Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Vrijeme

Go down 
5 posters
Go to page : Previous  1, 2
Autor/icaPoruka
Procyon
Totalno relaxiran
Procyon

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 1261
Godine : 34
Datum registracije : 26.07.2010

Vrijeme - Page 2 Empty
PostajNaslov: Vrijeme   Vrijeme - Page 2 I_icon_minitime25.08.10 16:33

First topic message reminder :

Wikipedia kaže: Vrijeme (simbol t) je fizikalna veličina kojom se mjeri trajanje nekog događaja, a samim tim i trajanje nekog kretanja. Nakon Einsteinovih radova, vrijeme postaje dimenzija prostora, koja se dodaje na prethodne tri dimenzije, čime prostor postaje četvorodimenzionalan. Samim tim dolazi do njihovog sjedinjavanja u termin prostorno-vremenski kontinuitet (prostorvrijeme). Nakon toga slijedi ideja koja postaje zastupljena, a to je da je kretanje u vremenu jednako moguće kao i kretanje u prve tri dimenzije.

Koji je vaš pogled na Vrijeme, kako ga vi definirate i opisujete?
[Vrh] Go down

Autor/icaPoruka
Procyon
Totalno relaxiran
Procyon

Male
Sagittarius Snake

Vrijeme - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Vrijeme   Vrijeme - Page 2 I_icon_minitime02.09.10 22:50

Može se otvoriti i nova tema o determinizmu, ali on je sam po sebi širok pojam, svugdje je oko nas i može se umiješati u svakakve rasprave. Smile
[Vrh] Go down
Dodo
Zagrijao tipkovnicu
Dodo

Leo Cat
Broj postova : 132
Godine : 37
Datum registracije : 03.08.2010

Vrijeme - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Vrijeme   Vrijeme - Page 2 I_icon_minitime03.09.10 16:24

blizanka je napisao/la:

na koji nacin ..na najjednostavniji da za mene vrijeme ne znaci nista ..da ne mislim na vrijeme ..jednostavno kako sam i rekla za mene je vrijeme bezvremeno ..i vrijeme je uvijek na mojoj strani ..ne razmisljam o vremenu kao vas dvojica ..citam vas ali ne bih isla tako duboko jer bih se zapetljala i u vremenu i u svemiru ...a sutra cu o determinizmu ..ili bolje otvoriti novu temu o determinizmu ili ovu prosiriti

Totalno si u pravu što se tiče bezvremenosti a posebno mi se sviđa sto si napomenula da ne razmisljas o vremenu- to je po meni znak življenja u SADASNJOSTI. Koliko god to djelovalo komplicirano zapravo je vrlo lagano i to se vrlo jednostavno moze napraviti.

Zivjet cemo u SADASNJOSTI tek kad tu sadasnjost sagledamo bez da "sebe" odvajamo od sadašnjosti. Mi jesmo ono što nam se dešava... divizija se stvori kada počnemo o tome razmišljati, i komparirati sa prošlošću, ili projecirati u budućnost. Neovisno o motivu komparacije ili projekcije - to ODMAH stvara diviziju i novi problem, pa čak i frustracije i fobije. Eto to je vrijeme- vrijeme je SAD
[Vrh] Go down
Procyon
Totalno relaxiran
Procyon

Male
Sagittarius Snake

Vrijeme - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Vrijeme   Vrijeme - Page 2 I_icon_minitime07.09.10 12:39

Imam jedno ovako standardno pitanje vezano uz nepostojanost vremena. Ako vrijeme ne postoji, ne bi li to bilo idealno svakom kuharu? Mislim, ako njemu jaje padne na pod, on to mora čistiti, baciti u smeće i uzeti novo jaje. Zašto je to tako ako vrijeme ne postoji, zašto kuhar ne može opet savršeno sastaviti to razbijeno jaje tako da ne mora uzimati novo i čistiti pod? hmmm
[Vrh] Go down
Gost
Gost

Vrijeme - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Vrijeme   Vrijeme - Page 2 I_icon_minitime13.01.11 14:53

Hot chili Yana je napisao/la:
ja mislim da vrijeme zapravo ne postoji, ljudi su ga izmislili

Vrijeme - Page 2 765814 vrlo smjela konstatacija.. affraid koja za sobom povlači niz implikacija..

ako ne postoji vrijeme to znači da ne postoji položaj, kretanje, brzina, oscilacija itd......uopšteno dinamika....znači da je ovaj svijet isključivo statičan

ne bih rekao Vrijeme - Page 2 41576
[Vrh] Go down
Sponsored content

Vrijeme - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Vrijeme   Vrijeme - Page 2 I_icon_minitime

[Vrh] Go down

Vrijeme
[Vrh] 
Stranica 2 / 2.Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Vrijeme buđenja, vrijeme istine
» Vrijeme je za ....
» Slobodno vrijeme
» Sve u svoje vrijeme
» Što vas veseli u ovo Božićno vrijeme :)