolja. Samljet će vas, do bjeline. Umijesit će vas, dok ne postanete gipki. A onda će vas izložiti svojoj svetoj vatri, tako da postanete sveti kruh za svetu Božju svetkovinu.
Sve će vam to ljubav učiniti, ne biste li spoznali tajne svoga srca i u spoznaji toj postali dio srca Života.
Budete li, pak, u strahu svome tražili samo ljubavni mir i zadovoljstvo, Bolje vam je onda da pokrijete golotinju svoju, i odete sa gumna ljubavi, U svijet koji ne poznaje godišnja doba gde ćete se smijati, al' ne punoćom smijeha svog i plakati, al' ne do posljednje suze svoje. Ljubav ne daje ništa osim sebe i ništa ne uzima, osim sebe. Ljubav ne posjeduje, niti dopušta da je posjeduju; Jer, ljubav je dovoljna ljubavi.
Kad volite, ne trebate reći: "Bog mi je u srcu", već: "Ja sam u srcu Božjem." I nemojte misliti da možete usmjeriti puteve ljubavi, jer ljubav, ako joj se učinite vrijednima, usmjerit će vaše puteve.
Ljubav nema drugih želja nego da se ispuni. Ali, ako volite a morate još i željeti, neka vam ovo budu želje: Da se istopite i budete kao potok razigrani što pjeva svoj milozvuk noći. Da spoznate bol prevelike nježnosti. Da vas rani vlastito poimanje ljubavi; I da krvarite drage volje i radosno. Da se probudite u praskozorje sa srcem krilatim i uputite zahvalnicu za još jedan dan ljubavi; Da otpočinete u posljepodnevnom satu i razmišljate o ljubavnom zanosu; Da se s večeri vratite kući sa zahvalnošću, A potom da usnite s molitvom za voljenog u srcu i pjesmom slavljeničkom na usnama…
Halil Džubran | |
| Naslov: Re: Duhovna poezija 27.01.10 15:26 | |
| Zar nemamo vremena biti sveci?
Gospodine, Ti si također iznad lonaca i tava, a ja nemam vremena biti svetica i Tebi za ljubav bdjeti noću, niti mogu meditirati u jutarnjem sumraku ni u olujnom horizontu. Učini me sveticom dok pripremam obroke i perem tanjure. Prihvati moje hrapave ruke jer su za Tebe postale hrapave. Može li moj sudoper biti ravan nekom gudalu koje izvodi nebesku melodiju na nekoj tavi? Tako ju je teško očistiti i tako je ogavna. Čuješ li, Gospodine dragi, glazbu o kojoj mislim? Prošao je čas za molitvu dok sam prala suđe od večere, a nakon toga vrlo sam umorna. Dok još ujutro moje srce pjeva na poslu, navečer davno prije mene polazi na počinak. Daruj mi, Gospodine, svoje neumorno srce da u meni radi umjesto mojega. Svoju sam jutarnju molitvu izmolila noću u čast Tvoga Imena. Izmolila sam je unaprijed za posao sutrašnjeg dana koji će biti sasvim jednak današnjem. Gospodine, Ti si također iznad lonaca i tava, i molim Te smijem li Ti umjesto osvojenih duša ponuditi umor koji me hvata kad vidim talog kave i zagorene lonce u kojima se kuhalo povrće? Sjeti me na sve što lako zaboravljam, ali ne samo zato da bih uštedjela na stepenicama, nego da bi moj savršeno prostrt stol bio molitva. Iako imam Martine ruke, ćud mi je Marijina i kad čistim crne cipele, Gospodine, pokušavam u njima naći Tvoje sandale. Dok ribam pod, mislim kako su one hodale zemljom. Gospodine, prihvati ovo moje razmatranje jer nemam vremena za više.
Gospodine, učini od svoje Pepeljuge nebesku princezu; zagrij cijelu kuhinju svojom ljubavlju i rasvjetli je svojim mirom. Oprosti mi što se toliko brinem i pomozi mi da prestane moje mrmljanje. Gospodine, Ti koji si pripremio doručak na jezeru, oprosti svijetu koji je tada rekao: "Pa što dobra može doći iz Nazareta?"
