|
Autor/ica | Poruka |
---|
Procyon Totalno relaxiran
Broj postova : 1261 Godine : 34 Datum registracije : 26.07.2010
| Naslov: Re: Vrijeme 02.09.10 22:50 | |
| Može se otvoriti i nova tema o determinizmu, ali on je sam po sebi širok pojam, svugdje je oko nas i može se umiješati u svakakve rasprave. | |
| | | Dodo Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 132 Godine : 37 Datum registracije : 03.08.2010
| Naslov: Re: Vrijeme 03.09.10 16:24 | |
| - blizanka je napisao/la:
na koji nacin ..na najjednostavniji da za mene vrijeme ne znaci nista ..da ne mislim na vrijeme ..jednostavno kako sam i rekla za mene je vrijeme bezvremeno ..i vrijeme je uvijek na mojoj strani ..ne razmisljam o vremenu kao vas dvojica ..citam vas ali ne bih isla tako duboko jer bih se zapetljala i u vremenu i u svemiru ...a sutra cu o determinizmu ..ili bolje otvoriti novu temu o determinizmu ili ovu prosiriti Totalno si u pravu što se tiče bezvremenosti a posebno mi se sviđa sto si napomenula da ne razmisljas o vremenu- to je po meni znak življenja u SADASNJOSTI. Koliko god to djelovalo komplicirano zapravo je vrlo lagano i to se vrlo jednostavno moze napraviti. Zivjet cemo u SADASNJOSTI tek kad tu sadasnjost sagledamo bez da "sebe" odvajamo od sadašnjosti. Mi jesmo ono što nam se dešava... divizija se stvori kada počnemo o tome razmišljati, i komparirati sa prošlošću, ili projecirati u budućnost. Neovisno o motivu komparacije ili projekcije - to ODMAH stvara diviziju i novi problem, pa čak i frustracije i fobije. Eto to je vrijeme- vrijeme je SAD | |
| | | Procyon Totalno relaxiran
Broj postova : 1261 Godine : 34 Datum registracije : 26.07.2010
| Naslov: Re: Vrijeme 07.09.10 12:39 | |
| Imam jedno ovako standardno pitanje vezano uz nepostojanost vremena. Ako vrijeme ne postoji, ne bi li to bilo idealno svakom kuharu? Mislim, ako njemu jaje padne na pod, on to mora čistiti, baciti u smeće i uzeti novo jaje. Zašto je to tako ako vrijeme ne postoji, zašto kuhar ne može opet savršeno sastaviti to razbijeno jaje tako da ne mora uzimati novo i čistiti pod? | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Vrijeme 13.01.11 14:53 | |
| - Hot chili Yana je napisao/la:
- ja mislim da vrijeme zapravo ne postoji, ljudi su ga izmislili
vrlo smjela konstatacija.. koja za sobom povlači niz implikacija.. ako ne postoji vrijeme to znači da ne postoji položaj, kretanje, brzina, oscilacija itd......uopšteno dinamika....znači da je ovaj svijet isključivo statičan ne bih rekao |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Vrijeme | |
| |
| | | | Vrijeme | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 381 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 381 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|