Sv. Terezija Avilska | |
| Naslov: Re: Duhovna poezija 31.01.10 19:13 | |
| Na putu k Bogu
Koji su se k Tebi uputili, Gospodine mnoge će tegobe iskusiti. Takvi ne poznaju mira. S neutaživom čežnjom srca uvijek su na putu, nikad na cilju, nigdje kod kuće. Cijeli svijet im je premalen i zato borave na nekoj beznačajnoj točki zemlje.
Koji su se k Tebi uputili, Gospodine traže suputnike. Znaju, sam čovjek ne nalazi puta, sam čovjek ne može Ti prići. A jer im toliko značiš, pridružit će se svakom čovjeku koji Te traži; svakom čovjeku u kojem naslute veliku čežnju. No putevi se razilaze i oni opet ostaju sami.
Koji su se k Tebi uputili, Gospodine idu postrance od širokih cesta. Na suprotnoj su strani, izazivaju protivljenja, izlažu se opasnosti da ih krivo shvate. Znaju, dug je put do cilja i zato - što su bliže cilju manje se osvrću na sredinu u kojoj žive.
Koji su se k Tebi uputili, Gospodine mnoge će tegobe iskusiti. Ali, Tvoja će im blizina donijeti nezamjenjivu radost.
Alfons Hofer | |
| Naslov: Re: Duhovna poezija 31.01.10 19:13 | |
| Čovjek da budem (Božje čežnje u meni)
Bože moj, htio bih biti čovjek koji je shvaćen i prihvaćen. Htio bih biti čovjek koji pred sobom ima cilj za koji se isplati živjeti. Htio bih biti čovjek koji posjeduje ono što nije privremeno, ono što se ne može izgubiti. Htio bih biti čovjek koji je voljen bez sebičnosti i zarobljavanja. Htio bih biti čovjek koji smije ljubiti, a da ta ljubav ne bude odbačena. Htio bih biti čovjek koji je skriven u ljubljenom biću i koji je zato radostan što živi. Htio bih...
Tomislav Ivančić | |
| Naslov: Re: Duhovna poezija 31.01.10 19:14 | |
| San magaradi
Isuse, u ovome kasnom času sad u sve staje ćemo ući. Od nježnosti ti ćeš svu magarad blago za uho povući.
I kada odeš, u doba to gluho, među njima će riječi da kruže: ko je taj koga si za uho držao najduže.
I svaki će usnuti opet, sa najljepšim snom u duši: Da tvoja meka ruka još miluje baš njegove uši. | |
| Naslov: Re: Duhovna poezija 31.01.10 19:14 | |
| Recept radosti
Prihvati se onakav kakav jesi. Odstrani dozu egoizma. Ukloni loše misli koje se gnijezde u tebi. Ostavi sve predrasude i zabrinutosti. Dodaj duboku nadu da se živjeti isplati. Dobro promiješaj. Dodaj praktičnu zamisao: budi netko. Začini s malo humora i optimizma. Zasladi ljubavlju. Ozbiljno odluči: učiniti najbolje u svakom trenutku dana, ma što se dogodilo. Ostavi kuhati na laganoj vatri 365 dana. Ukrasi smješkom i ljubaznošću. Posluži nježno i odlučno. | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Duhovna poezija 22.05.11 20:29 | |
| ČEKAM TE! Negdje! Negdje tamo, U daljini Gdje se spaja Noć i dan, Gdje java Prelazi u san, Gdje se želja Ispuni svaka, Gdje su srca Ko Duša jake. Negdje! Negdje tamo, Gdje se osmijeh Iza suze krije, Gdje od jedne Ljubavi Nastaju dvije, I gdje noć Postaje dan, Tamo gdje te Ja čekam I nikad nećeš Biti sam. Negdje! Negdje tamo, Gdje je moj dom, I gdje nema baš Nikakve muke, I gdje te čekaju Moje tople ruke, A i osmjeh je blagi Uvijek sa njima, Tamo te čekam, Tamo te primam, I zauvijek; Baš zauvijek IMAM! _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Duhovna poezija 06.08.11 19:47 | |
| Svi smo u Tvojoj sjeni
naša srca k Tebi streme
od rođenja,krhki,slabi
noseć svatko svoje breme
Svi smo mi samo ljudi
iako Tvoje svjetlo u nama sja
duša se naša teško budi
tama nam svoje zamke tka
Svi smo mi u Tvojoj sjeni
začarani iluzijama,oko nas
životom smo opijeni
ne čujemo u sebi Vječnosti glas
Samo čežnja u nama izgara
kao svijeća što gori u noć..
nebesa nam ona otvara
korak po korak,Tebi ćemo doć..
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Duhovna poezija 06.08.11 19:51 | |
| Šapat Boga
Ti i ja, u svemiru dvije zvijezde koračam na prstima, tik do tebe zvuk naših koraka izmješan nemoguće ih je razdvojiti zlatna prašina zasipa nam put Spavaj dijete moje, sklopi oči u tom beskraju ima mjesta za sve vas Koraci ti sitni probijaju noć poput čekića moje te ruke vode kroz tunele bezbrojne a ono svjetlo na kraju, samo je varka na te motri vječnost svevidećim očima Raskoš je moje drugo ime ja sam Punina i Bogatstvo sve ono što ti ne želiš biti U vriježama prošlosti vreba samo smrt a kada otvoriš oči stajati ćeš na vratima Raja šapčući moje Ime. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Duhovna poezija 06.08.11 19:52 | |
| Hoćeš li dušo
Hoćeš li dušo riječi tako moćne da njima ako htjedneš pomičeš planine usmjeravaš tokove rijeka razgrćeš oblake a zvijezde, da mjenjaju sjaj po tvojoj želji Hoćeš li dušo moju molitvu lice da ti zasja poput luči mrak da rastjeruješ pokretom ruke a ptice da slijeću na tvoja ramena. Hoćeš li, draga moja tamu da rastjeruješ iz kuće svoje ljubav da zavlada svijetom samo sklopi ruke meni pjevaj iz dna duše svakog dana i noći i Ja ću ti doći ususret ljubeći te u čelo poput djeteta.
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | LuckyM5 Ljubitelj foruma
Broj postova : 3859 Godine : 45 Datum registracije : 25.10.2011
| Naslov: Re: Duhovna poezija 25.10.11 16:35 | |
| Gospodine, učini me oruđem svoga mira:
Gdje je mržnja, da donosim ljubav. Gdje je uvreda, da donosim praštanje. Gdje je nesloga, da donosim jedinstvo. Gdje je zabluda, da donosim istinu. Gdje je sumnja, da donosim vjeru.
Gdje je očaj, da donosim nadu. Gdje je tama, da donosim radost.
Gospodine, daj da se toliko ne brinem da budem utješen, koliko da tješim; da me razumiju, koliko da druge razumijem; da budem ljubljen, koliko da ljubim.
Jer tko se daruje, prima; tko se zaboravlja, sebe nalazi; tko prašta, bit će mu oprošteno; tko umire, rađa se za život vječni.
Amen | |
| Naslov: Re: Duhovna poezija 20.11.11 0:41 | |
| Samo Bog može dati vjeru, ali ti možeš dati svoje svjedočanstvo. Samo Bog može dati nadu, ali ti možeš uliti povjerenje u svoju braću. Samo Bog može dati ljubav, ali ti možeš učiti druge da ljube. Samo Bog može dati mir, ali ti možeš sijati jedinstvo. Samo Bog može dati snagu, ali ti možeš dati podršku onome bez nade. Samo Bog je put, ali ti ga možeš pokazati drugima. Samo Bog je svjetlo, ali ti možeš učiniti da zablista u očima sviju. Samo Bog je život, ali ti možeš u probuditi u drugima želju za životom. Samo Bog može učiniti ono što nam se čini nemogućim, ali ti možeš učiniti da to bude moguće. Samo Bog je dostatan sam sebi, ali On više voli računati na tebe. Brazilska pjesma | |
| Naslov: Re: Duhovna poezija 04.12.11 1:03 | |
| Pod Tvojim krovom pod Tvojim krovom za Tvojim stolom sve će jednom doći na svoje Kruh i Vino ljiljani i ptice pod Tvojim krovom za Tvojim stolom… konačno i zauvijek Život će dobiti pravo lice antun matošević | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Duhovna poezija | |
| |
| | | | Duhovna poezija | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 378 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 378 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|